Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ονομαστική ψηφοφορία για «κόκκινα» δάνεια και 100 δόσεις
  • [02] Συνάντηση των προέδρων της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη και της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστού με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά
  • [03] Ελεύθεροι με όρους τέσσερις κατηγορούμενοι στην υπόθεση εκβίασης επιχειρηματία
  • [04] Επεισόδια στο Πολυτεχνείο μετά την πορεία των φοιτητών
  • [05] Γκ. Χαρδούβελης: Εργαζόμαστε σκληρά για ένα ορθολογικό και σταθερό φορολογικό σύστημα
  • [06] Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και νότια της Κρήτης
  • [07] Ποιές αλλαγές έγιναν στη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια
  • [08] Μήνυμα του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους: Ηφαίστεια του τζιχάντ παντού
  • [09] Ολυμπιακός-Γαλατασαράι 49-39 στο ημίχρονο

  • [01] Ονομαστική ψηφοφορία για «κόκκινα» δάνεια και 100 δόσεις

    Με αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για τη ρύθμιση των επιχειρηματικών «κόκκινων» δανείων, απάντησε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ επί της τροπολογίας για την εξαίρεση των μη ληξιπρόθεσμων οφειλών από τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

    Οι ονομαστικές ψηφοφορίες για τις δύο τροπολογίες θα διεξαχθούν στην Ολομέλεια της Βουλής αύριο το μεσημέρι.

    Η κίνηση της πλειοψηφίας στην Ολομέλεια της Βουλής, εκπροσωπούμενη από 17 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε το σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρου Δρίτσα, ο οποίος έκανε λόγο για «αντιπερισπασμό που συμβαίνει ελαχιστότατες φορές στο Κοινοβούλιο και αποσκοπεί στο να εκβιάσει επί της ουσίας τους βουλευτές της πλειοψηφίας».

    [02] Συνάντηση των προέδρων της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη και της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστού με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά

    Τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επισκέφθηκαν σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, οι νεοκλεγέντες πρόεδροι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. Η συνάντηση ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα κι έγινε με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων τους.

    Όπως δήλωσε ο κ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επισήμανε πως είναι απαραίτητο, στο πλαίσιο της μεγάλης εθνικής προσπάθειας που γίνεται για την ανασυγκρότηση της χώρας, η κεντρική εξουσία να συνομιλεί ισότιμα με την Αυτοδιοίκηση και τους εκπροσώπους της και να λαμβάνει υπόψη τις θέσεις της.

    Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανέφερε, επίσης, πως «ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, τόνισε ότι αποτελεί βούληση της κυβέρνησης η στενή συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση». Προς την κατεύθυνση αυτήν, είπε, «έχει δώσει ήδη σαφείς εντολές σε όλα τα υπουργεία για επίσπευση των ρυθμών υλοποίησης σειράς παρεμβάσεων που θα διευκολύνουν το έργο της Αυτοδιοίκησης, όπως είναι μεταξύ άλλων η συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στο ΕΣΠΑ και η προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν εκκρεμή ζητήματα της Αυτοδιοίκησης».

    «Μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό αισθάνομαι περισσότερο αισιόδοξος για το μέλλον» κατέληξε ο κ. Πατούλης.

    [03] Ελεύθεροι με όρους τέσσερις κατηγορούμενοι στην υπόθεση εκβίασης επιχειρηματία

    Ελεύθεροι αφέθηκαν οι πέντε κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, στην υπόθεση εκβίασης επιχειρηματία μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή ο οποίος με την σύμφωνο γνώμη του Εισαγγελέα επέβαλε όρους και χρηματικές εγγυήσεις σε κάποιους από αυτούς.

    Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν ότι η υπάλληλος του ΣΔΟΕ, που είχε διενεργήσει έλεγχο στον επιχειρηματία, πρέπει να αφεθεί ελεύθερη με την επιβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ και τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα. Με τους ίδιους περιοριστικούς όρους αλλά με χρηματική εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ αφέθηκε ελεύθερη η λογίστρια του επιχειρηματία. Χωρίς την επιβολή χρηματικής εγγύησης αλλά με την επιβολή απαγόρευσης εξόδου από την χώρα αφέθηκαν ελεύθεροι ο σύζυγός της και ο γιος της λογίστριας, ενώ ο πέμπτος κατηγορούμενος που απολογήθηκε σήμερα, υπάλληλος του ΣΔΟΕ, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

    [04] Επεισόδια στο Πολυτεχνείο μετά την πορεία των φοιτητών

    Επεισόδια σημειώθηκαν απόψε στο Πολυτεχνείο, μετά την πορεία των φοιτητικών συλλόγων, όταν φοιτητές προσπάθησαν να μπουν στο Ίδρυμα για να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση. Οι φοιτητές άνοιξαν την κλειστή πύλη αλλά παρεμποδίστηκαν από την αστυνομία με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν συμπλοκές.

    Φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλλουν εκτεταμένη χρήση χημικών, ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χρήση βίας στους συγκεντρωμένους από τα ΜΑΤ.

    Οι φοιτητές αποχώρησαν από το Πολυτεχνείο και ενώθηκαν με την υπόλοιπη πορεία στην Πατησίων.

    [05] Γκ. Χαρδούβελης: Εργαζόμαστε σκληρά για ένα ορθολογικό και σταθερό φορολογικό σύστημα

    Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι οι πολίτες υπερφορολογούνται λόγω της κρίσης και εργάζεται εντατικά για τον εξορθολογισμό και για ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς το οποίο θα προσελκύσει και επενδύσεις, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης. Σημείωσε ότι η οικονομία σταθεροποιήθηκε, αλλά οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν, είτε η τρόικα είναι παρούσα είτε όχι, διότι δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισχυρούς θεσμούς.

    Μιλώντας σε εκδήλωση του Harvard Businness School Club of Greece, ο κ. Χαρδούβελης έδωσε έμφαση στην ανάγκη μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης, λέγοντας ότι δεν μπορούμε να στηριζόμαστε στο 30% των εργαζομένων του δημόσιου τομέα οι οποίοι δουλεύουν σκληρά και μάλιστα αμείβονται το ίδιο με τους τεμπέληδες.

    Παρομοίασε την ελληνική οικονομία με μια βάρκα με κουπιά που μπάζει νερά και σημείωσε ότι με τις προσπάθειες των τελευταίων δύο ετών, γλυτώσαμε τον πνιγμό, την επισκευάζουμε και θα την κάνουμε ταχύπλοο σκάφος. Η κυβέρνηση δουλεύει σκληρά για την ανόρθωση της οικονομίας, τόνισε.

    Την ανησυχία του για τον χαμηλό όγκο εξαγωγών και τη σχεδόν μηδενική συμμετοχή της καινοτομίας στο ΑΕΠ, εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας και πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας. Τόνισε πάντως ότι αν ο προγραμματισμός συνεχιστεί ως έχει, σε δύο-τρεις μήνες το 60% των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων θα καταργηθούν με μια κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, εξαγγελία που προκάλεσε το θετικό σχόλιο του συντονιστή της συζήτησης.

    [06] Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και νότια της Κρήτης

    Δημοσιεύθηκε σήμερα στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει το ΥΠΕΚΑ, ότι οι προσφορές των ενδιαφερόμενων πετρελαϊκών εταιρειών θα υποβληθούν ως τον Μάιο του 2015 (έξι μήνες μετά τη δημοσίευση της πρόσκλησης) και ακολουθούν τρεις μήνες για την αξιολόγηση των προσφορών και άλλοι 3 μήνες διαπραγματεύσεων. Έτσι το Νοέμβριο του 2015 θα έχουν αναδειχθεί οι ανάδοχοι.

    Ο διαγωνισμός αφορά 20 θαλάσσιες περιοχές («οικόπεδα»), έκτασης από 1801 έως 9543 τετραγωνικών χιλιομέτρων που χαράχθηκαν σε περιοχές όπου το βάθος της θάλασσας επιτρέπει τεχνικά την πραγματοποίηση γεωτρήσεων. Τα δεδομένα που προέκυψαν από τις σεισμικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το 2012 στις περιοχές αυτές καθώς και όσα δεδομένα έχουν συλλεχθεί κατά καιρούς είναι διαθέσιμα σε data rooms για τους επενδυτές που λειτουργούν στην Αθήνα, το Όσλο, τη Σιγκαπούρη και το Χιούστον.

