Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ΔΗΜΑΡ δεν ψηφίζει Πρόεδρο
  • [02] Προς ψήφο στα κοινοβούλια η δίμηνη παράταση
  • [03] «Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από το τέλος του προγράμματος»

  • [01] Η ΔΗΜΑΡ δεν ψηφίζει Πρόεδρο

    «Τα μέλη των δυο οργάνων κατέληξαν ομόφωνα στη θέση να καταψηφιστεί η κυβερνητική πρόταση για την προεδρική εκλογή και στις τρείς ψηφοφορίες με το σκεπτικό ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να συμβάλλει στη συντήρηση πολιτικών που εγκλωβίζουν σε τέλμα την κοινωνία και την οικονομία» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ μετά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

    Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ακόμη ότι η ΔΗΜΑΡ είναι και θα παραμείνει παρούσα στις πολιτικές εξελίξεις με δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη την πολιτική και οργανωτική της αυτοτέλεια.

    Τη θέση αυτή, που έχει αποφασίσει το πρόσφατο Συνέδριο του κόμματος, επανέλαβε ο Φώτης Κουβέλης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης διαψεύδοντας τα σενάρια για αναστολή της λειτουργίας της που είδαν το φως της δημοσιότητας.

    [02] Προς ψήφο στα κοινοβούλια η δίμηνη παράταση

    Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group και δρομολογήθηκαν οι επόμενες κινήσεις σχετικά με την ομαλή μετάβαση της Ελλάδας στην προληπτική πιστωτική γραμμή ECCL.

    Συγκεκριμένα, το Euro Working Group ανέλαβε να μεταβιβάσει στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, από τα οποία απαιτείται να δοθεί έγκριση, το ελληνικό αίτημα για παράταση του Μνημονίου έως το τέλος Φεβρουαρίου. Το αίτημα συνοδεύεται και από τη δέσμευση της ελληνικής πλευράς για υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η 5η αξιολόγηση της οικονομίας από την τρόικα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε και η ενδιάμεση έκθεση της τρόικας για την έως τώρα υλοποίηση του Μνημονίου από τη χώρα μας.

    [03] «Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από το τέλος του προγράμματος»

    «Βρισκόμαστε μόνο ένα βήμα πριν από το τέλος του τρέχοντος προγράμματος προσαρμογής, ένα βήμα πριν από το άνοιγμα ενός νέου πλαισίου αναφοράς, ενός νέου καθεστώτος, πάντα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, με τη μορφή του ECCL και των ενισχυμένων συνθηκών πιστωτικής γραμμής, που είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το μνημόνιο και την επιτήρηση από την τρόικα» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, πριν από τη συνάντηση που είχε νωρίτερα απόψε με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ανέδειξε δε ως κεντρικό ζήτημα αυτό της πολιτικής σταθερότητας.

    Από την πλευρά του, ο κ. Σόιμπλε αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα και συνέδεσε την προληπτική πιστωτική γραμμή προς την Ελλάδα με την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 December 2014 - 21:30:22 UTC