Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Η διαδικασία για εκλογή Προέδρου φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών
  • [02] Αγορά εισιτηρίου για τις αστικές συγκοινωνίες από κινητά ή tablet
  • [03] Σημαντική ανάκαμψη του ρουβλίου
  • [04] Ολυμπιακός-Πανιώνιος 2-0

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Η διαδικασία για εκλογή Προέδρου φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών

    Εναντίον της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τα πυρά του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος τους κατηγόρησε ότι "σερβίρουν ξαναζεσταμένα διλήμματα" και "καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες", κατά την ομιλία του σε εκδήλωση για τα 96 χρόνια του ΚΚΕ στο Παλέ ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης.

    "Χόρτασε ο λαός μας από «θυσίες» και «σωτήρες». Κι αυτοί που του λένε ότι τον έσωσαν, όπως η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και αυτοί που του λένε πως τώρα θα τον σώσουν, όπως η αξιωματική αντιπολίτευση, ξέρουν πολύ καλά πως η εργατική τάξη, ο λαός μας, μπορεί μόνος του να σωθεί, αν το αποφασίσει και πάρει αμπάριζα κι αυτούς και το σύστημα που όλοι τους στηρίζουν", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

    Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διαδικασία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών και αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τόνισε: "Οι περιγραφές του πρωθυπουργού για τη χώρα που μπαίνει στην ανάκαμψη, για την ανεργία που άρχισε να υποχωρεί, για τις επενδύσεις που είναι έτοιμες να μπουν στην Ελλάδα, δεν αφορούν τις αγωνίες ενός ολόκληρου λαού που ματώνει καθημερινά πληρώνοντας τα βάρη της κρίσης".

    [02] Αγορά εισιτηρίου για τις αστικές συγκοινωνίες από κινητά ή tablet

    Μέσω κινητού τηλεφώνου ή tablet, με τη δωρεάν εφαρμογή mobile ticketing, θα μπορεί να αγοράζει πλέον το επιβατικό κοινό εισιτήρια για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

    Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τις Συγκοινωνίες Αθηνών, με την εφαρμογή αυτή «TfA tickets», η οποία είναι διαθέσιμη για κινητά τηλέφωνα, tablets, με λειτουργικό σύστημα Android ή iOS, οι επιβάτες μπορούν να αγοράζουν τα εισιτήριά τους όπου κι αν βρίσκονται, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν σε ουρές ή να αναζητούν τα σημεία πώλησής τους.

    Κατά τη διάρκεια της αρχικής φάσης του πιλοτικού προγράμματος, στην εφαρμογή θα είναι διαθέσιμα όλα τα εισιτήρια με διάρκεια ίση ή μικρότερη των 5 ημερών.

    [03] Σημαντική ανάκαμψη του ρουβλίου

    Εκμηδενίστηκαν αργά απόψε οι σημερινές απώλειες (-11 %) για το ρωσικό νόμισμα, το ρούβλι, με τη συναλλαγματική ισοτιμία του να κινείται ανοδικά, βελτιώνοντας ακόμη και τις επίσημες ισοτιμίες που είχε ανακοινώσει για αύριο η κεντρική τράπεζα στη Μόσχα.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου της Μόσχας αργά απόψε για τα αυριανά προθεσμιακά συμβόλαια αγοραπωλησίας συναλλάγματος δολάριο και ευρώ πέφτουν χαμηλότερα των ψυχολογικών ορίων των 60 και 75 ρουβλίων αντιστοίχως. Το εθνικό νόμισμα της Ρωσίας κινείται ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ-Νόβαστι, σε μια ισοτιμία 59,99:1 έναντι του δολαρίου και 74,7:1 έναντι του ευρώ.

    Κατά τους ειδικούς η σχετική ανάκαμψη του ρουβλίου συνδέεται με το έκτακτο πακέτο οικονομικών μέτρων της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας με σκοπό την αύξηση συναλλαγματικής ρευστότητας στις ρωσικές αγορές, αλλά και στην «ψυχολογικά σημαντική» αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου άνω των 60 δολαρίων το βαρέλι.

    [04] Ολυμπιακός-Πανιώνιος 2-0

    Ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0 τον Πανιώνιο στο «Γ.Καραϊσκάκης» σε αναμέτρηση για την 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Και τα δύο τέρματα των γηπεδούχων σημειώθηκαν από τον Μήτρογλου (36΄, 90+1).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 December 2014 - 21:30:22 UTC