Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Πολύ σημαντικό βήμα η πρόταση του πρωθυπουργού»
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός φοβάται την κρίση του ελληνικού λαού
  • [03] Τι υποστήριξαν ο Π. Χαϊκάλης και η συνήγορός του
  • [04] Άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου, ζήτησε ο Π. Χαϊκάλης
  • [05] «X» με γκολ και θέαμα από Πανιώνιο και Ατρόμητο

  • [01] «Πολύ σημαντικό βήμα η πρόταση του πρωθυπουργού»

    «Πολύ σημαντικό βήμα» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τη συναινετική πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας πλέον την «υπεύθυνη στάση της αντιπολίτευσης» η οποία «δεν πρέπει να ασχολείται με τα μικρά και μίζερα, αλλά με τα μεγάλα και εθνικά προτάγματα».

    Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι είναι ανάγκη να επικρατήσει εθνική σύνεση αν δεν επικρατήσει εθνική συναίνεση, ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στη συνέχεια να συγκροτηθεί εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης που «θα κάνει τη διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ ώστε να αποκτήσουμε κι εκεί μια προληπτική πιστωτική γραμμή όπως θα έχουμε και στην Ευρωζώνη και θα ανοίξει τη συζήτηση για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του χρέους, αξιοποιώντας στο έπακρο τις ήδη ανειλημμένες δεσμεύσεις του Eurogroup έναντι της χώρας μας».

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναμένει, όπως δήλωσε, την ανταπόκριση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, «ιδίως από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά φυσικά και των ανεξάρτητων Βουλευτών» καθώς η χώρα μπορεί να πάει σε εκλογές νωρίτερα από το τέλος της τετραετίας και εφόσον «διαμορφωθεί και σταθεροποιηθεί το νέο πλαίσιο, καθαρίσει ο ορίζοντας, με θωρακισμένους και ανανεωμένους τους συνταγματικούς θεσμούς της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, συμπεριλαμβανομένου και του εκλογικού συστήματος που πρέπει να ανταποκρίνεται στα δεδομένα της νέας εποχής».

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός φοβάται την κρίση του ελληνικού λαού

    Ο κ. Σαμαράς καθώς συνειδητοποιεί ότι δεν συγκεντρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός των 180 ψήφων, «επαναλαμβάνει τις ήδη γνωστές του θέσεις διανθισμένες για άλλη μια φορά με αρκετή δόση επιθέσεων εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ» απαντά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συναινετική πρόταση του πρωθυπουργού για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος και ορισμό εκλογών έως το τέλος του χρόνου. Ο πρωθυπουργός «φοβάται την κρίση του ελληνικού λαού που δεν θα μπορέσει τελικώς να αποφύγει» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η μόνη λύση είναι οι εκλογές. Παράλληλα, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη σημερινή του δήλωση ο πρωθυπουργός επιδιώκει την άμεση εκλογή Προέδρου για «να εφαρμοσθούν όλα εκείνα τα μέτρα που έχει συμφωνήσει με την τρόικα και περιέχονται στο γνωστό mail Χαρδούβελη» και υποστηρίζει ότι ο τόπος «έχει ανάγκη από μια νέα ισχυρή κυβέρνηση».

    Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ στην απάντησή του αναφέρει τα εξής:

    «Η συνειδητοποίηση εκ μέρους του κ. Σαμαρά πως δεν συγκεντρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός από το σύνταγμα των 180 ψήφων, τον εξανάγκασε σήμερα να επαναλάβει τις ήδη γνωστές του θέσεις διανθισμένες για άλλη μια φορά με αρκετή δόση επιθέσεων εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

    Όμως είναι απολύτως φανερό πως ο πρωθυπουργός επιδιώκει την άμεση εκλογή του ΠτΔ για να εφαρμοσθούν όλα εκείνα τα μέτρα που έχει συμφωνήσει με την τρόικα και περιέχονται στο γνωστό mail Χαρδούβελη.

    Μπορεί ο κ. Σαμαράς να τάζει σε διάφορους συμμετοχή σε νέα κυβερνητικά σχήματα, μπορεί να τον τρομάζουν τα σχέδια διάφορων συστημικών κέντρων για κυβερνήσεις «ειδικού σκοπού», πιο πολύ όμως φοβάται την κρίση του ελληνικού λαού που δεν θα μπορέσει τελικώς να αποφύγει.

