Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Δεν θα υπογράψω καμία συμφωνία με τους δανειστές
  • [02] Χρ. Σταϊκούρας: Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση
  • [03] Μπ. Ομπάμα: Μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο Φέργκιουσον
  • [04] Αμερικανικό F-16 συνετρίβη στη Μέση Ανατολή
  • [05] Ματαιώνεται η κατασκευή του αγωγού South Stream
  • [06] Ο Ντόναλντ Τουσκ ανέλαβε την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Δεν θα υπογράψω καμία συμφωνία με τους δανειστές

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει καμία συμφωνία, που θα του ζητηθεί, με τους δανειστές, όπως είχε υπογράψει ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι δεν θα υπογράψει όχι μόνο επειδή δεν είναι Σαμαράς, αλλά επειδή υπάρχει και μία ηθική διάσταση και ότι «δεν δικαιούμαστε να κάνουμε αυτό το ατόπημα».

    Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ» ο κ. Τσίπρας είπε ότι σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της ΔΕΘ, ενώ απαντώντας στην ερώτηση ότι σε αυτή την περίπτωση η χώρα θα βρεθεί εκτός αγορών, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι ήδη η χώρα βρίσκεται εκτός αγορών.

    Στην ερώτηση τι θα απαντήσει στην κ. Μέρκελ αν εκείνη αρνηθεί να ικανοποιήσει τα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει στην κ. Μέρκελ το δικαίωμα να μιλά εκ μέρους και των άλλων 27 κρατών μελών της ΕΕ, ενώ τόνισε ότι δεν θα δώσει στη Γερμανίδα Καγκελάριο τη χαρά να απορρίψει ένα αίτημά του για συνάντηση, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι δεν είναι στις προτεραιότητές του μια συνάντηση με την κ. Μέρκελ. Επίσης σημείωσε ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα ρισκάρουν τον ακρωτηριασμό της Ευρώπης προκειμένου να τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι το κλίμα σε σχέση με την Ελλάδα αλλάζει.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλ. Τσίπρας: Aνάκτηση της εργασίας και της απασχόλησης

    [02] Χρ. Σταϊκούρας: Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση

    «Η Ελλάδα βήμα-βήμα βγαίνει από την κρίση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των μεγάλων θυσιών της ελληνικής κοινωνίας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο περιθώριο του 16ου επενδυτικού φόρουμ για την Ελλάδα που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη.

    Ο κ. Σταϊκούρας προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

    «Η Ελλάδα επιτυγχάνει σήμερα, για ακόμη μια χρονιά, τους δημοσιονομικούς στόχους, επιτυγχάνει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, υλοποιεί μια σειρά από δύσκολες διαρθρωτικές αλλαγές και η οικονομία της γυρίζει σε θετικούς ρυθμούς οικονομικής μεγένθυσης, Η ανεργία αργά, αλλά σταθερά, μειώνεται. Το τραπεζικό σύστημα έχει ισχυροποιηθεί και η οικονομία ενισχύεται. Άρα, η Ελλάδα βήμα-βήμα βγαίνει από την κρίση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των μεγάλων θυσιών της ελληνικής κοινωνίας. Και αυτές οι θυσίες δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Δουλεύουμε σκληρά ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η τελευταία αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος και παράλληλα, με τους εταίρους να βρούμε τη συνεργασία για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας μέσα από ένα σχέδιο, ελληνικό σχέδιο, το οποίο θα επιτυγχάνει την απαραίτητη δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά και ταυτόχρονα θα δίνει έμφαση στην ανταγωνιστικότητα, στην απασχόληση, στην κοινωνική συνοχή μέσα από τους υφιστάμενους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, οι οποίοι θα λειτουργούν ως ένα δίχτυ ασφαλείας σε ένα πολύ ρευστό ευρωπαϊκό και παγκόσμιο περιβάλλον».

    [03] Μπ. Ομπάμα: Μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο Φέργκιουσον

    O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει την εκταμίευση ενός ποσού 263 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να ληφθούν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης των πολιτών μετά τις βίαιες διαδηλώσεις που συγκλόνισαν το Φέργκιουσον στο Μιζούρι και να συγκροτήσει μια ειδική ομάδα που θα εξετάσει τους τρόπους προκειμένου να βελτιωθεί η σύγχρονη αστυνομική επιτήρηση.

