Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: «Θα βγούμε δυνατοί από το Συνέδριο»
  • [02] Η πολιτική «μετάβαση στη Συρία» στο επίκεντρο της συνάντησης Μπάιντεν-Ερντογάν
  • [03] Ακουαρέλα που είχε ζωγραφίσει ο Χίτλερ το 1914, πωλήθηκε 130.000 ευρώ
  • [04] Ο Ολυμπιακός στην 25η επέτειο της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού

  • [01] Π. Καμμένος: «Θα βγούμε δυνατοί από το Συνέδριο»

    Υπέρ της δημιουργίας μιας μεγάλης πατριωτικής δημοκρατικής συμμαχίας, ενός πατριωτικού μετώπου, τάχθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας απόψε στο συνέδριο του κόμματός του.

    Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά της κυβέρνησης, έστειλε αυστηρό μήνυμα στους βουλευτές του κόμματός του που δεν θα συνταχθούν με τις αποφάσεις του Συνεδρίου αναφορικά με την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ προανήγγειλε επί της ουσίας μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας όμως έμφαση στις "κόκκινες γραμμές" του κόμματός του στα εθνικά θέματα.

    «Χρησιμοποίησαν κάθε μέσο για να κάνουν το λαό να πιστέψει ότι η μόνη του ελπίδα είναι ο συμβιβασμός, αλλά και να μας διαλύσουν. Είμαστε όμως ακόμη εδώ. Παραμένουμε σταθεροί στις αρχές της Ορθοδοξίας» είπε ο κ.Καμμένος και αναφέρθηκε στην ανάγκη ενότητας του αντιμνημονιακού μετώπου, παραπέμποντας στην αυριανή επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου.

    «Θα βάλουμε στο πλάι τις διαφορές μας, θα βάλουμε μπροστά αυτά που μας ενώνουν, θα κάνουμε συμμαχία για να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

    «Δεχθήκαμε τον πιο σκληρό πόλεμο μετά το 11% που πήραμε το Μαϊο του 2012. Χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα και το κράτος. Κάποιοι βουλευτές μας έφυγαν γιατί φοβήθηκαν. Έχουν μπλοκαρισμένους λογαριασμούς απο το ΣΔΟΕ, μπλοκαρισμένες τις περιουσίες τους».

    Ο κ.Καμμένος είπε ακόμη ότι είναι φτωχότερος από τότε που μπήκε στην πολιτική, είπε ότι δεν έχει off shore εταιρείες «ούτε κλεμμένα χρήματα».

    Αναφέρθηκε σε όσους έφυγαν από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και είπε ότι «πουλήσανε τη λαϊκή εντολή που τους δώσατε. Δεν τους καλούμε να επιστρέψουν στο κόμμα αλλά να παραδώσουν την έδρα που κλέψανε από τους Ανεξάρτητους Ελληνες».

    Ο κ.Καμμένος αναφέρθηκε στα εσωτερικά ζητήματα του κόμματός του, λέγοντας ότι «θα βγούμε δυνατοί από το συνέδριο, και η μάχη που μας περιμένει θα είναι σκληρή» και πρόσθεσε στέλνοντας μήνυμα προς όλους: "Θα μιλήσουν εδώ όλοι. Κι εκείνοι που συμφωνούν κι εκείνοι που διαφωνούν. Αλλά αύριο όποιος βγει από εδώ θα δεσμεύεται από τις αποφάσεις του συνεδρίου. Υπάρχει η αρχή της πλειοψηφίας που θα σεβαστούμε όλοι».

    [02] Η πολιτική «μετάβαση στη Συρία» στο επίκεντρο της συνάντησης Μπάιντεν-Ερντογάν

    Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε πριν από λίγο ότι ο ίδιος και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν σχετικά με τη μεταβίβαση της εξουσίας από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ κατά τη διάρκεια της τετράωρης συνάντησης που είχαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

    Η Τουρκία αντιμετωπίζει επιφυλακτικά τη δράση του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Συρία και στο Ιράκ, πιέζοντας να υπάρξει μια πιο ολοκληρωμένη στρατηγική, που θα συμπεριλαμβάνει την απομάκρυνση του Άσαντ από την εξουσία.

    «Σε ό,τι αφορά τη Συρία, συζητήσαμε... όχι μόνο για το πώς θα εξασφαλίσουμε ότι το ΙΚΙΛ δεν θα αποκτήσει ένα ασφαλές καταφύγιο αλλά αντιθέτως θα το αναγκάσουμε να υποχωρήσει και θα το νικήσουμε, αλλά επίσης το πώς θα ενισχύσουμε τη συριακή αντιπολίτευση και θα εξασφαλίσουμε μια μετάβαση από το καθεστώς του Άσαντ», είπε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ερντογάν, χρησιμοποιώντας την προηγούμενη ονομασία του ΙΚ.

