Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκτενής συνέντευξη του Αντ. Σαμαρά στην εφημερίδα «Al-Ahram»
  • [02] Τροπολογία αποζημίωσης των ομολογιούχων που ζημιώθηκαν από το PSI, κατέθεσαν οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές
  • [03] Στο αρχείο η δικογραφία περί χρηματισμών ενόψει της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας
  • [04] Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ και της κινεζικής κυβέρνησης
  • [05] Ενέκριναν οι γενικές συνελεύσεις τριών τραπεζών την ένταξη τους στον αναβαλλόμενο φόρο
  • [06] Μεγάλη πτώση στο ΧΑ με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 4,45%
  • [07] Σε δύο δόσεις θα πληρώσει η Βρετανία το επιπλέον ποσό των 2,1 δισεκ. ευρώ για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

  • [01] Εκτενής συνέντευξη του Αντ. Σαμαρά στην εφημερίδα «Al-Ahram»

    Εκτενή συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, «φιλοξενεί» στο σημερινό της φύλλο η μεγαλύτερη εφημερίδα του αραβικού κόσμου, «Al-Ahram», υπό τον τίτλο: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός στην Al-Ahram: Ο El-Sissi απέδειξε στον κόσμο ότι οδηγεί την Αίγυπτο στην εποχή της Ανάπτυξης». Τη συνέντευξη παραχώρησε ο κ. Σαμαράς, στον μόνιμο ανταποκριτή της Al-Ahram στην Αθήνα, Abdul-Sattar Barakat, ενόψει της επίσκεψής του στο Κάιρο και τη συμμετοχή του στην τριμερή συνάντηση Κορυφής Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου.

    Απαντώντας στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου, ο κ. Σαμαράς:

    Επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Ελλάδας να αναπτύξει τη μακροχρόνια σχέση με την Αίγυπτο, η οποία βασίζεται στην αμοιβαία κατανόηση και στην αλληλοϋποστήριξη σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, χαρακτηρίζοντας τη σχέση Ελλάδας -Αιγύπτου «βαθιά ριζωμένη σε επίπεδο κυβερνήσεων και λαών».

    Υπογράμμισε ότι η Αίγυπτος επανακτά τον διεθνή και περιφερειακό ρόλο της, υπό την ηγεσία του Προέδρου Abdul-Fattah el-Sissi, ο οποίος απέδειξε στον κόσμο ότι αυτός είναι που θα οδηγήσει την Αίγυπτο στην ασφάλεια, τη σταθερότητα, την πρόοδο και την ανάκαμψη. Τόνισε ότι προσβλέπει στη Σύνοδο Κορυφής με τον Πρόεδρο El-Sissi και τον Κύπριο Πρόεδρο στο Κάιρο, όπου θα τεθούν ισχυρές βάσεις για τη δημιουργία σχέσεων ευεργετικών και ωφέλιμων, για τους λαούς των τριών χωρών, αλλά και για τις χώρες της περιοχής.

    Σε ό,τι αφορά τα θέματα που θα συζητηθούν με την αιγυπτιακή πλευρά και τα θέματα της διμερούς ατζέντας, που θα συζητηθούν με τον Πρόεδρο Abdul-Fattah el-Sissi, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας σημείωσε ότι θα συζητηθούν τα ζητήματα σταθερότητας και περιφερειακής ασφάλειας, θέματα διμερούς και πολυμερούς συνεργασίας στον τομέα της οικονομίας, των επενδύσεων, της ενέργειας, της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, καθώς επίσης οι αιγυπτο-ευρωπαϊκές σχέσεις και φυσικά τα πολιτιστικά θέματα, όπως αυτό της τριμερούς πολιτιστικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Κίνα.

