Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το CD με τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη στο υπουργείο Δικαιοσύνης και από εκεί στο Εφετείο Αθηνών
  • [02] Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις
  • [03] Συνάντηση Κάρολου Παπούλια - Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
  • [04] Στην Ασφάλεια αναμένεται να καταθέσει ο καταγγελλόμενος από τον βουλευτή Π. Χαϊκάλη
  • [05] «Ανοικτό» το ΤΑΧΙS για τις διορθώσεις στο Ε9 έως 30 Δεκεμβρίου
  • [06] "Παγώνει" για δύο χρόνια ο φόρος υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων
  • [07] Το Βέλγιο κλείνει 18 πρεσβείες και προξενεία για λόγους οικονομίας
  • [08] Πέθανε η ζωγράφος Νέλλη Ανδρικοπούλου
  • [09] Τέλος καριέρας για τον Ερίκ Αμπιντάλ

  • [01] Το CD με τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη στο υπουργείο Δικαιοσύνης και από εκεί στο Εφετείο Αθηνών

    Στο υπουργείο Δικαιοσύνης έφτασε το CD του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη, με τις επίμαχες συνομιλίες σχετικά με την καταγγελλόμενη απόπειρα δωροδοκίας του, προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Σύμφωνα με τον νόμο, αμέσως ο Χαράλαμπος Αθανασίου, χωρίς ν' ανοίξει το φάκελο, το διαβίβασε στον εισαγγελέα Εφετών, Παν. Παναγιωτόπουλο, που διεξάγει τη σχετική έρευνα.

    [02] Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις

    Υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής, από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Ταγαράς δέχθηκε ισχυρότατη κριτική από την αντιπολίτευση για το επίμαχο άρθρο 12 του νομοσχεδίου, που επιφέρει δραστικές αλλαγές στο καθεστώς προστασίας των δασών, ακυρώνοντας αποφάσεις αναδάσωσης και αναγνωρίζοντας επίμαχους αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων -ενώ και η Φωτεινή Πιπιλή (ΝΔ) δήλωσε πως θα το καταψηφίσει.

    Από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναγνωρίστηκε ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις σε θετική κατεύθυνση -ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο αξίωσε την απόσυρση του άρθρου 12, καθώς και της τροπολογίας για τη σύμβαση μεταξύ του ΟΛΠ και της κινεζικής Cosco, για την οποία παρατήρησε πως πρέπει να συζητηθεί σαν ξεχωριστό νομοσχέδιο.

    [03] Συνάντηση Κάρολου Παπούλια - Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

    «Οι εκλογές κινδυνεύουν να γίνουν σε μια περίοδο ζούγκλας για την Ελλάδα», δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός Κων. Μητσοτάκης, όταν ρωτήθηκε, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, για τα όσα λέγονται περί χρηματισμού βουλευτών για την ψήφο τους στην προεδρική εκλογή.

    «Είναι μια παθογένεια της εποχής κι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο ανησυχώ», πρόσθεσε.

    Ο Κ. Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι κατά καιρούς επισκέπτεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μιλούν για την πορεία της χώρας.

    Η συνάντηση είχε ανεπίσημο και ιδιωτικό χαρακτήρα.

    [04] Στην Ασφάλεια αναμένεται να καταθέσει ο καταγγελλόμενος από τον βουλευτή Π. Χαϊκάλη

    Στην Ασφάλεια, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να καταθέσει ο καταγγελλόμενος από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Π. Χαϊκάλη, για απόπειρα δωροδοκίας του.

    [05] «Ανοικτό» το ΤΑΧΙS για τις διορθώσεις στο Ε9 έως 30 Δεκεμβρίου

    Ανοικτή θα παραμείνει η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXISnet για τις διορθώσεις στο Ε9 έως και τις 30 Δεκεμβρίου.

    Παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9), που έληγε σήμερα μέχρι και την 30-12-2014 έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Την παράταση όπως διευκρινίζεται με ανακοίνωση του υπουργείου θα προβλέπει τροπολογία που πρόκειται να κατατεθεί εντός των επομένων ημερών, για λόγους διευκόλυνσης των φορολογουμένων. Σε ότι αφορά μεταβολές της περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων, που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2014, θα δηλωθούν μέχρι και 31-03-2015.

    Επίσης, με την ίδια τροπολογία προβλέπεται ότι η διαρκής ενημέρωση του περιουσιολογίου ακινήτων με τις μεταβολές περιουσιακής κατάστασης θα ισχύσει από 01-01-2015.

