Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο ο Γκίκας Χαρδούβελης
  • [02] Μεγάλη η προσέλευση στον χώρο του Πολυτεχνείου
  • [03] Αναβολή στη δίκη για την «Παγία Προκαταβολή»
  • [04] Στα 329,754 εκατ. ευρώ τα «φέσια» από ακάλυπτες επιταγές και συναλλαγματικές στο δεκάμηνο
  • [05] ΕΕ: Αποτυχία στην εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο
  • [06] Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ
  • [07] Εκκένωση τμήματος του βρετανικού Κοινοβουλίου έπειτα από απειλή για βόμβα
  • [08] Ένας άνδρας σκοτώθηκε από συρμό του μετρό στη Νέα Υόρκη όταν άγνωστος τον έσπρωξε και τον έριξε στις ράγες

  • [01] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο ο Γκίκας Χαρδούβελης

    Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης θα γίνει δεκτός, αύριο Τρίτη, στις 14:00, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

    [02] Μεγάλη η προσέλευση στον χώρο του Πολυτεχνείου

    Εκατοντάδες πολίτες προσέρχονται από νωρίς το πρωί στο Πολυτεχνείο για να τιμήσουν τους νεκρούς της εξέγερσης του 1973. Πολλά είναι τα μικρά παιδιά που με τους γονείς ή τους παππούδες τους έρχονται να αφήσουν ένα γαρίφαλο. Η πόρτα του Πολυτεχνείου είναι καλυμμένη με κόκκινα γαρίφαλα. Πάνω της υπάρχουν ζωγραφιές μικρών παιδιών με μηνύματα για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

    Η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική στον χώρο του Πολυτεχνείου, αλλά και στη γύρω περιοχή, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά στην οδό Πατησίων και στους γύρω δρόμους.

    Οι πύλες του Πολυτεχνείου θα κλείσουν στη μία το μεσημέρι και η πορεία προς το Σύνταγμα και την πρεσβείας της Αμερικής, θα ξεκινήσει στις 3 το απόγευμα.

    Κλειστός, από τις 12 το μεσημέρι, είναι ο σταθμός τουμετρό Πανεπιστήμιο, ενώ από τις 2 μμ θα κλείσουν και οι σταθμοί Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής και Αμπελόκηποι.

    Κλειστοί θα είναι και πολλοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας για τη διευκόλυνση διέλευσης της πορείας, ενώ αλλαγές θα γίνουν και στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

    [03] Αναβολή στη δίκη για την «Παγία Προκαταβολή»

    Αναβλήθηκε για τις 16 Μαρτίου του επόμενου έτους η προγραμματισμένη για σήμερα δίκη για τη δεύτερη μεγάλη υπόθεση που αποκαλύφθηκε στον δήμο Θεσσαλονίκης επί διοίκησης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, αυτό της λεγόμενης «Παγίας Προκαταβολής», όπου διαπιστώθηκε έλλειμμα ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

    Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα που υπέβαλε συνήγορος δημοτικού υπαλλήλου, εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση, επικαλούμενος πρόβλημα υγείας του εντολέα του και όρισε νέα δικάσιμο.

    Για την υπόθεση της «Παγίας Προκαταβολής», το ειδικό ταμείο για την κάλυψη μικροεξόδων, κατηγορούνται συνολικά 17 άτομα, ανάμεσα στα οποία ο τέως δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχ. Λεμούσιας, οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αν. Γερογιάννης, Θεοδ. Αθανάσαρος και Μιχ. Ζορπίδης, όπως επίσης δημοτικοί υπάλληλοι.

    [04] Στα 329,754 εκατ. ευρώ τα «φέσια» από ακάλυπτες επιταγές και συναλλαγματικές στο δεκάμηνο

    Στο ποσό των 255,881 εκατ. ευρώ ανήλθε η αξία των ακάλυπτων επιταγών στην ελληνική αγορά το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ. Αντίστοιχα οι απλήρωτες συναλλαγματικές το ίδιο διάστημα ανήλθαν σε 73,873 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ τον Οκτώβριο οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν σε αξία στα 18,976 εκατ. ευρώ (1.192 τεμάχια).

    Αντίστοιχα, οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν σε αξία στα 7,083 εκατ. ευρώ (4.194 τεμάχια).

    Σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ, παρατηρείται ότι οι ακάλυπτες επιταγές σημείωσαν μείωση σε αξία 46,19% και μείωση σε τεμάχια 47,79%. Αντίστοιχα, οι απλήρωτες συναλλαγματικές εμφάνισαν μείωση σε αξία 16,75% και μείωση σε τεμάχια 25,56%.

    [05] ΕΕ: Αποτυχία στην εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο

    Στην αναποτελεσματικότητα της εξίσωσης των ειδικών φόρων κατανάλωσης στο πετρέλαιο αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, επικαλούμενος απάντηση που έλαβε από την Κομισιόν.

