Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Λευκωσία ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς
  • [02] Δύο τυχεροί στο Τζόκερ
  • [03] Επιχείρηση διάσωσης πεζοπόρου στον Όλυμπο
  • [04] Ι. Μανιάτης: Η Ελλάδα πέρασε σε νέο επίπεδο
  • [05] Ο συριακός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο του κοιτάσματος φυσικού αερίου του Σάαρ
  • [06] Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν μία γυναίκα στη μεθόριο με τη Συρία
  • [07] Πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας, παρουσίασε ο Α. Νταβούτογλου
  • [08] Παναθηναϊκός-Αϊντχόφεν 2-1 στο ημίχρονο
  • [09] Αστέρας Τρίπολης-Τότεναμ 0-2 στο ημίχρονο

  • [01] Στη Λευκωσία ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς

    Στην Κύπρο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για επίσκεψη εργασίας, με αντικείμενο τον συντονισμό των ενεργειών Αθήνας και Λευκωσίας για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

    Τον κ. Σαμαρά, τον οποίο συνοδεύουν ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη και υπηρεσιακοί παράγοντες, υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης.

    Στις 8.30 το βράδυ, ο κ. Σαμαράς θα παρακαθίσει σε δείπνο, που παραθέτει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

    Αύριο το πρωί, θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του κ. Σαμαρά και του Προέδρου Αναστασιάδη με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

    Το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα μιλήσει στην Ολομέλεια του Σώματος.

    Πριν αναχωρήσει από την Κύπρο, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

    [02] Δύο τυχεροί στο Τζόκερ

    Δύο τυχερούς, οι οποίοι κερδίζουν από 9.199.462,00 ευρώ, ανέδειξε η σημερινή κλήρωση του Τζόκερ.

    Οι αριθμοί που κληρώθηκαν ήταν 9, 14, 20, 24, 30 και αριθμός τζόκερ το 16.

    [03] Επιχείρηση διάσωσης πεζοπόρου στον Όλυμπο

    Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης 58χρονου που έπεσε σε δύσβατη χαράδρα στην περιοχή του Ολύμπου, έξω από την Καλλιπεύκη Λάρισας.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία που συμμετέχει στην επιχείρηση, ο 58χρονος μαζί με άλλα τρία άτομα πήγε στην περιοχή για πεζοπορία. Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί μέχρι στιγμής, έπεσε σε χαράδρα, βάθους 500μ. Αμέσως, κάποιος από τα άλλα άτομα, τηλεφώνησε στις Αρχές, που κινητοποιήθηκαν άμεσα.

    Συνολικά 18 άτομα, από την 8η ΕΜΑΚ και τον 3ο Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρισας έσπευσαν στο σημείο με τον κατάλληλο διασωστικό εξοπλισμό. Εντόπισαν τον 58χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι τραυματισμένος, αλλά έχει τις αισθήσεις του. Αυτή τη στιγμή οι διασώστες προσπαθούν να ανασύρουν τον 58χρονο από τη χαράδρα.

    Την επιχείρηση διάσωσης δυσχεραίνει η ομίχλη που έχει καλύψει την περιοχή. Μάλιστα, όταν νωρίτερα, ελικόπτερο σούπερ-πούμα προσπάθησε να προσεγγίσει δεν τα κατάφερε.

    [04] Ι. Μανιάτης: Η Ελλάδα πέρασε σε νέο επίπεδο

    Στις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN και συγκεκριμένα στην εκπομπή του Richard Quest (Quest Means Business).

    «Η Ελλάδα πέρασε σε νέο επίπεδο. Το 2014, για πρώτη φορά, έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ύστερα από πολλά χρόνια ύφεσης και θυσιών του ελληνικού λαού. Ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο υπουργός Οικονομικών συμφωνούν ότι η Ελλάδα είναι πλέον έτοιμη να βρει τα χρήματα που χρειάζεται από τις αγορές» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μανιάτης και πρόσθεσε:

    «Η συζήτηση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εταίρους μας έχει ξεκινήσει και θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα, διότι σήμερα έχουμε να παρουσιάσουμε ολοκληρωμένες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές.