    [06] "Παγώνει" για δύο χρόνια ο φόρος υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων

    Αναστέλλεται για δύο χρόνια ο φόρος υπεραξίας από τη μεταβίβαση ακινήτων. Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι με διάταξη που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή προβλέπεται η αναστολή της εφαρμογής του φόρου υπεραξίας από μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016. Η διάταξη κατατίθεται μετά από διαπραγμάτευση με την Τρόικα και του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη. Σημειώνεται ότι ο φόρος υπεραξίας προβλεπόταν είχε τεθεί σε ισχύ από το περασμένο καλοκαίρι.

    Η ρύθμιση σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών αποβλέπει στην τόνωση της αγοράς ακινήτων και θα δώσει αποφασιστική ώθηση για την περαιτέρω ανάκαμψη την ελληνικής οικονομίας. «Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε συνέχεια άλλων μέτρων που έχει λάβει η Κυβέρνηση προς την ίδια κατεύθυνση, όπως η δραστική μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων από το 10% στο 3%» αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

    [07] Το Βέλγιο κλείνει 18 πρεσβείες και προξενεία για λόγους οικονομίας

    Το Βέλγιο αναμένεται να κλείσει 18 πρεσβείες και προξενεία στο πλαίσιο των μέτρων περιστολής των δημοσίων δαπανών που εφαρμόζει, περιλαμβανομένων εκείνων στη Λίλλη και το Στρασβούργο στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

    Αυτές «οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να επιτραπεί» στο υπουργείο «να συνεχίσει να διασφαλίζει τις αποστολές του σε ένα πλαίσιο δημοσιονομικής αυστηρότητας» επισημαίνεται σε ένα δελτίο Τύπου την ώρα που η νέα κυβέρνηση προβλέπει να προβεί σε περικοπές δαπανών ύψους 11 δισεκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα 5 ετών.

    Αυτός ο «εξορθολογισμός» του διπλωματικού δικτύου του Βελγίου αφορά κατά κύριο λόγο την Ευρώπη, όπου οι πρεσβείες του Ταλίν (Εσθονία), της Ρίγας (Λετονία), του Βίλνιους (Λιθουανία), της Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) και της Λευκωσίας (Κύπρος) θα κλείσουν.

    [08] Πέθανε η ζωγράφος Νέλλη Ανδρικοπούλου

    Σε ηλικία 93 ετών έφυγε από τη ζωή η ζωγράφος Νέλλη Ανδρικοπούλου, η πρώτη σύζυγος του Νίκου Εγγονόπουλου.

    Η Νέλλη Ανδρικοπούλου γεννήθηκε το 1921 στην Κωνσταντινούπολη. Το 1936 η οικογένειά της εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα. Το 1939 γράφτηκε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και το 1943 μπήκε στο εργαστήριο του Μιχάλη Τόμπρου, προκειμένου να σπουδάσει γλυπτική.

    Τα Χριστούγεννα του 1945 σαλπάρισε -μαζί με αρκετούς άλλους- με το θρυλικό λίμπερτι «Ματαρόα» και έμεινε στο Παρίσι σπουδάζοντας γλυπτική.

    Στα τέλη του 1947 επέστρεψε στην Αθήνα και το 1949 έγινε μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας «Αρμός». Είχε ήδη γνωρίσει τον Νίκο Εγγονόπουλο στην Πανελλήνιο του 1948, τον οποίο και παντρεύτηκε τον Μάρτιο του 1950.

    Η κηδεία της Νέλλης Ανδρικοπούλου θα τελεστεί τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, στον Άγιο Σώστη.

    [09] Τέλος καριέρας για τον Ερίκ Αμπιντάλ

    Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, σε ηλικία 35 ετών, ανακοίνωσε ο Ερίκ Αμπιντάλ, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε σήμερα στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο άλλοτε διεθνής Γάλλος αμυντικός, ο οποίος εντάχθηκε το περασμένο καλοκαίρι στον Ολυμπιακό μετά από μεγάλη καριέρα σε Λιόν και Μπαρτσελόνα, επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους και τόνισε ότι «οι ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου καταλαβαίνουν μόνοι τους πότε έρχεται αυτή η στιγμή και για μένα ήρθε».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 December 2014 - 15:30:24 UTC