    Το ποσό αυτό των 263 εκατομμυρίων δολαρίων θα καταβληθεί προκειμένου οι αστυνομικοί να εξοπλιστούν με μικροσκοπικές κάμερες που θα ενσωματώνονται στη στολή τους- θα κρέμονται από το λαιμό ή θα τοποθετούνται στο πουκάμισο της στολής τους ή ακόμα και στα γυαλιά τους - και να διευρυνθεί η εκπαίδευση των αστυνομικών στην επιβολή του νόμου σε μια απόπειρα να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη σε κοινότητες όπως αυτή του Φέργκιουσον, όπου ένα σώμα ενόρκων αποφάσισε να μην ασκήσει δίωξη σε έναν λευκό αστυνομικό σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό ενός άοπλου μαύρου εφήβου προκαλώντας με την απόφαση αυτή την οργή των πολιτών.

    [04] Αμερικανικό F-16 συνετρίβη στη Μέση Ανατολή

    Ένας πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ έχασε χθες τη ζωή του όταν το αεροσκάφος του συνετρίβη ενώ επέστρεφε σε αεροπορική βάση στη Μέση Ανατολή, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Κεντρική Διοίκηση (USCENTCOM), η μικτή επιχειρησιακή διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδια για την περιοχή αυτή.

    Διεξάγονται έρευνες για να εξακριβωθούν τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους, ενός F-16, ενώ ομάδες έρευνας και διάσωσης βρίσκονται ακόμα στην περιοχή, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    [05] Ματαιώνεται η κατασκευή του αγωγού South Stream

    Το σχέδιο κατασκευής του αγωγού South Stream έχει τερματιστεί, δήλωσε οδιευθύνων σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, λίγη ώρα αφότου ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε στα προσκόμματα που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την υλοποίηση του σχεδίου αυτού.

    Ο Πούτιν είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η χώρα του δεν είναι σε θέση να προχωρήσει και να ολοκληρώσει το σχέδιο κατασκευής του South Stream, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιτίθεται σε αυτό.

    «Καθώς εξακολουθούμε να μην έχουμε λάβει την άδεια της Βουλγαρίας, σκεφτόμαστε ότι στην παρούσα κατάσταση η Ρωσία δε μπορεί να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου» σημείωσε ο Πούτιν, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Ο Πούτιν τόνισε ότι είναι διατεθειμένος να δημιουργήσει έναν κόμβο διαμετακομιδής φυσικού αερίου στα ελληνοτουρκικά σύνορα προκειμένου να προμηθεύσει την Ευρώπη με φυσικό αέριο και να την αποζημιώσει για την εγκατάλειψη των σχεδίων του South Stream.

    [06] Ο Ντόναλντ Τουσκ ανέλαβε την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

    Ο Πολωνός πρώην πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ ανέλαβε σήμερα την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δεσμευόμενος να ακολουθήσει σκληρή γραμμή στην εξωτερική πολιτική, ενώ ζήτησε να επιδειχθεί «ανηλεής αποφασιστικότητα» για τον τερματισμό της οικονομικής κρίσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ο κεντροδεξιός Τουσκ, 57 ετών, ήταν πρωθυπουργός της Πολωνίας επί επτά χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων η χώρα σημείωσε μεγάλη οικονομική πρόοδο, ενώ αυξήθηκε και η επιρροή της ΕΕ σε αυτή. Διαδέχεται σήμερα τον Χέρμαν φαν Ρομπάι, 67 ετών, αφού επελέγη για τη θέση αυτή από τους Ευρωπαίους ηγέτες μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

    «Έχουμε και εχθρούς, όχι μόνο σκεπτικιστές. Η πολιτική έχει επιστρέψει στην Ευρώπη. Η ιστορία επέστρεψε. Σε αυτούς τους καιρούς χρειαζόμαστε ηγεσία και πολιτική ενότητα», είπε ο Τουσκ αναφερόμενος εμμέσως στην ένταση που υπάρχει μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας για την Ουκρανία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 December 2014 - 21:30:22 UTC