    Για τα μηνύματα της τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου, ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε ότι η Σύνοδος θα στείλει πολλαπλά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις, για τη συνεργασία, τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ανάπτυξη, αλλά και μηνύματα επιμονής στη θετική σύμπραξη και την αποφασιστική δράση, χωρίς να αποκλείεται καμία πλευρά.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τις πιθανές προτάσεις του ή τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σχετικά με τα θαλάσσια σύνορα, τις AOZ και τα δικαιώματα Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Μεσογείου, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θα υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών, με βάση το διεθνές Δίκαιο και ειδικότερα το Δίκαιο της Θάλασσας. «Σε κάθε περίπτωση, το νοτιότερο τμήμα της ανατολικής Μεσογείου διαθέτει μεγάλο πλούτο, που πρέπει να μας ενώνει και όχι να μάς χωρίζει. Μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον των λαών μας, αν τα εκμεταλλευτούμε με σωστό τρόπο» τονίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός και προσθέτει: «Εκτός από την ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη, ενδιαφερόμαστε επίσης και για τους τρόπους μεταφοράς του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη και στο σημείο αυτό η Αίγυπτος μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Όλα αυτά τα σημεία θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης, η οποία αποκτά χαρακτήρα στρατηγικό διότι θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για όλους και επίσης θετικές εξελίξεις πέρα από τα σύνορα των χωρών μας».

    [02] Τροπολογία αποζημίωσης των ομολογιούχων που ζημιώθηκαν από το PSI, κατέθεσαν οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές

    Την αποζημίωση σε βάθος δεκαετίας, των κατόχων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που ζημιώθηκαν από το PSI το 2012, προτείνουν με τροπολογία τους τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών.

    Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την αμοιβαία αναγνώριση των ποινικών ευθυνών σε επίπεδο ΕΕ, όπου έχει κατατεθεί και η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης για τα «κόκκινα» δάνεια των επιχειρήσεων.

    Οι βουλευτές προτείνουν την πλήρη αποζημίωση για ομόλογα αξίας μέχρι 100.000 ευρώ μέσω της απόδοσης νέων ομολόγων ίσης αξίας με τη ζημία και με διάρκεια που κλιμακώνεται από τα τρία έτη για ομόλογα μέχρι 30.000 ευρώ, μέχρι τα εννέα έτη για ομόλογα μέχρι 100.000.

    [03] Στο αρχείο η δικογραφία περί χρηματισμών ενόψει της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας

    Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία που αφορά τις καταγγελίες περί δωροδοκίας βουλευτών, προκειμένου να επιτευχθεί με 180 ψήφους εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, καθώς, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, δεν αποδεικνύονται τα καταγγελλόμενα. Με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, ο εισαγγελέας Π. Παναγιωτόπουλος που διενέργησε την έρευνα για την υπόθεση του αποκαλούμενου «κουμπαρά για τους 180» έβαλε στο αρχείο την δικογραφία, που σχηματίστηκε με αφορμή τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις πολιτικών προσώπων περί χρηματισμού βουλευτών. Ο εισαγγελέας, έπειτα από τη μελέτη των στοιχείων και τις μαρτυρικές καταθέσεις που έλαβε για την υπόθεση, έκρινε ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ώστε να στοιχειοθετείται απαγγελία κατηγορίας για τέλεση ή και απόπειρα τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός τονίζει πως κανένας εκ των μαρτύρων που κλήθηκαν σε κατάθεση δεν έδωσε στοιχείο που να μπορεί να αξιοποιηθεί και να οδηγήσει την έρευνα σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για τέλεση αξιόποινης πράξης.

    Στο πλαίσιο της έρευνας ο κ. Παναγιωτόπουλος, μεταξύ άλλων, κάλεσε την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη, τους αρχηγούς των ΑΝΕΛ Π. Καμμένο και ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, τον Νίκο Παπά, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο.

