Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατάθεση στεφανιών από αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και την περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου
  • [02] Κλείνουν σταδιακά δρόμοι λόγω της πορείας για το Πολυτεχνείο
  • [03] Στις 15:00 αναμένεται να ξεκινήσει η πορεία για το Πολυτεχνείο
  • [04] ΕΕ: Συζητήσεις για την ταχύτερη επιστροφή της τρόικας
  • [05] Έλεγχοι ΣΔΟΕ: Πρώην δήμαρχος απέκρυψε εισοδήματα ύψους 3.427.000 ευρώ
  • [06] Bundesbank: Η Γερμανία θα αντιμετωπίσει πολύμηνη περίοδο οικονομικής στασιμότητας
  • [07] ΤτΕ: Στα 3,003 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα, το δεκάμηνο

  • [01] Κατάθεση στεφανιών από αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και την περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου

    Στεφάνι στον χώρο του Πολυτεχνείου κατέθεσε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους Δημήτρη Βίτσα, γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, τον Νίκο Βούτση γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τον Ιάσωνα Καλαθά, από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, Γραμματέα Σπουδάζουσας. Σε δηλώσεις του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο κ. Βούτσης είπε: «Θυμάμαι την εξέγερση του Νοέμβρη, τους αγώνες του λαού μας. Ενθαρρύνουμε και τιμάμε τους αγώνες του σήμερα για μια νέα μεταπολίτευση, έτσι ώστε ο λαός μας να φύγει από την κατάντια που τον έχουν σπρώξει. Τιμάμε τους αγώνες που είναι για τη μνήμη απέναντι στη λήθη».

    Λίγο αργότερα στον χώρο του Πολυτεχνείου βρέθηκε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, που σε δηλώσεις της ανέφερε: «Η ελευθερία και η Δημοκρατία είναι πολύ ακριβές για να νομίζουμε ότι άπαξ κερδίσαμε. Πριν 41 χρόνια κάποια παιδιά ανέβηκαν στις ταράτσες, την Πέμπτη κάποια παιδιά διεκδίκησαν κάποιο πλακόστρωτο. Θέλω να πω στους νέους και τις νέες ότι τα λάικ, τα τουίτς και τα ποσταρίσματα δεν είναι αρκετά».

    [02] Κλείνουν σταδιακά δρόμοι λόγω της πορείας για το Πολυτεχνείο

    Εκατοντάδες πολίτες προσήλθαν σήμερα στο Πολυτεχνείο για να τιμήσουν τους νεκρούς της εξέγερσης του 1973.

    Πολλά ήταν τα μικρά παιδιά που με τους γονείς ή τους παππούδες τους άφησαν ένα γαρίφαλο στο μνημείο.

    Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν στη μία το μεσημέρι και η πορεία προς το Σύνταγμα και την πρεσβεία της Αμερικής, αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγη ώρα.

    Πριν λίγο έκλεισε η οδός Πατησίων. Κλειστοί θα παραμείνουν και πολλοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας για τη διευκόλυνση διέλευσης της πορείας, ενώ αλλαγές γίνονται και στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

    Κλειστοί θα παραμείνουν με εντολή της αστυνομίας οι σταθμοί του μετρό Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής και Αμπελόκηποι.

    [03] Στις 15:00 αναμένεται να ξεκινήσει η πορεία για το Πολυτεχνείο

    Εκατοντάδες πολίτες προσήλθαν σήμερα στο Πολυτεχνείο για να τιμήσουν τους νεκρούς της εξέγερσης του 1973.

    Πολλά ήταν τα μικρά παιδιά που με τους γονείς ή τους παππούδες τουςάφησαν ένα γαρίφαλο στο μνημείο.

    Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν στη μία το μεσημέρι και η πορεία προς το Σύνταγμα και την πρεσβεία της Αμερικής, θα ξεκινήσει στις 3 το απόγευμα.

