Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Μπέζας: Δεν τίθεται θέμα μείωσης κατώτατων συντάξεων
  • [02] Παραιτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Ψυχάρης
  • [03] Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, σε κλίμα έντασης
  • [04] ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1,7% του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο
  • [05] Εurostat: Αύξηση 1,4% του ΑΕΠ στην Ελλάδα, το τρίτο τρίμηνο
  • [06] Ακόμα ψάχνουν την τίγρη που «βολτάρει» πέριξ του Παρισιού
  • [07] «Το "Μπαρμπαρός" παραβιάζει το Δίκαιο της Θάλασσας» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Κύπρο
  • [08] Η Ουκρανία στο προσκήνιο της Συνόδου Κορυφής της G20
  • [09] Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Χριστόφος Ζωγράφος

  • [01] Αντ. Μπέζας: Δεν τίθεται θέμα μείωσης κατώτατων συντάξεων

    Δεν τίθεται θέμα μείωσης των κατώτατων συντάξεων ή αύξησης των ορίων ηλικίας, διαβεβαίωσε τη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας, Αντώνης Μπέζας και τόνισε ότι το ΕΚΑΣ συνεχίζεται να καταβάλλεται κανονικά.

    Παράλληλα απέρριψε, κατηγορηματικά, σενάρια περί σύνδεσης των ενσήμων με τις παροχές υγείας, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για κινδυνολογία και καταστροφολογία.

    Αφορμή ήταν οι αιτιάσεις του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρη Στρατούλη, που είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση, υποστηρίζοντας ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή του ΙΚΑ ?ΕΤΑΜ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, για το ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι τυχαίες αλλά λειτουργεί ως «πολιτικός λαγός» της κυβέρνησης.

    «Η κυβέρνηση μεριμνά ώστε οι δικαιούχοι χαμηλών συντάξεων να εξαιρεθούν από τις όποιες μειώσεις. Σε ό,τι αφορά δε το ΕΚΑΣ συνεχίζεται να καταβάλλεται στο ίδιο ύψος», τόνισε ο κ. Μπέζας, και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί πάνω από πολιτικές σκοπιμότητες.

    «Εξακολουθείτε να λειτουργείτε ως θεατές, να κινδυνολογείτε και να καταστροφολογείτε σε βάρος του ασφαλιστικού συστήματος. Είναι τραγικό να λειτουργείτε με τη πολιτική της εύκολης παροχολογίας και των ψευδαισθήσεων που μας οδηγεί στη καταστροφή. Το ασφαλιστικό είναι μια δημοσιονομική βόμβα και πρέπει να είναι πάνω από κομματικές σκοπιμότητες, να μας ενώνει. Δεν δείχνετε όμως ούτε σοβαρότητα ούτε υπευθυνότητα», τόνισε ο κ. Μπέζας.

    [02] Παραιτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Ψυχάρης

    Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε προς τον πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης. «Έπειτα από προβληματισμό μηνών διαπίστωσα ότι δεν αξίζει να υπηρετώ άλλο, ένα πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να συνεννοηθεί ακόμα και για τα αυτονόητα» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Ψυχάρης και συνεχίζει: «Όταν εισήλθα για πρώτη φορά στη Βουλή τον Μάιο του 2012, πίστευα ότι εντάσσομαι σε μία ομάδα πολιτικών στελεχών που μπορούν να συζητούν για τα προβλήματα της χώρας με σεβασμό του ενός προς τον άλλον και που εργάζονται από κοινού για τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της χώρας. Έπειτα από δυόμισι χρόνια διαπιστώνω ότι είμαι απλά ρομαντικός». Ο Ανδρέας Ψυχάρης ευχαριστεί τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά για την ευκαιρία που του έδωσε, όπως αναφέρει, να συμμετάσχει στις εκλογές του 2012 και καταλήγει λέγοντας: «Αποχωρώ από το πολιτικό σκηνικό αλλά παραμένω ενεργός πολίτης, που θα διεκδικεί και θα μάχεται για να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, αλλά και η εικόνα του πολιτικού συστήματος που θαμπώνει όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό». Τον κ. Ψυχάρη θα αντικαταστήσει ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης.

