Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Γ. Προβόπουλο
  • [02] Ομόφωνα επαναβεβαιώθηκε το «όχι» των ΑΝΕΛ στην προεδρική εκλογή
  • [03] Αναστάτωση στον Πύργο των Αθηνών λόγω πυρκαγιάς
  • [04] Σύγχρονα θέματα που απασχολούν την κοινωνία, στο επίκεντρο της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής
  • [05] Νέο πρόγραμμα για 7.000 ανέργους έως 29 ετών
  • [06] Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα που έπεσε στις γραμμές του τρένου στα Άνω Πατήσια
  • [07] Παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο αύριο
  • [08] Κάτω από τα 55 δολάρια το πετρέλαιο
  • [09] Πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο του Πακιστάν

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Γ. Προβόπουλο

    Συνάντηση με τον τέως διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο είχε σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Προβόπουλο προκειμένου να συζητήσει μαζί του τη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων στο τραπεζικό σύστημα, ζητήματα που έχει διαχειριστεί στο παρελθόν ο κ. Προβόπουλος σε συνεργασία με την τρόικα και γνωρίζει καλά το τραπεζικό σύστημα της χώρας μας.

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα που έκανε λόγο για πρόβλημα ρευστότητας, ενώ τοποθετήθηκε υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

    [02] Ομόφωνα επαναβεβαιώθηκε το «όχι» των ΑΝΕΛ στην προεδρική εκλογή

    Ομόφωνα επιβεβαιώθηκε, για άλλη μια φορά, η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για μη ψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, σήμερα το απόγευμα, υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου.

    Επί του θέματος, τοποθετήθηκαν όλοι οι βουλευτές, οι οποίοι επανέλαβαν την αρνητική τους θέση απέναντι στην υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι όσο πλησιάζουν οι κρίσιμες ημερομηνίες θα εντείνονται οι πιέσεις προς τους βουλευτές των ΑΝΕΛ. «Θα ακούσετε πολλά, αλλά μην τα πιστεύετε. Προχωράμε όλοι μαζί, ενωμένοι μια γροθιά" είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στους βουλευτές του κόμματός του.

    [03] Αναστάτωση στον Πύργο των Αθηνών λόγω πυρκαγιάς

    Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον Πύργο των Αθηνών, στους Αμπελόκηπους.

    Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 16.35 σε χαρτόκουτα στον διάδρομο του δεύτερου ορόφου, μπροστά στα ασανσέρ από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

    Αρκετοί από τους ενοίκους του κτιρίου κατέβηκαν στον δρόμο λόγω των καπνών, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσουν άτομα.

    Η φωτιά σβήστηκε περίπου έπειτα από 50 λεπτά από δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο.

    [04] Σύγχρονα θέματα που απασχολούν την κοινωνία, στο επίκεντρο της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής

    Η προστασία και η ανάδειξη της αξίας του ανθρώπου, ως ανεκτίμητου αγαθού, βρίσκεται στο επίκεντρο της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής, η οποία, υπό τη νέα της σύνθεση, παρακολουθεί και επεξεργάζεται τα ηθικά, κοινωνικά και νομικά ζητήματα που προκύπτουν από τη διαρκή εξέλιξη της βιολογίας, της βιοϊατρικής, της γενετικής και της βιοτεχνολογίας, εκδίδοντας σχετικές εισηγήσεις.

    Η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, όπως είπε ο πρόεδρός της Χριστόδουλος Στεφανάδης, Καθηγητής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, συγκροτείται από εννέα επιστήμονες κύρους, οι οποίοι ορίζονται με απόφαση του πρωθυπουργού και ασκεί αποκλειστικά συμβουλευτικές αρμοδιότητες, απευθυνόμενη, είτε με δική της πρωτοβουλία, είτε εφόσον της ζητηθεί, προς οποιοδήποτε όργανο της Πολιτείας.

    Αποστολή της είναι η ανάδειξη της στενής σύνδεσης των εφαρμογών των βιολογικών επιστημών με τις σύγχρονες κοινωνικές αξίες.

    Σύμφωνα με τον Ομότιμο Καθηγητή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνο Τσουκαλά, θα πρέπει να παίζει «ρόλο οπισθοφυλακής ή λογοκρισίας θεσμικής», να επισημαίνει στην Πολιτεία τις αδυναμίες, τα λάθη και τα αδιέξοδα, να αναλύει, αξιολογεί και ιεραρχεί τις ραγδαίες αλλαγές στην τεχνολογία, η οποία, όπως είπε, τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, εν αντιθέσει με τους θεσμούς, οι οποίοι είναι «δυσκίνητοι», με αποτέλεσμα αυτά τα δύο να μην είναι συμβατά μεταξύ τους.