    Η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική στον χώρο του Πολυτεχνείου, αλλά και στη γύρω περιοχή, ενώ πριν λίγο έκλεισε η οδός Πατησίων.

    Κλειστός, από τις 12 το μεσημέρι, είναι ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο, ενώ από τις 2 μμ θα κλείσουν και οι σταθμοί Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής και Αμπελόκηποι.

    Κλειστοί θα είναι και πολλοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας για τη διευκόλυνση διέλευσης της πορείας, ενώ αλλαγές θα γίνουν και στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

    [04] ΕΕ: Συζητήσεις για την ταχύτερη επιστροφή της τρόικας

    Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες, επισήμανε τη δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε χθεσινό άρθρο του για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη. «H Ελλάδα μετά από χρόνια στασιμότητας και ύφεσης, μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης», ανέφερε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

    Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις των ελληνικών Αρχών με την τρόικα, ο Μ. Σχοινάς δήλωσε ότι συνεχίζονται και ότι αφορούν την περάτωση της τρέχουσας αξιολόγησης, ούτως ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη μεταμνημόνιο εποχή, στις οποίες κεντρικό σημείο είναι και το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους.

    Ο Μ. Σχοινάς υπενθύμισε στη συνέχεια τα όσα δήλωσε στις 6 Νοεμβρίου ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ, ότι δηλαδή η ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης αποτελεί βασική προϋπόθεση για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τη μεταμνημονιακή εποχή.

    Εξάλλου, πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνιζαν ότι τα περιθώρια στενεύουν και ότι εντός των επόμενων 48 ωρών, έως την Τετάρτη, θα πρέπει να συντρέξουν εκείνες οι συνθήκες και να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις που θα καθιστούν εφικτή την επιστροφή της τρόικας. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ακόμη ότι διεξάγονται συστηματικές συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών και ότι εκτίμηση είναι πως το βασικό θέμα είναι το δημοσιονομικό κενό, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και η ψαλίδα να κλείσει με διαχειρίσιμο τρόπο.

    [05] Έλεγχοι ΣΔΟΕ: Πρώην δήμαρχος απέκρυψε εισοδήματα ύψους 3.427.000 ευρώ

    Σημαντικές περιπτώσεις οικονομικού εγκλήματος απάτης και διαφθοράς αποκαλύφθηκαν στη διάρκεια ερευνών που πραγματοποίησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) κατά το μήνα Οκτώβριο 2014.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο η Περ/κή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής ανακάλυψε ότι: 1. Εξι (6) επιχειρήσεις, έλαβαν 1.068 εικονικά φορολογικά στοιχεία για ανύπαρκτες συναλλαγές συνολικού ύψους 22.000.000 ευρώ, και δεν απέδωσαν ΦΠΑ ύψους 5.060.000 ευρώ 2. Τέσσερις (4) επιχειρήσεις εξέδωσαν 580 εικονικά στοιχεία για ανύπαρκτες συναλλαγές 20.490.000 ευρώ, με αποτέλεσμα οι λήπτες αυτών να συμψηφίσουν παράνομα ΦΠΑ 4.712.000 ευρώ και να μην καταβληθούν οι αναλογούντες φόροι. 3. Επιχείρηση εκμίσθωσης και διαχείρισης ακινήτων στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη, δεν εξέδωσε 239 φορολογικά στοιχεία ύψους 518.000 ευρώ και απέκρυψε τα ανωτέρω έσοδα από την Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος. 4. Ιατρός-καρδιολόγος στον Πειραιά, δημόσιος υπάλληλος, από το 2004 έως το 2010 απέκρυψε εισοδήματα ύψους 1.474.000 ευρώ, δεν δήλωσε ενοίκια ύψους 36.000 ευρώ και υπέβαλε ανακριβή δήλωση φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων κατά 836.000 ευρώ. 5. Αγρότης ειδικού καθεστώτος στην Λακωνία, δεν δήλωσε εισόδημα 525.000 ευρώ. 6. Συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος στο Χαλάνδρι , δεν δήλωσε εισοδήματα ύψους 240.000 ευρώ. 7. Τέσσερα (4) φυσικά πρόσωπα απέκρυψαν εισοδήματα ύψους 300.000 ευρώ, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των τραπεζικών καταθέσεών του. 8. Σε έλεγχο αξιοποίησης ακινήτων στην Γλυφάδα Αττικής, προέκυψε ανακριβής δήλωση του τιμήματος επί συμβολαίου ύψους 4.601.000 ευρώ. 9. Τρείς οδοντίατροι και ένα νομικό πρόσωπο στην Γλυφάδα Αττικής, υπέβαλαν ανακριβή δήλωση φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων ύψους 4.601.000 ευρώ, ως αντισυμβαλλόμενοι της ανωτέρω επιχείρησης αξιοποίησης ακινήτων. Β· Η Επιχειρησιακή Δ/νση ΣΔΟΕ Αθηνών: αποκάλυψε ότι, πρώην δήμαρχος δήμου της Αττικής απέκρυψε εισοδήματα από το 2004 έως το 2009 ύψους 3.427.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προέκυψε μετά από άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών.

