Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα επιστρέφει
  • [02] Απ. Κακλαμάνης: Να απομακρύνει ο πρωθυπουργός, όσους χρησιμοποιούν τη Βουλή ως υπηρεσία διεκπεραίωσης
  • [03] Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
  • [04] Νομοσχέδιο για την επιστροφή χρημάτων στο Δημόσιο - Όφελος για τα ταμεία έως και 2 δισ. ευρώ
  • [05] Αρμόδιος για την εποπτεία του φορολογικού μηχανισμού ορίσθηκε ο Γιώργος Μαυραγάνης
  • [06] ΣτΕ προς ΥΠΟΙΚ: Αναπροσαρμόστε τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων
  • [07] Από την 1η Δεκεμβρίου ο «Μάκβεθ» στο Από Μηχανής Θέατρο

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα επιστρέφει

    Η ελληνική οικονομία επιστρέφει στην ανάπτυξη δηλώνει ο πρωθυπουργός με αφορμή τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και υποσχέθηκε ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί και θα συμπεριλάβει όλους τους Έλληνες.

    Η δήλωση του πρωθυπουργού έχει ως εξής: «Σας είχαμε υποσχεθεί ότι η χώρα θα βγει από το τούνελ της μεγάλης ύφεσης. Αυτό είναι πια πραγματικότητα. Η επιστροφή της Ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη είναι γεγονός!

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ανάκαμψη άρχισε ήδη για την ελληνική οικονομία. Και μάλιστα με μεγαλύτερους ρυθμούς απ' ό,τι περίμεναν και οι πιο αισιόδοξοι.

    Πράγματι, το τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς η οικονομία αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 1,7%, μετά από 6 επώδυνα χρόνια, ή 24 τρίμηνα, ύφεσης. Είναι η ταχύτερη ανάπτυξη για το τρίμηνο αυτό σε ολόκληρη την ευρωζώνη. Κι όπως αποκαλύπτεται τώρα, ελαφρά ανοδικό ήταν για την Ελλάδα και το προηγούμενο τρίμηνο της χρονιάς.

    Όσοι, λοιπόν, αμφισβητούσαν την ανάκαμψη, διαψεύστηκαν πανηγυρικά.

    Σας υπόσχομαι σήμερα ότι η Ανάπτυξη θα συνεχιστεί με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς. Αυτό, άλλωστε, προβλέπουν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί.

    Κι από την ανάπτυξη που ξεκίνησε, δεν θα μείνει κανένας Έλληνας πίσω.

    Σε πείσμα της μιζέριας στην οποία κερδοσκοπούσαν πολλοί, η ελπίδα επιστρέφει. Η Ελλάδα επιστρέφει!».

    [02] Απ. Κακλαμάνης: Να απομακρύνει ο πρωθυπουργός, όσους χρησιμοποιούν τη Βουλή ως υπηρεσία διεκπεραίωσης

    «Η τακτική της κυβέρνησης και, ιδιαιτέρως, ορισμένων υπουργών, όπως ο επί των Οικονομικών, να χρησιμοποιούν τη Βουλή ως υπηρεσία διεκπεραίωσης οποιωνδήποτε κυβερνητικών αποφάσεών τους, έχει αποθρασύνει τους εκπροσώπους των δανειστών μας και εξασθενίζει εξ αντικειμένου, τα διαπραγματευτικά της μέσα, κυριότερο των οποίων είναι η μη δεδομένη, ούτως ή άλλως, ψήφος της Βουλής» τονίζει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Β' Αθηνών του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης, σχετικά με τη μη υπερψήφιση της τροπολογίας που κατέθεσε η κυβέρνηση για τα χρέη προς το Δημόσιο.

