Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Μεϊμαράκης: Να σχηματίσουμε μια ομάδα αντιμετώπισης της κρίσης
  • [02] Συνεδρίαση Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών
  • [03] Μπαν Γκι Μουν: Τα όπλα δεν αρκούν για την αντιμετώπιση του ισλαμιστικού εξτρεμισμού
  • [04] Διάγγελμα Ομπάμα την Πέμπτη για το μεταναστευτικό
  • [05] ΠΟΥ: Με ραγδαίους ρυθμούς εξαπλώνεται ο Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε

  • [01] Ευ. Μεϊμαράκης: Να σχηματίσουμε μια ομάδα αντιμετώπισης της κρίσης

    Έναν ευρύτερο συντονισμό των πολιτικών δυνάμεων και τον σχηματισμό μιας «ομάδας αντιμετώπισης της κρίσης», πρότεινε ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εγκαινιάζοντας απόψε την Έκθεση με θέμα «Σκοτεινή Επταετία 1967-1974: Η δικτατορία των συνταγματαρχών», που διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

    Στην ομιλία του, ο κος Μεϊμαράκης σημείωσε πως «η κατάλυση της Δημοκρατίας, αποτελεί το μεγαλύτερο έγκλημα - και αυτό διότι αποτελεί την αρχή για όλα τα υπόλοιπα εγκλήματα στα οποία προχωρούν τα δικτατορικά καθεστώτα».

    Εστιαζόμενος στην παρούσα κρίση, ο πρόεδρος της Βουλής διαπίστωσε πως μία παράμετρός της, είναι και η αδυναμία ανταπόκρισης των υφιστάμενων θεσμών «στα νέα δεδομένα που φέρνει η ζωή και η τεχνολογία».

    «Πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποιες απόψεις τις οποίες είχαμε, να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα και αντίστοιχα με την κρισιμότητα των περιστάσεων και των καταστάσεων, καθώς τελικά, οι θεσμοί που υπήρχαν υπηρετούσαν μια ήρεμη περίοδο άλλων οικονομικο-πολιτικών συνθηκών, οι οποίες μεταβλήθηκαν κυρίως με την παγκοσμιοποίηση. Τώρα, σε περίοδο κρίσης, πρέπει να συντονιστούμε και να σχηματίσουμε μια ομάδα αντιμετώπισης της κρίσης, πολλώ δε μάλλον, όταν μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος ώστε να μπορέσουμε πράγματι να βρούμε την ευελιξία να ανταποκριθούμε στα κελεύσματα των καιρών» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής. Στο πλαίσιο αυτό, ο κος Μεϊμαράκης επανέφερε παλαιότερη πρότασή του για την καθιέρωση της δυνατότητας αναθεώρησης επιμέρους άρθρων του Συντάγματος, με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία (τουλάχιστον 180 βουλευτών), ακόμα και αν μια συγκεκριμένη κοινοβουλευτική περίοδος δεν είναι αναθεωρητική.

    [02] Συνεδρίαση Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών

    Με διαφορετικές πολιτικές απόψεις ως προς την ανάγκη δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, εμφανίστηκαν οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές στη σημερινή συνεδρίασή τους, που έγινε με αφορμή δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον επικεφαλής αυτό το διάστημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Πάρι Μουτσινά, να τάσσεται υπέρ αυτής της κατεύθυνσης.

    Με διάφορες ανακοινώσεις τους στα μέσα ενημέρωσης, οι βουλευτές, Οδυσσέας Βουδούρης, Χρυστούλα Γιαταγάνα, Ραχήλ Μακρή, Θεόδωρος Παραστατίδης και Πέτρος Τατσόπουλος είχαν κάνει λόγο για καπέλωμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τον κ. Μουτσινά σε ένα ανύπαρκτο, όπως υποστήριζαν, θέμα για το οποίο δεν είχε προηγηθεί καμία σχετική απόφαση.

    Στη συνεδρίαση που έγινε σε μια προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι, απουσίαζε ο Οδυσσέας Βουδούρης, ενώ οι βουλευτές που συναντήθηκαν σήμερα συμφώνησαν, όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους ο κ. Μουτσινάς, ότι η αντίδραση τους ήταν υπερβολική.

