Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Μελάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Θα κάνω αυτό που συμφέρει τον λαό»
  • [02] «Φακελάκια» ζητούσε πανεπιστημιακός για να περνάει τους φοιτητές του
  • [03] Ποδοσφαιρική ομάδα της Μαδρίτης θα βοηθήσει 85χρονη που της έκαναν έξωση
  • [04] Επιμένει στη συνεκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της Κύπρου ο Αχμέτ Νταβούτογλου

  • [01] Π. Μελάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Θα κάνω αυτό που συμφέρει τον λαό»

    «Είναι ξεκάθαρο. Θα κάνω αυτό που συμφέρει τον ελληνικό λαό. Να δούμε εάν με μια άλλη κυβέρνηση, τα πράγματα θα πάνε καλύτερα ή όχι», είπε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Μελάς, σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά την έξοδό του από το συνέδριο.

    Ο κ.Μελάς λίγο νωρίτερα δεν είχε ψηφίσει την πρόταση του κόμματός του για «μη ψήφιση ΠτΔ», αλλά ούτε εξέφρασε και τη διαφωνία του, όταν ο πρόεδρος του συνεδρίου, κάλεσε όσους διαφωνούν να εκφράσουν τη διαφωνία τους.

    [02] «Φακελάκια» ζητούσε πανεπιστημιακός για να περνάει τους φοιτητές του

    Τιμοκατάλογο με το χρηματικό ποσό που θα έπρεπε να περιέχει το φακελάκι, το οποίο θα έδιναν οι φοιτητές για να περάσουν το μάθημα, είχε συντάξει αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το ποσό που θα είχε μέσα το φακελάκι ήταν ανάλογο με τον βαθμό που ήθελαν να πάρουν οι φοιτητές.

    Ο πανεπιστημιακός διδάσκαλος -τον οποίο οι συνάδελφοί του αποκαλούσαν «ψιλικατζή» - για να βαθμολογήσει μάθημα με «8» ζητούσε 300 ευρώ και για το «6» ζητούσε 250 ευρώ.

    Σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο ο φοιτητής που ήθελε να βαθμολογηθεί με «6» θα έβαζε στο φακελάκι 250 ευρώ, όποιος ήθελε «7» θα έβαζε 280 ευρώ, για βαθμό «8» 300 ευρώ, για «9» το ποσό των 350 ευρώ και για «10», 400 ευρώ.

    Ο καθηγητής ρωτούσε τους φοιτητές τι βαθμό ήθελαν και σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο ζητούσε το ανάλογο ποσό, μέσω συνεργάτη του, ενώ δεν σήκωνε «παζάρια» όταν οι φοιτητές του έλεγαν ότι δεν έχουν χρήματα και απαιτούσε απαρέγκλιτα το ποσό που είχε καθορίσει στον τιμοκατάλογο, αν φυσικά ήθελαν να περάσουν το μάθημα.

    Μετά από αυτά απολύθηκε οριστικά από το Πανεπιστήμιο, καταδικάστηκε ο ίδιος και ο συνεργάτης του, ο οποίος εμφανιζόταν ως βοηθός, και τώρα ζητεί από την Δικαιοσύνη να ακυρώσει την απόλυσή του, ως παράνομη, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι έχει υποστεί οικονομική καταστροφή και δεν μπορεί να ζήσει την οικογένεια του.

    Από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο καθηγητής έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για παθητική δωροδοκία κατ΄ εξακολούθηση και η ποινή επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο, ενώ ο συνεργός διαμεσολαβητής του καθηγητή καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους για άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία κατ΄ εξακολούθηση.

    Όμως, ο Πανεπιστημιακός καθηγητής έχει προσφύγει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

    [03] Ποδοσφαιρική ομάδα της Μαδρίτης θα βοηθήσει 85χρονη που της έκαναν έξωση

    H ομάδα ποδοσφαίρου Ράγιο Βαγεκάνο, που έχει την έδρα της σε μία λαϊκή συνοικία της Μαδρίτης, δεσμεύτηκε να βοηθήσει μία ηλικιωμένη γυναίκα που της έκαναν έξωση από το διαμέρισμα που διέμενε καθώς είχε μπει εγγυήτρια σε ένα δάνειο που έχει λάβει ο γιος της, προκαλώντας σήμερα σωρεία αντιδράσεων στην χώρα.

    Η ηλικιωμένη Κάρμεν Μαρτίνεθ, ηλικίας 85 ετών, ξέσπασε σε λυγμούς καθώς της έκαναν έξωση την Παρασκευή από το διαμέρισμά όπου ζούσε για 50 χρόνια προκαλώντας συγκίνηση σε πολλούς Ισπανούς αλλά και τη σπάνια αντίδραση μίας ποδοσφαιρικής ομάδας σε μια χώρα που έχει συγκλονιστεί, από την έναρξη της κρίσης το 2008, από το κύμα εξώσεων ιδιοκτητών που δε μπορούν πια να πληρώσουν τα χρέη τους.

