Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκλογές και ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης από τον ελληνικό λαό, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας
  • [02] Φ.Κουβέλης: «Άμεση η ανάγκη συνεννόησης των κομμάτων»
  • [03] Κονδύλι 25 εκ. ευρώ ενέκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη συνέχιση των αρχαιολογικών ερευνών στο μετρό Θεσσαλονίκης
  • [04] Στο Φανάρι ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος

  • [01] Εκλογές και ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης από τον ελληνικό λαό, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

    Εκλογές και ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης από τον ελληνικό λαό, ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο ιδρυτικό συνέδριο του Podemos στην Ισπανία. Εκτιμώντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο κατώφλι μιας ιστορικής αλλαγής ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι το κόμμα του «δεν πρόκειται να αποδεχτεί καμία συμφωνία ερήμην του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα καμία συμφωνία, με το δημόσιο χρέος στο ράφι».

    Και για τον λόγο αυτό, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, «δεν δεχόμαστε και δεν δεσμευόμαστε σε προαπαιτούμενα περικοπών και λιτότητας, που ανατροφοδοτούν την υπερχρέωση, δεν δεχόμαστε και δεν δεσμευόμαστε στον παραλογισμό των νέων φόρων, που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να εισπραχθούν,δεν δεχόμαστε και δεν δεσμευόμαστε στον παραλογισμό των νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2015, που θα στείλουν την οικονομία πίσω στην ύφεση».

    Η πρωτοκαθεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις και η συνεχής άνοδος του Podemos στην Ισπανία οδήγησαν τον κ.Τσίπρα να τονίσει ότι «είναι πια ξεκάθαρο πως μαζί μπορούμε (Podemos) να κάνουμε πράξη σύντομα -και θα το κάνουμε- το μέχρι χθες ακατόρθωτο, να αλλάξουμε τη πορεία της Ευρώπης, να σταματήσουμε την καταστροφική λιτότητα,να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη».

    Για τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι βρίσκεται «ένα βήμα πριν από την ιστορική ευθύνη της διακυβέρνησης με το λαό, για το λαό και αύριο έρχεται η δική σας σειρά», ενώ προέβλεψε ότι τα χρόνια που έρχονται ο Νότος, η ευρωπαική περιφέρεια θα ξαναγράψει την Ιστορια της Ευρώπης.

    Μαζί, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα αλλάξουμε και την πολιτική ατζέντα. Θα Προωθήσουμε τις τρεις προϋποθέσεις. Το τρίπτυχο για ν' ανασάνει η Ευρώπη τον αέρα της ανάπτυξης:

    .Με 'Αμεσο τερματισμό της λιτότητας.

    .Με «Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το Χρέος», για την οργανωμένη αναδιάρθρωση των χρεών της Ευρωζώνης. Η Γερμανία δεν έχει ούτε το ηθικό ούτε το ιστορικό δικαίωμα να αρνείται σήμερα στην Ευρώπη αυτό που η Ευρώπη με γενναιοδωρία και ενόραση της προσέφερε το 1953.

    Με «Ευρωπαϊκό New Deal» δημοσίων επενδύσεων, αυτοτελή και ισχυρή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

    [02] Φ.Κουβέλης: «Άμεση η ανάγκη συνεννόησης των κομμάτων»

    «Οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να συνεννοηθούν σε συγκεκριμένα θέματα και στον βαθμό που αυτό είναι δυνατό. Η ευρύτερη δυνατή συμπαράταξη σε ένα συγκεκριμένο πεδίο ζητημάτων δεν ακυρώνει την πολιτική διαπάλη, ούτε και τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές. Τα κόμματα οφείλουν στη χώρα μια αντιπαράθεση ουσίας για τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν. Η αντιπαράθεση δεν πρέπει να γίνεται με όρους τεχνητής πόλωσης και δεν πρέπει να θίγει την αναγκαία ομαλότητα και τη σταθερότητα των πολιτικών θεσμών και λειτουργιών», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ .

    Ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει τεχνητή αισιοδοξία δεν μπορεί να αλλάξει την αντικειμενική πραγματικότητα καθώς, όπως είπε: «.... η τελική αξιολόγηση του υφιστάμενου προγράμματος από την τρόικα, η νέα συμφωνία με τους εταίρους και οι παράμετροι αυτής, καθώς και η διευθέτηση του δημοσίου χρέους παραμένουν ανοικτά ζητήματα μεγάλης σημασίας, τα οποία θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη νέα φάση».

    Προειδοποίηση απηύθυνε και στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι:«πρέπει να γνωρίζει ότι η απαγκίστρωση από το μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει μέσα από την κατάργησή του με ένα νόμο. Να γνωρίζει ότι όλα τα ανοικτά θέματα θα τα βρει μπροστά της η οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση. Τα προβλήματα και οι αντικειμενικοί περιορισμοί δεν ξεπερνιούνται μόνο με τη βούληση και οι συσχετισμοί δεν θα αλλάξουν μόνο με την επιθυμία».

    [03] Κονδύλι 25 εκ. ευρώ ενέκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη συνέχιση των αρχαιολογικών ερευνών στο μετρό Θεσσαλονίκης

    Την εκταμίευση χρηματικού κονδυλίου, ύψους 25 εκ. ευρώ, γνωμοδότησε το Ελεγκτικό Συνέδριο, για τη συνέχιση των αρχαιολογικών ερευνών στην κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης, κι έτσι ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου, μέχρι σήμερα, συγκοινωνιακού έργου της πόλης.

    Όπως έγινε γνωστό από την Αττικό Μετρό, μετά την εξασφάλιση του παραπάνω χρηματικού ποσού, θα υπογραφεί συμπληρωματική σύμβαση με την κοινοπραξία, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι αρχαιολογικές ανασκαφές, κατά μήκος των εργοταξίων, γεγονός που αποτελεί και ένα από τα βασικά αιτήματα των εργαζομένων.

    Η εκταμίευση των 25 εκ. ευρώ είχε εγκριθεί αρχικά τον περασμένο Σεπτέμβριο από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων και μετά τη θετική γνωμοδότηση από το Ελεγκτικό Συνέδριο αναμένεται η τυπική διαδικασία κύρωσης από τη Βουλή.

    [04] Στο Φανάρι ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος

    Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επισκέφθηκε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Γεώργιο Καλαντζή, τον πρέσβη της Ελλάδας στην 'Αγκυρα Κυριάκο Λουκάκη και τον γενικό Πρόξενο στην Κωσταντινούπολη Νικόλαο Μαθιουδάκη.

    Ο 'Ελληνας υπουργός είχε μακρά συνομιλία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τα θέματα που απασχολούν το Πατριαρχείο και την εδώ ομογένεια, αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Φανάρι.Στη συνάντηση συμμετείχε ο μητροπολίτης Ανδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος διευθυντής του γραφείου του, του Οικουμενικού στην Αθήνα και ο πατήρ Βαρθολομαίος, γραμματέας της Συνόδου. Ο κ. Λοβέρδος θα έχει περαιτέρω συναντήσεις με παράγοντες της ομογένειας και θα επιστρέψει στην Αθήνα την Κυριακή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 November 2014 - 11:30:30 UTC