Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α.Τσίπρας: «Εκλογές τώρα, πριν τα νέα σληρά μέτρα και τις συμφωνίες»
  • [02] Θεσσαλονίκη: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ο δράστης στην Τούμπα
  • [03] Γκ. Χαρδούβελης: «Διάλογος μέχρι τελικής συμφωνίας με τους εταίρους και δανειστές»
  • [04] Η Μόσχα καλεί την ΕΕ να άρει τις κυρώσεις, υποσχόμενη να παραιτηθεί και η ίδια από τα αντίμετρα
  • [05] Τον Πάπα Φραγκίσκο υποδέχθηκε στην Κωνσταντινούπολη ο Οικουμενικός Πατριάρχης
  • [06] Επιστημονικές ανακοινώσεις για την Αμφίπολη

  • [01] Α.Τσίπρας: «Εκλογές τώρα, πριν τα νέα σληρά μέτρα και τις συμφωνίες»

    «Εκλογές τώρα, πριν τα νέα σκληρά μέτρα και τις συμφωνίες» ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαμία. Όπως είπε οι εκλογές είναι απαραίτητες προκειμένου να εναρμονιστεί η Βουλή με τη λαϊκή θέληση και να εκλεγεί πρόεδρος που θα εκφράζει τη λαϊκή πλειοψηφία και την εθνική ομοψυχία»

    «Η τρόικα δεν ήρθε για να εξασφαλίσει ότι θα πάρουν πίσω οι δανειστές τα λεφτά τους, όπως θέλουν να πιστέψουμε. Η τρόικα ήρθε για να εξασφαλίσει ότι η δήθεν έκτακτη βαρβαρότητα θα παγιωθεί ως μόνιμο καθεστώς. Στόχος τους δεν είναι τα δανεικά. Στόχος τους είναι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, ο δημόσιος πλούτος» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

    «Στόχος τους είναι η ίδια η χώρα. Τη χώρα θέλουν να μετατρέψουν σε αποικία χρέους, με διαλυμένη κοινωνία, διαλυμένες αντιστάσεις, διαλυμένη θέληση, διαλυμένες σχέσεις. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια, που πρέπει να δούμε κατάφατσα» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και υποστήριξε ότι «μας προετοιμάζουν για παράταση του μνημονίου, από το οποίο μέχρι χθες θα φεύγαμε, που προοιωνίζεται παράταση της κοινωνικής δυστυχίας. Και μας προετοιμάζουν επίσης για νέα μνημόνια, ό, τι όνομα κι αν έχουν αυτά στο μέλλον».

    [02] Θεσσαλονίκη: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ο δράστης στην Τούμπα

    Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου η γυναίκα την οποία πυροβόλησε το πρωί στο κεφάλι ένοπλος σε ανθοπωλείο στην οδό Αμφιπόλεως στην Τούμπα. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου, η γυναίκα, που είναι ηλικίας περίπου 50 ετών, είναι τραυματισμένη στο κεφάλι και στην αριστερή κλείδα, είναι διασωληνωμένη και μετά την επέμβαση στην οποία υποβάλλεται θα μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

    Ο άντρας ο οποίος τραυμάτισε τη γυναίκα, και που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν σύζυγός της, συνελήφθη δύο ώρες μετά το συμβάν κατόπιν αστυνομικής επιχείρησης. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αστυνομικές αρχές ο δράστης τραυματίστηκε αυτοπυροβολούμενος και μεταφέρθηκε και αυτός στο νοσοκομείο.

    [03] Γκ. Χαρδούβελης: «Διάλογος μέχρι τελικής συμφωνίας με τους εταίρους και δανειστές»

    «Στρατηγική της κυβέρνησης είναι ο διάλογος μέχρι τελικής συμφωνίας με τους εταίρους και δανειστές» τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης στην εφημερίδα "Αγορά". Εκτιμά πως η ελληνική πλευρά με την τρόικα βρίσκονται πολύ κοντά στο να καταλήξουν, ωστόσο επισημαίνει ότι θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

    «Η χώρα δεν πρέπει και δεν πρόκειται να επιστρέψει στις πρακτικές του παρελθόντος και να ξανακυλήσει σε νέα αβεβαιότητα. Δουλεύουμε σε μια σκληρή και επίπονη διαπραγμάτευση για να αποφύγουμε ακριβώς μι α τέτοια, αρνητική εξέλιξη. Έχουμε επαρκώς στοιχειοθετημένα επιχειρήματα και υπερασπιζόμαστε τις θέσεις μας σε όλα τα θέματα» υπογραμμίζει ο κ. Χαρδούβελης και προσθέτει:

    «Έχει σημειωθεί πρόοδος, υπάρχει συμφωνία στα περισσότερα θέματα και επιδιώκουμε να επιλύσουμε και τις υπόλοιπες εκκρεμότητες. Στρατηγική της κυβέρνησης είναι διάλογος μέχρι τελικής συμφωνίας με τους εταίρους και δανειστές το συντομότερο δυνατό. Μόνο μέσα από συμφωνία θα καταφέρουμε να χαράξουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα, με λιγότερα βάρη και περισσότερες προοπτικές για όλους. Αυτός είναι ο εθνικός μας στόχος».