    [03] Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, σε κλίμα έντασης

    Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι, στα Προπύλαια, μετά την ένταση που προκλήθηκε χθες από την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου της Νομικής Αθηνών να προχωρήσει σε κατάληψη της Σχολής, αλλά και από την απόφαση των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ και ΑΣΟΕΕ να κλείσουν τα ιδρύματα και να αναθέσουν τη φύλαξή τους στην αστυνομία. Η απόφαση των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ πυροδότησε ωστόσο και ενδοπανεπιστημιακές διαφωνίες, καθώς μερίδα πανεπιστημιακών έχει εκφράσει την αντίθεσή της, ενώ στο φοιτητικό μέτωπο οι κινητοποιήσεις μεταφέρθηκαν στην «περιφέρεια» του πανεπιστημίου Αθηνών με τις καταλήψεις της Ιατρικής και της Φιλοσοφικής Σχολής.

    Το ΕΚΠΑ γνωστοποίησε την απόφασή του να κλείσει τις κτιριακές του υποδομές στο κέντρο της Αθήνας ενόψει του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου, με χθεσινή του ανακοίνωση, ενώ σε ανάλογη ενέργεια προχώρησε και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι η πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία που τα ιδρύματα κλείνουν δύο ημέρες πριν από την έναρξη του τριημέρου, που θα κορυφωθεί με την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία τη Δευτέρα, και όχι την πρώτη ημέρα. Το σχετικό αίτημα διατυπώθηκε από την πρυτανεία του ΕΚΠΑ προχθές το βράδυ, οπότε και οι αστυνομικές δυνάμεις ανέλαβαν τη φύλαξη του κτιρίου της Νομικής και των Προπυλαίων.

    Η παρουσία των ΜΑΤ προκάλεσε την αντίδραση των περίπου 60 φοιτητών που επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο της Νομικής χθες το πρωί. Ακολούθησαν μικροεπεισόδια με περιορισμένη χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ δύο φοιτητές δέχθηκαν, σύμφωνα με καταγγελία τους, αναίτια επίθεση από αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά. Επεισόδια σημειώθηκαν και χθες το βράδυ γύρω από τον χώρο του πολυτεχνείου, στη διάρκεια πορείας που πραγματοποίησαν φοιτητές.

    [04] ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1,7% του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο

    Αύξηση 1,7% σημείωσε το ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο εφέτος, με βάση τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.

    Με αποτέλεσμα στο εννεάμηνο να διαμορφώνεται θετικός ρυθμός ανάπτυξης 0,6% σε μέσο όρο.

    Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο, σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο εφέτος, παρουσίασε αύξηση 0,7%.

    Διαβάστε επίσης: Eurostat: Αύξηση 1,4% του ΑΕΠ στην Ελλάδα, το τρίτο τρίμηνο

    [05] Εurostat: Αύξηση 1,4% του ΑΕΠ στην Ελλάδα, το τρίτο τρίμηνο

    Αύξηση 1,4% σημείωσε το ΑΕΠ στην Ελλάδα σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο του 2014, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εurostat για την εξέλιξη του ΑΕΠ στα κράτη μέλη. Την ίδια περίοδο στην Ευρωζώνη το ΑΕΠ αυξήθηκε 0,8% και στην ΕΕ 1,3%. Σε τριμηνιαία βάση, δηλαδή το τρίτο τρίμηνο του 2014 σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, σημειώθηκε αύξηση 0,7% στην Ελλάδα, ενώ στην Ευρωζώνη το ΑΕΠ αυξήθηκε 0,2% και στην ΕΕ 0,3%.

    [06] Ακόμα ψάχνουν την τίγρη που «βολτάρει» πέριξ του Παρισιού

    Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τίγρης που εθεάθη χθες το πρωί μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από το Παρίσι και η οποία δεν έχει βρεθεί παρά τα ισχυρά μέσα που έχουν κινητοποιηθεί, επαναλήφθηκαν σήμερα το πρωί.

    Η επιχείρηση από αστυνομικούς, χωροφύλακες και περίπου δέκα στρατιώτες επαναλήφθηκε στις 08.00 το πρωί σε μια τεράστια περιοχή ερευνών που αντιστοιχεί σε τέσσερα με πέντε γήπεδα ποδοσφαίρου στο Μοντεβρέν, 40 χλμ. ανατολικά του Παρισιού.

    Ελικόπτερο εξοπλισμένο με θερμική κάμερα συνεχίζει να περιστρέφεται πάνω από την περιοχή αυτή.

    «Το ελικόπτερο έκανε πτήσεις τη νύχτα, αλλά οι έρευνες δεν έχουν ακόμη δώσει κανένα αποτέλεσμα. Ακόμα τίποτα για το πού μπορεί να βρίσκεται η τίγρης» δήλωσε πηγή της νομαρχίας.