    Στα δέκα χρόνια λειτουργίας της η Επιτροπή έχει ασχοληθεί με ζητήματα, όπως η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, οι μεταμοσχεύσεις, ενώ από τα πρώτα θέματα που θα την απασχολήσουν, υπό την νέα της σύνθεση, είναι τα ζητήματα που προκύπτουν από επιδημίες - πανδημίες και στη συγκεκριμένη περίπτωση η επιδημία από τον ιό Έμπολα, καθώς, όπως είπε ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), Θεόδωρος Παπαδημητρίου, σε περιόδους επιδημιών, υπάρχει η τάση συρρίκνωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπό την απειλή της υγειονομικής ασφάλειας.

    [05] Νέο πρόγραμμα για 7.000 ανέργους έως 29 ετών

    Νέο πρόγραμμα κατάρτισης και πρακτικής άσκησης, θέτει σε εφαρμογή ο ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Παιδείας.

    Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, παρέχονται σε 7.000 άνεργους, αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ, ηλικίας έως 29 ετών, υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, με έμφαση σε θέματα ανάπτυξης οριζόντιων δεξιοτήτων, καθώς και σε θέματα της αγοράς απασχόλησης, σύνταξη βιογραφικού και σε έννοιες που σχετίζονται με το περιβάλλον του «επιχειρείν», αλλά και σε δεξιότητες Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ).

    [06] Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα που έπεσε στις γραμμές του τρένου στα Άνω Πατήσια

    Νεκρή ανασύρθηκε ηλικιωμένη γυναίκα από τις γραμμές του τρένου στον σταθμό του ΗΣΑΠ στα Άνω Πατήσια. Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ, το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στις 16:25 στο ρεύμα προς Πειραιά και στο σημείο έχουν σπεύσει η αστυνομία και η πυροσβεστική.

    Λόγω του δυστυχήματος, έχουν διακοπεί τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στο τμήμα Άγιος Νικόλαος- Άνω Πατήσια. Τα δρομολόγια εκτελούνται στα τμήματα Πειραιάς- Αττική και Νέα Ιωνία- Κηφισιά.

    [07] Παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο αύριο

    Παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο, από τις 12.00 έως τη λήξη του ωραρίου των υπηρεσιών, έχει εξαγγείλει για αύριο, Τετάρτη, η ΑΔΕΔΥ.

    Η κινητοποίηση γίνεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης, με αίτημα την ακύρωση των απολύσεων στο Δημόσιο και την αποτροπή νέων.

    Εξάλλου, έχει προγραμματισθεί συλλαλητήριο στις 13.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

    [08] Κάτω από τα 55 δολάρια το πετρέλαιο

    Η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε ακόμη περισσότερο σήμερα στο άνοιγμα της αγοράς στη Νέα Υόρκη (Nymex), πέφτοντας κάτω από τα 55 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά τα τελευταία πεντέμισι χρόνια.

    Γύρω στις 16:15 ώρα Ελλάδας το ελαφρύ αργό παράδοσης Ιανουαρίου κυμαινόταν στα 54,24 δολάρια το βαρέλι, χάνοντας 1,67 δολάρια σε σύγκριση με τη χθεσινή τιμή ενώ η τιμή του Μπρεντ υποχωρούσε κατά 3,6% και έφτασε στα 58,86 δολάρια το βαρέλι.

    "Η κολασμένη πτώση συνεχίζεται στην αγορά πετρελαίου (...) η τιμή δοκιμάζεται λόγω των ελάχιστα ενθαρρυντικών προοπτικών όσον αφορά τη ζήτηση μετά την ανακοίνωση του περιορισμού των κινεζικών παραγωγών" σχολίασε ο αναλυτής Ματ Σμιθ της Schneider Electric.

    Νωρίτερα σήμερα, τα χρηματιστήρια των πετρελαιοπαραγωγών χωρών του Κόλπου κατακρημνίστηκαν, κυρίως με αφορμή την πτώση της τιμής του αργού. Σε ορισμένες αγορά μάλιστα, όπως αυτή του Ντουμπάι, η πτώση θύμιζε έντονα τις ημέρες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008 και την κρίση χρέους στο Ντουμπάι.

    [09] Πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο του Πακιστάν

    Τουλάχιστον 141 άνθρωποι, ανάμεσά τους 132 παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα στην επίθεση μιας ομάδας Ταλιμπάν σε ένα σχολείο για παιδιά στρατιωτικών στην Πεσάβαρ του Πακιστάν, ανακοίνωσε ο στρατός.

    Ο απολογισμός αυτός σημαίνει πως πρόκειται για την πιο πολύνεκρη επίθεση στην ιστορία της χώρας.

    Ακόμη 124 άνθρωποι, ανάμεσά τους 121 παιδιά, τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτή των Ταλιμπάν, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Άσιμ Μπάτζουα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Πεσάβαρ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 December 2014 - 17:30:24 UTC