Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Ο Αλ. Τσίπρας έστειλε πάλι μήνυμα πολιτικής αστάθειας, καταφεύγοντας σε ανύπαρκτα διλήμματα
  • [02] Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης
  • [03] Οι δικαστές ζητούν από τους βουλευτές να καταψηφίσουν την τροπολογία για μειωμένα αναδρομικά
  • [04] Κατεπείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Ουκρανία
  • [05] Ζ.Κλ. Γιούνκερ: Δεν είμαι ο αρχιτέκτονας του φορολογικού συστήματος του Λουξεμβούργου, αλλά αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη
  • [06] Κ. Περιστέρη: Η ανασκαφή στον τάφο Καστά ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο επιστημονικό τρόπο
  • [07] Η Google νοικιάζει αεροδρόμιο της NASA για να επενδύσει περαιτέρω στην διαστημική έρευνα και τη ρομποτική τεχνολογία

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Ο Αλ. Τσίπρας έστειλε πάλι μήνυμα πολιτικής αστάθειας, καταφεύγοντας σε ανύπαρκτα διλήμματα

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη κατηγόρησε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την ομιλία του στην ΚΟ του κόμματός του, ότι έστειλε πάλι μήνυμα πολιτικής αστάθειας, καταφεύγοντας σε ανύπαρκτα διλήμματα ,την ώρα που η κυβέρνηση - όπως σημείωσε - διαπραγματεύεται και σχεδιάζει την επόμενη ημέρα της ανάπτυξης και της ελπίδας. «Μας είπε ότι θα διαπραγματευτεί με τον δικό του τρόπο. Με ποιον όμως θα διαπραγματευτεί, όταν οι ευρωβουλευτές του συγκεντρώνουν υπογραφές για πρόταση μομφής κατά του κ. Γιούνκερ;», αναρωτήθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    Επίσης, ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας διακήρυξε το ενδιαφέρον του για την εξωτερική πολιτική. «Κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τις κινήσεις της κυβέρνησης στη διπλωματική σκακιέρα της περιοχής μας και ταυτόχρονα εξαγγέλλει αποχώρηση από το ΝΑΤΟ και όλες τις συμμαχίες μας», συνέχισε και πρόσθεσε ότι «χαιρόμαστε που ο κ. Τσίπρας κάλεσε τα στελέχη του να έλθουν σε "πιο στενή επαφή με το λαό"».

    Η κα Βούλτεψη συμπλήρωσε ότι το ερώτημα είναι ποια απ' όλες τις διαφορετικές απόψεις τους θα υποστηρίξει ο καθένας από αυτούς και στη συνέχεια παρέθεσε συγκεκριμένες τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

    [02] Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια, ο οποίος σε δηλώσεις του -μετά τη συνάντηση- ανέφερε ότι βασικό θέμα των συνομιλιών που είχε πρόσφατα στις ΗΠΑ ήταν η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και η δράση των τζιχαντιστών.

    Πρόσθεσε δε ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα και ταυτόχρονα πυλώνας ασφάλειας για όλη την περιοχή, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν πυρήνες τζιχαντιστών στην Ελλάδα.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε τα συγχαρητήριά του στον υπουργό για τον επίμονο και επίπονο αγώνα των γυναικών και των ανδρών των Σωμάτων Ασφαλείας εναντίον της εγκληματικότητας.

    «Η δημιουργία αισθήματος ασφάλειας είναι βασική προϋπόθεση για τη ζωή όλων των πολιτών της χώρας. Σας συγχαίρω ακόμα μια φορά για τις επιτυχίες που έχετε σε αυτό τον αγώνα, που πολλές φορές κινδυνεύει και η ζωή τους», ανέφερε ο κ. Παπούλιας.

    [03] Οι δικαστές ζητούν από τους βουλευτές να καταψηφίσουν την τροπολογία για μειωμένα αναδρομικά

    Με κοινή ανακοίνωσή τους πέντε δικαστικές Ενώσεις καλούν τους βουλευτές να καταψηφίσουν την τροπολογία, με την οποία προβλέπεται η μερική αναδρομική καταβολή της διαφοράς των αποδοχών των δικαστών (από 1.8.2012 έως 30.6.2014).

