Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς «κανένα καινούριο στοιχείο» η συνάντηση του Μ. Νίμιτς με τους αντιπροσώπους Ελλάδας και ΠΓΔΜ
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Βρισκόμαστε στο τέλος της προσπάθειας, θα τα καταφέρουμε σίγουρα
  • [03] ΣτΕ: Συνταγματικός ο νόμος για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων
  • [04] Μέσα στο 2015 οι ανάδοχοι για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων
  • [05] Το Bookwave συλλέγει βιβλία και τα προσφέρει σε νηπιαγωγεία και σχολεία

  • [01] Χωρίς «κανένα καινούριο στοιχείο» η συνάντηση του Μ. Νίμιτς με τους αντιπροσώπους Ελλάδας και ΠΓΔΜ

    Χωρίς «κανένα καινούριο στοιχείο» και χωρίς να αποφασιστεί ο ακριβής χρόνος συνέχισης των συνομιλιών, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση που είχε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών ο προσωπικός απεσταλμένος του γγ των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι, αντίστοιχα.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Νίμιτς επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα «δύσκολο ζήτημα». Ανέφερε δε ότι χθες είχε χωριστές συναντήσεις με τους αντιπροσώπους των δύο χωρών και σήμερα είχε δίωρη από κοινού συνάντηση και ότι συζητήθηκαν τα «βασικά θέματα» για «να προσεγγίσουμε προς μία λύση», όπως είπε, «η οποία θα πρέπει να αποσκοπεί και στην ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή».

    Ο προσωπικός απεσταλμένος του γγ του ΟΗΕ επεσήμανε επίσης ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν τους «επόμενους μήνες», χωρίς αυτή τη φορά να διευκρινίσει αν θα ξανακαλέσει τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στη Νέα Υόρκη ή αν θα μεταβεί ο ίδιος στις δυο χώρες και πότε.

    [02] Αντ. Σαμαράς: Βρισκόμαστε στο τέλος της προσπάθειας, θα τα καταφέρουμε σίγουρα

    «Βρισκόμαστε στο τέλος μιας επίπονης προσπάθειας, διανύουμε τα τελευταία χιλιόμετρα, ο χρόνος έχει πυκνώσει, στο τέλος θα τα καταφέρουμε σίγουρα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση του Κύκλου Νέων Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών.

    Ανέφερε ακόμη: «Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε αλλά τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά. Τα νομοσχέδια για τις 100 δόσεις και για τα «κόκκινα» δάνεια που είναι η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση ιδιωτικών χρεών που έχει γίνει, ο αγώνας για την προσέλκυση επενδύσεων, οι διεθνείς διαγωνισμοί για τους υδρογονάνθρακες και οι συμμαχίες γι αυτό, είναι φωτογραφίες ενός πολυμέτωπου αγώνα που κάνουμε. Αυτά γίνονται μέσα σε ένα περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας. Για να βγει η χώρα από την κρίση και για να μη ξαναπέσει εξαρτάται από την παραγωγική ικανότητα και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, εν ολίγοις από την εξωστρέφεια. Η επιχειρηματικότητα βρίσκεται στην καρδιά αυτής της προσπάθειας. Πρέπει να κερδίζουν τα προϊόντα μας ξένες αγορές και να αντιμετωπίζουν τα ξένα προϊόντα εντός της χώρας. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να βγει η χώρα από τη κρίση και να φτιάξουμε τη Νέα Ελλάδα».

    Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την γραφειοκρατία και να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα. «Οφείλουμε να ανασυγκροτήσουμε την σχέση του κράτους με τον επιχειρηματία, τολμούμε και έχουμε προχωρήσει μέσα από πολύ μεγάλες δυσκολίες» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι έχουν ληφθεί μέτρα για να ενισχύσουν την ρευστότητα στην αγορά όπως και για την διευκόλυνση της φορολογίας. Επανέλαβε ότι στόχος και μεγάλο ζητούμενο για την κυβέρνηση και για την κοινωνία είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών. Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση απλοποίησε τις διαδικασίες για την ίδρυση επιχειρήσεων ενώ εφαρμόζει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση σε πολλούς τομείς κατά τρόπο που βοηθά την άσκηση της επιχειρηματικότητας και την σχέση των επιχειρηματιών με την διοίκηση.

    [03] ΣτΕ: Συνταγματικός ο νόμος για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με πληροφορίες, έκρινε ότι είναι συνταγματικός και νόμιμος ο νόμος 4178/2013 για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, ενώ αντίθετα έκρινε αντισυνταγματική και μη νόμιμη μια μόνο διάταξη του επίμαχου νόμου.

    Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια (πρόεδρος ο Σωτήρης Ρίζος και εισηγητής ο Σύμβουλος Επικρατείας Κωνσταντίνος Κουσούλης), αποφάνθηκε ότι δεν προσκρούει σε καμία συνταγματική διάταξη ο νόμος 4178/2013 για την αυθαίρετη δόμηση, που προβλέπει την διατήρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα των αυθαιρέτων, την εξαίρεση αυθαιρέτων από την κατεδάφιση, κ.λπ.

    Παράλληλα, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι είναι αντίθετη στην Συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών (άρθρο 26 του Συντάγματος), η διάταξη του επίμαχου νόμου που προβλέπει ότι μπορούν να τακτοποιηθούν τα ακίνητα που έχουν κριθεί αυθαίρετα και κατεδαφιστέα με τελεσίδική δικαστική απόφαση.

    [04] Μέσα στο 2015 οι ανάδοχοι για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων

    Στο 45-55 διαμορφώνεται η αναλογία καταμερισμού των εσόδων μεταξύ Δημοσίου και αναδόχων, από την εκμετάλλευση πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων με βάση τα όσα προβλέπουν οι συμβάσεις που έχει εκπονήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

    Αυτό ανέφερε απόψε η επικεφαλής της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), καθηγήτρια Σοφία Σταματάκη μιλώντας στο συνέδριο του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Μέσα στο 2015, όπως ανέφερε η ίδια, θα έχουμε αναδόχους τόσο για τις 20 θαλάσσιες περιοχές στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης (για τις οποίες εκκρεμεί η δημοσίευση της προκήρυξης στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων) όσο και για τις τρεις περιοχές ('Αρτα-Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία, Βορειοδυτική Πελοπόννησος) και το κρίσιμοι στοίχημα είναι να υπάρξει η υποδομή για την παρακολούθηση της καλής εκτέλεσης των συμβάσεων. Επεσήμανε δε απαντώντας σε ερωτήσεις ότι η αναλογία των εσόδων Δημοσίου - αναδόχων βρίσκεται στα ευρωπαϊκά επίπεδα.

    [05] Το Bookwave συλλέγει βιβλία και τα προσφέρει σε νηπιαγωγεία και σχολεία

    Με στόχο την ενθάρρυνση των παιδιών να αγαπήσουν το διάβασμα, να αποκτήσουν αναγνωστικές συνήθειες και να γίνουν καλύτεροι αναγνώστες, διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά το bookwave 2014, από τις 14 ως τις 21 Νοεμβρίου.

    Πρόκειται για μια πρωτότυπη και σημαντική δράση, με σκοπό την προσφορά καινούριων παιδικών βιβλίων σε βιβλιοθήκες νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της Αττικής, η οποία θα φιλοξενηθεί και φέτος στο Μουσείο Μπενάκη στο κτίριο της Οδού Πειραιώς.

    «Διαπιστώσαμε τις ανάγκες των σχολείων για βιβλία, λάβαμε υπόψη μας ανάλογες πρωτοβουλίες στο εξωτερικό και έπειτα στήσαμε μία δράση την οποία ονομάσαμε bookwave. Πρόκειται για μία εθελοντική ετήσια δράση κατά την οποία συγκεντρώνονται βιβλία καινούρια ή σχεδόν καινούρια για τον εμπλουτισμό βιβλιοθηκών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία. Φέτος, όπως και πέρσι, χορηγός της δράσης είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη και συνδιοργανωτής το Μουσείο Μπενάκη, όπου πραγματοποιείται η δράση. Το bookwave προσφέρει βιβλία στα σχολεία της Αττικής γιατί υπάρχει εμφανώς μεγάλη ανάγκη ενώ μέσα από την ευρύτερη δράση του Library4all, υποστηρίζουμε σχολεία στην περιφέρεια συγκεντρώνοντας βιβλία για τις βιβλιοθήκες τους» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η παιδαγωγός Ελένη Γερουλάνου, η οποία μαζί με την Αναστασία Κάλου, τη Βασιλική Μπούκη, την Ξένια Παπασταύρου και τον Άγη Τερζίδη ίδρυσαν τον Οκτώβριο του 2013 την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Library4all, που δραστηριοποιείται στους τομείς της εκπαίδευσης, της διά βίου μάθησης, της καλλιτεχνικής έκφρασης και της ανάδειξης του πολιτισμού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 November 2014 - 19:30:22 UTC