Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατατέθηκε ως τροπολογία η δίμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης
  • [02] Εισαγγελία Εφετών «Ο Π. Χαϊκάλης δεν κατονόμασε το πρόσωπο που του πρότεινε εξαγορά της ψήφου του»
  • [03] Χ. Μαρκογιαννάκης: Να ξεκαθαρίσει το τοπίο, το συντομότερο δυνατό
  • [04] Αιχμές Γιαταγάνα για στημένη υπόθεση
  • [05] Οικονομικές συναλλαγές με τον Γιώργο Αποστολόπουλο, παραδέχεται ότι είχε ο Π.Χαϊκάλης
  • [06] Μόσχα: «Οι νέες κυρώσεις από ΗΠΑ και Καναδά αναζωπυρώνουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία»

  • [01] Κατατέθηκε ως τροπολογία η δίμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης

    Με την μορφή τροπολογίας κατατέθηκε στη Βουλή η συμφωνία για δίμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης. Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το Παρατηρητήριο 'Ανοιας, το οποίο εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση την προσεχή Δευτέρα, μία ημέρα πριν την δεύτερη ψηφοφορία στην Ολομέλεια για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

    [02] Εισαγγελία Εφετών «Ο Π. Χαϊκάλης δεν κατονόμασε το πρόσωπο που του πρότεινε εξαγορά της ψήφου του»

    Ο καταγγέλων απόπειρα δωροδοκίας βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης δεν κατονόμασε στον Εισαγγελέα το πρόσωπο που του πρότεινε εξαγορά της ψήφου του, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εισαγγελίας Εφετών -την οποία υπογράφει ο προϊστάμενος της, Εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος. Τονίζεται επίσης ότι τηρήθηκε η επιβεβλημένη από το νόμο και την φύση της υπόθεσης, απόλυτη μυστικότητα για την διερεύνηση του θέματος.

    «Με αφορμή τις καταγγελίες του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του και τα σχετικά σχόλια στα ΜΜΕ από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, ανακοινώνεται ότι κατά τη διερεύνηση της υποθέσεως τηρήθηκε απόλυτη μυστικότητα επιβαλλόμενη τόσο από τη φύση της όσο και από το νόμο.

    Στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές δόθηκε ρητή εντολή για την ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας του δράστη και σε περίπτωση επανάληψης, από οποιονδήποτε, παρόμοιας ενέργειας μέχρι πέρατος της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, για την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.

    Σημειώνεται ότι ο καταγγέλλων βουλευτής δεν γνωστοποίησε στον αρμόδιο εισαγγελέα τα στοιχεία ταυτότητας του καταγγελλόμενου από αυτόν προσώπου. Οι απαιτούμενες ανακριτικές ενέργειες διενεργούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων των εμπλεκομένων προσώπων και αποκλειστικό σκοπό την πλήρη διαλεύκανση της υποθέσεως».

    [03] Χ. Μαρκογιαννάκης: Να ξεκαθαρίσει το τοπίο, το συντομότερο δυνατό

    Εισερχόμενος στο δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης δήλωσε: «Σήμερα το πρωί εκτάκτως συνεδρίασε η Επιτροπή Δεοντολογίας εξαιτίας της καταγγελίας που έχει κάνει ο βουλευτής Χαϊκάλης για απόπειρα δωροδοκίας του και του κλίματος που έχει δημιουργηθεί. Μεταξύ των άλλων αποφασίστηκε και εξουσιοδοτήθηκα γι αυτό να επισκεφτώ την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να της ζητήσω εκ μέρους της Επιτροπής την όσο το δυνατόν ταχύτερη εκκαθάριση της υπόθεσης-βεβαίως να ερευνηθεί σε βάθος αλλά και με ταχύτητα- προκειμένου το κλίμα που δηλητηριάζει την ελληνική κοινωνία και εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς να σταματήσει».

