Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δύσκολη η τελευταία διαπραγμάτευση πριν την έξοδο από το μνημόνιο»
  • [02] Γκ. Χαρδούβελης: Η τρόικα θα επιστρέψει σύντομα στην Αθήνα
  • [03] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου
  • [04] Γ. Καλαντζής: Οι ορκωτοί λογιστές ελέγχουν το πόθεν έσχες του Γ. Καρατζαφέρη
  • [05] Ευ. Βενιζέλος: Μετά από συνεννόηση με τη Λευκωσία η σύγκληση του Συμβουλίου Συνεργασίας με την Τουρκία
  • [06] Εισαγγελική έρευνα για καθηγητή που διδάσκει παρά το ότι έχει καταδικαστεί
  • [07] Στο 40% μειώθηκε το κόστος ασφαλίστρων αυτοκινήτων
  • [08] «Ο πρόεδρος της Κομισιόν θα επιλέξει ο ίδιος πότε θα μιλήσει»

  • [01] «Δύσκολη η τελευταία διαπραγμάτευση πριν την έξοδο από το μνημόνιο»

    «Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή, δύσκολη αλλά είναι η τελευταία διαπραγμάτευση πριν την έξοδο μας από το μνημόνιο και την επιτήρηση της τρόικας» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κατά την οποία, όπως ανέφερε, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης τους ενημέρωσε για το Eurogroup διότι ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος μαζί με τον πρωθυπουργό απουσίαζαν τις προηγούμενες ημέρες στο εξωτερικό και δεν είχαν απευθείας ενημέρωση. Στην σύσκεψη συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

    «Αξίζει συνεπώς τον κόπο γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε έναν διπλό στόχο: Να ολοκληρώσουμε αυτή την τελευταία επιθεώρηση της τρόικας και ταυτόχρονα να οργανώσουμε την επόμενη φάση μέσα στο πλαίσιο που προβλέπεται από την ΕΕ, γιατί θέλουμε να βγούμε στο ξέφωτο, να είμαστε μια φυσιολογική, θεσμικά ισότιμη χώρα μέσα στην Ευρωζώνη, αλλά με έναν θώρακα ασφαλείας που δεν θα επιτρέπει στις αγορές να κάνει εύκολα κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος μας» τόνισε.

    Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι «η τρόικα θα επιστρέψει εγκαίρως ώστε όλα να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, που είναι η συνεδρίαση του Eurogroup» και πως «εν πάση περιπτώσει ο ελληνικός λαός θα έχει το ταχύτερο δυνατό και σίγουρα πριν αρχίσει η διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας την ολοκληρωμένη συμφωνία με τους εταίρους μας ώστε η χώρα μας να αλλάξει κατάσταση και σελίδα με ασφαλή τρόπο». Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι «φυσικά πάντα υπάρχει ένα ρώτημα και ένα δίλημμα σε όλες τις καταστάσεις που έχουν μια ιστορική αξία: Ή θα διαλέξουμε ως λαός και ως έθνος μια λύση που την έχουμε παλέψει με θυσίες και κόπους και που είναι όχι μόνο οργανωμένη και συγκεκριμένη αλλά και σίγουρη ή θα διαλέξουμε άλλες λύσεις που δεν μπορούν να περιγραφούν, είναι επισφαλείς, ασαφείς, υψηλού ρίσκου και θέτουν σε κίνδυνο τις θυσίες του ελληνικού λαού».

    Διαβάστε επίσης:

    Γκ. Χαρδούβελης: Η τρόικα θα επιστρέψει σύντομα στην Αθήνα

    [02] Γκ. Χαρδούβελης: Η τρόικα θα επιστρέψει σύντομα στην Αθήνα

    Την αισιοδοξία του πως σύντομα η τρόικα θα έρθει στην Αθήνα για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε σίγουρος πως υπάρχει χρόνος για να βρεθεί λύση μέχρι το κρίσιμο Eurogroup του Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδούβελη, η τρόικα δεν έχει ανοίξει νέα ζητήματα και τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα είναι τα γνωστά που βρίσκονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

    [03] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου

    Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, η οικονομία, η διαπραγμάτευση με την τρόικα, έπειτα και από τη συνεδρίαση του Eurogroup, ήταν στην ατζέντα της συνάντησης που είχαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι κ.κ. Γκ. Χαρδούβελης και Χρ. Σταϊκούρας.

