Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ο κ.Γεωργιάδης ζητάει να κατεβάσουμε τα παντελόνια σε παράλογες απαιτήσεις» τονίζει ο Δ.Καρύδης
  • [02] Νέα σύγκρουση Α. Τσοχατζόπουλου - Ν. Ζήγρα στη δίκη για τα εξοπλιστικά
  • [03] Πρόωρες εκλογές προκήρυξε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός
  • [04] Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε συναγωγή
  • [05] Αφιέρωμα στον «περιθωριακό» Νικόλα Άσιμο, σε 4 παραστάσεις

  • [01] «Ο κ.Γεωργιάδης ζητάει να κατεβάσουμε τα παντελόνια σε παράλογες απαιτήσεις» τονίζει ο Δ.Καρύδης

    Σφοδρή επίθεση εναντίον του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ 'Αδωνι Γεωργιάδη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή όσα είπε, σήμερα στο Mega, ο κ. Γεωργιάδης σχετικά με τη στάση του ΠΑΣΟΚ στη διαπραγμάτευση με την τρόικα. «Ζητάει να κατεβάσουμε τα παντελόνια» δήλωσε ο κ. Καρύδης, αποκάλεσε τον κ. Γεωργιάδη «κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της τρόικας» και ζήτησε «να τον μαζέψει κάποιος από το κόμμα του».

    Η δήλωση του κ. Καρύδη έχει ως εξής: «Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Γεωργιάδης, παρουσιάζεται στα κανάλια ως αυτόκλητος υπερασπιστής της τρόικας κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ γιατί αντιδρά στη μείωση των κύριων συντάξεων, στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και στην αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα. Ο κ Γεωργιάδης ζητάει να κατεβάσουμε τα παντελόνια σε παράλογες απαιτήσεις. Επιτέλους ας τον μαζέψει κάποιος από το κόμμα του, γιατί υπονομεύει ευθέως τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Τελικά είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ή της τρόικας»;

    [02] Νέα σύγκρουση Α. Τσοχατζόπουλου - Ν. Ζήγρα στη δίκη για τα εξοπλιστικά

    Εκρηκτική ήταν και σήμερα η ατμόσφαιρα στη δευτεροβάθμια δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα. Για μια ακόμη φορά, η σύγκρουση ανάμεσα στον βασικό κατηγορούμενο, πρώην υπουργό και τον μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη και εξάδελφό του, Νίκο Ζήγρα, ήταν αυτή που επικράτησε στη διαδικασία ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

    Αφορμή για την αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο κατηγορούμενους αυτή την φορά ήταν η αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής που υπέβαλε η κατηγορουμένη, κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου επικαλούμενη λόγους υγείας του μικρότερου από τα τρία ανήλικα παιδιά της. Την ώρα που η Αρετή Τσοχατζόπουλου- καταδικασμένη πρωτόδικα σε 12ετή κάθειρξη-κλήθηκε από το δικαστήριο να τοποθετηθεί επί του νέου αιτήματος αποφυλάκισης της, ο Νίκος Ζήγρας τη διέκοψε και απευθυνόμενος προς τον Τσοχατζόπουλο του είπε: «Σήκω και μίλα για να σώσεις τη κόρη σου. Πέστα να σώσεις το παιδί σου... Δεν λυπάσαι;».

    Αμέσως ο πρώην υπουργός φώναξε στον εξάδελφο του να σταματήσει: «Σταμάτα επιτέλους! 'Εχεις τρελαθεί τελείως» του είπε, για να λάβει από τον Ζήγρα αμέσως την απάντηση: «Είσαι εγκληματίας».

    Η Αρετή Τσοχατζοπούλου, δια του συνηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ζητά από το δικαστήριο να αναστείλει την εκτέλεση της ποινής της, προκειμένου η κατηγορουμένη να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα υγείας του 7χρονου παιδιού της, το οποίο πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα. Αντίστοιχο αίτημα πρόκειται να υποβάλει στο δικαστήριο και ο συνήγορος της συζύγου του πρώην υπουργού, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

    Νωρίτερα, το δικαστήριο απέρριψε την ένσταση που είχε υποβάλει η υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου περί παύσης της δίωξης στο πρόσωπο του πρώην υπουργού, λόγω παραγραφής του αδικήματος της δωροδοκίας.