    «Αυτό είναι το άμεσο πολιτικό ζήτημα που, όσους δεν το αντιλαμβάνονται, πρέπει ο κ. Πρωθυπουργός να τους απομακρύνει από την κυβέρνηση. Σε αντίθετη περίπτωση, επωμίζεται ο ίδιος την ευθύνη ενός μείζονος θεσμικού προβλήματος, που αφορά τον οφειλόμενο κατά το Σύνταγμα σεβασμό της αυτονομίας του Κοινοβουλίου, που είναι ο άμεσος και πλέον αυθεντικός, των δύο άλλων πολιτειακών λειτουργιών, εκφραστής της λαϊκής κυριαρχίας».

    [03] Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

    Στον χώρο του Πολυτεχνείουκατέληξε η πορεία φοιτητών, εκπαιδευτικών και πανεπιστημιακών διοικητικών υπαλλήλων.

    Η πορεία ξεκίνησε γύρω στις 14:00 από τα Προπύλαια και αφού κατευθύνθηκε μέσω της οδού Σταδίου στη Βουλή, όπου παρέμεινε περίπου μισή ώρα, συνέχισε μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Πατησίων μέχρι το Πολυτεχνείο.

    Εκεί, συμμετέχοντες στην πορεία εισήλθαν από την είσοδο της οδού Τοσίτσα, στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος.

    Στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ δόθηκαν στην κυκλοφορία οι οδοί Σταδίου, Πανεπιστημίου και Πατησίων.

    [04] Νομοσχέδιο για την επιστροφή χρημάτων στο Δημόσιο - Όφελος για τα ταμεία έως και 2 δισ. ευρώ

    Ευνοϊκή μεταχείριση θα έχουν όσοι επιστρέφουν το σύνολο των χρημάτων που έχουν καταχραστεί, υπεξαιρέσει, κλπ, σύμφωνα με νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

    Όπως τόνισε ο κ. Αθανασίου, η εφαρμογή του επίμαχου νομοσχεδίου θα «προσφέρει ρευστότητα στο δημόσιο το ταχύτερο δυνατό», ενώ υπολόγισε ότι αυτό το ποσό που μπορεί άμεσα να συγκεντρωθεί ανέρχεται μεταξύ των 1,5 και 2 δισ. ευρώ.

    Χαρακτηριστικά ανέφερε πως έχουν δεσμευθεί και άρα είναι άμεσα αξιοποιήσιμα περίπου 500 εκατ. ευρώ που προέρχονται από λίγες μόνον υποθέσεις οι οποίες έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη. Σημειώνεται ότι το ύψος των κλαπέντων χρημάτων προσδιορίζεται από το κατηγορητήριο και το σχετικό βούλευμα.

    Όπως προβλέπει το επίμαχο νομοσχέδιο, από την ευνοϊκή αυτή ρύθμιση εξαιρούνται πρόσωπα τα οποία κατά την τέλεση της πράξης ήταν πρωθυπουργοί, υπουργοί, αναπληρωτές, υφυπουργοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές, γενικοί και ειδικοί γραμματείς, περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι. Το επίμαχο νομοσχέδιο για τη «Ρύθμιση δεσμευμένων ή κατασχεμένων χρηματικών απαιτήσεων και μετρητών» που παρουσίασε ο κ. Αθανασίου θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

    Στην ευνοϊκή ρύθμιση υπάγονται τα ποινικά και φορολογικά- τελωνειακά αδικήματα και ειδικότερα καταλαμβάνει: - Φορολογικά, τελωνειακά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δηλώσεις «πόθεν έσχες», καθώς και αδικήματα διαφθοράς αξιωματούχων. - Ποινικά αδικήματα, τα οποία στρέφονται κατά της ιδιοκτησίας και των περιουσιακών δικαιωμάτων (όχι ληστείες) και τελέστηκαν σε βάρος του δημοσίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή οποιουδήποτε άλλου φορέα της γενικής κυβέρνησης και οποιαδήποτε άλλης κρατικής Αρχής.

    Διαβάστε επίσης: Καταργείται η προσωποκράτηση για χρέη - Αλλαγές στους πλειστηριασμούς ακινήτων

    [05] Αρμόδιος για την εποπτεία του φορολογικού μηχανισμού ορίσθηκε ο Γιώργος Μαυραγάνης

    Στον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, ανατίθεται, με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά η εποπτεία του φορολογικού μηχανισμού της χώρας.

