Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΠΑ-Τουρκία: Κοινός στόχος, η αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους
  • [02] Τουλάχιστον 39 τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό των 6,2 βαθμών στην Ιαπωνία
  • [03] Ατομικό ρεκόρ πόντων ο Αντετοκούνμπο, θετικός ο Παπανικολάου
  • [04] Στο «πάνθεον» των σκόρερ ο Λιονέλ Μέσι

  • [01] ΗΠΑ-Τουρκία: Κοινός στόχος, η αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους

    Για «συντονισμένες ενέργειες Τουρκίας - ΗΠΑ», που «θα παίξουν σημαντικό ρόλο για το μέλλον της περιοχής», έκανε λόγο ο Ρ.Τ.Ερντογάν, μετά την 4ωρη συνάντησή του με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς ωστόσο να ανακοινωθούν λεπτομέρειες από το περιεχόμενο της συζήτησης των δύο ανδρών.

    Μετά το τέλος της συνάντησης ο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στους δημοσιογράφους πως συζητήθηκε το έργο των δύο χωρών στο πλαίσιο ενός διεθνούς συνασπισμού, που «θα υποβαθμίσει και τελικά θα νικήσει (το Ισλαμικό Κράτος)». Κατά τις δηλώσεις του ιδίου, συζητήθηκε το «μέλλον της Συρίας». Ο Τούρκος Πρόεδρος από την πλευρά του -όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu- δήλωσε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεργαστεί στενά με τις ΗΠΑ στις προσπάθειες αντιμετώπισης του ΙΚ, ώστε να διασφαλιστεί η ειρήνη και η απουσία κινδύνου στην περιοχή.

    Όπως μεταδόθηκε, πάντων, από τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων, ο Τ. Ερντογάν υπέβαλε τα δικά του αιτήματα στον Τζ.Μπάιντεν, προς την κατεύθυνση να δημιουργηθεί μία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη βόρεια Συρία και κύριο σημείο εστίασης της συμμαχίας να είναι η εκδίωξη του Προέδρου της χώρας, Μπασάρ αλ Άσαντ. «Συμφωνούμε με τους Τούρκους ότι είναι απαραίτητη μία πολιτική μετάβαση από το καθεστώς του Άσαντ» φέρεται να δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος λίγο πριν την έναρξη της συνάντησης Ερντογάν-Μπάιντεν.

    [02] Τουλάχιστον 39 τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό των 6,2 βαθμών στην Ιαπωνία

    Ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών που σημειώθηκε χθες Σάββατο στην κεντρική Ιαπωνία στη νομαρχία Ναγκάνο προκάλεσε τον τραυματισμό σχεδόν 40 ανθρώπων, αλλά και σοβαρές ζημιές σε ένα θέρετρο για σκι, όπου αρκετοί άνθρωποι παρέμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες στα ερείπια των σπιτιών τους προτού διασωθούν.

    Η ιαπωνική κυβέρνηση ανέφερε σε ανακοίνωσή της σήμερα το πρωί ότι ο συνολικός αριθμός των τραυματιών είναι 39, προς το παρόν, εκ των οποίων οι επτά είναι σε σοβαρή κατάσταση.

    Η αστυνομία και οι τοπικές αρχές υπογράμμισαν ότι τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες.

    Ο σεισμός σημειώθηκε χθες Σάββατο στις 22:08 (τοπική ώρα, 15:08 ώρα Ελλάδας) σε μικρό εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής ανακοίνωσε ότι το μέγεθός του ήταν 6,2 βαθμοί, ενώ η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία έκανε λόγο για σεισμό 6,8 βαθμών.

    Δεν παρατηρήθηκε τσουνάμι.

    Διακοπές στην ηλεκτροδότηση επηρέασαν 1.600 νοικοκυριά και κάποια δρομολόγια των τραίνων.

    «Πρόκειται για έναν από τους πιο ισχυρούς σεισμούς των τελευταίων 100 ετών στην περιοχή αυτή, με τον προηγούμενο να είχε σημειωθεί το 1987», εξήγησε ένας σεισμολόγος της ιαπωνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.

    [03] Ατομικό ρεκόρ πόντων ο Αντετοκούνμπο, θετικός ο Παπανικολάου

    Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση που συνδυάσθηκε με ατομικό ρεκόρ πόντων, πραγματοποίησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ. Ο νεαρός άσος ήταν απ τους καλύτερους παίκτες των Μιλγουόκι Μπακς που ηττήθηκαν 111-100 από τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, σημειώνοντας 20 πόντους, ενώ παράλληλα μοίρασε πέντε ασίστ και μάζεψε τέσσερα ριμπάουντ, σε 36 λεπτά συμμετοχής.

    Παράλληλα, ο Κώστας Παπανικολάου βοήθησε σημαντικά τους Χιούστον Ρόκετς να επιστρέψουν στις νίκες, καθώς επικράτησαν με 95-92 των Ντάλας Μάβερικς. Ο 24χρονος άσος αγωνίσθηκε 38 λεπτά με απολογισμό οκτώ πόντους, επτά ριμπάουντ και δύο ασίστ. Κορυφαίος σκόρερ των νικητών ήταν ο Τζέιμς Χάρντεν με 32 πόντους.

    [04] Στο «πάνθεον» των σκόρερ ο Λιονέλ Μέσι

    Ο Λιονέλ Μέσι κατέρριψε το «στοιχειωμένο» ρεκόρ στην Ισπανία. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, μόλις στα 27 του χρόνια και διάγοντας την 10η χρονιά του στο «Καμπ Νου», πέρασε στην πρώτη θέση των σκόρερ του ισπανικού πρωταθλήματος. Με τα τρία γκολ που πέτυχε στην επιβλητική νίκη της Μπάρτσα με 5-1 επί της Σεβίλης, ο Μέσι έφτασε στον «μαγικό» αριθμό των 253 τερμάτων «εκθρονίζοντας» τον Τέλμο Θάρα.

    Ο Θάρα, που έφυγε από τη ζωή το 2006, έλαμψε με τη φανέλα της Αθλέτικ Μπιλμπάο και κατείχε την κορυφή του σχετικού πίνακα με 251 τέρματα και το σχετικό ρεκόρ, τις τελευταίες έξι δεκαετίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θρυλικός σκόρερ, Θάρα, στα 15 χρόνια που αγωνίστηκε, κατέκτησε έξι φορές τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ο Τέλμο Θάρα σημείωσε 251 τέρματα σε 277 αγώνες σε διάστημα 15 χρόνων στην Αθλέτικ Μπιλμπάο στις δεκαετίες του 40' και του 50'.

    Ο Αργεντινός πέτυχε το πρώτο του τέρμα στην Ισπανία κατά της Αλμπαθέτε την Πρωτομαγιά του 2005 κι έγινε ο νεαρότερος σκόρερ του πρωταθλήματος σε ηλικία 17 ετών, 10 μηνών και 7 ημερών. Το σχετικό ρεκόρ καταρρίφθηκε στη συνέχεια από τον Μπόγιαν Κρκιτς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 November 2014 - 9:30:25 UTC