    «Θεωρώ ότι αυτό είναι πολύ όμορφο, είναι αξιολάτρευτοι, τους ευχαριστώ βαθύτατα. Ζήτω η Ράγιο! Είναι υπέροχοι» είπε συγκινημένη σήμερα η 85χρονη, που κατοικεί στη νότια Μαδρίτη, στην ίδια συνοικία με την ομάδα, στην εφημερίδα Ελ Μούντο.

    Στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, οι λέξεις- κλειδιά (hashtag) «#YoSoyCarmen» (#ΕγώΕίμαιηΚάρμεν) και «Rayo Vallecano» συμπεριλαμβάνονται στα πιο δημοφιλή θέματα που συζητούνται σήμερα.

    «Όχι μόνο εγώ αλλά επίσης όσοι με περιβάλλουν, οι παίκτες, η ομάδα: στο μέτρο του δυνατού θα βοηθήσουμε την κυρία αυτή προκειμένου να βρει ένα μέρος για να ζήσει με αξιοπρέπεια και να μη νιώθει μόνη» ανακοίνωσε χθες ο Πάκο Χέμεθ, προπονητής της ομάδας Ράγιο Βαγεκάνο, μίας ομάδας με έναν από τους μικρότερους προϋπολογισμούς στο ισπανικό πρωτάθλημα.

    Η ιστορία αυτή έχει συγκινήσει ιδιαίτερα τους πολίτες της χώρας όπου οι εξώσεις των υπερχρεωμένων ιδιοκτητών και ενοικιαστών έχουν προκαλέσει την οργή τα τελευταία χρόνια. Μόνο το 2013 οι τράπεζες κατέσχεσαν 49.694 ακίνητα, ήτοι 11,1% περισσότερα από το 2012, από τους ιδιοκτήτες που δε μπορούσαν να πληρώσουν τα χρέη τους σύμφωνα με την τράπεζα της Ισπανίας.

    [04] Επιμένει στη συνεκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της Κύπρου ο Αχμέτ Νταβούτογλου

    «Εάν στην Κύπρο όλοι συμφωνήσουν στο ότι οι φυσικές πηγές γύρω από το νησί ανήκουν στο σύνολο της Κύπρου και χρησιμοποιήσουν την ενέργεια αυτή μ' ένα κοινό όραμα προς την κατεύθυνση της ειρήνης, θα κερδίσουν όλοι», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου σε ειδική συνάντηση του Ατλαντικού Συμβουλίου, όπου μίλησε μαζί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπαιντεν .

    «Κανένας δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει την ενέργεια ως όπλο», είπε ό Τούρκος πρωθυπουργός. «Αν κάποιος θελήσει να εξασφαλίσει την ενέργεια για να επιβάλει την ειρήνη που θέλει, αυτό θα είναι το μεγαλύτερο χτύπημα στις διαπραγματεύσεις για την Κύπρο», πρόσθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

    «Ας χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια ως μέσο ειρήνης», τόνισε.

    «Αν οι ελληνοκύπριοι θελήσουν, μονοπωλώντας τις πηγές ενέργειας, να ξεκινήσουν διαγωνισμούς σα να τους ανήκουν όλες αυτές οι πηγές και θελήσουν να παρουσιάσουν τις εν λόγω πηγές, στις οποίες έχουν δικαίωμα και οι Τουρκοκύπριοι στην παγκόσμια αγορά, τότε και εμείς θα κάνουμε έρευνες στο ίδιο μέρος, μαζί με τους Τουρκοκύπριους κάνοντας χρήση του ιδίου δικαιώματος», συνέχισε ό Τούρκος πρωθυπουργός.

    «Εάν ωστόσο καθίσουμε και συζητήσουμε την επανένωση του νησιού, τότε και η Κύπρος, όπως συνέβη και στο το Ιράκ, θα μετατραπεί σε ανερχόμενη χώρα και αυτός που ικανοποιηθεί περισσότερο απ΄ αυτό θα είναι η Τουρκία» .

    «Αν χρειαστεί χρόνος για τις διαπραγματεύσεις, τότε η ``ΤΔΒΚ`` και η ``Ελληνοκυπριακή Διοίκηση`` από κοινού μπορούν να ξεκινήσουν την εξόρυξη της ενέργειας και να τη χρησιμοποιήσουν για την ειρήνη. Η χώρα στην οποία μπορεί να φθάσει ευκολότερα το φυσικό αέριο, που θα εξορυχθεί γύρω από την Κύπρο, είναι η Τουρκία και η Τουρκία είναι η χώρα από την οποία θα μπορέσει να φθάσει στις διεθνείς αγορές», τόνισε ό Τούρκος πρωθυπουργός


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 November 2014 - 17:30:25 UTC