    [04] Η Μόσχα καλεί την ΕΕ να άρει τις κυρώσεις, υποσχόμενη να παραιτηθεί και η ίδια από τα αντίμετρα

    Ο ρώσος υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών Αλεξέι Μεσκόφ κάλεσε την ΕΕ να άρει τις κυρώσεις που έχει επιβάλει εναντίον της Μόσχας εξαιτίας της ουκρανικής σύγκρουσης, υποσχόμενος ότι θα αρθούν και τα ρωσικά αντίμετρα, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

    "Δεν περιμένουμε τίποτε από τους ευρωπαίους εταίρους μας. Το μοναδικό πράγμα που περιμένουμε είναι να εγκαταλείψουν τις άσκοπες κυρώσεις και να κινηθούν στην οδό της άρσης των κυρώσεων και να εγκαταλείψουν τις μαύρες λίστες. Αυτό θα επέτρεπε και σ' εμάς να εγκαταλείψουμε τις λίστες μας", φέρεται ότι δήλωσε ο Μεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο.

    [05] Τον Πάπα Φραγκίσκο υποδέχθηκε στην Κωνσταντινούπολη ο Οικουμενικός Πατριάρχης

    Ο Ποντίφηκας έφτασε στην Κωνσταντινούπολη, κύριο σταθμό της επισκέψής του στην Τουρκία, προερχόμενος από την 'Αγκυρα όπου είχε πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσημη επίσκεψη. Ο Προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας και η συνοδεία του έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη με ειδική πτήση της ALITALIA και οδηγηθήκαν στον χώρο υποδοχής του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, προς τον οποίον είχε στρωθεί ειδικός τάπητας με το γαλάζιο χρώμα του Βατικανού.

    Στη συνέχεια, ο Πάπας κατευθύνθηκε στην παλαιά Πόλη και τη βασιλική της Αγίας Σοφίας καθώς και στο Μπλε Τζαμί. Αργότερα θα τελέσει θεία λειτουργία στον ρωμαιοκαθολικό Ναό του Αγίου Πνεύματος, στην οποία θα παραστεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Το απόγευμα, λίγο μετά τις 6, ο Πάπας Φραγκίσκος αναμένεται στο Φανάρι όπου θα τελεστεί δοξολογία και ακολούθως θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

    Ο Πάπας Φραγκίσκος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει ξεκινήσει, με την άρση του σχίσματος ανάμεσα στην Ανατολική και τη Δυτική Εκκλησία και τον θεολογικό διάλογο που άρχισε με τις συναντήσεις του Πατριάρχη Αθηναγόρα και του Πάπα Παύλου του 6ου, τη δεκαετία του '60.

    [06] Επιστημονικές ανακοινώσεις για την Αμφίπολη

    'Ενα δοκάρι, πιθανότατα από το επιστύλιο που βρίσκεται πίσω απο τις Καρυάτιδες, κατέστρεψε το πρόσωπο της δεξιάς Καρυάτιδας, ανέφερε, μεταξύ αλλων, η Κ. Περιστέρη, κατά τη διάρκεια των επιστημονικών ανακοινώσεων για τις ανασκαφικές εργασίες στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, σήμερα στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού.

    Υπενθυμίζεται ότι η ομιλία της κ. Περιστέρη, Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, είχε τιτλο "Ανασκαφική έρευνα Ταφικού Μνημείου Τύμβου Καστά Αμφίπολης (2012-2014)".

    Ακολούθησαν οι ομιλίες του αρχιτέκτονα Μιχ. Λεφαντζής «Η σχέση του Λέοντος με τον Τύμβο της Αμφίπολης: Αρχιτεκτονικές και οικοδομικές προσεγγίσεις» και του πολιτικού μηχανικού Δημ. Εγγλέζου «Ο ρόλος του πολιτικού μηχανικού κατά την αποκάλυψη του Ταφικού Μνημείου στον Τύμβο Καστά: Παρουσίαση προσωρινών στερεωτικών εργασιών και αναλύσεις για την ερμηνεία και τον έλεγχο ιστορικών υποθέσεων». Τη συζήτηση συντονίζουν ο ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλης Λαμπρινουδάκης, και ο αρχαιολόγος, διευθυντής Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Νίκος Σταμπολίδης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 November 2014 - 11:30:23 UTC