Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από απόσταση 900 χλμ. παρακολουθεί το τουρκικό ναυτικό τις δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο
  • [02] Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών, μετά τα μεσάνυχτα, ΝΑ της Κρήτης
  • [03] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τρεις ημέρες στα Τέμπη
  • [04] Σε εφαρμογή η ρύθμιση των 100 δόσεων
  • [05] Ο Μπ. Ομπάμα έφθασε στο Πεκίνο, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ασία
  • [06] Μπ. Ομπάμα: Σε «νέα φάση» έχει περάσει ο αγώνας κατά των τζιχαντιστών

  • [01] Από απόσταση 900 χλμ. παρακολουθεί το τουρκικό ναυτικό τις δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο

    Από απόσταση 900 χιλιομέτρων και με σαφείς οδηγίες να μη παραβιάσει την απόσταση αυτή, παρακολουθεί το τουρκικό ναυτικό τη δραστηριότητα των ερευνητικών σκαφών, που εργάζονται στην ανατολική Μεσόγειο για λογαριασμό της ελληνο-κυπριακής πλευράς, δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΝ ναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου, μιλώντας το Σάββατο, στους στρατιωτικούς συντάκτες, που παρακολουθούν την διεθνή άσκηση «Γαλάζια Φάλαινα».

    Ο ναύαρχος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, επανέλαβε ότι «οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις προστατεύουν και στηρίζουν τις δραστηριότητες του ερευνητικού σκάφους "Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά" και ταυτόχρονα παρακολουθούν από απόσταση 900 χιλιομέτρων το ερευνητικό σκάφος που έχει ενοικιάσει η ελληνοκυπριακή διοίκηση Νότιας Κύπρου». «Οι εντολές που έχουμε είναι να μην παραβιάσουμε την απόσταση των 900 χιλιομέτρων και γι αυτόν το λόγο δεν υπήρξε η οποιαδήποτε παρενόχληση» είπε ο Μπ. Μποστάνογλου.

    Σε ερώτηση για το αν η άσκηση «Γαλάζια Φάλαινα» έχει σχέση με την ένταση στην περιοχή, ο ναύαρχος επανέλαβε ότι «πρόκειται για προγραμματισμένη διετή ασκήση που αποσκοπεί στην ανάπτυξη της συνεργασίας με τους συμμάχους». Σχετικά με το τι θα μπορούσε να γίνει αν πλοία του τουρκικού ναυτικού συναντηθούν στη Μεσόγειο με άλλα πλοία (σσ. του Ισραήλ ή ελληνικά), ο Τούρκος ναύαρχος σηεμίωσε: «θα κινηθούμε σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής που ισχύουν. Οι κανόνες εμπλοκής έχουν δοθεί (σσ. τον Ιούνιο του 2012) από το γραφείο του Πρωθυπουργού στο Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων κι από εκεί στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού».

    Σημειώνεται ότι οι κανόνες εμπλοκής διαμορφώθηκαν το 2012 με αφορμή την ένταση με τη Συρία και την κατάρριψη από τη συριακή αεροπορία τουρκικού πολεμικού αεροσκάφους. «Κάθε στρατιωτικό στοιχείο που θα προσεγγίζει τα σύνορα της Τουρκίας με τρόπο που θα συνιστά κίνδυνο ασφάλειας, θα χαρακτηρίζεται ως απειλή και θα αντιμετωπίζεται ως στρατιωτικός στόχος» είχε ανακοινώσει τις 26 Ιουνίου 2012 ο τότε πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η άσκηση «Γαλάζια Φάλαινα» άρχισε στις 6 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την 14η Νοεμβρίου με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Ισπανίας, του Καναδά, καθώς και μιας φρεγάτας από το Πακιστάν. Ξεκίνησαν στη ναυτική βάση «Ακσάζ» στη Μαρμαρίδα και θα συνεχιστούν με ασκήσεις άμυνας. Η τελική φάση προβλέπει επίσκεψη στο λιμάνι της Αττάλειας.

    [02] Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών, μετά τα μεσάνυχτα, ΝΑ της Κρήτης

    Ασθενή σεισμική μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη 01:24, σε απόσταση 436 χλμ. ΝΑ της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίσθηκε στον υποθαλάσσιο χώρο 49Χλμ ΝΑ της Ζάκρου Λασιθίου.