    [03] Ακουαρέλα που είχε ζωγραφίσει ο Χίτλερ το 1914, πωλήθηκε 130.000 ευρώ

    Μια ακουαρέλα που είχε ζωγραφίσει ο Αδόλφος Χίτλερ το 1914 πωλήθηκε 130.000 σε μια δημοπρασία στη Νυρεμβέργη σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο οίκος που τη διοργάνωσε.

    Ο αγοραστής είναι ένας ιδιώτης από τη Μέση Ανατολή, ο οποίος ήταν παρών στην πώληση, δήλωσε η Κάτριν Βάιντλερ, η επικεφαλής του οίκου δημοπρασιών που προχώρησε στην πώληση. Η ίδια διευκρίνισε πως υποβλήθηκαν συνολικά δώδεκα προσφορές από επίδοξους αγοραστές στην Ασία και στην Αμερική.

    Το έργο, υπό τον τίτλο "Standesamt und Altes Rathaus Munchen" («Το ληξιαρχείο και το παλιό δημαρχείο του Μονάχου») είναι ένας από τους περίπου 2.000 πίνακες που φιλοτέχνησε ο νεαρός Χίτλερ από το 1905 ως το 1920, όταν ήταν ακόμη ένας άσημος καλλιτέχνης που πάσχιζε να εξασφαλίσει τα προς το ζην πουλώντας πίνακες και καρτ-ποστάλ σε τουρίστες.

    Ερωτηθείσα πριν από τη δημοπρασία εάν θεωρεί ανάρμοστη τη πώληση των έργων του ναζιστή δικτάτορα τα οποία θεωρούνται περιορισμένης καλλιτεχνικής αξίας?, η Βάιντλερ παρέπεμψε τα παράπονα στις ιδιοκτήτριες της ακουαρέλας, δύο Γερμανίδες ηλικίας πάνω από 70 ετών, που δεν κατονομάστηκαν. Η ίδια επισήμανε ότι οι ιδιοκτήτριες αποφάσισαν να δωρίσουν περίπου το 10% των κερδών τους σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που βοηθά παιδιά με αναπηρία.

    [04] Ο Ολυμπιακός στην 25η επέτειο της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού

    Ο Κριστιάν Καρεμπέ κάθισε στο έδρανο της Ελλάδας, στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης, στο πλαίσιο των εργασιών για την 25η επέτειο της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, μιας και ο Ολυμπιακός επιλέχτηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και την UNICEF για να λάβει μέρος στη συνεδρίαση.

    «Ένιωσα πολύ υπερήφανος που αντιπροσώπευσα τον Ολυμπιακό, μια ελληνική ομάδα και γενικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο» δήλωσε ο κ. Καρεμπέ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας: «Μίλησα για το ρόλο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου και πως μπορούν να βοηθήσουν για ένα καλύτερο μέλλον, φέρνοντας κοντά ανθρώπους από διαφορετικές προελεύσεις και δημιουργώντας ένα κίνημα ώστε να ευαισθητοποιηθούν όλο και περισσότεροι και να βοηθήσουν στο έργο της UNICEF».

    Ο διεθνούς φήμης ποδοσφαιριστής ανέφερε επίσης ότι «αναχωρούμε από τη Νέα Υόρκη, έχοντας κρατήσει δυο πράγματα: Πρώτο, πραγματικά υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο, πολλά έχουν γίνει και πολλά ακόμη πρέπει να γίνουν, αλλά υπάρχει ελπίδα, πρόγραμμα και στόχοι. Δεύτερο, διαπιστώσαμε πόσο γνωστός είναι ο Ολυμπιακός στο εξωτερικό και το ελληνικό ποδόσφαιρο».

    Τον Κρ. Καρεμπέ συνόδευε στις συναντήσεις του στα Ηνωμένα Έθνη η υπεύθυνη του Ολυμπιακού για τη συνεργασία με την UNICEF, Βερούσκα Γεωργαντή, η οποία δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «επιλεχτήκαμε για να συμμετάσχουμε στη σύνοδο για την 25η επέτειο της σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Αυτό έγινε με αφορμή τη συνεργασία του Ολυμπιακού με την UNICEF, μετά τη συμφωνία που έχουμε κάνει με τον ΟΗΕ για να συγκεντρώσουμε χρήματα για τον εμβολιασμό πενήντα χιλιάδων παιδιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του προέδρου Βαγγέλη Μαρινάκη για να βοηθήσουμε παιδιά που έχουν ανάγκη. Κατά τις συναντήσεις μας στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, παρουσιάσαμε και συγκεκριμένες προτάσεις για τα επόμενα βήματα, στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας μας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 22 November 2014 - 19:30:24 UTC