Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Αθλιότητα Αλ. Τσίπρα οι δηλώσεις για τον πρωθυπουργό
  • [02] Π. Μοσκοβισί: Προφανώς υπάρχει μεγάλη πρόοδος τα τελευταία χρόνια
  • [03] Δύο νεκροί στην επιχείρηση για τον τερματισμό της ομηρίας
  • [04] Τερματίστηκε η ομηρία στο Σίδνεϊ

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Αθλιότητα Αλ. Τσίπρα οι δηλώσεις για τον πρωθυπουργό

    Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δηλώσεις του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, για τον πρωθυπουργό, εξαπέλυσε η Σοφία Βούλτεψη. Η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λογο για παραλήρημα που άρχισε με τα νταούλια και τις αγορές.

    «Τώρα ο κ. Τσίπρας προσχώρησε στη μεγαλύτερη αθλιότητα που έχει ποτέ λεχθεί: ότι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς σκηνοθετεί την κρίση» είπε η εκπρόσωπος και εξέφρασε την ευχή, όλοι οι Έλληνες «να άκουσαν αυτήν την απίστευτη αθλιότητα για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους».

    [02] Π. Μοσκοβισί: Προφανώς υπάρχει μεγάλη πρόοδος τα τελευταία χρόνια

    Συνάντηση 45 λεπτών είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για τις οικονομικές υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί, συνάντηση στην οποία μετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

    Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Μοσχοβισί δήλωσε ότι η επίσκεψή του στην Αθήνα ήταν η πρώτη αυτές τις 40 ημέρες που έχει αναλάβει τα καθήκοντα του επιτρόπου, όπως, άλλωστε, το είχε υποσχεθεί.

    «Προφανώς υπάρχει μεγάλη πρόοδος τα τελευταία χρόνια και μήνες», είπε, αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία και τόνισε ότι κανείς στην Κομισιόν δεν μπορεί να αμφισβητήσει αυτήν την πρόοδο.

    Σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη για δομικές μεταρρυθμίσεις, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλες τις χώρες της ευρωζώνης, ενώ αναγνώρισε ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός έχουν κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια, τη μεγαλύτερη, όπως είπε, που έγινε ποτέ.

    «Αν, όμως, δείτε τα στοιχεία για την ανάπτυξη, την ανεργία, ήταν απαραίτητο να γίνουν αυτές οι μεταρρυθμίσεις για να γίνει πιο εύρωστη η ελληνική οικονομία», συνέχισε ο κ. Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι «πρέπει να γίνουν περισσότερες μεταρρυθμίσεις από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο επιμηκύνεται για δύο μήνες, για μια αλλού είδους σχέση μεταξύ ΕΕ και Ελλάδας, μέσω της πιστωτικής γραμμής στήριξης».

    Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων εξέφρασε επ? αυτού την ελπίδα στους υπόλοιπους δύο μήνες η Ελλάδα να ολοκληρώσει το πρόγραμμα, την αξιολόγηση και: «Να πάμε σε μια νέα σχέση για να δώσουμε άλλο μέλλον στη σχέση Ελλάδας και Κομισιόν».

    Σε ερώτηση αν μπορεί να επηρεάσει την ελληνική οικονομία ενδεχόμενη μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και πρόωρη προσφυγή σε βουλευτικές εκλογές, ο Επίτροπος απάντησε πως δεν παρεμβαίνει καθόλου στη ελληνική πολιτική.

    [03] Δύο νεκροί στην επιχείρηση για τον τερματισμό της ομηρίας

    Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την έφοδο που έκανε η αυστραλιανή αστυνομία στο καφέ του Σίδνεϊ όπου ένας ένοπλος άνδρας κρατούσε ομήρους επί 15 ώρες, μετέδωσαν τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

    Ο ένας από τους δύο νεκρούς είναι ο δράστης, που κατά την αστυνομία ονομάζεται Μαν Χαρόν Μονίς και ήταν πρόσφυγας από το Ιράν.

    Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι είδε πολλούς τραυματίες να απομακρύνονται από το σημείο με ασθενοφόρα.

    [04] Τερματίστηκε η ομηρία στο Σίδνεϊ

    Με έφοδο της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια της νύχτας, τερματίστηκε η ομηρία στο καφέ του Σίδνεϊ, όπου ένας ένοπλος κρατούσε ομήρους και είχε αναρτήσει ισλαμιστικό λάβαρο.

    Μια σειρά ισχυρών εκρήξεων ακούστηκε λίγο πριν από τις 02:30 (17:30 ώρα Ελλάδας), τη στιγμή που οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας εισέρχονταν στο χώρο του καφέ. Λίγη ώρα αργότερα όμηροι άρχισαν να βγαίνουν από το κατάστημα, συνοδευόμενοι από αστυνομικούς, ενώ ορισμένοι μεταφέρθηκαν από αστυνομικούς στα χέρια και σε φορεία, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Δεν είναι σαφές εάν ανάμεσα στα πρόσωπα που βγήκαν από το καφέ συμπεριλαμβάνεται ο ένοπλος, τον οποίο νωρίτερα η αστυνομία κατονόμασε ως τον Μαν Χαρόν Μονίς, έναν Ιρανό πρόσφυγα και αυτοαποκαλούμενο σεΐχη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 December 2014 - 17:30:22 UTC