Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαψεύδει η ΔΗΜΑΡ δημοσιεύματα για υποψηφιότητα Κουβέλη
  • [02] Πυρά Τσίπρα κατά του πρωθυπουργού
  • [03] Συναινετική πρόταση για την υπέρβαση της κρίσης, από τον πρωθυπουργό
  • [04] Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Π.Καμμένου
  • [05] Μόσχευμα στη Θεσσαλονίκη μετέφερε αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας
  • [06] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο Βαρυμπόμπης για τα διόδια

  • [01] Διαψεύδει η ΔΗΜΑΡ δημοσιεύματα για υποψηφιότητα Κουβέλη

    Αρνητική ήταν η απάντηση του Φώτη Κουβέλη στα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, το περασμένο καλοκαίρι ήταν ανοικτός στο να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς και στις σχετικές προτάσεις που φέρονται να εξετάζονται, ενόψει των δύο επόμενων ψηφοφοριών.

    Σε σχόλιο της ΔΗΜΑΡ αναφέρεται : «Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβελης προσδιόρισε δημόσια από το καλοκαίρι τη θέση του για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, συνέδεσε αυτή τη θέση με την ανάγκη να δοθεί τέλος στις ασκούμενες πολιτικές και ζήτησε την υπερψήφιση της από το συνέδριο του κόμματος, όπως και συνέβη. Αυτή η θέση, η καταψήφιση δηλαδή κάθε πρότασης εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από τη παρούσα Βουλή, ισχύει απολύτως και σήμερα και θα ισχύσει και στις δυο επόμενες ψηφοφορίες. Οτιδήποτε άλλο δεν αφορά ούτε τη Δημοκρατική Αριστερά ούτε τον πρόεδρο της».

    [02] Πυρά Τσίπρα κατά του πρωθυπουργού

    Επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και της διαπλοκής, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ομιλία στην περιφερειακή σύσκεψη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης του κόμματος, στην Αλεξανδρούπολη.

    Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά «πρωθυπουργό του καφενείου», λέγοντας ότι από το καφενείο της Βουλής μίλησε για φυγή καταθέσεων, κατήγγειλε ένα «παρασκήνιο ανωμαλίας» από ένα «ακροδεξιό περιβάλλον» στο Μέγαρο Μαξίμου που εξυφαίνει «σχέδια ανωμαλίας» και κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση πως «ξέροντας ότι φεύγει, άρον άρον, καίει πίσω της τα σπαρτά και «κάνει εκδουλεύσεις σε μεγάλα συμφέροντα».

    Για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, υπενθύμισε τη δήλωση του περί του κινδύνου «ανεπανόρθωτης βλάβης», ενώ θα έπρεπε, όπως είπε, να προστατεύει την οικονομία.

    Μόνο εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ένα κέντρο προπαγάνδας που προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: Όλα αυτά «τελειώνουν» επισήμανε ο κ. Τσίπρας και απευθυνόμενος στη διαπλοκή και στα συμφέροντα τόνισε: «Β¨ότι και να κάνετε κάνετε, εμάς στο τσεπάκι σας δεν μας βάζετε. Εμάς δεν μας εκβιάζετε.Με εμάς δεν μπορείτε να παίξετε».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές και κατά της Δικαιοσύνης μιλώντας για «αδράνεια δικαστών». Παράλληλα υπογράμμισε πως στη νέα κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, η δημοκρατία θα τους δώσει τη δυνατότητα να κάνουν τη δουλειά τους. Επισήμανε ότι θα αναζητηθούν όχι μόνο πολιτικές ευθύνες, για όσους ευθύνονται για την καταστροφή της χώρας, αλλά και ποινικές, εκεί όπου υπάρχουν.

    [03] Συναινετική πρόταση για την υπέρβαση της κρίσης, από τον πρωθυπουργό

    Συναινετική πρόταση για την υπέρβαση της κρίσης κατέθεσε ο πρωθυπουργός με δηλώσεις του, που περιλαμβάνουν συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος και ορισμό εκλογών έως το τέλος του χρόνου.

    "Ο Ελληνικός λαός δεν θέλει να γίνουν πρόωρες εκλογές. Και έχει δίκιο. Από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι επιβάλλει το Σύνταγμα και το συμφέρον της Χώρας, ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή. Πρέπει να μη γίνουν εκλογές. Πρέπει να τερματισθεί η πολιτική αβεβαιότητα. Πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα στην επόμενη μέρα. Δεν μπορούμε να τελειώσουμε μια περίοδο αβεβαιότητας και να μπούμε αμέσως σε μιαν άλλη. Τα προβλήματα της Χώρας δεν μπορούν να βαλτώνουν σε μια μόνιμη προεκλογική περίοδο. Ούτε και μπορεί να συνεχίζεται αυτό το όργιο αστήρικτων και άθλιων κατηγοριών για δήθεν προσπάθεια εξαγοράς βουλευτών, που πάντα διαψεύδεται, αφού όμως στο μεταξύ έχει δηλητηριάσει τη Δημοκρατία μας. Κατηγοριών, στις οποίες δυστυχώς πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κορυφαία στελέχη του και ο γνωστός συνεργάτης του, αρχηγός τρίτου κόμματος.

    Θυμίζω ότι ο κύριος Τσίπρας, ήδη από την πρόταση εμπιστοσύνης στη Βουλή, δυο μήνες πριν, είχε πει το απίστευτο, ότι δηλαδή, όποιος βουλευτής τολμήσει να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα είναι και εξαγορασμένος! Ενώ προχθές, συνεργαζόμενοι μαζί του βουλευτές, τόλμησαν να πουν το ίδιο για εκείνους τους πέντε συναδέλφους που στην πρώτη ψηφοφορία ψήφισαν σύμφωνα με τη συνείδησή τους τον Σταύρο Δήμα! Όμως οι βουλευτές δεν υποκύπτουν σε τέτοια εκστρατεία σπίλωσης. Ο φόβος και η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσουν! Και αυτό είναι το στοίχημα της Δημοκρατίας σήμερα!

