Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκρίθηκαν δύο προγραμμάτα του ΣΕΣ 2014-2020, ύψους 15,6 δισ. ευρώ
  • [02] Πάνω από 10 δισ. ευρώ νέες χορηγήσεις, προγραμματίζουν οι τράπεζες για το 2015

  • [01] Εγκρίθηκαν δύο προγραμμάτα του ΣΕΣ 2014-2020, ύψους 15,6 δισ. ευρώ

    Στα 15,6 δισεκατομμύρα ευρώ αναμένεται να ανέλθουν τα κονδύλια που πρόκειται να διατεθούν για υποδομές Μεταφορών, το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη, καθώς επίσης και για την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία μέσω του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης 2014 - 2020 (ΣΕΣ 2014-2020).

    Αυτό έγινε γνωστό ύστερα από την υπογραφή, από του υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη και του υφυπουργού Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, των αποφάσεων έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, περιορισμών και κατευθύνσεων των 13 περιφερειακών προγραμμάτων, καθώς και των δύο σχετικών τομεακών προγραμμάτων.

    «Με την υπογραφή των αποφάσεων αυτών ανοίγει ο δρόμος έγκρισης των προγραμμάτων και η έναρξη υλοποίησης τους με προφανή αναπτυξιακά οφέλη για την χώρα την περίοδο 2014 - 2020» ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους, οι κ.κ. Γιάννης Μανιάτης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μετά την υπογραφή των σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων.

    «Η έγκριση των προαναφερόμενων προγραμμάτων έγινε με γνώμονα τόσο την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, την ενίσχυση των υποδομών της, την μείωση της ανεργίας, τον εκσυγχρονισμό των δομών και μηχανισμών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα όσο και την διασφάλιση του συνόλου των περιβαλλοντικών μέσων και παραμέτρων, καθώς και την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων της χώρας», επεσήμαναν οι υπουργοί.

    Η συνδρομή της ΕΕ ανέρχεται σε περισσότερα από 12,4 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα ποσά αναμένεται να συμπληρωθούν από δημόσιες δαπάνες.

    [02] Πάνω από 10 δισ. ευρώ νέες χορηγήσεις, προγραμματίζουν οι τράπεζες για το 2015

    Ρευστότητα 10 με 12 δισ. ευρώ, μέσω νέων χορηγήσεων τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε ιδιώτες, για την κάλυψη στεγαστικών και καταναλωτικών αναγκών, έχουν προγραμματίσει να διοχετεύουν στην οικονομία οι 4 συστημικές τράπεζες, σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών. Τα διοικητικά στελέχη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, επισημαίνουν, ότι οι στρόφιγγες του τραπεζικού δανεισμού, έχουν ανοίξει για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

    Από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, αναφερόμενος στη στρατηγική της Τράπεζας Πειραιώς, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι προωθείται η ίδρυση ιδιωτικού επενδυτικού ταμείου, με αντικείμενο τη μεσομακροπρόθεσμη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το Ταμείο θα στοχεύσει αρχικά στην άντληση 500 εκατ. ευρώ από τις διεθνείς αγορές, με συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Χρήστος Μεγάλου, σε εκδήλωση στην Αθήνα, ανακοίνωσε τη δέσμευση της Eurobank να διπλασιάσει τις χρηματοδοτήσεις προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά το 2015, σε σχέση με το 2014. Ειδικότερα, ο κ. Μεγάλου, ανακοίνωσε ότι η Eurobank θα διοχετεύει ρευστότητα με τη μορφή νέων δανείων 1,6 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και 400 εκατ. ευρώ σε ιδιώτες για την κάλυψη στεγαστικών και καταναλωτικών αναγκών, σε σχέση με ένα δισ. ευρώ το 2014.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, στη διάρκεια επισκέψεων σε παραγωγικές μονάδες της Αιτωλοακαρνανίας, δεσμεύτηκε ότι η Εθνική θα στηρίξει επενδυτικά σχέδια σε όλη την επικράτεια. Ο κ.Τουρκολιάς επισήμανε ότι το τρέχον έτος έχουν εγκριθεί χορηγήσεις 2 δισ. ευρώ, ενώ για το 2015 τα μεγέθη θα είναι ακόμη μεγαλύτερα

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Δημήτριος Π. Μαντζούνης, σε δήλωσή του με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της τράπεζας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της Συνολικής Αξιολογήσεως της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης κατατάσσει την Alpha Bank πρώτη μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, ως προς την κεφαλαιακή θέση, και της προσδίδει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 30 November 2014 - 15:30:21 UTC