    Αναλυτικότερα οι Ενώσεις, κατ' αρχήν καταγγέλλουν ότι «η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά αποδεικνύει έμπρακτα ότι δεν σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, τις οποίες αντιπαρέρχεται με ανεπίτρεπτες νομοθετικές παρεμβάσεις σε αμετακλήτως κριθέντα ζητήματα, παραβιάζοντας απροσχημάτιστα το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όπως αυτή ερμηνεύτηκε σχετικώς και με αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

    Την ανακοίνωση υπογράφουν οι πρόεδροι των δικαστικών Ενώσεων: Βασιλική Θάνου- Χριστοφίλου, αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου, Ειρήνη Γιανναδάκη, πρόεδρος Εφετών, Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, αντεισαγγελέας Εφετών, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, αντιπρόεδρος Ελ. Συνεδρίου και Κωνσταντίνος Βαρδακαστάνης, πάρεδρος ΝΣΚ.

    Εξάλλου, μετά τις άλλες πέντε δικαστικές Ενώσεις, και η Ένωση του ΣτΕ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι «με νομοθετικές παρεμβάσεις σε αμετακλήτως κριθέντα ζητήματα η κυβέρνηση επιχειρεί ανεπιτρέπτως να καταστήσει ανενεργές αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης παραβιάζοντας ευθέως το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

    [04] Κατεπείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Ουκρανία

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συγκαλείται κατεπειγόντως απόψε για να εξετάσει τις καταγγελίες περί παρείσφρησης ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσαν διπλωμάτες.

    Η συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ, το οποίο συγκλήθηκε κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, αναμένεται να αρχίσει στις 21:30 (ώρα Ελλάδας).

    [05] Ζ.Κλ. Γιούνκερ: Δεν είμαι ο αρχιτέκτονας του φορολογικού συστήματος του Λουξεμβούργου, αλλά αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι οι φορολογικές πρακτικές της χώρας του κατά το παρελθόν και η έρευνα που ξεκινά σήμερα η Επιτροπή για το σκάνδαλο της φοροαποφυγής επί πρωθυπουργίας του στο Λουξεμβούργο, δεν συνιστά «σύγκρουση συμφερόντων».

    Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στις Βρυξέλλες, μετά την αποκάλυψη για το σκάνδαλο της φοροαποφυγής στο Λουξεμβούργο, ο Γιούνκερ υπογράμμισε ότι οι πρακτικές της χώρας του κατά το παρελθόν μπορεί να ήταν νόμιμες, αλλά δεν ανταποκρίνονται στους κώδικες της ηθικής και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει φορολογική εναρμόνιση στην Ευρώπη.

    Επιπλέον, ο Γιούνκερ αρνήθηκε ότι είναι ο «αρχιτέκτονας» του φορολογικού συστήματος στο Λουξεμβούργο, λέγοντας ότι η φορολογική διοίκηση της χώρας λειτουργεί αυτόνομα. Δήλωσε, ωστόσο, ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη γι' αυτά τα οποία συνέβησαν κατά τη διάρκεια των 18 ετών της πρωθυπουργίας του.

    Παράλληλα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε τη βούληση να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και τις φορολογικές απάτες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι όλα αυτά που έχω πει ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) και ενώπιον των ομάδων του ΕΚ κατά την ακρόασή μου, δεν είναι λόγια του αέρα, αλλά εκφράζουν τις προθέσεις και τη φιλοδοξία της Επιτροπής. Υποστηρίζουμε μεγαλύτερη διαφάνεια στο επίπεδο της φορολογίας στην ΕΕ».

