Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατάθεση Π. Καμμένου στον εισαγγελέα που ερευνά τις καταγγελίες περί εξαγοράς βουλευτών
  • [02] Σήμερα οριστικοποιείται η πρόταση της ΝΔ για την Αναθεώρηση του Συντάγματος
  • [03] Διακόπησαν δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω έντονης βροχόπτωσης, στο νομό Ροδόπης
  • [04] Πετρόχτιστες μινιατούρες - Ο Ανδρέας Τέφος διασώζει την αρχιτεκτονική της Κόνιτσας
  • [05] ΕΚΤ: Αναμένεται να παρουσιάσει νέες δυσμενέστερες προβλέψεις για ανάπτυξη και πληθωρισμό
  • [06] Πούτιν: Η Μόσχα δεν προτίθεται να διαρρήξει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη

  • [01] Κατάθεση Π. Καμμένου στον εισαγγελέα που ερευνά τις καταγγελίες περί εξαγοράς βουλευτών

    Για δεύτερη φορά βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών, Παν. Παναγιωτόπουλου, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος που κατέθεσε σήμερα για τις καταγγελίες περί προσπάθειας εξαγοράς βουλευτών, ενόψει εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης, ανέφερε: «Η δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη να ολοκληρώσει την έρευνα, να φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο, όχι όπως την τελευταία φορά που έκλεισε άρον άρον τη δικογραφία. Εγω κατέθεσα όλα τα στοιχεία, οι ΑΝΕΛ δεσμευόμαστε να φτάσουμε την υπόθεση μέχρι τέλους, μέχρι να πέσει η χούντα των δανειστών. Ζητάω να έρθουν ολα τα στιχεία απο το ΣΔΟΕ για να φανεί τι έχει διακινηθεί, ενώ κατέθεσα και σε σχέση με τον κ.Σούκουρη. Σας θυμίζω ότι και στην υπόθεση Κοσκωτά τις βαλίτσες δεν τις κουβαλούσαν οι λόρδοι».

    [02] Σήμερα οριστικοποιείται η πρόταση της ΝΔ για την Αναθεώρηση του Συντάγματος

    Εντός της ημέρας οριστικοποιείται από την Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, που είναι αρμόδια για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, το κείμενο των προτάσεων της κυβερνητικής πλειοψηφίας που θα κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

    Η Επιτροπή της ΝΔ συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι και στη συνεδρίαση θα δώσει το "παρών" και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Ούτως εχόντων, είναι εξαιρετικά πιθανό η πρόταση να κατατεθεί άμεσα. Η πρόταση για την αναθεώρηση του Συντάγματος θα προσδιορίζει τις διατάξεις και θα συνοδεύεται από αιτιολογική έκθεση.

    Ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι αμέσως μετά την υποβολή της θα παραπεμφθεί για εξέταση σε Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

    [03] Διακόπησαν δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω έντονης βροχόπτωσης, στο νομό Ροδόπης

    Τη διακοπή των δρομολογίων στα τμήματα Κομοτηνή - Αλεξανδρούπολη και Αλεξανδρούπολη - Δίκαια, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη βροχόπτωση στο νομό Ροδόπης, ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

    Η μετακίνηση των επιβατών μεταξύ Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιείται με μετεπιβίβαση σε λεωφορεία στους σιδηροδρομικούς σταθμούς Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

    Επίσης, η μετακίνηση των επιβατών μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Δικαίων θα πραγματοποιείται με λεωφορεία μέχρι την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της γραμμής.

    [04] Πετρόχτιστες μινιατούρες - Ο Ανδρέας Τέφος διασώζει την αρχιτεκτονική της Κόνιτσας

    Έργα χτισμένα πετραδάκι-πετραδάκι, δουλευμένα με τα μυστικά των μαστόρων της πέτρας, με αγάπη και υπομονή, μικρογραφίες κατοικιών, γεφυριών, εκκλησιών και μοναστηριών, είναι οι δημιουργίες του Ανδρέα Τέφου, ο οποίος με εικαστική ματιά αποτυπώνει, «την τέχνη της πέτρας σε άλλη διάσταση».

