Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας» επαναλαμβάνει ο Π. Καμμένος
  • [02] Αρνητικοί πρυτάνεις και πρόεδροι ΤΕΙ στην πρόταση Λοβερδου για καθορισμό των εισακτέων από τα ιδρύματα
  • [03] Μ. Χρυσοχοΐδης: Θα γίνουν τα έργα σε Φαληρικό και Πανεπιστημίου
  • [04] Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

  • [01] «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας» επαναλαμβάνει ο Π. Καμμένος

    «Το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι θα χορέψει η κυβέρνηση» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στον ραδιοσταθμό Real FM, σχολιάζοντας το προγραμματισμένο ραντεβού με την τρόικα, αύριο, στη γαλλική πρωτεύουσα.

    «Είδαμε μία κυβέρνηση να κυβερνά μέσω e-mail. Τα e-mail πλέον δεν απέδωσαν, ούτε οι τηλεδιασκέψεις, οι ολονύχτιες τηλεδιασκέψεις. Και δεν απέδωσαν για τον εξής λόγο: Γιατί αυτά τα οποία ζητάει η τρόικα, είναι αυτά τα οποία έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές του ασφαλιστικού, όπου κάθε συνταξιούχος θα πάρει 10 ευρώ για κάθε έτος εργασίας, 350 ευρώ μάξιμουμ για 35 χρόνια εργασίας» τόνισε ο κ. Καμμένος.

    Όπως σημείωσε, ομοφώνως, το συνέδριο αποφάσισε να μην ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ Πρόεδρο Δημοκρατίας.

    «Αν θα υπερψηφίσω ή θα καταψηφίσω, θα εξαρτηθεί από τη μελέτη που θα κάνω μέχρι τότε για το τι θα είναι για το καλό του λαού. Δεν δεσμεύομαι από την κομματική γραμμή. Αν είναι να ψηφίσω κάτι καλό για τον λαό, θα ψηφίσω και αντίθετα από την κομματική γραμμή και δεν έχω πρόβλημα να φύγω, όπως έφυγα από τη ΝΔ καταψηφίζοντας το μνημόνιο, διότι δεν μπορούσα να ψηφίζω συνέχεια να κόβονται μισθοί και συντάξεις και να μπαίνουν χαράτσια» ξεκαθάρισε ο βουλευτής των Αν.Ελ., Παναγιώτης Μελάς.

    [02] Αρνητικοί πρυτάνεις και πρόεδροι ΤΕΙ στην πρόταση Λοβερδου για καθορισμό των εισακτέων από τα ιδρύματα

    Αρνητικοί εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης απέναντι στην πρόταση του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου, να καθορίζεται ο αριθμός των εισακτέων, αλλά και των μετεγγραφών στα πανεπιστήμια και τα ΑΕΙ από τα ίδια τα Ιδρύματα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση των επιμέρους οργάνων του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας ΣΑΠΕ και ΣΑΤΕ.

    Κοινός τόπος, τόσο των πρυτάνεων που τοποθετήθηκαν, όσο και των προέδρων των ΤΕΙ, ήταν ότι μια τέτοια αρμοδιότητα πρέπει να συνδέεται με τους ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους που έχουν στη διάθεσή τους τα Ιδρύματα. Παράλληλα, αντιπρότειναν ο αριθμός των εισακτέων να καθοριστεί σε βάθος τετραετίας και με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

    «Θα επιμείνουμε στη διαβούλευση, δεν το κλείνουμε το θέμα», τόνισε ο κ. Λοβέρδος σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Εμείς λέμε να προχωρήσουμε τώρα στη λύση που τόσα χρόνια ζητούν. Η μεταφορά της αρμοδιότητας μπορεί να γίνει 100% τώρα. Με ενδιαφέρει μια πολύ σημαντική αρμοδιότητα να περάσει στα Ιδρύματα» πρόσθεσε. Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος, ζήτησε από τους εκπροσώπους των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ να αποσαφηνίσουν με ποιον τρόπο και ποια όργανα θα καθόριζαν τον αριθμό των εισακτέων, σε περίπτωση που αναλάμβαναν την αρμοδιότητα.

    «Για το θέμα του καθορισμού του αριθμού των εισαγόμενων στα πανεπιστήμια, η Σύνοδος θεωρεί, ότι είναι σκόπιμο και πρέπει να διευθετηθεί στο πλαίσιο του νόμου, όπως αυτός ισχύει, δηλαδή στη βάση προγραμματικών συμφωνιών τετραετούς διαρκείας, καθώς ο αριθμός των εισαγόμενων συναρτάται απόλυτα με τις δυνατότητες υλικοτεχνικής υποδομής, οικονομικών πόρων και ανθρώπινου δυναμικού», ανέφερε ο προεδρεύων της Συνόδου των Πρυτάνεων Κώστας Γάτσιος, θέση εξάλλου που διατυπώθηκε στην έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και υποστηρίχθηκε σήμερα και από τους εκπροσώπους των ΤΕΙ.

    [03] Μ. Χρυσοχοΐδης: Θα γίνουν τα έργα σε Φαληρικό και Πανεπιστημίου

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν απέρριψε τίποτα, εξέφρασε επιφυλάξεις για τα δύο έργα στην Αθήνα, την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου και του Φαληρικού Όρμου, ύψους 500 εκατ. ευρώ, δηλαδή λιγότερο από το 10% του προγράμματος, διευκρίνισε σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφορικά με το θέμα που δημιουργήθηκε, έπειτα από σχετικά δημοσιεύματα. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι «για να μην πάνε πίσω τα υπόλοιπα έργα, από τα 5 δισ., που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη, προχωρούμε στην έγκριση του προγράμματος χωρίς τα δύο έργα, αλλά ταυτόχρονα για αυτά τα έργα συνεχίζουμε τις μελέτες, ολοκληρώνουμε τους φακέλους, ώστε να επανέλθουμε σε συζητήσεις με την Επιτροπή. Έτσι πιστεύουμε, ότι τελικά θα πείσουμε, τόσο για τη βιωσιμότητα, όσο και για την αναπτυξιακή αξία των έργων αυτών για τον τουρισμό, αλλά και για την περιβαλλοντική βελτίωση της ζωής στην πρωτεύουσα. Παράλληλα, ο υπουργός Υποδομών σημείωσε ότι ξεκινούν αμέσως τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή του Φαληρικού Όρμου, τα οποία έχουν η Αθήνα και οι όμοροι δήμοι.

    [04] Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

    Παραιτήθηκε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, δήλωσε σήμερα ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έκανε δεκτή την παραίτησή του.

    Ο Χέιγκελ, 68 ετών και ο μοναδικός Ρεπουμπλικάνος στην κυβέρνηση Ομπάμα, θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να οριστεί ο διάδοχός του, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

    Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα New York Times, ο λόγος της παραίτησης του Χέιγκελ είναι ότι διαφωνεί με τη στρατηγική που ακολουθεί ο Ομπάμα για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 November 2014 - 15:30:24 UTC