    [06] Κ. Περιστέρη: Η ανασκαφή στον τάφο Καστά ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο επιστημονικό τρόπο

    «Η ανασκαφή στον τάφο Καστά ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο επιστημονικό τρόπο, έχουμε έναν καταπληκτικό τάφο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες που έδωσαν την ψυχή τους γι αυτή την ανασκαφή, από το υπουργείο Πολιτισμού μέχρι και τον τελευταίο εργαζόμενο και πέρα από αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον πρύτανη του ΑΠΘ, που ήρθε στην ομάδα μας και τον Γρηγόρη Τσόκα για να συνεχίσουμε τον αγώνα και τη δουλειά μας στον Τύμβο. Η ανασκαφή δεν έχει σταματήσει, θα συνεχίσουμε γιατί ακόμη η περίβολος μας διαφυλάσσει πολλά μυστικά», δήλωσε η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Από την πλευρά της η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανέφερε ότι «με την αποκάλυψη του κιβωτιόσχημου τάφου και του σκελετού του νεκρού ολοκληρώνεται η φάση αυτή της αρχαιολογικής έρευνας. Υπολείπονται πολλά να γίνουν για το συνολικό μνημείο το οποίο καλύπτει ο Τύμβος Καστά. Είμαστε πραγματικά ευτυχείς που ένα τόσο σημαντικό μνημείο προστίθεται στο παζλ της ιστορίας και της αρχαιολογίας της περιοχής. Είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή που ένα τέτοιο εύρημα, ένα τόσο σημαντικό μνημείο έρχεται να συνδεθεί με όλα τα άλλα πλούσια ευρήματα της περιοχής, αποτελώντας και συμπληρώνοντας ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό πόρο για το σύνολο της Μακεδονίας και της χώρας».

    Ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας δήλωσε ότι «το ΑΠΘ έθεσε από την πρώτη στιγμή το σύνολο του επιστημονικού του οπλοστασίου στη διάθεση της ανασκαφής στην Αμφίπολη. Χαιρόμαστε σήμερα που έχει επιλεγεί το Εργαστήρι της Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής για να κάνει τις κατάλληλες έρευνες ηλεκτρικής διασκόπησης στο λόφο Καστά. Θα καλύψουμε τα έξοδα της έρευνας στο ύψος των 12.000 ευρώ και ελπίζουμε ότι θα ανακοινώσουμε και άλλα χρήσιμα ευρήματα στο λόφο Καστά».

    Ο διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής, καθηγητής Γρηγόρης Τσόκας, επισήμανε ότι το τμήμα του θα εφαρμόσει τη μέθοδο της ηλεκτρικής τομογραφίας η οποία θα τους δώσει την ηλεκτρική απεικόνιση του εδάφους. Ανέφερε δε ότι «η μέθοδος αυτή έχει συνεισφέρει με καθοριστικό ρόλο κάνοντας γνωστό το εργαστήριο μου σε παγκόσμια κλίμακα και έχει βραβευθεί γι' αυτό».

    [07] Η Google νοικιάζει αεροδρόμιο της NASA για να επενδύσει περαιτέρω στην διαστημική έρευνα και τη ρομποτική τεχνολογία

    Η αμερικανική εταιρεία λογισμικού Google ανακοίνωσε, ότι προχώρησε στην ενοικίαση αεροδρομίου της NASA για να επενδύσει περαιτέρω στη διαστημική έρευνα και τη ρομποτική τεχνολογία.

    Η θυγατρική της Google, Planetary Ventures, θα αναλάβει τη διαχείριση του ομοσπονδιακού αεροδρομίου Moffett.

    Μέχρι τώρα, η Google χρησιμοποιούσε το αεροδρόμιο για την προσγείωση και απογείωση των ιδιωτικών τζετ των στελεχών της.

    Σύμφωνα με τη NASA, το αεροδρόμιο θα αξιοποιηθεί για την «ανάπτυξη και τη δοκιμή διαστημικών ερευνών και νέων τεχνολογιών».

    Η Google ενοικίασε τον χώρο για διάστημα 60 ετών έναντι 1,16 δισ. δολαρίων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 November 2014 - 15:30:26 UTC