    Στην απάντησή του ο, μέχρι πρότινος Επίτροπος Φορολογίας, Α. Σεμέτα, αφού σημειώνει ότι «το Συμβούλιο έχει ήδη εγκρίνει νομοθεσία για τη θέσπιση μέτρων ελέγχου όσον αφορά ειδικότερα την εμπορία ενεργειακών προϊόντων (καυσίμων) εντός της ΕΕ» επικρίνει, κατά τον κ. Παπαδημούλη, την ελληνική κυβέρνηση για τη μη λειτουργία του συστήματος εισροών-εκροών καυσίμων κατά του λαθρεμπορίου, σημειώνοντας ότι: «εναπόκειται σε κάθε κράτος-μέλος να αποφασίσει και να θεσπίσει κατάλληλα μέτρα ελέγχου σχετικά με τις διακινήσεις ενεργειακών προϊόντων που πραγματοποιούνται αποκλειστικά εντός της επικρατείας του». Όπως αναφέρει ο κ. Παπαδημούλης στο ίδιο δελτίο Τύπου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος ομολογεί την πλήρη αποτυχία του μέτρου εξίσωσης της φορολογίας πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, υπογραμμίζοντας ότι «τα έσοδα από την εξίσωση των φόρων επί των καυσίμων θέρμανσης και κίνησης ήταν χαμηλότερα από τα αναμενόμενα λόγω της υψηλότερης από την αναμενόμενη μείωσης της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και για κλιματικούς λόγους», ενώ δεν ξεχνά να υπενθυμίσει στην ελληνική κυβέρνηση, αναφορικά με την πρόσφατη μείωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης κατά 30%, ότι «στο πλαίσιο της εν εξελίξει πέμπτης επισκόπησης του προγράμματος προσαρμογής, συζητείται επί του παρόντος πώς θα αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του μέτρου αυτού».

    [06] Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ

    Την συνέχιση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-66 ετών» αποφάσισε η Διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), προκειμένου να καλυφθούν οι 2.500 θέσεις ανέργων, που δεν καλύφθηκαν κατά την προηγούμενη αρχική δημόσια πρόσκληση του προγράμματος

    Οι υπολειπόμενες θέσεις κατανέμονται ως εξής:

    Για την Κρήτη, τα Ιόνια Νησιά, το Β. Αιγαίο, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησος, 1.420 θέσεις.

    Οι υπόλοιπες 1.080 θέσεις κατανέμονται στην Αττική, την Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία θέσεις.

    Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις οι οποίες θέλουν να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις απαραίτητες αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος, από αύριο, 18 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί, έως και τις 28 Νοεμβρίου, στις 3 μετά το μεσημέρι. Η υποβολή των αιτήσεων θα μπορεί να γίνεται στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση www.oaed.gr.

    [07] Εκκένωση τμήματος του βρετανικού Κοινοβουλίου έπειτα από απειλή για βόμβα

    Εκκενώθηκε τμήμα του βρετανικού Κοινοβουλίου που στεγάζει γραφεία βουλευτών εξαιτίας ύποπτου δέματος, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου. Το Portcullis House , τμήμα του οποίου εκκενώθηκε, βρίσκεται απέναντι από το κτίριο του βρετανικού Κοινοβουλίου και επάνω από τον σταθμό Γουέστμινστερ του μετρό. Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει κλείσει και ο σταθμός του μετρό, ενώ μοτοσικλέτες της αστυνομίας έχουν αποκλείσει την πρόσβαση των αυτοκινήτων στους γύρω δρόμους.

    [08] Ένας άνδρας σκοτώθηκε από συρμό του μετρό στη Νέα Υόρκη όταν άγνωστος τον έσπρωξε και τον έριξε στις ράγες

    Ένας άνδρας, 61 ετών, έχασε τη ζωή του χθες στη Νέα Υόρκη όταν άγνωστος τον έσπρωξε στις ράγες κατά την άφιξη συρμού του μετρό, ανακοίνωσε η αστυνομία που έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τον ύποπτο. Το δράμα εκτυλίχθηκε στο Μπρονξ, την ώρα που το θύμα περίμενε το μετρό D στη στάση της 167ης οδού με τη σύζυγό του για να μεταβούν στην Τσάιναταουν στο Μανχάταν. O άγνωστος έσπρωξε τον 61χρονο Ουάι Κουέν Κουόκ στις ράγες ενώ το μετρό έφθανε στη στάση λίγο πριν από τις 9.00 μπροστά στα έντρομα μάτια της γυναίκας του. Οι δύο άνδρες κατά τα φαινόμενα δεν γνωρίζονταν και δεν είχε υπάρξει διαπληκτισμός μεταξύ τους. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τον δράστη της δολοφονίας ο οποίος στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε λεωφορείο και απομακρύνθηκε από το σημείο.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 November 2014 - 11:30:25 UTC