    Ο τόπος έχει ανάγκη από μια νέα ισχυρή κυβέρνηση, από μια νέα πορεία. Η διαδικασία εκλογής Προέδρου θα ολοκληρωθεί και ο λαός θα μιλήσει, η ελπίδα θα νικήσει το φόβο, η δημοκρατία θα νικήσει».

    Διαβάστε επίσης:

    Πυρά Τσίπρα κατά του πρωθυπουργού

    [03] Τι υποστήριξαν ο Π. Χαϊκάλης και η συνήγορός του

    Τον ισχυρισμό ότι ο Γιώργος Αποστολόπουλος κατέγραφε τις συναντήσεις του με τον Παύλο Χαϊκάλη με σκοπό να τον εκβιάσει εάν δεν ψήφιζε για πρόεδρο της Δημοκρατίας, προέβαλε ενώπιον του εισαγγελέα η πλευρά του βουλευτή, που δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση.

    Σύμφωνα με τις δηλώσεις της συνηγόρου του κου Χαϊκάλη, Έλενας Τζούλη, η ίδια, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και ο καταγγέλλων βουλευτής στις 6 Δεκεμβρίου συμφώνησαν μετά από προτροπή του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών κ. Ντογιάκου - όπου είχαν σπεύσει να καταγγείλουν την απόπειρα δωροδοκίας - να μην αναφερθεί το όνομα του δράστη. Όπως δήλωσε η κα Τζούλη, ο κος Ντογιάκος, τους παρότρυνε για λόγους προστασίας του απορρήτου της υπόθεσης να αποκαλύψουν την ταυτότητα του δράστη την ημέρα που θα παρέδιδε τα χρήματα στον κο Χαϊκάλη. Σύμφωνα με τη συνήγορο, από τις 12 Δεκεμβρίου ο κος Ντογιάκος γνώριζε το όνομα του δράστη, καθώς ο κος Χαϊκάλης τον κατονόμασε στην ΓΑΔΑ προκειμένου να συλληφθεί επ΄αυτοφώρω.

    Η συνήγορος υποστήριξε ότι στις 15 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε τον κο Ντογιάκο στο γραφείο του προκειμένου να έχει ενημέρωση για την πορεία την υπόθεσης και εκείνος της απάντησε «αναμένουμε». Τόσο η κα Τζούλη όσο και ο βουλευτής αναρωτήθηκαν στις δηλώσεις τους γιατί ο κος Αποστολόπουλος εφόσον κατέγραφε όπως ισχυρίζεται, για να καταδείξει «τον αργυρώνητο βουλευτή» δεν είχε σπεύσει να δώσει το υλικό στις Αρχές και στον κ. Καμμένο.

    Μάλιστα, όπως δήλωσαν, ζήτησαν την κατάθεση του Γ. Αποστολόπουλου στον εισαγγελέα προκειμένου να του υποβάλουν μήνυση.Δήλωσαν επίσης ότι αναμένουν τη μήνυση του πρωθυπουργού, εκφράζοντας την απορία γιατί ο κος Σαμαράς επιλέγει να μηνύσει «τον μηνυτή και όχι τον μηνυόμενο».

    [04] Άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου, ζήτησε ο Π. Χαϊκάλης

    Ολοκλήρωσε την κατάθεσή του στον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Π. Χαϊκάλης.Ο κ. Χαϊκάλης συνοδευόταν από τη δικηγόρο και σύζυγο του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ κ. Έλενα Τζούλη, η οποία σε δηλώσεις της ανέφερε ότι ο βουλευτής, δήλωσε ενώπιον του εισαγγελέα, παράσταση πολιτικής αγωγής, για την ηθική βλάβη που υπέστη από την υπόθεση, καθώς και ότι ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του, προκειμένου να εντοπιστεί το πρόσωπο που επικοινωνούσε με τον βουλευτή το επίμαχο διάστημα. Η κ. Τζούλη και ο βουλευτής χαρακτήρισαν τους ισχυρισμούς Αποστολόπουλου προφάσεις εν αμαρτίαις.

    [05] «X» με γκολ και θέαμα από Πανιώνιο και Ατρόμητο

    Γκολ και θέαμα πρόσφεραν στη Νέα Σμύρνη, Πανιώνιος και Ατρόμητος. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες, 2-2, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται δύο φορές με το Ναπολεόνι (14΄, 40΄) και τους γηπεδούχους να «απαντούν» ισάριθμες με τον Κολοβό (33΄πεν και 46΄). Από το 32΄ οι Περιστεριώτες αγωνίζονταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κοντοέ με απευθείας κόκκινη κάρτα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 December 2014 - 15:30:22 UTC