Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις
  • [02] Στον εισαγγελέα αυτή την ώρα ο Π. Καμμένος
  • [03] Στον εισαγγελέα καταθέτει ο Π. Καμμένος
  • [04] «Μεγαλύτερη η αβεβαιότητα στην Ελλάδα»

  • [01] Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

    Ποσοστό 27,5% συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ 25% σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview που παρουσίασε το κανάλι Vergina TV και ακολουθούν: ΚΚΕ με 5, 2%, ΠΑΣΟΚ με 5,1%, Χρυσή Αυγή και Ποτάμι με 4,5% , Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,8% και η ΔΗΜΑΡ 0,9%.Άλλο κόμμα δηλώνει πως θα ψήφιζε εάν γίνονταν πρόωρες εκλογές το 8%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 10,5%.Ο κ. Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος με ποσοστό 41%, σε αντίθεση με τον κ. Τσιπρα που θεωρείται καταλληλότερος από το 27% των ερωτηθέντων.Το 59% των πολιτών έχει την άποψη να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή και το 30% επιθυμεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

    Μείωση της διαφοράς καταδεικνύει και δημοσκόπηση της Rass που δημοσιεύει ο« Ε.Τ» της Κυριακής . Συγκεκριμένα κλείνει η ψαλίδα, στο 3,4% από 5,3% που ήταν μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ,. Στην παράσταση νίκης το κλίμα είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ με το 77,3% του εκλογικού σώματος να εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν πρώτο κόμμα αν είχαμε άμεσα εκλογές, ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί σταθερά την πρωτιά στην καταλληλότητα του πρωθυπουργού με ποσοστό 46% έναντι 32,8% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Η δημοσκόπηση, φέρνει τρίτο κόμμα το Ποτάμι(5,8%), τέταρτο το ΚΚΕ(5,3%), και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 4,6% και η Χρυσή Αυγή με 4,4%. Οριακά εκτός Βουλής εμφανίζονται οι ΑΝ.ΕΛ με 2,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι βρίσκονται στο 1,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 1,1%. Οι αδιευκρίνιστες ψήφοι κυμαίνονται στο 16,2% ενώ άλλο κόμμα απαντά το 4,4%.

    Προβάδισμα στο φόβο ωστόσο φαίνεται να έχει ο Αλέξης Τσίπρας και η στρατηγική της ανατροπής.Ειδικότερα, στην ερώτηση αν η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί μεγαλύτερο φόβο για το μέλλον, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 41,9% και ακολουθεί η ΝΔ με 37,2. Επίσης , λίγα 24ωρα πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το 43,6% εκφράζει θετική γνώμη για τον Σταύρο Δήμα και αρνητική το 32,5, ενώ στην ερώτηση αν ήσασταν βουλευτής , θα ψηφίζατε υπέρ ή κατά της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, το 46,4% απαντά υπέρ και το 45,1% κατά.

    [02] Στον εισαγγελέα αυτή την ώρα ο Π. Καμμένος

    Στον εισαγγελέα Εφετών προσήλθε πριν από λίγη ώρα να καταθέσει για την υπόθεση των καταγγελιών του Παύλου Χαϊκάλη ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ Πάνος Καμμένος, ο οποίος νωρίτερα είχε ζητήσει αναβολή για αύριο, επικαλούμενος οικογενειακό κώλυμα. Ωστόσο αποφάσισε τελικά να πάει σήμερα γιατί όπως είπε ο προιστάμενος της εισαγγελίας είπε στη συνήγορο του, ότι αν δεν προσέλθει σήμερα, η έρευνα θα κλείσει. Διεκόπη προσωρινά η κατάθεση Χαϊκάλη μετά από αίτημα του Π.Καμμένου,

    Ο κ. Καμένος μιλώντας σε δημοσιογράφους την ώρα της εισόδου του στο εφετείο , υποστήριξε αναφερόμενος στις δημοσιογραφικές διαρροές περί δυσφορίας του Εφετείου για τη μη προσέλευση του στις 11.00πμ, ότι: χθες το βράδυ ειδοποιήθηκε από τον διοικητή της Ασφάλειας Αθηνών ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη να προσέλθει στις 11:00 σήμερα στο γραφείο του εισαγγελέα Παναγιωτόπουλου, για συμπληρωματική κατάθεση. Όπως λέει ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ ενημέρωσε τον κ. Στάθη πως δεν ήταν εφικτό να έρθει σήμερα καθώς περίμενε να υποδεχθεί τον γιό του από την Αμερική. Και συμπλήρωσε ότι δήλωσε ότι είναι στη διάθεση της Εισαγγελίας, τη Δευτέρα.

