Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ.Γλέζος: «Πιθανόν,η παρούσα βουλή να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας»
  • [02] Σε σπίτι επιχειρηματία ο Εισαγγελέας Διαφθοράς
  • [03] Ξεκινά σήμερα ο τριήμερος εορτασμός για το Πολυτεχνείο
  • [04] Θεσσαλονίκη: Ρίψη μολότοφ από αγνώστους, έξω από το ΑΠΘ

  • [01] Μ.Γλέζος: «Πιθανόν,η παρούσα βουλή να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

    Την εκτίμησή του ότι η παρούσα Βουλή δεν αποκλείεται να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκφράζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Αγορά.

    Υποστηρίζει ότι πρώτον «εξαρτάται από το οικονομικό και πολιτικό σύστημα, ελληνικό και ξένο αν θέλει ή δεν θέλει τον Αντώνη Σαμαρά» και δεύτερον ότι «ειδικά οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν εκλογές τώρα , γιατί χάνουν μισθολογικά και συνταξιοδοτικά κέρδη και οφέλη, ενώ δεν είναι καθόλου βέβαιο για αυτούς ότι θα επανεκλεγούν».

    Ο Μανώλης Γλέζος ξεκαθαρίζει ότι για να λάβει κάποιος πρώην βουλευτής ή υπουργός του ΠΑΣΟΚτο εισιτήριο της συμμετοχής στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεν αρκεί μια απλή δήλωση μεταμέλειας, ενώ αν γίνουν -όπως τονίζει-εκλογές θα παραιτηθεί από το ευρωκοινοβούλιο για να είναι υποψήφιος στην περιφέρεια Κυκλάδων ως βουλευτής.

    [02] Σε σπίτι επιχειρηματία ο Εισαγγελέας Διαφθοράς

    Έρευνα στα γραφεία και στο σπίτι επιχειρηματία, κατηγορούμενου σε σκέλος της υπόθεσης των εξοπλιστικών, πραγματοποίησαν άντρες της Οικονομικής Αστυνομίας, παρουσία της Εισαγγελέως Διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου.Η αιφνιδιαστική κίνηση των Αρχών έγινε με σκοπό να εντοπιστούν στοιχεία που πιθανόν να έχει ο επιχειρηματίας ,τα οποία θα μπορούσαν να διευκολύνουν την έρευνα της Δικαιοσύνης.

    Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είναι υπόλογος για ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αδικήματα που αφορούν εμπλοκή του σε υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων από το 1998 μέχρι σήμερα. Έχει ήδη απολογηθεί στον ανακριτή σχετικά με την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος «Ηλεκτρονικός Πόλεμος» και με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα έχει αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Οικονομική Αστυνομία πραγματοποίησε με εισαγγελική εντολή αντίστοιχες εφόδους σε σπίτια και γραφεία και άλλων προσώπων που ελέγχονται για υποθέσεις διακίνησης παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα.

    [03] Ξεκινά σήμερα ο τριήμερος εορτασμός για το Πολυτεχνείο

    Ανοικτές είναι από το πρωί οι πύλες του Πολυτεχνείου για τον τριήμερο εορτασμό της εξέγερσης των φοιτητών κατά της xούντας, ο οποίος θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Σε επιφυλακή έχουν τεθεί 7.000 αστυνομικοί, ενώ από σήμερα τίθενται σε εφαρμογή έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

    Σήμερα και αύριο θα είναι κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το ΕΜΠ έως την πλατεία Κάνιγγος, ενώ τη Δευτέρα θα κλείσουν στην περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας και τους κάθετους δρόμους αυτών.Σε ανακοίνωσή της η Τροχαία καλεί τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων.

    Αλλαγές θα υπάρξουν και στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ. Η 41η επέτειος θα εορταστεί στα σχολεία στις 17 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν μαθήματα σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

    [04] Θεσσαλονίκη: Ρίψη μολότοφ από αγνώστους, έξω από το ΑΠΘ

    Ένταση σημειώθηκε νωρίς το πρωί έξω από το χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όταν ομάδα αγνώστων εκτόξευσε βόμβες μολότοφ, χωρίς να προκληθούν ζημιές .Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες εκτόξευσαν 3-4 βόμβες μολότοφ, στο δρόμο και στο πεζοδρόμιο στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Πύλης Εμπορευμάτων της Διεθνούς Έκθεσης και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Η τροχαία διέκοψε προσωρινά την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ στην περιοχή γύρω από το ΑΠΘ, από σήμερα θα αυξηθούν τα μέτρα αστυνόμευσης, ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 November 2014 - 9:30:23 UTC