Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τον Αλ. Τσίπρα θα ενημερώσει σήμερα ο Ευ. Βενιζέλος
  • [02] Σήμερα, η πληρωμή συντάξεων του ΟΓΑ
  • [03] Οδηγός από τη ΓΓΔΣ για τις τροποποιητικές δηλώσεις Ε9
  • [04] Διεθνές φόρουμ για επενδύσεις και ανάπτυξη στην Ελλάδα, με μήνυμα του Αντ. Σαμαρά
  • [05] Το μητρώο του «καλού εργοδότη» στη μάχη κατά της αδήλωτης εργασίας
  • [06] Χονγκ Κονγκ: Μια ακόμη νύχτα έντασης μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας
  • [07] Ν. Αναστασιάδης: «Το Μπαρμπαρός είναι μεγαλύτερη περιπέτεια από τη βαλβίδα της καρδιάς μου»
  • [08] Κυρίως για το φυσικό αέριο, θα συζητήσουν σήμερα Ερντογάν - Πούτιν
  • [09] Εκτυπώστε φως! Φωτο-χαρτί LED εκτυπώνεται και προσκολλάται σε οποιαδήποτε επιφάνεια
  • [10] Δύο εβδομάδες διαπραγματεύσεων στο Περού, στη μάχη εναντίον της ανόδου της θερμοκρασίας

  • [01] Τον Αλ. Τσίπρα θα ενημερώσει σήμερα ο Ευ. Βενιζέλος

    Για θέματα εξωτερικής πολιτικής θα ενημερώσει σήμερα, ο Ευ. Βενιζέλος τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνάντησή τους, στη μία μετά το μεσημέρι, στο υπουργείο Εξωτερικών. Σε ερώτηση για τη συνάντηση του αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε: «Είναι μια συνάντηση αυστηρά περιορισμένη σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και άλλα θέματα, καθώς και τα προσεχή ταξίδια του Αλέξη Τσίπρα καθιστούν θεσμικά αναγκαία αυτή τη συνάντηση. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο» επισήμανε.

    [02] Σήμερα, η πληρωμή συντάξεων του ΟΓΑ

    Σήμερα Δευτέρα,1η Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) σε 692.260 συνταξιούχους του Οργανισμού. Η πληρωμή θα γίνει με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, ή τους λογαριασμούς ΕΛΤΑ, που έχουν επιλέξει. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του ΟΓΑ, η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Δεκεμβρίου 2014 ανέρχεται στο ποσό των 311.353.814,99 ευρώ.

    [03] Οδηγός από τη ΓΓΔΣ για τις τροποποιητικές δηλώσεις Ε9

    Περισσότεροι από 920.000 ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν υποβάλει ως τώρα τροποποιητική δήλωση για διορθώσεις στα στοιχεία ακινήτων τους, του Ε9, για τα έτη από το 2010 έως και το 2014.

    Από αυτές, οι 460.000 δηλώσεις αφορούν στο 2014 που σημαίνει ότι ανάλογα με τη διόρθωση θα μεταβληθεί και το ποσό του ΕΝΦΙΑ.

    Ειδικότερα, από 460.000 δηλώσεις, οι 200.000 οδηγούν σε πιστωτικό αποτέλεσμα δηλαδή καταβολή μικρότερου ποσού ΕΝΦΙΑ, σε σχέση με αυτό που είχε καταλογιστεί με βάση την αρχική δήλωση Ε9, οι 110.000 οδηγούν σε χρεωστικό δηλαδή υψηλότερο ποσό φόρου και οι 120.000 είναι μηδενικές, δηλαδή από τη διόρθωση δεν προκύπτει μεταβολή στο φόρο.

    Στο μεταξύ, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε οδηγό για τους φορολογούμενους με ερωτήσεις- απαντήσεις για τις τροποποιητικές δηλώσεις Ε9.

    [04] Διεθνές φόρουμ για επενδύσεις και ανάπτυξη στην Ελλάδα, με μήνυμα του Αντ. Σαμαρά

    Με θέμα «Επενδύοντας στην ανάπτυξη» θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στη Νέα Υόρκη, το 16ο ετήσιο διεθνές φόρουμ της Capital Link για την Ελλάδα, με μήνυμα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

    Στο φόρουμ, θα συμμετάσχουν και θα μιλήσουν ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κώστας Σκρέκας (κεντρικός ομιλητής κατά το μεσημεριανό γεύμα), ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκης Παπαγεωργίου.

