Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον κ. Χαρδούβελη
  • [02] Στην πρεσβεία των ΗΠΑ ο κύριος όγκος της πορείας για το Πολυτεχνείο
  • [03] Καθησυχαστικό το ΚΕΕΛΠΝΟ για πιθανό κρούσμα Έμπολα σε πλοίο
  • [04] Τουριστική επένδυση ύψους 42 εκατ. ευρώ στη Σπάρτη
  • [05] Μ. Ντράγκι: Η Ελλάδα πρέπει να επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις
  • [06] «Η σύνοδος του Μπρίσμπαν βάθυνε το χάσμα μεταξύ Μόσχας και Δύσης»
  • [07] Το Ισλαμικό Κράτος έχει εκτελέσει 1.429 ανθρώπους από τον Ιούνιο στη Συρία

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον κ. Χαρδούβελη

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM και αναφερόμενη στη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ανέφερε ότι έχει τις δυσκολίες της και τα όρια της -πολύ περισσότερο που είναι η τελευταία- και διατύπωσε την πεποίθηση ότι θα ολοκληρωθεί.

    Είπε επίσης ότι δεν είναι σε θέση να δώσει ημερομηνία άφιξης της τρόικας και τόνισε: «Αυτό που προσπαθούμε είναι να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση και να φτάσουμε σε μια συμφωνία για έξοδο». «Όταν φτάσουμε στο τέλος μιας αξιολόγησης οι δυσκολίες αυτές υπάρχουν, γίνεται πάντα θόρυβος γύρω από την έλευση της τρόικας, ποτέ θα έρθει, αν θα έρθει κ.λπ., και στο τέλος η κατάληξη είναι θετική» σημείωσε.

    Σε ερώτηση αν υπάρχει θέμα με τον κ. Χαρδούβελη στην κυβέρνηση, με αφορμή και τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε πως επρόκειτο για συνάντηση εργασίας, και εφόσον διαρκούν οι διαπραγματεύσεις είναι φυσιολογικό ο πρωθυπουργός να συνεργάζεται με τον υπουργό Οικονομικών.

    «Για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα, η κυβέρνηση είναι ενιαία και ο κ. Χαρδούβελης απολαμβάνει απολύτως της εμπιστοσύνης και της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Και να σας πω και κάτι: προφανώς τη δημοσιονομική πολιτική και τη δημοσιονομική υπευθυνότητα την έχει ο υπουργός των Οικονομικών. Και να σας πω και κάτι ακόμη: το υπουργείο Οικονομικών επί Χαρδούβελη είναι που πέτυχε αυτές τις θετικές ρυθμίσεις από τις οποίες ωφελούνται τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες» είπε η κ. Βούλτεψη.

    [02] Στην πρεσβεία των ΗΠΑ ο κύριος όγκος της πορείας για το Πολυτεχνείο

    Έφτασε στην πρεσβεία των ΗΠΑ ο κύριος όγκος των διαδηλωτών, που συμμετέχουν στην πορεία για την 41η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

    Έξω από την πρεσβεία έχουν παραταχθεί κλούβες των ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις.

    Σαράντα λεπτά νωρίτερα στην πρεσβεία έφτασαν και τα μέλη του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων του 1967-1974, που κρατούσαν πανό με το σύνθημα «Τιμάμε τα 41 χρόνια του Πολυτεχνείου συνεχίζοντας τον αγώνα». Τα μέλη του Συλλόγου τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και στη συνέχεια αποχώρησαν.