    [06] Bundesbank: Η Γερμανία θα αντιμετωπίσει πολύμηνη περίοδο οικονομικής στασιμότητας

    Η οικονομία της Γερμανίας είναι απίθανο να ανακτήσει την ορμή της φέτος, κάτι που δείχνει εξάλλου το ότι αναπτύχθηκε οριακά το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο, σημείωσε σήμερα η Μπούντεσμπανκ, το ομοσπονδιακό κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας. «Οι μετριασμένες επιχειρηματικές προσδοκίες και οι στάσιμες παραγγελίες κατατείνουν σε μια ασθενική οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2014», ανέφερε η Μπούντεσμπανκ στο μηνιαίο δελτίο της. Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, η οποία εδρεύει στη Φραγκφούρτη, έκρινε πάντως πως η πρόσφατη υποχώρηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ αλλά και η μεγάλη πτώση της τιμής του πετρελαίου θα συμβάλλουν η ανάπτυξη να επιταχυνθεί βαθμιαία το επόμενο έτος, αναφερόμενη στις θετικές διαστάσεις της οικονομικής συγκυρίας. Η Μπούντεσμπανκ θεωρεί την ιδιωτική κατανάλωση έναν βασικό παράγοντα της ανάπτυξης, χάρη στις καλές επιδόσεις της αγοράς εργασίας, τη σταθερή μεταναστευτική ροή προς τη χώρα και τις αξιοσημείωτες αυξήσεις των μισθών.

    [07] ΤτΕ: Στα 3,003 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα, το δεκάμηνο

    Ξεπέρασε τα 3 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού Προϋπολογισμού στο δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου σε ταμειακή βάση, σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος. Συγκεκριμένα, βάσει των στοιχείων αυτών, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 2,250 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 9,074 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την αύξηση των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού σε 38,391 δισ. ευρώ, από 37,993 εκατ. ευρώ πέρυσι.

    Σε αυτά περιλαμβάνεται ποσό ύψους 1,310 δισ. ευρώ από αποπληρωμή προνομιούχων μετοχών, ενώ δεν περιλαμβάνονται 62 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 336 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς και δαπάνες ύψους 451 εκατ. ευρώ που αφορούν τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, αυτές διαμορφώθηκαν σε 40,068 εκατ. ευρώ, από 47,904 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2013. Σημειώνεται ότι το πρωτογενές αποτέλεσμα παραμένει εάν συμπεριληφθούν τα έσοδα από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος και αφαιρεθούν έσοδα από την αποπληρωμή προνομιούχων μετοχών, καθώς και δαπάνες που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 November 2014 - 13:30:28 UTC