    Κατά τη διάρκεια του φόρουμ, εκτός από το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του πρωθυπουργού, θα προβληθεί και μήνυμα του νέου αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιούρκι Κατάινεν. Επίσης, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα μιλήσουν ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) της αποστολής στην Ελλάδα, Ρίσι Γκογιάλ (σε διαδικτυακή σύνδεση από την Ουάσιγκτον), ο πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Χρίστος Παναγόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), Πασχάλης Μπουχώρης, ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Χρήστος Σκλαβούνης, ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece S.A., Στέφανος Ησαΐας και Αμερικανοί θεσμικοί επενδυτές, στελέχη επενδυτικών και εμπορικών τραπεζών, αναλυτές, διαχειριστές χαρτοφυλακίων, οικονομικοί σύμβουλοι, χρηματιστές και εκπρόσωποι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

    [05] Το μητρώο του «καλού εργοδότη» στη μάχη κατά της αδήλωτης εργασίας

    Σημαντικό όπλο στη μάχη κατά της αδήλωτης εργασίας θεωρεί το υπουργείο Εργασίας τη θεσμοθέτηση του «Λευκού Μητρώου Συνεπών Επιχειρήσεων Περσέας», που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή.

    Το Μητρώο, θα καταγράφει τις επιχειρήσεις οι οποίες είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και θα τις εξαιρεί από τους στοχευμένους ελέγχους των ελεγκτικών μηχανισμών, ενώ θα τις επιβραβεύει με μειώσεις του μη μισθολογικού κόστους.

    Για την ένταξη στο Μητρώο, θα λαμβάνεται υπόψη κυρίως η συστηματική συμμόρφωση με τις προβλέψεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας και η έλλειψη καταγγελιών για παράβαση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, ιδιαίτερα ως προς τη χρήση αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.

    Για «μεταρρυθμιστική τομή υψηλού οικονομικού και πολιτικού συμβολισμού» κάνει λόγο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και προσθέτει, ότι «με τη δημιουργία του νέου συστήματος, εγκαινιάζουμε για πρώτη φορά στη χώρα μας μια νέα, θετική αντίληψη για τη σχέση πολιτείας και επιχειρηματικότητας».

    [06] Χονγκ Κονγκ: Μια ακόμη νύχτα έντασης μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας

    Τεταμένηείναι η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ μετά από μια νύχτα συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας, οι οποίοι προσπάθησαν να αποκλείσουν την έδρα της τοπικής κυβέρνησης στην πρώην βρετανική αποικία, που είναι πλέον υπό κινεζική κυριαρχία.

    Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν το πρωί σε ένα εμπορικό κέντρο κοντά στο διοικητήριο όπου τραυματίστηκε ένας άνθρωπος, σύμφωνα με τις αναφορές των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

    Το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα, εκατοντάδες διαδηλωτές εφοδιασμένοι με κράνη και ομπρέλες προσπάθησαν να αποκλείσουν την έδρα της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας. Ορισμένοι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και ομπρέλες νερού προς την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση σπρέι πιπεριού και κλομπ για να τους απωθήσει. «Θέλουμε μια πραγματική δημοκρατία», φώναζαν οι διαδηλωτές που ήθελαν να κυκλώσουν την έδρα της κυβέρνησης και να παραλύσουν τη λειτουργία της εκτελεστικής εξουσίας.

    Σαράντα άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ 11 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές. Επίσης αρκετοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν.

    [07] Ν. Αναστασιάδης: «Το Μπαρμπαρός είναι μεγαλύτερη περιπέτεια από τη βαλβίδα της καρδιάς μου»

    «Το Μπαρμπαρός είναι μεγαλύτερη περιπέτεια από τη βαλβίδα της καρδιάς μου» ανέφερε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, σε ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την περιπέτεια της υγείας του, επισημαίνοντας ότι νιώθει «όπως νιώθει ο καθένας σε ανάλογη περιπέτεια. Πολύ ανθρώπινα».

    Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται από χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη για να υποβληθεί σε διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας στο νοσοκομείο "Όρος Σινά", στο Μανχάταν. Αρχικά, η επέμβαση είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη, αλλά ενδέχεται να πραγματοποιηθεί αύριο.

