Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αθ. Θεοχαρόπουλος: Η ΔΗΜΑΡ ομόφωνα δεν ψηφίζει Πρόεδρο της Δημοκρατίας
  • [02] Τέσσερις οι νεκροί από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών στη Β. Ελλάδα
  • [03] Στην Ελλάδα, τη Δευτέρα και την Τρίτη, ο Π. Μοσκοβισί
  • [04] Το ιρλανδικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της αναγνώρισης του κράτους της Παλαιστίνης
  • [05] Σχεδόν 269.000 τόνοι πλαστικών, πλέουν στους ωκεανούς του πλανήτη
  • [06] Η έκθεση στο κάδμιο γερνάει τα κύτταρα και συντομεύει τη ζωή ενός ανθρώπου

  • [01] Αθ. Θεοχαρόπουλος: Η ΔΗΜΑΡ ομόφωνα δεν ψηφίζει Πρόεδρο της Δημοκρατίας

    Η Δημοκρατική Αριστερά δεν θέλει να συμβάλει στην παράταση των αδιέξοδων και συντηρητικών πολιτικών της σημερινής κυβέρνησης και γι αυτό δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις τρεις ψηφοφορίες, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. «Δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροών, όλοι οι βουλευτές και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιροπής τοποθετήθηκαν υπέρ της καταψήφισης της πρότασης των κυβερνητικών κομμάτων για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όσα, λοιπόν, είχαν δει το φως της δημοσιότητας, διαψεύδονται... Η απόφασή μας, η απόφαση και των δέκα βουλευτών μας για καταψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας, φαίνεται ότι θα έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε εκλογές. Η Δημοκρατική Αριστερά έχει ξεκαθαρίσει, όμως, ότι χρειάζεται πολιτική αλλαγή στον τόπο, χρειάζεται μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση, η οποία θα μπορέσει να φέρει σε πέρας τις απαραίτητες αλλαγές τις οποίες έχει ανάγκη ο τόπος» σημειώνει.

    Επιπλέον, καθιστά σαφές ότι «δεν υφίσταται θέμα» για υποψηφιότητα Κουβέλη στην τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου.

    Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που προκηρυχθούν εκλογές, ο κ. Θεοχαρόπουλος απαντά: «Η ΔΗΜΑΡ με δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη την πολιτική και οργανωτική της αυτονομία, προσπαθεί να διαμορφώσει τις συνθήκες ύπαρξης μιας προοδευτικής κυβέρνησης για τον τόπο. Η συζήτηση που έχει ξεκινήσει με τις άλλες δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι για τις δυνατότητες ύπαρξης αυτής της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου. Αυτό συζητάμε και τίποτα περισσότερο».

    Τέλος, ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ δεν αποκλείει ενδεχόμενη Αλ. Τσίπρα - Φ. Κουβέλη. «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιος προγραμματισμός για μια τέτοια συνάντηση, αλλά δεν αποκλείεται να γίνει» λέει.

    [02] Τέσσερις οι νεκροί από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών στη Β. Ελλάδα

    Ακόμη δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της παρατεταμένης κακοκαιρίας που πλήττει τη Βόρεια Ελλάδα, αυξάνοντας σε τέσσερα τα θύματα, από το περασμένο Σάββατο. Τα νέα θύματα των έντονων βροχοπτώσεων, είναι ένας 44χρονος, στην περιοχή Νέα Φιλαδέλφεια έξω από τη Θεσσαλονίκη, κι ένας 49χρονος, κοντά στο χωριό 'Ασπρος του Κιλκίς. Στην περίπτωση της Νέας Φιλαδέλφειας, ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Γαλλικού ποταμού. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, προσπάθησε, χθες το απόγευμα, να διασχίσει πεζός το χείμαρρο και παρασύρθηκε. Πυροσβέστες της ΕΜΑΚ έσπευσαν στο σημείο και οργανώθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό του. Τελικά, βρέθηκε γύρω στις 8 το πρωί νεκρός, σε μικρή απόσταση από το σημείο που παρασύρθηκε.

    Σχεδόν την ίδια ώρα, είχε ολοκληρωθεί, με δυσμενή τρόπο, δεύτερη επιχείρηση της ΕΜΑΚ, αυτή την φορά στο νομό Κιλκίς. Μεταξύ των οικισμών 'Ασπρος και Κοκάρτζα, βρέθηκε νεκρός 49χρονος, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία, επέβαινε σε ταξί, που οδηγούσε 42χρονος υπήκοος πΓΔΜ και το οποίο έφερε πινακίδες της γειτονικής χώρας. Το όχημα, κατά την Αστυνομία, έπεσε, χθες το βράδυ, σε «φουσκωμένο» αρδευτικό κανάλι, στην προσπάθειά του οδηγού να διασχίσει αγροτικό δρόμο. Ο οδηγός κατάφερε να απεγκλωβιστεί από το όχημα και ειδοποίησε τις Αρχές. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τη διάσωσή του 49χρονου, κατοίκου Αγιονερίου Κιλκίς, που βρέθηκε τελικά νεκρός τις πρωινές ώρες.

    Υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα 24ωρα έχασαν δύο ακόμη άτομα τη ζωή τους, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

    [03] Στην Ελλάδα, τη Δευτέρα και την Τρίτη, ο Π. Μοσκοβισί

    Διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα και την Τρίτη (15-16 Δεκεμβρίου) ο επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβίσι, όπως ανακοίνωσε με προσωπικό μήνυμά του στο Twitter. «Είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας και του λαού της καθώς προωθούν μεταρρυθμίσεις για την τόνωση της απασχόλησης και την ανάπτυξη» δηλώνει ο κοινοτικός επίτροπος.

    [04] Το ιρλανδικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της αναγνώρισης του κράτους της Παλαιστίνης

    Οι Iρλανδοί βουλευτές σε συμβολική ψηφοφορία αργά χθες βράδυ κάλεσαν την κυβέρνησή τους «να αναγνωρίσει επίσημα το κράτος της Παλαιστίνης» στη βάση των συνόρων του 1967 με την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσά του, όπως ορίζεται από τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.

    Το ιρλανδικό κοινοβούλιο είναι το τελευταίο κοινοβούλιο στην Ευρώπη που ψηφίζει υπέρ της αναγνώρισης του κράτους της Παλαιστίνης μετά τα κοινοβούλια της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ισπανίας, εκφράζοντας ένα αυξανόμενο αίσθημα απογοήτευσης απέναντι στο Ισραήλ και στο τέλμα που έχει οδηγηθεί η ειρηνευτική διαδικασία.

    [05] Σχεδόν 269.000 τόνοι πλαστικών, πλέουν στους ωκεανούς του πλανήτη

    Περίπου 269.000 τόνοι πλαστικών πλέουν στους ωκεανούς της Γης και τους «πνίγουν», σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις των επιστημόνων. Όμως η ρύπανση, που διαφέρει από περιοχή, δεν αφορά μόνο πλαστικές σακούλες, μπουκάλια, παιγνίδια, κουβάδες, σύνεργα ψαρέματος και οτιδήποτε άλλο από πλαστικό μπορεί κανείς να φανταστεί. Σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό (92% του συνόλου) αφορά τα μικροπλαστικά, δηλαδή τα μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικού που πλέουν στα νερά των θαλασσών και δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι, γι' αυτό, άλλωστε, είναι δύσκολη μια εκτίμηση για το συνολικό βάρος τους.

    Οι ερευνητές από έξι χώρες, με επικεφαλής τον Μάρκους Έρικσεν του Ινστιτούτου "5 Gyres" της Καλιφόρνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό PLoS One, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και το «Nature», ανέλυσαν στοιχεία από 24 θαλάσσιες αποστολές που έγιναν την περίοδο 2007 - 2013 ανά τον κόσμο (και στην Μεσόγειο θάλασσα).

    [06] Η έκθεση στο κάδμιο γερνάει τα κύτταρα και συντομεύει τη ζωή ενός ανθρώπου

    Η έκθεση ενός ανθρώπου στο βαρύ μέταλλο κάδμιο μπορεί να επιφέρει πρόωρη κυτταρική γήρανση, διάφορες χρόνιες παθήσεις και πιθανώς πρόωρο θάνατο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, τη μεγαλύτερη του είδους της, έως τώρα. Η μελέτη, συσχετίζει την εισχώρηση του καδμίου στον οργανισμό με την σμίκρυνση των τελομερών (ή τελομεριδίων), δηλαδή των ζωτικών τμημάτων του DNA που βρίσκονται στα άκρα των χρωμοσωμάτων (όπως οι πλαστικές άκρες των κορδονιών) και προστατεύουν τον γενετικό κώδικα. Τα τελομερή αποτελούν βασικό δείκτη γήρανσης, καθώς εκ φύσεως κονταίνουν όσο γερνάει κανείς. Όμως το ίδιο μπορεί να συμβεί και υπό την επίδραση άλλων παραγόντων, όπως περιβαλλοντικών, πράγμα που επιταχύνει τη γήρανση.

    Οι άνθρωποι συνήθως εκτίθενται σε μικρές ποσότητες του εν λόγω τοξικού μετάλλου, όταν εισπνέουν τον καπνό του τσιγάρου, καθώς ο καπνός απελευθερώνει κάδμιο στον αέρα και αυτός είναι ένας λόγος που επιβάλλεται η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Οι μη καπνιστές εκτίθενται κυρίως όταν τρώνε φρούτα και λαχανικά καλλιεργημένα σε περιοχές όπου έχει υπάρξει ρύπανση από κάδμιο ή όταν ζουν κοντά σε ρυπογόνες βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Οι άχρηστες μπαταρίες που πετιούνται, αποτελούν επίσης μια σοβαρή αιτία τοξικής ρύπανσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 December 2014 - 9:30:24 UTC