    Σύμφωνα με την απόφαση του πρωθυπουργού, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β' 3059/13/11/2014, οι αρμοδιότητες που ανατίθενται στον κ. Μαυραγάνη, και τις οποίες ασκούσε έως τώρα ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης, είναι -μεταξύ άλλων- οι εξής:

    της Διεύθυνσης Φορολογικής Πολιτικής, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, με την επιφύλαξη της ισχύος των αποφάσεων μεταφοράς αρμοδιοτήτων στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης και των υπαγόμενων σε αυτήν υπηρεσιών, της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) και των υπαγόμενων σε αυτήν υπηρεσιών, της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου κατά το μέρος που αφορά τις υπηρεσίες και τα όργανα των ανωτέρω περιπτώσεων, της Ανώτατης Επιτροπής Τελωνειακών Αμφισβητήσεων (Α.Ε.Τ.Α.), του Ανώτατου Χημικού Συμβουλίου (Α.Χ.Σ.), της εποπτείας του Ειδικού Ταμείου Ελέγχου, Παραγωγής και Ποιότητας Αλκοόλης-Αλκοολούχων Ποτών (Ε.Τ.Ε.Π.Π.Α.Α.).

    [06] ΣτΕ προς ΥΠΟΙΚ: Αναπροσαρμόστε τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με απόφασή της, ζητά από το υπουργείο Οικονομικών, μέσα σε έξι μήνες, να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων της χώρας.

    Μετά την παρέλευση του εξαμήνου, η Ολομέλεια του ΣτΕ θα συνέλθει εκ νέου προκειμένου να διαπιστώσει αν έχει συμμορφωθεί ή όχι το υπουργείο Οικονομικών και να εκδώσει οριστική απόφαση.

    [07] Από την 1η Δεκεμβρίου ο «Μάκβεθ» στο Από Μηχανής Θέατρο

    Ο «Μάκβεθ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, κάνει πρεμιέρα την 1η Δεκεμβρίου στο Από Μηχανής Θέατρο, σε μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά. Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Θάνου Παπακωνσταντίνου, ο Άκις Βλουτής και η Κωνσταντίνα Τάκαλου θα ζωντανέψουν επί σκηνής τη μικρότερη τραγωδία του Βρετανού συγγραφέα, που πιστεύεται ότι γράφτηκε μεταξύ 1603 και 1606.

    Η τρέλα της εξουσίας, ο φθόνος, η ενοχή, η αλαζονεία είναι μερικά μόνο από τα θέματα που πραγματεύεται το έργο. «Ο Μάκβεθ του Σαίξπηρ μοιάζει να είναι το μεγαλύτερο μνημείο του ηθικού κώδικα που κληρονομήθηκε από τον ορθόδοξο Χριστιανισμό και τον κλασσικό κόσμο δίνοντας μια νέα και ζωντανή εκφραστικότητα, γι' αυτό για ΄μάς πλησιάζει τον Οιδίποδα Τύραννο, δηλαδή τον κανόνα του τέλειου», αναφέρει ο Άκις Βλουτής.

    Παίζουν ακόμα οι: Βασίλης Βηλαράς, Ελεάνα Γεωργιάδου, Κατερίνα Μηλιώτη, Ελένη Μολέσκη, Μάριος Παναγιώτου και Γιώργος Φλωράτος.

    Τα σκηνικά και η εικαστική επιμέλεια της παράστασης επιμελείται ο Νίκος Αναγνωστόπουλος, τα κοστούμια η Νίκη Ψυχογιού, την κίνηση η Χαρά Κότσαλη, τους φωτισμούς η Χριστίνα Θανάσουλα, ενώ τη μουσική σύνθεση και το ηχητικό περιβάλλον υπογράφει ο Αντώνης Μόρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 November 2014 - 15:30:24 UTC