Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου
  • [02] Στην Αθήνα το απόγευμα ο Αχμέτ Νταβούτογλου
  • [03] Θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό η ανεξάρτητη βουλευτής Κ. Μάρκου
  • [04] Στις 09:00 η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου
  • [05] Νεκρός 48χρονος εργάτης στη βιομηχανική περιοχή του Βόλου
  • [06] Σειρά επιθέσεων σε κτίρια τραπεζών και δημόσια κτίρια κατά τη διάρκεια της νύχτας
  • [07] Υπό κατάληψη παραμένουν τα γραφεία της ΓΣΕΕ
  • [08] Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας
  • [09] Το Πεκίνο θα βάλει τέλος στη χρήση μεταμοσχεύσεων οργάνων από κρατουμένους που εκτελούνται
  • [10] Οι Φιλιππίνες προετοιμάζονται για την άφιξη του Χαγκοπίτ, ενός ακόμη σούπερ τυφώνα
  • [11] Τρίτος θάνατος αφροαμερικανού από αστυνομικό, στην πολιτεία της Αριζόνα
  • [12] Διαδηλώσεις για δεύτερη νύκτα στη Νέα Υόρκη, για την αθώωση του αστυνομικού που σκότωσε έναν αφροαμερικανό
  • [13] Η οικογένεια Ομπάμα άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ουάσιγκτον
  • [14] Οι Βρετανοί δάνεισαν στο μουσείο Ερμιτάζ της Αγ. Πετρούπολης, το άγαλμα του θεού Ιλισσού
  • [15] Η παχυσαρκία μπορεί να μειώσει το προσδόκιμο ζωής έως και οκτώ χρόνια

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου

    Η πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της τρόικας, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου,βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, αυτή την ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στη συνάντηση αναμένεται να τεθεί και το θέμα της έλευσης του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου, στην Αθήνα.

    [02] Στην Αθήνα το απόγευμα ο Αχμέτ Νταβούτογλου

    Νωρίς το απόγευμα αναμένεταιστην Αθήνα, στο πλαίσιο του «3ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος- Τουρκίας», ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος στις 16:50 θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.

    Στις 20:30 οι δύο πρωθυπουργοί και οι υπουργοί Εξωτερικών θα απευθύνουν χαιρετισμό στο «Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδος- Τουρκίας» και θα ακολουθήσει δείπνο των δύο αντιπροσωπειών.

    Νωρίτερα, οΤούρκος πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Αύριο, Σάββατο, οι κύριοι Σαμαράς και Νταβούτογλου θα προεδρεύσουν στο «3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδος- Τουρκίας», που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton.

    Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

    [03] Θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό η ανεξάρτητη βουλευτής Κ. Μάρκου

    Στην ανάγκη πολιτικής σταθερότητας για την εδραίωση κλίματος συναίνεσης και συνδιαλλαγής, όπως είπε, απέναντι σε ένα κλίμα αντιπαράθεσης χωρίς όρια και αξίες, αναφέρθηκε η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου.

    Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2015, τον οποίο χαρακτήρισε ως μια ευκαιρία να εδραιώσουμε την πολιτική σταθερότητα και τη συναίνεση».

    «Δεν υπάρχει χώρος για πολιτικές υπεκφυγές και για «παρών», κατέληξε η κ. Μάρκου.

    [04] Στις 09:00 η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου

    Η πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της τρόικας, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, κατά τη συνάντησή τους, στις 9 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στη συνάντηση αναμένεται να τεθεί και το θέμα της έλευσης του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου, στην Αθήνα.

    [05] Νεκρός 48χρονος εργάτης στη βιομηχανική περιοχή του Βόλου

    Ένας 48χρονος εργάτης ανασύρθηκε νεκρός τις πρώτες πρωινές από διασώστες της ΕΜΑΚ στη βιομηχανική περιοχή του Βόλου. Ο άνδρας εργαζόταν στη Χαλυβουργία του Βόλου, ενώ γύρω στις 23.00 χθες το βράδυ, έπεσε μέσα σε δεξαμενή, χάνοντας με τραγικό τρόπο τη ζωή του.