    [07] Ποιές αλλαγές έγιναν στη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια

    Μέχρι 31 Μαρτίου 2016 θα έχουν δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια» οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες, σύμφωνα με τις αλλαγές που έγιναν στη νομοτεχνική βελτίωση της τροπολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης που κατέθεσε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας με θέμα: «Μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης και την ενίσχυση της απασχόλησης: κίνητρα για τη ρύθμιση χρεών μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών προς χρηματοδοτικούς φορείς και έκτακτες διαδικασίες ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων».

    Η αρχική ρύθμιση προέβλεπε ως καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου του 2015, ενώ οι άλλες αλλαγές που έγιναν ορίζουν ότι οι διαγραφές ανά χρηματοδοτικό φορέα που αφορούν μία ή περισσότερες επιχειρηματικές πιστώσεις προς τον οφειλέτη και οι διαγραφές αυτού του χρηματοδοτικού φορέα προς τον επιλέξιμο οφειλέτη δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν αθροιστικά το ποσό των 500.000 ευρώ, ενώ όσοι χρωστούν και σε εφορία ή ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει πρώτα να ρυθμίσουν και αυτά τα χρέη και μετά να προχωρήσουν σε ρύθμιση με τις τράπεζες.

    [08] Μήνυμα του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους: Ηφαίστεια του τζιχάντ παντού

    Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους κάλεσε τους υποστηρικτές του να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον των ηγετών της Σαουδικής Αραβίας, σε ένα ηχογραφημένο μήνυμά του, στο οποίο ισχυρίζεται ότι το "Χαλιφάτο" που έχει ιδρύσει έχει επεκταθεί σε άλλες πέντε χώρες, πέραν του Ιράκ και της Συρίας.

    Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι υποστηρίζει επίσης ότι οι επιχειρήσεις εναντίον της οργάνωσής του από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους έχουν αποτύχει και ζητά από τους μουσουλμάνους να προκαλέσουν «ηφαίστεια του τζιχάντ» σε όλον τον κόσμο.Η αυθεντικότητα του μηνύματος αυτού δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. Η φωνή που ακούγεται είναι παρόμοια με εκείνη σε μια άλλη ομιλία που έκανε ο Μπαγκντάντι σε ένα τέμενος της Μοσούλης, τον περασμένο Ιούλιο. Εκείνη ήταν και η τελευταία φορά που εμφανίστηκε και μίλησε δημοσίως.

    Το Ισλαμικό Κράτος έχει καταλάβει εκτάσεις στο Ιράκ και τη Συρία και τον Ιούνιο ίδρυσε ένα "χαλιφάτο" στην περιοχή που έχει υπό τον έλεγχό του. Στο μήνυμά του ο ηγέτης των τζιχαντιστών υποστηρίζει ότι έχει δεχτεί τους όρκους πίστης υποστηρικτών του από τη Λιβύη, την Αίγυπτο, την Υεμένη, τη Σαουδική Αραβία και την Αλγερία. "Σας ανακοινώνουμε την επέκταση του Ισλαμικού Κράτους σε νέες χώρες, στις χώρες αλ Χαραμέιν, Υεμένη, Αίγυπτο, Λιβύη και Αλγερία (...). Ανακοινώνουμε ότι αποδεχτήκαμε τους όρκους υποταγής των αδελφών μας που μας ορκίστηκαν πίστη σε αυτές τις χώρες (...) και τον διορισμό κυβερνητών", είπε, μιλώντας επί μακρόν για την επέκταση της δράσης της οργάνωσής του.

    Μολονότι υπάρχουν οργανώσεις και σε άλλες χώρες που έχουν δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, όπως στον Λίβανο, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, ο Μπαγκντάντι αναφέρθηκε μόνο στις πέντε προαναφερόμενες, ενδεχομένως επειδή σε αυτές οι υποστηρικτές του είναι περισσότεροι και θα μπορούσαν να εξαπολύσουν επιθέσεις.

    [09] Ολυμπιακός-Γαλατασαράι 49-39 στο ημίχρονο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 November 2014 - 21:30:25 UTC