    Διαβάστε επίσης: Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημέρωσε ο Ευ. Βενιζέλος

    [04] Γ. Καλαντζής: Οι ορκωτοί λογιστές ελέγχουν το πόθεν έσχες του Γ. Καρατζαφέρη

    Το «πόθεν έσχες» του Γιώργου Καρατζαφέρη ελέγχουν οι ορκωτοί λογιστές μετά από εντολή του προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Γιώργου Καλαντζή, όπως ο ίδιος ανέφερε μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

    Ο κ. Καλαντζής ενημέρωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαν φτάσει στη Βουλή τα σχετικά εισαγγελικά αιτήματα για το εάν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε συμπεριλάβει τα προηγούμενα χρόνια στο «πόθεν έσχες» του τις δύο υπεράκτιες εταιρίες που κατέχει μαζί με τον υιό του και στις οποίες εντοπίστηκαν εμβάσματα ύψους 1,6 εκατ. ευρώ.

    Χαρακτηριστικά ο κ. Καλαντζής ανέφερε ότι έδωσε ήδη εντολή στους ορκωτούς λογιστές και τις υπηρεσίες της Βουλής να προχωρήσουν σε ελέγχους. Μάλιστα, όπως είπε, μόλις θα λάβει τα αποτελέσματα των ελέγχων είναι αυτονόητο ότι αμέσως θα τα θέσει υπόψη των βουλευτών - μελών της Επιτροπής.

    [05] Ευ. Βενιζέλος: Μετά από συνεννόηση με τη Λευκωσία η σύγκληση του Συμβουλίου Συνεργασίας με την Τουρκία

    Το καλό και συναινετικό κλίμα που επικράτησε στη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής «είναι καλός οιωνός σε μια περίοδο γεμάτη από προκλήσεις» τόνισε σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από τη σημερινή σύνοδο του ΕΣΕΠ -στο οποίο έλαβαν μέρος ο Κωνσταντίνος Τσιάρας (πρόεδρος της επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής), ο γγ του υπουργείου Εξωτερικών Α. Μητσιάλης, από τη Ν.Δ. οι Γ. Κουμουτσάκος και Ν. Παναγιωτόπουλος, από το ΠΑΣΟΚ οι Ν. Σηφουνάκης και Κ. Τριαντάφυλλος, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ν. Βαλαβάνη και ο Π. Τριγάζης, από τους ΑνΕλ. οι Τ. Κουίκ και ο Λ. Καραγιάννης και από τη ΔΗΜΑΡ η Μ. Γιαννακάκη και ο Ν. Τσούκαλης.

    «Έκανα μια ενημέρωση σε όλο το φάσμα της εξωτερικής πολιτικής με έμφαση στη σύνοδο του Καΐρου, η οποία συνήλθε ενώ ήταν σε εξέλιξη η τουρκική πρόκληση που δημιούργησε αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος. Υπενθυμίζοντας δε ότι επίκειται και νέα τριμερής συνάντηση (Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ) σε επίπεδο γγ των υπουργείων Εξωτερικών, ο Έλληνας αξιωματούχος υπογράμμισε ότι στόχος παραμένει η διαφύλαξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και ο τερματισμός της πρόκλησης, δεδομένου ότι ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης έχει τονίσει πως «οι διακοινοτικές διαπραγματεύσεις θα επαναληφθούν, μόνον αν σταματήσει η τουρκική πρόκληση».

    Μετά ταύτα, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, «και μετά από διαβουλεύσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και τα κυπριακά κόμματα, στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου, καταλήξαμε με τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά πως δεν θα έπρεπε να διαταραχθεί ο προγραμματισμένος τακτικός διάλογος με την Τουρκία». «Η διατήρηση ενός διαύλου επικοινωνίας είναι προς όφελος της Ελλάδας, της Κύπρου και της ειρήνης στην περιοχή» τόνισε. Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε, ο ίδιος θα μεταβεί στην Άγκυρα (όπως ήταν προγραμματισμένο) στις 29 Νοεμβρίου, ενώ στις 30 Νοεμβρίου θα πάει στην Κωνσταντινούπολη προς τιμήν του Αγ. Ανδρέα, ιδρυτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

    [06] Εισαγγελική έρευνα για καθηγητή που διδάσκει παρά το ότι έχει καταδικαστεί

    Στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη να διενεργήσει έρευνα και να πράξει τα δέοντα, σχετικά με δημοσίευμα του Τύπου σύμφωνα με το οποίο διευθυντής - καθηγητής του ΚΕΚ της ΝΕΛΕ Νομαρχίας Καρδίτσας, συνεχίζει να υπηρετεί στην δημόσια εκπαίδευση, παρά το γεγονός ότι έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών για πλαστογραφία και υπεξαίρεση.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα η καταδικαστική απόφαση δεν κοινοποιήθηκε στην αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η υπηρεσία του ουδέποτε πληροφορήθηκε την επίμαχη δικαστική απόφαση.