    [06] Σειρά επιθέσεων σε κτίρια τραπεζών και δημόσια κτίρια κατά τη διάρκεια της νύχτας

    Σειρά επιθέσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας σε δημόσια κτίρια και σε κτίρια τραπεζών σε διαφορετικές περιοχές της Αθήνας, πραγματοποίησαν άγνωστοι κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στις 22:15, άγνωστοι έσπασαν με βαριοπούλα τζαμαρία υποκαταστήματος της Alpha Bank στη Γλυφάδα επί της οδού Γούναρη και πέταξαν μέσα μολότοφ και γκαζάκια. Στις 22:30, ομάδα περίπου 15 ατόμων πλησίασε το Αστυνομικό Τμήμα του Βύρωνα και επιτέθηκε με μολότοφ, προκαλώντας υλικές ζημιές σε υπηρεσιακό όχημα. Στις 03:20 τα ξημερώματα, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε υπηρεσιακά οχήματα του ΟΤΕ που ήταν σταθμευμένα σε πάρκινγκ προκαλώντας ζημιές. Στις 03:45, άγνωστοι έκαψαν ολοσχερώς Μηχάνημα Αυτόματης Ανάληψης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα. Στις 03:50 άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια σε Μηχάνημα Αυτόματης Ανάληψης της τράπεζας Πειραιώς στην οδό Βεΐκου στο Ν. Κόσμο προκαλώντας υλικές ζημιές. Τέλος, στις 04:50 άγνωστοι πέταξαν μολότοφ και γκαζάκια έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

    [07] Υπό κατάληψη παραμένουν τα γραφεία της ΓΣΕΕ

    Στο κτίριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) παραμένουν περίπου 30 άτομα, τα οποία το έχουν καταλάβειαπό χθες το μεσημέριως «ένδειξη αλληλεγγύης», όπως ανέφεραν, «στον αναρχικό απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό».

    Διακριτική είναι η παρουσία της αστυνομίας, ενώ πριν λίγο οι αντιεξουσιαστές κρέμασαν πανό από την ταράτσατου κτιρίου, εκφράζοντας έτσι την αλληλεγγύη τους.

    Τα γραφεία της Συνομοσπονδίας παραμένουν κλειστά.

    [08] Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

    Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσειςτίθενται σήμερα και αύριο σε ισχύ στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

    Οι ρυθμίσεις θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

    Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους, στις εξής οδούς και λεωφόρους:

    - Λεωφ. Βασ. Σοφίας σε όλο το μήκος της

    - Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου σε όλο το μήκος της

    - Λεωφ. Μεσογείων στο τμήμα της από Οδό Κατεχάκη έως τη Λεωφ. Βασ. Σοφίας

    - Οδό Μιχαλακοπούλου (ρεύμα καθόδου προς κέντρο)

    Στη μία θα κλείσουνοι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός», «Μέγαρο Μουσικής» και «Κατεχάκη», με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

    [09] Το Πεκίνο θα βάλει τέλος στη χρήση μεταμοσχεύσεων οργάνων από κρατουμένους που εκτελούνται

    Η Κίνα, η μοναδική χώρα που εξακολουθεί συστηματικά να αφαιρεί όργανα από εκτελεσμένους κρατουμένους και να τα χρησιμοποιεί σε μεταμοσχεύσεις, σχεδιάζει να βάλει τέλος από τον ερχόμενο μήνα σ' αυτή την αμφιλεγόμενη πρακτική, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα κρατικής εφημερίδας. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πέρυσι πως σχεδιάζει να τερματίσει την εν λόγω πρακτική, η οποία προκαλεί επικρίσεις από οργανώσεις για τα δικαιώματα, οι οποίες κατηγορούν τις Αρχές ότι αφαιρούν τα όργανα χωρίς τη συναίνεση των κρατουμένων ή των οικογενειών τους, μια κατηγορία που το Πεκίνο αρνείται. Η επίσημη εφημερίδα "Τσάινα Ντέιλι" αναφέρει πως από την 1η Ιανουαρίου οι μεταμοσχεύσεις ανθρώπινων οργάνων θα βασίζονται σε δημόσιες εθελοντικές δωρεές ή σε δωρεές από εν ζωή συγγενείς.

