Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Δραγασάκης: Σε κλίμα εκβιασμών προσπαθούν να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας
  • [02] Εντολή Δένδια για κινητοποίηση του Στρατού για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στον Έβρο
  • [03] Η Μις Νότια Αφρική στέφθηκε Μις Κόσμος 2014

  • [01] Γ. Δραγασάκης: Σε κλίμα εκβιασμών προσπαθούν να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας

    «Σε κλίμα εκβιασμών, καλλιέργειας φόβου και καταστροφολογίας, προσπαθούν να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας», υπογράμμισε το μεσημέρι από το Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης κατά την περιφερειακή συνδιάσκεψη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Πελοπόννησο.

    Οι πολιτικοί όροι για να βρεθούν οι 180 βουλευτές και να εκλεγεί πρόεδρος δεν υπάρχουν υποστήριξε ο κ. Δραγασάκης και πρόσθεσε ότι, «με τον ίδιο τρόπο που επέβαλαν τα μνημόνια, όπου έβαλαν βουλευτές να τα ψηφίσουν χωρίς να τα έχουν διαβάσει, με τον ίδιο τρόπο πάνε να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

    Ο Γιάννης Δραγασάκης εκτίμησε πως η κυβέρνηση δεν θα πετύχει το στόχο της και θα πάμε σε εκλογές και γι' αυτό ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ είπε, είναι σε μια φάση που προσπαθεί το πρόγραμμά του να το μετατρέψει σε συγκεκριμένα υλοποιήσιμα σχέδια κυβερνητικής και κοινωνικής δράσης.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί στόχο των δυνάμεων που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στη χώρα μας, γιατί φοβούνται ότι θα χάσουντα προνόμιά τους και ακριβώς γι' αυτό δεν διστάζουν να πουν τα πιο ασύστολα ψέματα, ανέφερε ο κ. Δραγασάκης. Συμπληρώνοντας είπε ότι, στην Ελλάδα έχουν διαμορφωθεί συμφέροντα και δυνάμεις που πλουτίζουν ακόμα και στην κρίση και χρησιμοποιούν την πρόσβασή τους στην εξουσία για να κατακτούν κέρδη και προνόμια και είναι προφανές ότι αυτές οι δυνάμεις δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα.

    ΟΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο κ. Δραγασάκης, δεν ζητά λευκή εντολή, αλλά «θέλουμε να κυβερνήσουμε μαζί με το λαό. Θέλουμε να βρούμε τρόπο ο ίδιος ο λαός να συμμετέχει και στις αποφάσεις και στον έλεγχο των αποφάσεων, διότι τα πράγματα είναι δύσκολα και δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις».

    [02] Εντολή Δένδια για κινητοποίηση του Στρατού για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στον Έβρο

    Εντολή στο Στρατό Ξηράς να συνδράμει με όλα τα δυνατά μέσα στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή του Έβρου έδωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας, με αφορμή την κήρυξη του νομού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων.

    Στο πλαίσιο αυτό ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς μετέβη χθες στην περιοχή και συμμετείχε σε σύσκεψη στο Πύθειο, υπό τον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, τον γενικό γραμματέα πολιτικής προστασίας Σεραφείμ Τσόκα, τον περιφερειάρχη ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γεώργιο Παυλίδη, τον δήμαρχο Ορεστιάδας, και εκπροσώπους της ελληνικής Αστυνομίας και του πυροσβεστικού Σώματος.

    [03] Η Μις Νότια Αφρική στέφθηκε Μις Κόσμος 2014

    Η Μις Νότια Αφρική, η 22χρονη Ρόουλιν Στράους, στέφθηκε απόψε στο Λονδίνο Μις Κόσμος 2014, σε έναν διαγωνισμό ομορφιάς ανάμεσα σε 121 νέες από όλο τον κόσμο που επισκιάστηκε από τη δολοφονία τον περασμένο μήνα της Μις Ονδούρα.

    Φοιτήτρια Ιατρικής, η μελαχρινή εστεμμένη έχει ύψος 1,77 μ. και πάθος με τον αθλητισμό και τη μουσική. Θεωρείτο το φαβορί για τα γραφεία στοιχημάτων στη Βρετανία. Διαδέχεται την Μις Φιλιππίνες Μέγκαν Γιανγκ, την ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο για το 2013.

    "Η Νότια Αφρική, το βραβείο σου ανήκει!", δήλωσε η νέα βασίλισσα ομορφιάς αμέσως μετά τη στέψη της από το Excel London, το συνεδριακό κέντρο στις όχθες του Τάμεση όπου διοργανώθηκε ο διαγωνισμός.

    Η Μις Ουγγαρία, Eντίνα Κούλκσαρ και η Μις ΗΠΑ, Ελίζαμπετ Σάφριτ κατέλαβαν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.

    Η νέα Μις Κόσμος θα πρέπει σύντομα να ταξιδέψει στην Ονδούρα για την ανέγερση σχολείου που θα φέρει το όνομα της Μις Ονδούρα, Μαρία Χοσέ Aλβαράντο και της αδελφής της, Σοφία Τρινιντάντ Aλβαράντο.

    Οι δύο νέες έπεσαν νεκρές όταν επλήγησαν από σφαίρες και οι σοροί τους βρέθηκαν μισοθαμμένες στις όχθες ποταμού, την ίδια μέρα που η Μαρία έπρεπε να ταξιδέψει στο Λονδίνο για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό Μις Κόσμος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 December 2014 - 19:30:22 UTC