    [04] Αιχμές Γιαταγάνα για στημένη υπόθεση

    Δεν αποκλείει η Χρυσούλα Γιαταγάνα η υπόθεση να είναι στημένη μεταξύ Αποστολόπουλου και Καμμένου, όπως είπε η ανεξάρτητη βουλευτής ( προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ) σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Είναι ακόμη συνεργάτης του Πάνου Καμμένου, και τον περασμένο Οκτώβριο με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να γυρίσω στους Ανεξάρτητους Ελληνες, ανέφερε η κ. Γιαταγάνα, η οποία πρόσθεσε ότι δεν είχε ποτέ σε εκτίμηση τον κ. Αποστολόπουλο.

    [05] Οικονομικές συναλλαγές με τον Γιώργο Αποστολόπουλο, παραδέχεται ότι είχε ο Π.Χαϊκάλης

    Συναλλαγή με τον Γιώργο Αποστολόπουλο για να παίξει στο Χρηματιστήριο στο εξωτερικό παραδέχθηκε ότι είχε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Είπε ότι είχε δώσει πριν από μήνες στον καταγγελλόμενο Γιώργο Αποστολόπουλο 5.000 ευρώ για επενδύσεις και εκείνος με τη σειρά του επέστρεψε 500 ευρώ ως κέρδη. Στη συνέχεια όμως, όταν του ζήτησε να του επιστρέψει όλο το ποσό, ο κ. Αποστολόπουλος του κατέβαλε μόνο 800 ευρώ. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο κ. Αποστολόπουλος τον πλησίασε ενώ είχε αποχωρήσει από σύμβουλος του προέδρου των ΑΝΕΛ και τον ρώτησε αν είχε χρήματα για να παίξει στο χρηματιστήριο στο εξωτερικό, με προοπτική κέρδους 10%.

    Σε ότι αφορά τις καταγγελίες του μετά την μήνυση Σαμαρά εξήγησε πως «Δεν κατηγορώ κανέναν, ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε την κυβέρνηση ούτε επιχειρηματικούς παράγοντες, είχα υποχρέωση σαν βουλευτής να υπερασπιστώ το δημόσιο συμφέρον».

    Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε πως δέχεται καλοπροαίρετα τη μήνυση του πρωθυπουργού, διευκρινίζοντας όμως ότι ο ίδιος δεν κατονόμασε ποτέ τον πρωθυπουργό, αλλά ότι ο καταγγελλόμενος ενέπλεξε το όνομα του κ. Σαμαρά στη συζήτηση.

    [06] Μόσχα: «Οι νέες κυρώσεις από ΗΠΑ και Καναδά αναζωπυρώνουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία»

    Οι νέες κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς εναντίον της Ρωσίας δυσχεραίνουν τις προσπάθειες για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά την δημοσιοποίηση χθες, των νέων κυρώσεων. «Συμβουλεύουμε την Ουάσινγκτον και την Οτάβα να σκεφθούν τις συνέπειες των πράξεων αυτών», προσθέτει το ρωσικό υπουργείο.

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απαγόρευσε με προεδρικό διάταγμα όλες τις εμπορικές συναλλαγές με την Κριμαία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσάρτηση αυτής της ουκρανικής χερσονήσου από τη Μόσχα την περασμένη άνοιξη. Ο Καναδάς, από την πλευρά του, επέβαλε περιορισμούς στην εξαγωγή προς τη Ρωσία τεχνολογιών που συνδέονται με την εκμετάλλευση και την εξόρυξη πετρελαίου στην Αρκτική και στα βαθέα ύδατα, καθώς και το σχιστολιθικό πετρέλαιο.

    Το Κίεβο προετοιμάζεται για μία νέα σειρά συνομιλιών με τους εκπροσώπους των «λαϊκών δημοκρατιών» που αυτοανακηρύχθηκαν στο Ντονέτσκ και στο Λουγκάνσκ, στην προσπάθεια να τερματιστεί μία σύγκρουση που έχει προκαλέσει περισσότερους από 4.700 θανάτους από τα μέσα Απριλίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 December 2014 - 13:30:23 UTC