    [10] Οι Φιλιππίνες προετοιμάζονται για την άφιξη του Χαγκοπίτ, ενός ακόμη σούπερ τυφώνα

    Για το πέρασμα ενός ακόμη σούπερ τυφώνα προετοιμάζονται οι Φιλιππίνες καθώς σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της νησιωτικής ασιατικής χώρας ο τυφώνας Χαγκοπίτ αναμένεται να χτυπήσει τις ανατολικές και κεντρικές επαρχίες το Σάββατο. Κατά μήκος των Φιλιππίνων σχεδόν όλα τα λιμάνια έκλεισαν δημιουργώντας τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες ταξιδιώτες ενώ ορισμένες τοπικές Αρχές διέταξαν την αναγκαστική εκκένωση περιοχών στα ανατολικά.

    Το μάτι του τυφώνα Χαγκοπίτ βρίσκεται περίπου 500 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Φιλιππίνων, με την τοπική Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκτιμά ότι μεταφέρει ανέμους 215 χιλιομέτρων την ώρα ενώ στο λεγόμενο «τοίχωμα του ματιού» πνέουν οι ισχυρότεροι άνεμοι με ριπές έως και 250 χιλιόμετρα την ώρα. Ο τυφώνας κινείται με κατεύθυνση προς τις χερσαίες περιοχές με ταχύτητα περίπου 15 χιλιόμετρα την ώρα.

    Χθες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να κηρύξει κατάσταση εθνικής συμφοράς απαιτώντας το πάγωμα των τιμών των βασικών εμπορευμάτων, καθώς ο πρόεδρος Μπενίνο Ακίνο διέταξε το τμήμα εμπορίου να στείλει περισσότερες προμήθειες τροφίμων στις επαρχίες που απειλούνται μετά τις αναφορές για τη δημιουργία πανικού στην αγορά των βασικών προμηθειών.

    [11] Τρίτος θάνατος αφροαμερικανού από αστυνομικό, στην πολιτεία της Αριζόνα

    Ένας λευκός αστυνομικός σκότωσε έναν άοπλο αφροαμερικανό στην πολιτεία της Αριζόνα στον αμερικανικό νότο και ενώ διαδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη και σε άλλα σημεία των Ηνωμένων Πολιτειών με αφορμή το θάνατο άλλων δυο άοπλων αφροαμερικανών σε παρόμοιες συνθήκες από λευκούς αστυνομικούς.

    Η αστυνομία του Φοίνιξ ανακοίνωσε ότι ένα στέλεχός της επιχείρησε να συλλάβει έναν 34χρονο αφροαμερικανό τον Ρομέιν Μπρίσμπον επειδή υπήρχαν υποψίες ότι διακινούσε ναρκωτικές ουσίες. Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, ο Μπρίσμπον προσπάθησε να διαφύγει και αρνήθηκε να υπακούσει σε «αρκετές εντολές» ενός λευκού 30χρονου αστυνομικού με 7ετη εμπειρία στο Σώμα. Το όνομα του αστυνομικού δεν έχει αποκαλυφθεί. «Έγινε μάχη» μεταξύ των δύο ανδρών, ενώ ο αστυνομικός προσπαθούσε να συλλάβει τον αφροαμερικανό ύποπτο αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας. Ενώ ο Μπρίσμπον έβαλε το χέρι στην τσέπη του, ο αστυνομικός όπως είπε στη υπηρεσία του ένιωσε «την άκρη ενός πυροβόλου όπλου» και «πυροβόλησε δύο φορές στο στήθος τον Μπρίσμπον» Ο ύποπτος έπεσε νεκρός πριν φτάσουν στο σημείο οι αστυνομικές ενισχύσεις.

    [12] Διαδηλώσεις για δεύτερη νύκτα στη Νέα Υόρκη, για την αθώωση του αστυνομικού που σκότωσε έναν αφροαμερικανό

    Διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων, ως επί το πλείστον ειρηνικές, πραγματοποιήθηκαν χθες, Πέμπτη, για δεύτερη νύκτα σε διαμαρτυρία για την απόφαση σώματος ενόρκων στη Νέα Υόρκη να μην απαγγελθούν ποινικές κατηγορίες εναντίον ενός λευκού αστυνομικού για το θάνατο δια στραγγαλισμού ενός άοπλου μαύρου.

    Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ υποσχέθηκε χθες πως θα διεξαχθεί πλήρης έρευνα για την υπόθεση της Νέας Υόρκης. Ο Πανταλέο ενδέχεται να αντιμετωπίσει πειθαρχική δίωξη στο πλαίσιο μιας εσωτερικής έρευνας της αστυνομίας, δήλωσε ο δικηγόρος του, προσθέτοντας πως αναμένει ότι η διαδικασία θα προχωρήσει γρήγορα και ότι ο πελάτης του θα απαλλαγεί.