    Συμφώνησαν, επίσης, στην ανάγκη να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις για τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας, παρά τη διαφωνία ορισμένων μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αποσυνδέοντας πάντως το θέμα αυτό από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, για το οποίο ο κάθε βουλευτής διατηρεί την άποψή του.

    [03] Μπαν Γκι Μουν: Τα όπλα δεν αρκούν για την αντιμετώπιση του ισλαμιστικού εξτρεμισμού

    O γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση ότι τα στρατιωτικά μέσα δεν επαρκούν από μόνα τους προκειμένου να καταπολεμηθεί ο ισλαμιστικός εξτρεμισμός κι απηύθυνε έκκληση για τη λήψη αντιτρομοκρατικών μέτρων που θα σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    «Θα συνεχίσουμε να μελετάμε τις συνθήκες που επιτρέπουν στον εξτρεμισμό να ευδοκιμεί. Όμως το να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις εξετάζοντάς τις αποκλειστικά από τη στρατιωτική άποψη έχει ήδη φανεί πως έχει περιορισμούς», δήλωσε ο Μπαν κατά τη διάρκεια μιας συνέλευσης του Συμβουλίου Ασφαλείας με θέμα τα μέτρα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, την ώρα που οι ΗΠΑ και ο διεθνής συνασπισμός βομβαρδίζουν θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία.

    Επιπλέον ο επικεφαλής του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι το να στοχοθετούνται οι κοινότητες των μουσουλμάνων στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας κινδυνεύει να προκαλέσει «ανήθικες και αντιπαραγωγικές παραβιάσεις».

    [04] Διάγγελμα Ομπάμα την Πέμπτη για το μεταναστευτικό

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σχεδιάζει να απευθύνει ένα διάγγελμα στους Αμερικανούς σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί για να διορθώσει κακώς κείμενα όσον αφορά το μεταναστευτικό στις 20:00 την Πέμπτη (τοπική ώραΒ· 03:00 την Παρασκευή, ώρα Ελλάδας), όπως έκανε γνωστό σήμερα ο Λευκός Οίκος, μέσω μιας ανάρτησής του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

    Σε βίντεο που συνοδεύει την ανάρτηση αυτή, ο Ομπάμα αναφέρει ότι θα επεκταθεί σχετικά με το ζήτημα αυτό σε μια ομιλία που θα εκφωνήσει στο γυμνάσιο Ντελ Σολ του Λας Βέγκας (Νεβάδα, δυτικές ΗΠΑ) την Παρασκευή.

    «Όλοι συμφωνούν ότι το σύστημα για τη διαχείριση της μετανάστευσης είναι προβληματικό. Δυστυχώς, η Ουάσινγκτον έχει επιτρέψει το πρόβλημα αυτό να κακοφορμίζει για πολύ καιρό» ανέφερε ο Ομπάμα στο βίντεο αυτό.

    [05] ΠΟΥ: Με ραγδαίους ρυθμούς εξαπλώνεται ο Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε

    Ο απολογισμός των θυμάτων της επιδημίας του Έμπολα αυξήθηκε στους 5.420 νεκρούς επί συνόλου 15.145 κρουσμάτων σε οκτώ χώρες, ανακοίνωσε απόψε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), τονίζοντας ότι η εξάπλωση του θανατηφόρου ιού συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς και σε πολλές περιοχές στη Σιέρα Λεόνε.

    Ο απολογισμός αυτός, ως την 16η Νοεμβρίου, σημαίνει ότι οι θάνατοι αυξήθηκαν αλματωδώς, κατά 243, και τα κρούσματα κατά 732 από την περασμένη Παρασκευή. Τα κρούσματα συνεχίζουν να μην αναφέρονται όλα, ανέφερε ο ΠΟΥ στην ανακοίνωσή του.

    Μόνο στη Σιέρα Λεόνε, πρώην αποικία της Βρετανίας, επιβεβαιώθηκαν 533 νέα κρούσματα, σύμφωνα με τον Οργανισμό, ιδίως «στο δυτικό και το βόρειο» τμήμα της χώρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 November 2014 - 21:30:23 UTC