    [08] Κυρίως για το φυσικό αέριο, θα συζητήσουν σήμερα Ερντογάν - Πούτιν

    Οι προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Τουρκία και οι θέσεις των δύο χωρών στον συριακό εμφύλιο αναμένεται ότι θα κυριαρχήσουν σήμερα στις συνομιλίες ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ερντογάν είναι σταθερός υποστηρικτής της συριακής αντιπολίτευσης και των οργανώσεων των ανταρτών ενώ ο Πούτιν, ο οποίος θα επισκεφθεί για μια μέρα την Τουρκία, είναι ο σημαντικότερος υποστηρικτής του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

    Οι δύο ηγέτες είναι επίσης πιθανό να έχουν συζητήσεις για την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος η οποία έχει καταλάβει εκτάσεις του Ιράκ και της Συρίας.

    Υπουργοί των δύο χωρών διεξήγαγαν την περασμένη εβδομάδα στη Ρωσία συνομιλίες για παραδόσεις φυσικού αερίου.

    Η Τουρκία ελπίζει να πάρει έκπτωση στις τιμές.

    Οι δύο χώρες επιδιώκουν επίσης να επεκτείνουν τις εμπορικές σχέσεις τους. Πέρυσι οι διμερείς εμπορικές συναλλαγές ανήλθαν σε 32,7 δισεκ. δολάρια.

    [09] Εκτυπώστε φως! Φωτο-χαρτί LED εκτυπώνεται και προσκολλάται σε οποιαδήποτε επιφάνεια

    Από το «γεννηθήτω φως» στο «τυπωθήτω φως», καθώς τώρα ακόμη και το φως μπορεί να εκτυπωθεί. Η αμερικανική εταιρεία Rohinni με έδρα το Αϊντάχο παρουσίασε ένα καινοτομικό προϊόν, το Lightpaper (φωτο-χαρτί), που αποτελεί μια νέα προσέγγιση στον τρόπο φωτισμού. Πρόκειται για ένα πολύ λεπτό χαρτί που εκπέμπει φως LED και το οποίο, αφού εκτυπωθεί, είναι δυνατό να προσαρμοστεί πάνω σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια, παίρνοντας το σχήμα της.

    Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως ο καλύτερος τρόπος να περιγράψει το Lightpaper, είναι ότι «αποτελεί ένα μίγμα LED και μελανιού. Χρησιμοποιώντας μια ειδική διαδικασία, το διάλυμα εκτυπώνεται πάνω σε ένα υπόστρωμα».

    [10] Δύο εβδομάδες διαπραγματεύσεων στο Περού, στη μάχη εναντίον της ανόδου της θερμοκρασίας

    Εκατόν ενενήντα αντιπροσωπείες απ' όλο τον κόσμο συναντώνται σήμερα στη Λίμα για δύο εβδομάδες διαπραγματεύσεων σχετικά με τις δεσμεύσεις κάθε χώρας στη μάχη εναντίον της ανόδου της θερμοκρασίας του κλίματος, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να συναφθεί μέσα σ' ένα χρόνο μια πολυμερής συμφωνία στο Παρίσι.

    Η διεθνής κοινότητα συμμερίζεται πλέον ευρέως τη διαπίστωση: επείγει να αναληφθεί δράση σε πολύ πιο φιλόδοξη κλίμακα επειδή οι εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν σταματούν να αυξάνονται (2,2% ετησίως). Με το ρυθμό αυτό, ο πλανήτης κατευθύνεται προς μια αύξηση της θερμοκρασίας κατά περίπου 4 βαθμούς Κελσίου μέχρι το τέλος του αιώνα, σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή.

    «Ουδέποτε οι κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή ήταν τόσο φανεροί και οι επιπτώσεις τόσο ορατές» υπογραμμίζει η Κριστιάνα Φιγκέρες, η εκτελεστική γραμματέας της Σύμβασης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, καθώς οι συζητήσεις διεξάγονται υπό την αιγίδα του παγκόσμιου οργανισμού.

    Έτσι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να επιτευχθεί ο περιορισμός της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη στους 2 βαθμούς Κελσίου --ένα όριο πάνω από το οποίο οι εμπειρογνώμονες προβλέπουν αμετάκλητες και δραματικές επιπτώσεις σε πολυάριθμες περιφέρειες-- είναι δραστικές.

    Ωστόσο είναι τεχνικά και οικονομικά δυνατό να αναληφθεί η πρόκληση αυτή, συμπέρανε η Διακυβερνητική Διάσκεψη Εμπειρογνωμόνων για την Εξέλιξη του Κλίματος στην έκθεσή της για ολόκληρο τον κόσμο που έδωσε στη δημοσιότητα φέτος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 December 2014 - 7:30:24 UTC