    [03] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τρεις ημέρες στα Τέμπη

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω εργασιών, ισχύουν από σήμερα και μέχρι τις 12 Νοεμβρίου στην Κοιλάδα των Τεμπών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, προκειμένου να διασφαλισθεί η ομαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, αποφασίσθηκαν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

    1. Απαγόρευση της εισόδου από Εγνατία Οδό στην Π.Α.Θ.Ε., στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, μέσω Α/Κ Κλειδίου, όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων και λεωφορείων που κινούνται επί της Εγνατίας Οδού και προτίθενται να διέλθουν από την κοιλάδα των Τεμπών.

    2.Απαγόρευση της εισόδου και κυκλοφορίας στην Π.Ε.Ο. Αλεξάνδρειας - Κατερίνης από κόμβο Νησελίου έως τα όρια του νομού Ημαθίας με το νομό Πιερίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κατερίνη, όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων και λεωφορείων και προτίθενται να διέλθουν από την κοιλάδα των Τεμπών.

    3. Απαγόρευση της εισόδου στην Π.Ε.Ο. Αλεξάνδρειας - Κατερίνης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, μέσω Α/Κ Νησελίου, όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων και λεωφορείων που κινούνται επί της Εγνατίας Οδού με κατεύθυνση από Κοζάνη προς Θεσ/νίκη, και προτίθενται να διέλθουν από την κοιλάδα των Τεμπών.

    4. Απαγόρευση της εισόδου και κυκλοφορίας στην Επ.Ο. Βέροιας - Μελίκης - Κυψέλης - Π.Ε.Ο. Αλεξάνδρειας-Κατερίνης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κυψέλη, μέσω Α/Κ Βέροιας, όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων και λεωφορείων που κινούνται επί της Εγνατίας Οδού με κατεύθυνση από Κοζάνη προς Θεσ/νίκη και προτίθενται να διέλθουν από την κοιλάδα των Τεμπών.

    5. Το τριήμερο 10-12 Νοεμβρίου η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων και των λεωφορείων, θα διεξάγεται μέσω των παρακαμπτηρίων οδών, Βέροια - Εγνατία Οδός - Κοζάνη - Ε.Ο. Κοζάνης - Ελασσόνας - Τυρνάβου Αμπελώνα - Γυρτώνης -Π.Α.Θ.Ε., είτε Βέροια - Εγνατία Οδός - Κοζάνη - Ε.Ο. Κοζάνης - Γρεβενών - Καλαμπάκας - Τρικάλων - Λάρισας -Π.Α.Θ.Ε.

    [04] Σε εφαρμογή η ρύθμιση των 100 δόσεων

    Από σήμερα, Δευτέρα, θα μπορούν οι οφειλέτες των Ταμείων να υποβάλλουν αίτηση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους μετά την υπογραφή της σχετικής ερμηνευτικής εγκυκλίου από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η οποία αναρτάται σήμερα στη «Διαύγεια», οι οφειλές δύνανται να ρυθμιστούν σε έως και 100 δόσεις με μειωμένο επιτόκιο 4,5% από την 1η Ιανουαρίου του 2013.

    Το ποσοστό της έκπτωσης επί των νομίμων προσαυξήσεων, τελών καθυστέρησης και λοιπών επιβαρύνσεων, (όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί στις 31/12/12), κυμαίνεται από 100% στην περίπτωση της εφάπαξ καταβολής των οφειλών και φθάνει έως 20% στην περίπτωση που η οφειλή ρυθμιστεί στις 100 δόσεις. Προβλέπεται ακόμη, η δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης επανένταξης στη ρύθμιση, για μια μόνο φορά, σε περιπτώσεις απώλειάς της για λόγους ανωτέρας βίας. Λαμβάνεται επίσης μέριμνα προκειμένου να εξασφαλιστεί η ίση μεταχείριση μεταξύ των οφειλετών που υπήχθησαν στη ρύθμιση της Νέα Αρχής του Ν.4152/2013, όπως ισχύει, και όσων υπαχθούν στη νέα ρύθμιση.