    Όπως υποστηρίζει ο κ. Καμμένος όταν είδε τα σημερινά δημοσιεύματα περί δυσφορίας του Εφετείου επικοινώνησε με τον κ. Παναγιωτόπουλο ο οποίος του είπε, τα περί δυσφορίας είναι αποκυήματα της φαντασίας των δημοσιογράφων. Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, λίγο αργότερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελείας Εφετών κ. Ντογιάκος επικοινώνησε με τη σύζυγο και συνήγορό του Ελενα Τζούλη, την οποία ενημέρωσε ότι αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν προσέλθει σήμερα, η έρευνα θα κλείσει.

    Υποστήριξε επίσης ότι το πρωτότυπο υλικό που παρέδωσε στον Εισαγγελέα ο κ. Χαϊκάλης (σσ καταγραφή των συναντήσεων με τον Γ. Αποστολόπουλο) βρίσκεται στο γραφείο του Εισαγγελέα και δεν παραδόθηκε στα εγκληματολογικά γραφεία της Ασφάλειας. Ως εκ τούτου, σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ οι διαρροές από την αστυνομία ότι το υλικό είναι μονταρισμένο αποτελούν ψεύδη.

    [03] Στον εισαγγελέα καταθέτει ο Π. Καμμένος

    Πριν από λίγα λεπτά προσήλθε στον εισαγγελέα ο Πάνος Καμμένος, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα είχε επικαλεστεί οικογενειακό κώλυμα, όπως ανέφερε στενός του συνεργάτης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και επρόκειτο να καταθέσει τη Δευτέρα.Νωρίτερα στον εισαγγελέα προσήλθε για συμπληρωματική κατάθεση ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης συνοδευόμενος απο τη νομική σύμβουλο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Έλενα Τζούλη.

    «Ο κ. Καμμένος δεν έλαβε κανένα τηλεφώνημα απο την εισαγγελία για να καταθέσει, αλλά απο την αστυνομία (τον ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη) επικοινώνησε με τον εισαγγελέα κ. Παναγιωτόπουλο ζητώντας διευκρινίσεις για τη δήθεν δυσφορία για την οποία έγινε λόγος σε μέσα ενημέρωσης, ότι δεν καταθέτει σήμερα αν και είναι συμφωνημένο για αύριο» και προσθέτει ότι ο εισαγγελέας «τα διέψευσε κατηγορηματικά και έκανε λόγο για δημοσιογραφικά επινοήματα» δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Τ. Κουίκ κι επισήμανε ότι

    ουδεμία αντίρρηση υπήρξε στο να μεταβεί αύριο στην εισαγγελία για να καταθέσει. «Επιτέλους να σταματήσουν κάποιοι τις τερατολογίες τους» κατέληξε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    [04] «Μεγαλύτερη η αβεβαιότητα στην Ελλάδα»

    Στην Ελλάδα φαίνεται να υπάρχει μεγαλύτερη αβεβαιότητα σε σχέση με την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία δηλώνει στην Καθημερινή της Κυριακής ο επικεφαλής του EFSF Κ. Ρέγκλινγκ. Ο κ. Ρέγκλινγκ επισημαίνει ότι σε αυτές τις χώρες οι κυβερνήσεις άλλαξαν, όμως τα προγράμματα προσαρμογής συνεχίστηκαν, έγιναν μικρές αλλαγές αλλά οι νέες κυβερνήσεις στήριξαν τη συνολική κατεύθυνση, ως εκ τούτου, οι αγορές κατευνάστηκαν»

    Σημειώνει πως οι αγορές παρακολουθούν σε κάθε χώρα την πολιτική κατάσταση και είναι «λογικό ότι ανησυχούν περισσότερο όταν η αντιπολίτευση έχει ριζικά διαφορετικές απόψεις».

    Αν και όπως σημειώνει η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια των μεταρρυθμίσεων στην Ευρωζώνη δηλώνει ότι «οι διαφορές με την τρόικα δεν περιορίζονται μόνο στα δημοσιονομικά αλλά και στην πρόοδο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων". Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η απόφαση για αποπληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων σε 100 δόσεις εξέπληξε την τρόικα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 December 2014 - 11:30:22 UTC