    Το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία του, έπειτα από κώλυμα που δήλωσε μία εκ των δικαστών, επικαλούμενη προσωπική σχέση με έναν από τους συνηγόρους.

    Εφόσον κριθεί βάσιμος ο λόγος του κωλύματος, το μέλος της Έδρας θα αντικατασταθεί.

    [03] Πρόωρες εκλογές προκήρυξε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός

    Την απόφασή του να διαλύσει την Κάτω Βουλή στις 21 Νοεμβρίου και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε σήμερα στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματός του, του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (PLD), ο συντηρητικός πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

    Ο Άμπε, ο οποίος θα δώσει αργότερα σήμερα συνέντευξη Τύπου, τους ενημέρωσε νωρίτερα ότι θα αναβάλει την αύξηση της φορολογίας στην κατανάλωση στο 10% μέχρι τον Απρίλιο του 2017, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων που εμφανίζουν την οικονομία της χώρας σε ύφεση για το τρίτο τρίμηνο του 2014. Ο δημόσιος τηλεοπτικός σταθμός NHK μετέδωσε ότι ο Άμπε ενημέρωσε την ηγεσία του κόμματός του σχετικά με την απόφασή του πριν από τη συνέντευξη Τύπου, η οποία όπως ανακοίνωσε το γραφείο του, είναι προγραμματισμένη για αύριο, 01.10 ώρα Ελλάδος.

    [04] Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε συναγωγή

    Η οργάνωση Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), που ίδρυσε το 1968 ο Ζορζ Χαμπάς, ανέλαβε την ευθύνη για τη σημερινή επίθεση σε συναγωγή της Δυτικής Ιερουσαλήμ κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις Ισραηλινοί. Οι δύο δράστες έπεσαν στη συνέχεια νεκροί από τις σφαίρες Ισραηλινών αστυνομικών. Η ένοπλη πτέρυγα της οργάνωσης, οι Ταξιαρχίες του Αμπού Άλι Μούσταφα, κάλεσε τους ένοπλους Παλαιστινίους με ανακοίνωσή της να «ενώσουν τις δυνάμεις τους στην αντίσταση κατά της (ισραηλινής) κατοχής».

    «Tο Ισραήλ θα αντιδράσει "με σιδηρά πυγμή"» προειδοποίησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπ. Νετανιάχου. Την επίθεση καταδίκασε ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μ. Αμπάς.

    [05] Αφιέρωμα στον «περιθωριακό» Νικόλα Άσιμο, σε 4 παραστάσεις

    Ανένταχτος, ασυμβίβαστος, ένας «μπαγάσας» που έχει μείνει στην ιστορία για τον ανήσυχο πνεύμα του και τη βαθιά αίσθηση της ελευθερίας. Ο περιθωριακός -για πολλούς- καλλιτέχνης Νικόλας 'Ασιμος, 26 χρόνια μετά τον θάνατο του «ανεβαίνει» στη σκηνή για να πει τη δική του αλήθεια, σε μια παράσταση αφιερωμένη μόνο σε εκείνον. Για δεύτερη χρονιά και ύστερα από την περσινή επιτυχημένη σειρά παραστάσεων, το μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στο Νικόλα 'Ασιμο «Αγαπάω κι Αδιαφορώ», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κορδέλλα επιστρέφει στο Club του «Σταυρού του Νότου» για 4 παραστάσεις κάθε δεύτερη Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2, 16 και 30 Δεκεμβρίου.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ για την παράσταση, ο σκηνοθέτης και φίλος του Νικόλα 'Ασιμου, Γιώργος Κορδέλλας, εξηγεί: «Η παράσταση είναι μια απόπειρα να σκιαγραφηθεί η τόσο ιδιαίτερη προσωπικότητα του Νικόλα 'Ασιμου, χωρίς καμιά πρόθεση "αγιοποίησης", μέσα από τον δικό του και μόνο λόγο. Αυτή η πρόθεση είναι που διαφοροποιεί την παράσταση αυτή από άλλα αφιερώματα. Μέσα από τα θεατροποιημένα κείμενα, σε συνδυασμό με τα τραγούδια του, επιχειρούμε μια διαφορετική προσέγγιση γνωριμίας με την αλήθεια ενός βιωματικού καλλιτέχνη, επικεντρώνοντας κυρίως στα πιο δημιουργικά του χρόνια.»


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 November 2014 - 11:30:31 UTC