Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατατέθηκε η τροπολογία για τον Νίκο Ρωμανό
  • [02] Π. Σκουρλέτης: Όποιος ψηφίζει για Πρόεδρο ψηφίζει για συνέχιση των μνημονίων
  • [03] Κλειστοί από τις 11:00 αύριο τρεις σταθμοί του μετρό
  • [04] Πορεία για τον Ν. Ρωμανό
  • [05] Κρ. Λαγκάρντ: Αβέβαιες οι προοπτικές της ευρωζώνης

  • [01] Κατατέθηκε η τροπολογία για τον Νίκο Ρωμανό

    Κατατέθηκε απόψε στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση, με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε κρατουμένους που έχουν διπλή ιδιότητα, καταδίκου και υποδίκου, όπως ο Νίκος Ρωμανός, να σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο.

    Όπως είχε σημειώσει προχθές (Τετάρτη) κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου, κρατούμενοι με αυτήν την ιδιότητα θα πρέπει να τελειώνουν τις σπουδές τους, γι αυτό θα κατατεθεί και ρύθμιση για παρακολούθηση μαθημάτων δι αλληλογραφίας ή εξ αποστάσεως στα πρότυπα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

    [02] Π. Σκουρλέτης: Όποιος ψηφίζει για Πρόεδρο ψηφίζει για συνέχιση των μνημονίων

    «Ένα σχέδιο πολιτικής αποστασίας είναι σε εξέλιξη (...) από κυρίαρχα κέντρα με συνεννόηση με κέντρα της κυβέρνησης» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στις εξελίξεις για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε: «Όσοι ψήφισαν ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, όλα τα υπόλοιπα κόμματα, ψήφισαν αυτούς τους ανθρώπους για να λειτουργούν μέσα στα πλαίσια των κομμάτων τους. Μιλάω, λοιπόν, για πολιτική αποστασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν θεωρώ ότι θα πετύχει αυτό το σχέδιο τον στόχο του και επαναλαμβάνω ότι αυτήν τη στιγμή το γεγονός ότι με βάση αυτή την προσπάθεια διαλύονται τα κόμματα έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί το '12, επιτείνει έτσι περαιτέρω την απονομιμοποίηση αυτής της Βουλής και τη μη αντιπροσωπευτικότητά της με βάση τους πραγματικούς συσχετισμούς. Οι βουλευτές έχουν τη συνείδησή τους, το λέει και το Σύνταγμα, αλλά έχουν εκλεγεί και με βάση ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα».

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «πρέπει να γίνει κατανοητό στον κόσμο ότι όποιος ψηφίζει για Πρόεδρο στο όνομα της επίπλαστης συναίνεσης ψηφίζει για συνέχιση των μνημονίων».

    Σε ό,τι αφορά τον Ν. Ρωμανό, χαρακτήρισε ως «απόλυτα δίκαιο» το αίτημά του για εκπαιδευτικές άδειες.

    [03] Κλειστοί από τις 11:00 αύριο τρεις σταθμοί του μετρό

    Κλειστοί θα παραμείνουν για το επιβατικό κοινό, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, από τις 11:00 αύριο Σάββατο οι σταθμοί «Κατεχάκη», «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής» του μετρό.

    [04] Πορεία για τον Ν. Ρωμανό

    Ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία αλληλέγγυων στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, έξω από το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Οι αλληλέγγυοι πορεύονται τώρα στην κάθοδο της οδού Μεσογείων.

    Οι διαμαρτυρόμενοι άρχισαν να συγκεντρώνονται το απόγευμα έξω από την κλειστή κεντρική πύλη, όπου παρέμειναν για περίπου δύο ώρες, υπό τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος.

    Αφού φώναξαν συνθήματα με κεντρικό το «Λευτεριά στον Νίκο Ρωμανό», αποχώρησαν, βγήκαν στην οδό Μεσογείων και πορεύονται προς το κέντρο της Αθήνας.

    [05] Κρ. Λαγκάρντ: Αβέβαιες οι προοπτικές της ευρωζώνης

    «Οι προοπτικές της ευρωζώνης είναι αβέβαιες» υποστήριξε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε σημερινή ομιλία της στο Σαντιάγο της Χιλής, με θέμα «Προκλήσεις για την εξασφάλιση της ανάπτυξης και της κοινής ευημερίας στη Λατινική Αμερική».

    Αναφερόμενη στη γενικότερη παγκόσμια οικονομική κατάσταση, τόνισε ότι «τα οικονομικά και κοινωνικά επιτεύγματα είναι εντυπωσιακά, αλλά ο δρόμος φαίνεται όλο και πιο ανώμαλος», προσθέτοντας ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να είναι σταθερά στην πορεία προς την ανάκαμψη, αλλά οι προοπτικές της ευρωζώνης είναι αβέβαιες και οι προοπτικές για την Κίνα έχουν παγώσει».

    Η επικεφαλής του ΔΝΤ διατύπωσε την άποψη ότι «συνολικά, η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται τώρα σε κίνδυνο να κολλήσει σε αυτό που έχω αποκαλέσει "νέα μέτρια" κακή ανάπτυξη και ελλιπή δημιουργία θέσεων εργασίας. Αυτός είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε μια νέα δυναμική πολιτική».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 December 2014 - 17:30:21 UTC