    Σύμφωνα με την νομοθεσία, με την έκδοση του βουλεύματος σε βάρος του εκπαιδευτικού αλλά και της καταδικαστικής απόφασης, ο εκπαιδευτικός έπρεπε να τεθεί αμέσως σε αργία, λαμβάνοντας το 1/3 των αποδοχών του.

    [07] Στο 40% μειώθηκε το κόστος ασφαλίστρων αυτοκινήτων

    Στο 40% μειώθηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα το κόστος των ασφαλίστρων αυτοκινήτων, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά και του ανταγωνισμού στην ασφαλιστική αγορά. Όμως, παρά τη σημαντική αυτή μείωση, σε συνδυασμό με τα αυστηρά πρόστιμα και τις κυρώσεις, ένα εκατομμύριο περίπου οχήματα εξακολουθούν να κυκλοφορούν ανασφάλιστα στους ελληνικούς δρόμους.

    Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσαν απόψε στη Θεσσαλονίκη τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Θεσσαλονίκης, Αθηνών και Πειραιά, με θέμα το παρόν και το μέλλον της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα και με τη συμμετοχή εκπροσώπων εταιριών του κλάδου από διάφορες περιοχές της χώρας.

    Όπως είπε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, παρά το γεγονός ότι το μερίδιο στην ελληνική αγορά που κατέχουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες φθάνει μόλις στο 2% τα περιθώρια αύξησης αναμένονται σημαντικά μέσα στα επόμενα χρόνια. «Η λεγόμενη δημόσια ασφάλιση, κυρίως σ΄ό,τι αφορά το συνταξιοδοτικό και την περίθαλψη, αδυνατεί να ανταποκριθεί και οι πολίτες θα στρέφονται όλο και περισσότερο στην ιδιωτική ασφάλιση», δήλωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου ο οποίος επισημαίνει ότι οι κλάδοι της συνταξιοδότησης και της παροχής υπηρεσιών υγείας θεωρούνται από τους ασφαλισμένους πρωταρχικής σημασίας και για το λόγο αυτό ? όπως υπογράμμισε ? παρά την οικονομική κρίση, όλο και περισσότεροι θα στρέφονται στις ιδιωτικές εταιρίες ασφάλισης.

    [08] «Ο πρόεδρος της Κομισιόν θα επιλέξει ο ίδιος πότε θα μιλήσει»

    Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, υπερασπίστηκε σήμερα τον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου που κατηγορείται ότι μετέτρεψε τη χώρα του σε παράδεισο φοροαποφυγής για τις μεγάλες εταιρείες, τονίζοντας ότι η Επιτροπή στο σύνολό της έχει δεσμευτεί να εξαλείψει τη φοροδιαφυγή.

    Ο 59χρονος Γιούνκερ, που ήταν υπουργός Οικονομικών του Μεγάλου Δουκάτου από το 1989 και πρωθυπουργός από το 1995 μέχρι το 2013, έχει αποφύγει να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης αφότου η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι το Λουξεμβούργο προσέφερε φορολογικές συμφωνίες σε περίπου 340 πολυεθνικές εταιρείες, επιτρέποντάς τους με αυτόν τον τρόπο να γλιτώσουν δισεκατομμύρια ευρώ σε φόρους.

    Όταν ρωτήθηκε για το πότε θα δώσει απαντήσεις για την υπόθεση αυτή ο πρόεδρος της Επιτροπής, ο εκπρόσωπός του, Μαργαρίτης Σχοινάς, τόνισε: "Ο κ. Γιούνκερ θα επιλέξει ο ίδιος το πότε θα πει αυτά που έχει να πει, είτε (στη σύνοδο κορυφής) της G20, είτε κάποια άλλη στιγμή".

    Ένας αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είπε ότι ο Γιούνκερ αναμένεται να συμμετάσχει σε συνέντευξη Τύπου στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, το ερχόμενο Σάββατο, κατά τη σύνοδο κορυφής της G20.Ο Γιούνκερ έχει δηλώσει ότι δεν πιστεύει πως υπάρχει κάποια σύγκρουση συμφερόντων και ότι δεν θα παρέμβει στην έρευνα της υπηρεσίας ανταγωνισμού της Κομισιόν για τις φορολογικές συμφωνίες του Λουξεμβούργου με μεγάλες εταιρείες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 November 2014 - 19:30:24 UTC