    Χιλιάδες διαδηλωτές έκαναν χθες για δεύτερη νύκτα πορείες στους δρόμους του Μανχάταν, ξεκινώντας τη βραδινή ώρα αιχμής και "στρατολογώντας" διαδηλωτές κατά την εξέλιξη των πορειών, συχνά περνώντας ανάμεσα από αυτοκίνητα και φορτηγά και παραλύοντας σχεδόν την κυκλοφορία. Η ένταση αυξήθηκε όταν ένα πλήθος τουλάχιστον 3.000 ανθρώπων συγκεντρώθηκε στην Τάιμς Σκουέρ περίπου μία ώρα πριν από τα μεσάνυκτα. "Ποιόν προστατεύετε;", φώναζαν στους αστυνομικούς, οι οποίοι κατέφθαναν κατά εκατοντάδες για να υποχρεώσουν τους διαδηλωτές να περιορισθούν στα πεζοδρόμια. Έγιναν συλλήψεις, αλλά δεν υπήρξαν εκρήξεις βίας.

    Διαβάστε επίσης: Τρίτος θάνατος αφροαμερικανού από αστυνομικό, στην πολιτεία της Αριζόνα

    [13] Η οικογένεια Ομπάμα άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ουάσιγκτον

    Στην παραδοσιακή φωταγώγηση του εθνικού χριστουγεννιάτικου δέντρου συμμετείχε και φέτος ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η οικογένειά του σε ένα ετήσιο τελετουργικό κοντά στο Λευκό Οίκο που προσφέρει μουσικές παραστάσεις από καταξιωμένους καλλιτέχνες.

    Ο Ομπάμα, μαζί με την Πρώτη κυρία Μισέλ και τις δυο τους κόρες μέτρησαν αντίστροφα έως το άναμμα του γιγαντιαίου χριστουγεννιάτικου δέντρου και έστειλε μήνυμα ευχαριστίας στα αμερικανικά στρατεύματα που θα είναι μακριά από τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια της περιόδου των εορτών.

    Η εκδήλωση είχε ως κεντρικό πρόσωπο- παρουσιαστή τον ηθοποιό Τομ Χανκς και τη σύζυγό του ηθοποιό και τραγουδίστρια, Ρίτα Γουίλσον.

    [14] Οι Βρετανοί δάνεισαν στο μουσείο Ερμιτάζ της Αγ. Πετρούπολης, το άγαλμα του θεού Ιλισσού

    Ένα από τα αγάλματα που είναι γνωστά ως «Ελγίνεια Μάρμαρα» αναχώρησε από τη Βρετανία, για πρώτη φορά μετά την αφαίρεση των γλυπτών αυτών από τον Παρθενώνα, το 1803, για να εκτεθεί ως δάνειο σε ρωσικό μουσείο, ανακοίνωσε σήμερα το Βρετανικό Μουσείο.

    Το άγαλμα του Έλληνα θεού του ποταμού Ιλισσού, μια ξαπλωμένη ακέφαλη ανδρική μορφή, θα εκτεθεί στο ρωσικό μουσείο από το Σάββατο και μέχρι τις 18 Ιανουαρίου για να γιορτασθούν τα 250 χρόνια του.

    «Το καθήκον των διαχειριστών είναι να επιτρέπουν στους πολίτες όσο το δυνατόν περισσότερων χωρών να μοιράζονται την κοινή κληρονομιά τους» δήλωσε ο πρόεδρος των διαχειριστών του Βρετανικού Μουσείου σερ Ρίτσαρντ Λάμπερτ.

    [15] Η παχυσαρκία μπορεί να μειώσει το προσδόκιμο ζωής έως και οκτώ χρόνια

    Ηπαχυσαρκίαμπορείναμειώσειτοπροσδόκιμοζωήςενόςανθρώπουέωςκατάοκτώ χρόνια.Ακόμη,είναισεθέσηναστερήσειτουςενήλικεςαπόπολλάχρόνιαυγιούςζωής(έως19)εξαιτίαςτωνχρόνιωνπαθήσεων,όπωςτουδιαβήτητύπου2καιτης καρδιοπάθειας,πουμπορείναπροκαλέσει,σύμφωναμεμιανέακαναδικήεπιστημονική μελέτη.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 December 2014 - 7:30:25 UTC