    [05] Ο συριακός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο του κοιτάσματος φυσικού αερίου του Σάαρ

    O συριακός στρατός, με τη βοήθεια των πολιτοφυλάκων που υποστηρίζουν την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακατέλαβαν σήμερα το κοίτασμα φυσικού αερίου του Σάαρ στην επαρχία Χομς (κεντρικά) που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Συρίας.

    Οι τζιχαντιστές που είχαν καταλάβει ένα τμήμα του κοιτάσματος πριν από μία εβδομάδα εκτοπίστηκαν από την τοποθεσία αυτή και τα περίχωρά της σύμφωνα με τις πληροφορίες του δικτύου, τις οποίες επιβεβαίωσε μία μη κυβερνητική οργάνωση, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Η επιτυχία αυτή που σημείωσαν οι κυβερνητικές δυνάμεις ακολουθεί την ανακατάληψη άλλων δύο κοιτασμάτων φυσικού αερίου και μια εταιρείας φυσικού αερίου στην ίδια επαρχία.

    [06] Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν μία γυναίκα στη μεθόριο με τη Συρία

    Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν μία Κούρδισσα στα σύνορα μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας, κοντά στην συριακή πόλη όπου ζουν κυρίως Κούρδοι, το Κομπάνι, το οποίο πολιορκούν εδώ και σχεδόν 2 μήνες οι τζιχαντιστές, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.

    Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat News ανέφερε ότι η γυναίκα, ηλικίας 28 ετών, γνωστή ως Καντέρ Ορτάκαγια, έχασε την ζωή της κατά τη διάρκεια μίας διαδήλωσης, που οργάνωσε ένας σύλλογος Τούρκων καλλιτεχνών και την οποία διέλυσαν οι αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση δακρυγόνων και πυροβολώντας με πραγματικά πυρά.

    Αυτόπτες μάρτυρες, αντιθέτως, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το θύμα ήταν μέλος μιας ομάδας περίπου 40 ανθρώπων που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα για να συναντηθούν με τους Κούρδους μαχητές που υπερασπίζονται το Κομπάνι.

    Ο τουρκικός στρατός δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό.

    [07] Πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας, παρουσίασε ο Α. Νταβούτογλου

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου παρουσίασε σήμερα ένα πρόγραμμα με στόχο να ενισχύσει την τουρκική οικονομία, που περιλαμβάνει μέτρα όπως η μείωση της εξάρτησης της χώρας από τις εισαγωγές και την αύξηση των εγχώριων ενεργειακών πόρων, την ώρα που η ανάπτυξη συνεχίζει να υπολείπεται των καθορισμένων στόχων.

    Τον περασμένο μήνα η Τουρκία αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη κάνοντας λόγο για ένα ποσοστό 3,3% για αυτόν τον χρόνο και 4% για το 2015 από 4% και 5% αντίστοιχα, επικαλούμενη τις δυσχερείς συνθήκες που επικρατούν στην παγκόσμια οικονομία.

    «Θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε μία πολύ αποφασιστική πολιτική την επόμενη περίοδο προκειμένου να ενσωματώσουμε την τουρκική οικονομία στην παγκόσμια οικονομία» δήλωσε ο Νταβούτογλου σε μια συνέντευξη τύπου όπου ανακοίνωσε τα νέα μέτρα.

    Σε αυτά περιλαμβάνονται προγράμματα που έχουν στόχο τη μείωση της εξάρτησης από τις εισαγωγές, την ανάπτυξη της τεχνολογίας και των εγχώριων ενεργειακών πόρων, την ώθηση της ενεργειακής παραγωγικότητας και την επέκταση των τομέων υγείας και τουρισμού».

    [08] Παναθηναϊκός-Αϊντχόφεν 2-1 στο ημίχρονο

    Με δυνατό διαγώνιο σουτ ο Ατζαγκούν άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους» στο 11'. Ο Ντεπάι με πλασέ ισοφάρισε για τηνΑϊντχόφεν στο 27΄ και με εξαιρετικό βολέ του Πέτριτς ο Παναθηναϊκός πήρε ξανά το προβάδισμα στο 43'.

    [09] Αστέρας Τρίπολης-Τότεναμ 0-2 στο ημίχρονο

    Η Τότεναμ άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Τάουνσεντ στο 36΄ καιδιπλασίασε με τον Κέιν στο 42΄.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 November 2014 - 19:30:24 UTC