    Εξάλλου, την Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου, αναμένεται να ανοίξει η ειδική εφαρμογή στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών για την υπαγωγή των φορολογουμένων στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς το Δημόσιο. Η διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση θα είναι απλή, καθώς οι οφειλέτες θα πρέπει να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr και με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν να εισέρχονται στην ειδική υπηρεσία ρύθμισης των οφειλών. Εκεί θα μπορούν να επιλέγουν τον αριθμό των δόσεων, έχοντας υπόψη τους ότι το ποσό της κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 50 ευρώ.

    Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι η ανταπόκριση των οφειλετών στη ρύθμιση θα είναι μεγάλη και ότι θα συμβάλει στην ενίσχυση των δημοσίων εσόδων. Επικαλούνται μάλιστα την πολύ καλή πορεία των εσόδων από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) από τον οποίο έχουν ήδη εισπραχθεί έσοδα που υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ, δηλαδή ποσοστό ίσο με το 40% του προγραμματισμένου στόχου των 2,6 δισ. ευρώ.

    [05] Ο Μπ. Ομπάμα έφθασε στο Πεκίνο, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ασία

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έφθασε σήμερα στο Πεκίνο, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ασία κατά την οποία θα έχει μακρές συνομιλίες με τον Κινέζο ομόλογό Σι Τζίνπινγκ, ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Μιανμάρ και την Αυστραλία. Το αμερικανικό προεδρικό αεροπλάνο Air Force One προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου, όπου τον πρόεδρο Ομπάμα υποδέχθηκαν ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι και ο δήμαρχος του Πεκίνου Ουάνγκ Ανσούν, κάτω από έναν καταγάλανο ουρανό. Το Πεκίνο όπου τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι πολύ υψηλά έλαβε δραστικά μέτρα για να διαλύσει την πυκνή αιθαλομίχλη που σκεπάζει την πόλη, πριν φιλοξενήσει τη σύνοδο του οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC).

    Ο Ομπάμα θα έχει συναντήσεις με τον νέο Πρόεδρο της Ινδονησίας Τζόκο Γουιντόντο, και το απόγευμα θα εκφωνήσει ομιλία κατά την έναρξη της συνόδου κορυφής του APEC. Στο περιθώριο της συνόδου, Ομπάμα και Σι θα συναντηθούν εκ νέου για σειρά συνομιλιών αύριο και μεθαύριο, «ειλικρινών και εκτενών» σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο. Η σχέση μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων, «η πιο θεμελιώδης στον κόσμο σήμερα», σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κέρι, δοκιμάζεται από επιδεινούμενες εντάσεις: Σινική Θάλασσα, ηλεκτρονική πειρατεία, ανθρώπινα δικαιώματα.

    [06] Μπ. Ομπάμα: Σε «νέα φάση» έχει περάσει ο αγώνας κατά των τζιχαντιστών

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε την Κυριακή ότι ο αγώνας κατά του Ισλαμικού Κράτους έχει περάσει σε «μια νέα φάση», μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Οι υπό τις ΗΠΑ αεροπορικές επιδρομές κατά του ΙΚ ήταν «πολύ αποτελεσματικές» στην ανάσχεση της προέλασης των τζιχαντιστών, ενώ παράλληλα αποδυνάμωσε τις δυνατότητες της εξτρεμιστικής οργάνωσης, δήλωσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε στο δίκτυο CBS.

    Έχει έρθει η ώρα να περάσουμε στην επίθεση, δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος. «Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι χερσαίες δυνάμεις, ιρακινές χερσαίες δυνάμεις που θα έχουν τη δυνατότητα να τους αναγκάσουν σε οπισθοχώρηση», δήλωσε ο Ομπάμα, ο οποίος ανακοίνωσε την Παρασκευή την ανάπτυξη ακόμα 1,500 Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ. Στόχος των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ δεν είναι να εμπλακούν σε μάχες αλλά να συμβάλουν στην εκπαίδευση του ιρακινού στρατού στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους. Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να παράσχουν «εναέρια υποστήριξη» στις ιρακινές δυνάμεις όταν αυτές ξεκινήσουν τις επιθέσεις κατά του ΙΚ, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 November 2014 - 7:30:23 UTC