    Όπως χθες, έχουν δοθεί οδηγίες στους κατοίκους της Μοντεβρέν, εκεί όπου εθεάθη η τίγρης χθες, αλλά και στις γύρω κοινότητες Σεσί και Σαλιφέρ να μετακινούνται με αυτοκίνητο και να αποφεύγουν δασώδεις περιοχές.

    Δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν γύρω από σχολεία πριν από την έναρξη των μαθημάτων, δήλωσε η πηγή της νομαρχίας.

    [07] «Το "Μπαρμπαρός" παραβιάζει το Δίκαιο της Θάλασσας» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Κύπρο

    Θέση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι η απόσυρση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός» από την κυπριακή AOZ και η ακύρωση της τουρκικής ΝΑVTEX, δήλωσε στο ΡΙΚ ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Κύπρο Τζον Κόνιγκ, επισημαίνοντας ότι το «το "Μπαρμπαρός" παραβιάζει το Δίκαιο της Θάλασσας και τη νομιμότητα». Ο Τζον Κόνιγκ απέρριψε τη θέση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες τηρούν ίσες αποστάσεις, λέγοντας ότι η αμερικανική θέση όσον αφορά τα δικαιώματα της Κύπρου είναι ξεκάθαρη. Παράλληλα, εξέφρασε στήριξη στις προσπάθειες του ειδικού συμβούλου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Έσπεν Άιντε, για αποκλιμάκωση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, λόγω των τουρκικών ενεργειών.

    Σχολιάζοντας τοποθετήσεις αξιωματούχων της Τουρκίας για το ενδεχόμενο λύσης δύο κρατών στην Κύπρο, ο Αμερικανός διπλωμάτης τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν την επανένωση της Κύπρου σε μία διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, ενώ σε καμία περίπτωση δεν στηρίζουν λύση δύο κρατών. Σημείωσε, ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και στον πραγματικό στόχο που είναι η εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.

    Ο Τζον Κόνιγκ είπε ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αναφορές πως οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν τη δημιουργία τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου στην Κύπρο. Ανέφερε δε, ότι οι ποσότητες που έχουν εντοπιστεί, μελετήθηκαν από τις εταιρείες και την κυπριακή κυβέρνηση και διαπιστώθηκε ότι δεν ευνοούν τη δημιουργία σταθμού υγροποίησης. Η αγορά του φυσικού αερίου, είπε, λειτουργεί με συγκεκριμένο τρόπο και είναι πολύ δύσκολο με βάση αυτές τις συνθήκες να υπάρξει διαχείριση του φυσικού αερίου στη στεριά. Είναι, πρόσθεσε ο Τζον Κόνιγκ, η δυναμική της αγοράς που δημιούργησε την κατάσταση και όχι η αμερικανική κυβέρνηση.

    [08] Η Ουκρανία στο προσκήνιο της Συνόδου Κορυφής της G20

    Η Σύνοδος Κορυφής των χωρών της G20 στο Μπρισμπέιν θα φέρει αντιμέτωπους τους δυτικούς ηγέτες και τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, υπό το βάρος των πληροφοριών για την νέα είσοδο ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων και βαρέων όπλων στην ανατολική Ουκρανία.

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε μη αποδεκτές τις ρωσικές ενέργειες , απευθύνοντας προειδοποίηση για το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ΗΠΑ κατά της Μόσχας.

    Οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής επρόκειτο να επικεντρωθούν στην ώθηση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, στην θωράκιση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και στον αποκλεισμό των διόδων φοροδιαφυγής για τις μεγάλες πολυεθνικές.

    Ωστόσο, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των θεμάτων της οικονομικής ατζέντας συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των χωρών του Apec (Οικονομική Συνεργασία Ασίας -Ειρηνικού) στο Πεκίνο, τα θέματα του τομέα της ασφάλειας αναμένεται να έρθουν στο προσκήνιο στο Μπρισμπέιν, όπου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να συζητήσει το θέμα της Ουκρανίας με τους ευρωπαίους συμμάχους του, την Γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

    [09] Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Χριστόφος Ζωγράφος

    Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες ο Χριστόφορος Ζωγράφος. Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Κολωνού, όταν δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, επιτέθηκαν στον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ και συνεργάτη του αρχιδιαιτητή, Χιου Ντάλας, κτυπώντας τον στο κεφάλι με ρόπαλο. Ο πρώην διεθνής διαιτητής, διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό και διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί διάσειση.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 November 2014 - 11:30:32 UTC