Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Και τα αναλώσιμα θα καλύπτονται για τους ανασφάλιστους διαβητικούς, ανακοίνωσε ο Μ. Βορίδης
  • [02] Φ. Κουβέλης: Οι τράπεζες οφείλουν να ενισχύσουν τη ρευστότητα
  • [03] Έκθεση για τη Ρόδο στο Μουσείου του Λούβρου

  • [01] Και τα αναλώσιμα θα καλύπτονται για τους ανασφάλιστους διαβητικούς, ανακοίνωσε ο Μ. Βορίδης

    Όχι μόνο τα φάρμακα αλλά και τα αναλώσιμα που είναι απαραίτητα για τους ασθενείς θα χορηγεί, πλέον, δωρέαν το κράτος σε ανασφάλιστους διαβητικούς.

    Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, ενόψει της αυριανής παγκόσμιας ημέρας για τον σακχαρώδη διαβήτη, τονίζοντας ότι αρκετοί από τους συμπολίτες μας με σακχαρώδη διαβήτη τυγχάνουν να είναι σήμερα ανασφάλιστοι.

    Σημειώνεται ότι έχουν, ήδη, ακριβώς την ίδια φαρμακευτική κάλυψη με τους ασφαλισμένους, άρα προμηθεύονται κανονικά τα φάρμακά τους. Ωστόσο, εκτός από τα φάρμακα, οι ανασφάλιστοι πολίτες που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη χρειάζονται και χρησιμοποιούν αναλώσιμα, τα οποία, μάλιστα, σχετίζονται άμεσα με τη χορήγηση- δοσολογία του φαρμάκου (ινσουλίνης). Έτσι, τόσο το υπουργείο Υγείας, όσο και ο ΕΟΠΥΥ, είχαν γίνει αποδέκτες αιτημάτων για την κάλυψή τους, τα οποία τελικά ικανοποιήθηκαν.

    Ήδη, ζητήθηκε και εγκρίθηκε από τον ΕΟΠΥΥ η δυνατότητα αποζημίωσης αναλώσιμου διαβητολογικού υλικού σε δικαιούχους του Ν. 4270/2014, δηλαδή σε ανασφάλιστους πολίτες. Η μηνιαία δαπάνη τους εκτιμάται σε 250.000 ευρώ για τους ανασφάλιστους κατ' αναλογία με τη χορήγηση φαρμάκων, με βάση τους πρώτους μήνες εφαρμογής του μέτρου.

    [02] Φ. Κουβέλης: Οι τράπεζες οφείλουν να ενισχύσουν τη ρευστότητα

    Τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Νίκο Τσούκαλη, τη βουλευτή Μίνα Ξηροτύρη και τον υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρη Χατζησωκράτη. Τη συνάντηση ζήτησε η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ για να ενημερωθεί σχετικά με τις αντοχές του τραπεζικού συστήματος, μετά τα stress tests, και τα μέτρα ρευστότητας στην αγορά, καθώς και για τη νέα σχέση με τους δανειστές καθώς οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καθοριστικό στάδιο.

    «Ο κ. Στουρνάρας μάς ενημέρωσε αναφορικά με την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος, και εμείς εκείνο το οποίο υποστηρίξαμε και προτείναμε είναι ότι οι τράπεζες, μετά την επιτυχή έκβαση των stress tests, οφείλουν να ενισχύσουν τη ρευστότητα και τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και πολιτών», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μετά τη συνάντηση και πρόσθεσε ότι οι ελληνικές τράπεζες οφείλουν να εξαντλήσουν τα περιθώρια και να αναζητήσουν την κερδοφορία τους στις δικές τους επενδυτικές διαδικασίες, αλλά και στη δική τους εξυγίανση, καθώς το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η αγορά δεινοπαθεί και στενάζει από την έλλειψη χρηματοδότησης.

    [03] Έκθεση για τη Ρόδο στο Μουσείου του Λούβρου

    «Ρόδος: Ένα ελληνικό νησί στις πόρτες της Ανατολής», είναι η νέα μεγάλη έκθεση του Μουσείου του Λούβρου που ανοίγει αύριο τις πύλες της για το κοινό, και θα διαρκέσει έως τις 9 Φεβρουαρίου του 2015.

    Σε μπλε φόντο, η μεγάλων διαστάσεων αφίσα στην πρόσοψη του μουσείου, με το απείρου κάλλους μυκηναϊκό ρυτό, κωνικό αγγείο για χοές, προσκαλεί τους Παριζιάνους για μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

    «Θελήσαμε να προσελκύσουμε το κοινό μας να ανακαλύψει μια άγνωστη για τους πολλούς αρχαιολογική περιπέτεια, που ξεκίνησε τον 19ο αιώνα», εξήγησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η Γαλλίδα έφορος του Λούβρου, ειδικευμένη στα ελληνικά κεραμικά και υπεύθυνη για την έκθεση, Αν Κουλιέ.

    «Θελήσαμε να δώσουμε στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει τη Ρόδο, σταυροδρόμι των πολιτισμών και γη των συναλλαγών, όπου απ' όλες τις γωνιές του κόσμου, έφθαναν τα πάντα στο νησί αυτό. Να δείξουμε, επίσης, τους επηρεασμούς που δέχθηκε ο ροδιακός πολιτισμός», πρόσθεσε η κ. Κουλιέ.

    «Η ιδιαίτερη σημασία που έχει δοθεί στην έκθεση, οφείλεται στο ότι για πρώτη φορά οργανώνεται παγκοσμίως μια έκθεση αποκλειστικά για τη Ρόδο, για την υλοποίηση της οποίας συνεργάσθηκαν τέσσερα ευρωπαϊκά μουσεία», εξηγεί από πλευράς της, η Ελληνίδα επίτιμος διευθύντρια Αρχαιοτήτων του Μουσείου της Ρόδου Μελίνα Φιλήμονος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 November 2014 - 15:30:24 UTC