    Τους καλώ λοιπόν όλους, να ακούσουν τη φωνή της συνείδησής τους, την ψυχή τους, τη φωνή του εθνικού συμφέροντος αλλά και της κοινής λογικής. Τους καλώ σε συναίνεση για την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Αυτό άλλωστε προβλέπει η συνταγματική επιταγή. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πορεία της χώρας να διαπραγματευθούμε στη συνέχεια την επόμενη μέρα, μετά το τέλος του Μνημονίου, και την νέα συμφωνία θωράκισης της Ελλάδας.

    Ακόμα προσδοκώ τη στήριξη όλων των βουλευτών για να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε τη Συνταγματική αναθεώρηση, ώστε πολύ σύντομα η Ελλάδα να έχει το νέο Σύνταγμα που χρειάζεται. Να μη μπει σε περιπέτειες και να μην αναβάλει τη Συνταγματική αλλαγή για πολλά ακόμα χρόνια.

    Επίσης, μετά την προεδρική εκλογή, μπορούμε να διευρύνουμε το κυβερνητικό σχήμα, με τη συμμετοχή και άλλων προσώπων που πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή προοπτική της Χώρας, ώστε η επόμενη φάση να μας βρει πιο ενωμένους. Είναι λοιπόν Εθνική υποχρέωση, αλλά το λέει και η κοινή λογική, πρώτα να τελειώσουμε τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και να ολοκληρώσουμε τη συνταγματική αναθεώρηση σε συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας. Και μετά, θωρακισμένοι οικονομικά και πολιτικά, μπορούμε να βρούμε το κατάλληλο χρονοδιάγραμμα για Εθνικές εκλογές ακόμα και στο τέλος του 2015.

    Γιατί κάτω από συνθήκες προεκλογικής πόλωσης, μόνον αφελείς θα πίστευαν ότι μπορεί κανείς να διαπραγματεύεται για την οικονομία μας ή να αλλάζει το Σύνταγμά μας. Αυτό λέει η φωνή της ευθύνης απέναντι στον Ελληνικό Λαό.

    [04] Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Π.Καμμένου

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συμπληρωματική κατάθεση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ στον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο για την υπόθεση Χαϊκάλη. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον κ. Καμένο ο εισαγγελέας ζήτησε συγκεκριμένες διευκρινίσεις που σχετίζονται με τη χθεσινή κατάθεση του καταγγελόμενου από τον Παύλο Χαϊκάλη Γ. Αποστολόπουλο.

    Διαβάστε επίσης: Στον εισαγγελέα αυτή την ώρα ο Π. Καμμένοςwww.amna.gr/blogview/69311/Ston-eisaggelea--auti-tin-ora-o-P.-Kammenos-

    [05] Μόσχευμα στη Θεσσαλονίκη μετέφερε αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας

    Αεροσκάφος EMBRAER-135 BJ LEGACY της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη ιατρική ομάδα και μόσχευμα ήπατος, προκειμένου να γίνει μεταμόσχευση σε ασθενή-λήπτη.

    Το αεροσκάφος απογειώθηκε χθες στις 18:44 μ.μ. από την 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Ελευσίνα και μετέβη στη Λάρνακα, απ'όπου παρέλαβε την ιατρική ομάδα και το μόσχευμα και στις 22:59 μ.μ. προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου παραδόθηκε το μόσχευμα. Την εντολή για την αερομεταφορά έδωσε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Δένδιας, μετά από αίτημα του ΕΚΑΒ σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

    Ακολούθως το Embraer επέστρεψε στην 112 Πτέρυγα Μάχης.Τα έξοδα της πτήσης του αεροσκάφους καλύπτονται από το Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

    [06] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο Βαρυμπόμπης για τα διόδια

    Με κεντρικό σύνθημα «να φύγουν τα διόδια από την Αττική» πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε το μεσημέρι στον κόμβο Βαρυμπόμπης ,εκφράζοντας την αντίθεσή του στο καθεστώς των διοδίων εντός Αττικής, αλλά και στην προγραμματισμένη τοποθέτηση πλευρικών σταθμών διοδίων, στη Βαρυμπόμπη και τον 'Αγιο Στέφανο.

    «Η νέα περιφερειακή αρχή στέκεται δίπλα στο δίκαιο αγώνα των πολιτών», δήλωσε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου που παρευρέθη στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα από την Περιφέρεια Αττικής και τους δήμους Διονύσου, Κηφισιάς και Ωρωπού. «Αυτή η απαράδεκτη κυβερνητική πολιτική διπλασιασμού των διοδίων μετατρέπει τους πολίτες ελεύθερους πολιορκημένους», πρόσθεσε η κα Δούρου. «Τα παράπλευρα διόδια είναι παράλογα διόδια», είπε από την μεριά του ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ενώ την αντίδραση τους εξέφρασαν επίσης οι δήμαρχοι Ωρωπού και Διονύσου.

    «Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της Βορειανατολικής Αττικής αναγκάζονται καθημερινά να πληρώνουν ένα ιδιαίτερα υψηλό τίμημα προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την εθνική οδό για τις μετακινήσεις τους. Όσοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο βαρύ κόστος των διοδίων χρησιμοποιούν ημιτελείς και επικίνδυνους παραδρόμους και εκτίθενται καθημερινά σε κίνδυνο και ταλαιπωρία σε δρόμους αυξημένης κυκλοφοριακής συμφόρησης», τονίζεται στην ανακοίνωση ?κάλεσμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 December 2014 - 13:30:23 UTC