    Στις 5 μ.μ. ξεκίνησε και η πορεία του ΠΑΜΕ από τα Χαυτεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

    [03] Καθησυχαστικό το ΚΕΕΛΠΝΟ για πιθανό κρούσμα Έμπολα σε πλοίο

    Δεν εμπίπτει στον ορισμό ύποπτου κρούσματος για αιμορραγικό πυρετό Έμπολα, το περιστατικό στο φορτηγό πλοίο ελληνικών συμφερόντων «Μάγδα Π», που αναμένεται να φθάσει περί τις 21:00 στο λιμάνι του Πειραιά, προερχόμενο από τη Γουινέα με τελικό σταθμό την Ουκρανία, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

    Όπως έγινε γνωστό από το Κέντρο, στις 17 Νοεμβρίου αναφέρθηκε από τον πλοίαρχο του φορτηγού, περίπτωση μέλους του πληρώματος, με πυρετό, χωρίς ωστόσο να έχει παρατηρηθεί αντίστοιχο σύμπτωμα σε άλλο άτομο του πλοίου. Από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, εξάλλου, αναφερόταν ότι τα ελάχιστα άτομα των ντόπιων ναυτεργατών, που επιβιβάσθηκαν στο πλοίο, είχαν υποστεί αυστηρότατο διπλό έλεγχο διαλογής εισόδου στο πλοίο, τόσο από τον γιατρό της ασφαλιστικής εταιρείας του πλοίου, όσο και από τις λιμενικές Αρχές της Γουινέας.

    Παρά την καθησυχαστική πρώτη εκτίμηση, το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει πως γιατροί τόσο δικοί του όσο και του ΕΚΕΠΥ θα επισκεφθούν το πλοίο με την άφιξή του στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να εξετάσουν τον ασθενή.

    [04] Τουριστική επένδυση ύψους 42 εκατ. ευρώ στη Σπάρτη

    Τους περιβαλλοντικούς όρους για τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος στη θέση «Χρυσοβίτσα -Πλατάνα», του δήμου Σπάρτης στη Λακωνία, υπέγραψε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης. Πρόκειται για επένδυση ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει 250 θέσεις εργασίας. Η συνολική δυναμικότητα του καταλύματος ανέρχεται σε 343 κλίνες, σε γήπεδο συνολικής επιφάνειας 278.000 τ.μ.

    Το έργο περιλαμβάνει: ξενοδοχείο κλασσικού τύπου κατηγορίας πέντε αστέρων, 36 τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες δυναμικότητας 72 κλινών, κέντρο αναζωογόνησης (spa), συνεδριακό Κέντρο 500 ατόμων, ανοιχτό θέατρο, υποστηρικτικά έργα όπως εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, κολυμβητικές δεξαμενές, εσωτερικό οδικό δίκτυο, εσωτερικά δίτκυα υποδομών (ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, αποχέτευσης), έργα σύνδεσης με τα εξωτερικά δίκτυα υποδομών, χώροι στάθμευσης οχημάτων, γήπεδα αθλοπαιδιών κ.ά.

    Επιπλέον, προβλέπονται η δημιουργία χώρου περιβαλλοντικής ενημέρωσης, η συμβολή στις προσπάθειες του δήμου για την προστασία και ανάδειξη του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος της περιοχής του έργου, η δημιουργία κινήτρων στους επισκέπτες του σύνθετου τουριστικού καταλύματος να ανακαλύψουν την ευρύτερη περιοχή και ουσιαστική απόρρψη της λογικής του «all inclusive», η αξιοποίηση του τοπικού εργατικού δυναμικού, τόσο κατά τη φάση κατασκευής όσο και τη φάση λειτουργίας του έργου.

    [05] Μ. Ντράγκι: Η Ελλάδα πρέπει να επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις

    «Η Ελλάδα πρέπει να επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις» δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, μιλώντας ενώπιον των ευρωβουλευτών της οικονομικής και νομισματικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα τη νομισματική πολιτική της ευρωζώνης.

    Όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, η Ελλάδα πρέπει να στοχεύσει στις μεταρρυθμίσεις για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της. Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα αρχίζουν και αποδίδουν καρπούς, κάτι το οποίο φάνηκε στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Συνεχίζοντας, ο Μ. Ντράγκι τόνισε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, ότι βρίσκεται στη σωστή πορεία και πληροί τους στόχους για τα επόμενα χρόνια.

    Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή των ΑΝΕΛ, Επαμεινώνδα Μαριά, ο πρόεδρος της ΕΚΤ ανέφερε ότι τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα επιστρέφονται μέσω των κεντρικών τραπεζών των κρατών-μελών στην Ελλάδα. Σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ο Μ. Ντράγκι εκτίμησε ότι δεν είναι ούτε αναγκαία, ούτε χρήσιμη.

    [06] «Η σύνοδος του Μπρίσμπαν βάθυνε το χάσμα μεταξύ Μόσχας και Δύσης»

    Η παγερή υποδοχή που επιφύλαξαν οι Δυτικοί ηγέτες στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη σύνοδο κορυφής των 20 πιο προηγμένων χωρών (G20) στο Μπρίσμπαν της Αυστραλίας διεύρυνε το χάσμα μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, εκτιμούν σήμερα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

    Η σύνοδος αυτή ήταν "μια επίδειξη απουσίας κοινής γλώσσας μεταξύ Ρωσίας και Δύσης" σημειώνει η εφημερίδα Vedomosti στο κύριο άρθρο της. "Οι θέσεις της Ρωσίας και της Δύσης όσον αφορά την ουκρανική κρίση παραμένουν ασυμβίβαστες", συνεχίζει το άρθρο.

    Οι ρωσικές εφημερίδες γράφουν εξάλλου ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέσπευσε την αναχώρησή του για να γλιτώσει τις επικρίσεις. Ο ρωσικός Τύπος υπογραμμίζει ότι η υποδοχή που επιφυλάχθηκε στον Πούτιν ήταν "επιδεικτικά ψυχρή" έως και "εκνευριστική". "Ο Ρώσος πρόεδρος έτυχε άσχημης υποδοχής, κακής φιλοξενίας και πολλών επικρίσεων όσον αφορά τη στάση της χώρας μας στη νοτιοανατολική Ουκρανία (...) και τελικά τον έβαλαν παράμερα στη φωτογραφία" γράφει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Izvestia. Ο ίδιος ο πρόεδρος όμως "συμπεριφέρθηκε με σπάνια ψυχραιμία", υπογραμμίζει στο άρθρο της.

    [07] Το Ισλαμικό Κράτος έχει εκτελέσει 1.429 ανθρώπους από τον Ιούνιο στη Συρία

    Το Ισλαμικό Κράτος έχει εκτελέσει σχεδόν 1.500 ανθρώπους στη Συρία σε διάστημα πέντε μηνών, μετά την ανακοίνωση της εγκαθίδρυσης ενός χαλιφάτου από την οργάνωση στις περιοχές που ελέγχει, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Το Παρατηρητήριο «έχει καταμετρήσει 1.429 ανθρώπους που έχουν εκτελεστεί από το ΙΚ μετά την ανακοίνωση για την ίδρυση του χαλιφάτου του τον Ιούνιο» διευκρίνισε ο διευθυντής του Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

    Η πλειονότητα των θυμάτων ήταν άμαχοι, υπογράμμισε ο ίδιος.

    «Μεταξύ των ανθρώπων που εκτελέστηκαν μαζικά ή αποκεφαλίστηκαν από το ΙΚ, οι 879 είναι άμαχοι, εκ των οποίων οι 700 μέλη της φυλής Σαϊτάτ» επιβεβαίωσε ο Άμπντελ Ράχμαν.

    Η Σαϊτάτ είναι μια μεγάλη σουνιτική φυλή στη Ντέιρ αλ Ζορ, μια πετρελαιοπαραγωγική επαρχία της Συρίας όπου πολλοί κάτοικοι εξεγέρθηκαν εναντίον των τζιχαντιστών.

    Η φυλή είχε ξεσηκωθεί στα τέλη του Ιουλίου εναντίον του ΙΚ, μετά την παραβίαση μιας συμφωνίας ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα: τα μέλη των Σαϊτάτ είχαν υποσχεθεί πως δεν επρόκειτο να αντιταχθούν στους τζιχαντιστές, εάν αυτοί δεν στοχοθετούσαν μέλη της φυλής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 November 2014 - 17:30:24 UTC