Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολάντ: Δεν υπάρχει κίνδυνος επιπλοκών με την Ελλάδα
  • [02] Ντόναλντ Τουσκ: Η ΕΕ πρέπει να έχει μια «κοινή θέση» στην ουκρανική κρίση

  • [01] Ολάντ: Δεν υπάρχει κίνδυνος επιπλοκών με την Ελλάδα

    Την άποψη ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να υπάρξουν εκ νέου επιπλοκές με την Ελλάδα, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, λίγο μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής. Ερωτηθείς για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, ο Γάλλος πρόεδρος εξήγησε ότι αν η Ελληνική Βουλή δεν εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως το τέλος του έτους, η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. «Δεν είμαι εγώ αυτός που θα αποφασίσει στη θέση του ελληνικού κοινοβουλίου και του ελληνικού λαού», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ, προσθέτοντας ότι ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει με ποια κυβέρνηση και με ποιόν πρωθυπουργό θα συνεχίσει. Συνεχίζοντας, ο Φρανσουά Ολάντ υπενθύμισε ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας έλαβε παράταση δύο μηνών και επεσήμανε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η καγκελάριος Μέρκελ θεωρούν ότι το ΔΝΤ και η ΕΚΤ δεν θα πρέπει να θέτουν εμπόδια στην Ελλάδα, ούτως ώστε οι Έλληνες να συνεχίσουν να έχουν ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο. Ο Γάλλος πρόεδρος επέμεινε, πάντως, ότι η ΕΕ αναμένει από την Ελλάδα να συνεχίσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Καταλήγοντας, ο Φρανσουά Ολάντ ανέφερε ότι αν και υπάρχει σήμερα πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα, δεν συγκρίνεται με την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί το 2012, καθώς έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος από τότε. «Πριν από 2,5 χρόνια υπήρχαν ορισμένοι που διερωτόντουσαν κατά πόσο η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, σήμερα κανείς δεν θέτει πλέον αυτό το ζήτημα. Κανένας δεν θέλει η Ελλάδα να βγει από το ευρώ», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

    Μέρκελ: Εξέφρασε την ελπίδα ότι η διαδικασία της προεδρικής εκλογής θα έχει αίσια έκβαση

    Την ελπίδα ότι η διαδικασία της προεδρικής εκλογής στην Ελλάδα θα έχει αίσια έκβαση, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες, η Γερμανίδα καγκελάριος, 'Αγγελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής. Ερωτηθείσα για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η Γερμανίδα καγκελάριος εμφανίστηκε αισιόδοξη, εκτιμώντας ότι η ελληνική οικονομία κινείται σε μία σταθερή πορεία.

    [02] Ντόναλντ Τουσκ: Η ΕΕ πρέπει να έχει μια «κοινή θέση» στην ουκρανική κρίση

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναπτύξει μια "μακροπρόθεσμη" στρατηγική για "πολλά χρόνια", όσον αφορά τη Ρωσία, δήλωσε την Πέμπτη ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ «Χρειαζόμαστε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική», δήλωσε ο Πολωνός πολιτικός μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής που διεξήχθη στις Βρυξέλλες «Αυτό θα απαιτήσει σχέδια για χρόνια, όχι μόνο εβδομάδες ή μήνες», είπε ο πρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. «Στην πραγματικότητα, η Ρωσία είναι σήμερα το στρατηγικό μας πρόβλημα, όχι η Ουκρανία», είπε ο πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες όπου οι ηγέτες της ΕΕ συζήτησαν τις σχέσεις με τη Ρωσία και τη συμμετοχή της Μόσχας στη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία. «Η μεγαλύτερη πρόκληση σήμερα είναι η ρωσική προσέγγιση, όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά και προς την ΕΕ», δήλωσε ο Τουσκ επιμένοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να έχει μια «κοινή θέση» όσον αφορά την ουκρανική κρίση και τη Ρωσία. «Σήμερα ίσως δεν είμαστε πολύ αισιόδοξοι, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, όχι αισιόδοξοι» ανέφερε ο Ντόναλντ Τουσκ
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 December 2014 - 1:30:21 UTC