    Ο δημιουργός, αν και επαγγελματικά έχει άλλο προσανατολισμό, είναι υπάλληλος στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας στην Κόνιτσα, είναι επηρεασμένος από τα οικογενειακά του βιώματα, καθώς τόσο ο παππούς του, όσο και ο πατέρας του, ήταν μαστόροι της πέτρας. Ο Ανδρέας Τέφος γεννήθηκε στην Πηγή ή Πεκλαρί των Μαστοροχωρίων και όπως αφηγείται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από πιτσιρικάς στις διακοπές του ακολουθούσε την ομάδα του πατέρα του σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από τα Ζαγόρια μέχρι την Πελοπόννησο.

    Το πρώτο έργο του Ανδρέα Τέφου, είναι το γεφύρι της Κόνιτσας, κτισμένο με 6.500 πετραδάκια, έχει μήκος 1,5 μέτρο και ύψος 70 εκατοστά. Ακολούθησαν μικρογραφίες από πετρόχτιστα σπίτια, αλώνια, καλντερίμια, βρύσες, εκκλησίες και μοναστήρια.

    [05] ΕΚΤ: Αναμένεται να παρουσιάσει νέες δυσμενέστερες προβλέψεις για ανάπτυξη και πληθωρισμό

    Την επικαιροποίηση των προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, πιθανόν επί το δυσμενέστερο και πάλι, αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάζει σήμερα κάτω από αυξανόμενη πίεση να λάβει δραματικά μέτρα για να αποτρέψει μία νέα ύφεση στην Ευρωζώνη, καθώς η ανάκαμψη έχει "κολλήσει" σε μεγάλο τμήμα της. Αν και η ΕΚΤ θα μπορούσε να διευρύνει το πρόγραμμά της αγορών τιτλοποιημένων δανείων με αγορές εταιρικών ομολόγων, είναι απίθανο ότι ο κ. Ντράγκι θα ανακοινώσει σήμερα κάποια ριζοσπαστική άμεση κίνηση ενίσχυσης της οικονομίας, όπως το τύπωμα χρήματος για την αγορά κρατικών ομολόγων.

    Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ έχει μειώσει ήδη το κόστος δανεισμού σε επίπεδα ρεκόρ και χορηγεί φθηνά δάνεια στις τράπεζες.

    Οι οικονομολόγοι, από τους οποίους περίπου οι μισοί αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει στην αγορά κρατικών ομολόγων - ένα μέτρο το οποίο θα τόνωνε την οικονομία, όταν οι τράπεζες θα αντάλλασσαν τα κρατικά ομόλογα που διακρατούν με κεφάλαια της ΕΚΤ -, εκτιμούν ότι αυτό θα συμβεί στο πρώτο τρίμηνο του 2015.

    [06] Πούτιν: Η Μόσχα δεν προτίθεται να διαρρήξει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τους Ρώσους για τους δύσκολους καιρούς που έρχονται και κατηγόρησε τις δυτικές κυβερνήσεις ότι επιδιώκουν να υψώσουν ένα νέο «σιδηρούν παραπέτασμα» γύρω από τη Ρωσία, κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του για την κατάσταση της χώρας ενώπιον και των δύο σωμάτων του ρωσικού κοινοβουλίου.

    Οι εξελίξεις στην Ουκρανία δείχνουν πως η ρωσική πολιτική ήταν η σωστή, υποστήριξε ο Πούτιν και κατηγόρησε τη Δύση για κυνισμό στη διαχείριση της ουκρανικής κρίσης.

    Επικρίνοντας τα αμερικανικά σχέδια για την ανάπτυξη του προγράμματος αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη, τόνισε ότι δεν υπάρχει χώρος να προσπαθήσει να απευθυνθεί κανείς στη Ρωσία από θέση ισχύος. Η Ουκρανία δεν ήταν παρά ένα πρόσχημα για την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αφού οι Δυτικοί επεδίωκαν εδώ και καιρό μία ανάσχεση της πορείας της χώρας, είπε. Ορισμένες χώρες θα επιθυμούσαν τη διάλυση της Ρωσίας, όπως έγινε με τη Γιουγκοσλαβία, αλλά η Μόσχα δεν θα επιτρέψει να συμβεί αυτό.

    Αναφερόμενος στις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι λειτούργησαν ως κίνητρα για τις ρωσικές επιχειρήσεις και ότι η Ρωσία παρέμεινε ανοικτή στις ξένες επενδύσεις.

    Η Ρωσία δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον δρόμο της απομόνωσης και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, είπε ωστόσο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 December 2014 - 11:30:29 UTC