    Κλήθηκε επίσης και ο εφοπλιστής Ανδρέας Μαρτίνος, καθώς, σύμφωνα με τις υπό διερεύνηση καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, στη δεξίωση που ακολούθησε τον γάμο της κόρης του με τον γιο τού επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη τον περασμένο Σεπτέμβριο, έγιναν από καλεσμένους του ζευγαριού συζητήσεις περί «κουμπαρά» για βουλευτές ενόψει της προεδρικής εκλογής.

    [04] Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ και της κινεζικής κυβέρνησης

    Εκτενή συζήτηση με επίκεντρο τις προοπτικές μιάς στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας είχαν σήμερα στην Αθήνα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα και αντιπροσωπεία από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών του Διεθνούς Τμήματος του ΚΚ Κίνας Λι Τζινγιούν (Li Jinjun).

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αντηλλάγησαν απόψεις για τη συνεργασία στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, της ενέργειας, του τουρισμού αλλά και της διαπολιτισμικής συνεργασίας ανάμεσα στους δύο λαούς, απόγονους των αρχαιότερων πολιτισμών.

    Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Νάντια Βαλαβάνη, βουλευτής, επικεφαλής της ΕΕΚΕ Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Ήσυχος, μέλος της ΠΓ, υπεύθυνος για την Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα, ο Βαγγέλης Καλπαδάκης, διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου και ο Δημήτρης Λιάκος, μέλος Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

    [05] Ενέκριναν οι γενικές συνελεύσεις τριών τραπεζών την ένταξη τους στον αναβαλλόμενο φόρο

    Την ένταξη των τραπεζών τους σε ειδικό πλαίσιο διατάξεων για τη μετατροπή αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων επί προσωρινών διαφορών σε οριστικές και εκκαθαρισμένες απαιτήσεις έναντι του Δημοσίου, και τη συμμόρφωση με τις εξ αυτού νόμιμες υποχρεώσεις, ενέκριναν σήμερα και οι τρείς γενικές συνελεύσεις των συστημικών τραπεζών Alpha Bank, Εθνικής και Eurobank, που πραγματοποιήθηκαν για το σκοπό αυτό.

    [06] Μεγάλη πτώση στο ΧΑ με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 4,45%

    Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρίσκονται οι τιμές των μετοχών με την αγορά να πραγματοποιεί «βουτιά» πάνω από 4%, υποχωρώντας κάτω και από τα επίπεδα των 920 μονάδων. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 15:55, διαμορφώνεται στις 918,70 μονάδες σημειώνοντας υποχωρεί σε ποσοστό 4,45%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 67,29 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 4,65%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,86%.

    [07] Σε δύο δόσεις θα πληρώσει η Βρετανία το επιπλέον ποσό των 2,1 δισεκ. ευρώ για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

    Η Βρετανία κατάφερε «μια πραγματική επιτυχία» λαμβάνοντας σήμερα από τους ευρωπαίους εταίρους της παράταση ως την 1η Σεπτεμβρίου 2015 για να πληρώσει σε δύο δόσεις το επιπλέον ποσό των 2,1 δισεκ. ευρώ στον κοινοτικό προϋπολογισμό, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν.

    «Πετύχαμε πολλά περισσότερα» απ' όσα ελπίζαμε, «είναι μια πραγματική επιτυχία», δήλωσε ο Όζμπορν κατά την έξοδό του από το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διευκρινίζοντας η Βρετανία «θα πληρώσει σε δύο δόσεις», «στη διάρκεια του δεύτερου μισού του 2015», δηλαδή μετά τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου.

    «Αντί να πληρώσουμε τον λογαριασμό, τον μειώσαμε στο μισό, καθυστερήσαμε τον λογαριασμό, δεν θα πληρώσουμε τόκους, αν υπάρξουν λάθη στον λογαριασμό, θα πάρουμε τα χρήματά μας πίσω», υπογράμμισε ο Βρετανός υπουργός.«Είναι ένα πραγματικό αποτέλεσμα για τη Βρετανία», πρόσθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 November 2014 - 15:30:24 UTC