Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σταύρο Δήμα θα ψηφίσουν την Τρίτη οι Β. Οικονόμου, Ι. Κουράκος - «Παρών» ο Β. Καπερνάρος
  • [02] «Παρών» θα ψηφίσει την Τρίτη ο Β. Καπερνάρος
  • [03] Γιάννης Κουράκος: Θα ψηφίσω Σταύρο Δήμα την Τρίτη
  • [04] Π. Καμμένος: Ο κ. Σαμαράς πρέπει να αντιληφθεί ότι αποτελεί παρελθόν για τη χώρα
  • [05] Απορρίπτει η ΔΗΜΑΡ την πρόταση του πρωθυπουργού
  • [06] Επιχείρηση διάσωσης ορειβάτισσας στον Όλυμπο
  • [07] Η Σαουδική Αραβία δεν πρόκειται να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου

  • [01] Σταύρο Δήμα θα ψηφίσουν την Τρίτη οι Β. Οικονόμου, Ι. Κουράκος - «Παρών» ο Β. Καπερνάρος

    Θα ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα κατά τη δεύτερη και τρίτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, επειδή, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σημερινή πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά υπερκαλύπτει το κείμενο των οκτώ βουλευτών.

    Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο κείμενο, που είχαν υπογράψει οκτώ βουλευτές, ζητούσαν εκτός από την εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή, την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Συνταγματικής Αναθεώρησης και ορισμό εθνικών εκλογών μέσα στο 2015.

    Διαβάστε επίσης;

    Γιάννης Κουράκος: Θα ψηφίσω Σταύρο Δήμα την Τρίτη

    «Παρών» θα ψηφίσει την Τρίτη ο Β. Καπερνάρος

    [02] «Παρών» θα ψηφίσει την Τρίτη ο Β. Καπερνάρος

    Παρών θα ψηφίσει την Τρίτη ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, σύμφωνα με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο κ. Καπερνάρος είπε ότι «από τη στιγμή που και τα δύο μεγάλα κόμματα θέλουν εκλογές ας πάμε σε εκλογές και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Εγώ θα ψηφίσω παρών».

    [03] Γιάννης Κουράκος: Θα ψηφίσω Σταύρο Δήμα την Τρίτη

    Ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Κουράκος με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ξεκαθαρίζει ότι θα ψηφίσει στην ψηφοφορία της Τρίτης τον Σταύρο Δήμα. Ο κ. Κουράκος, ο οποίος είχε ψηφίσει «παρών» στην πρώτη ψηφοφορία, είπε: «Ο κ. Σαμαράς με τη δήλωσή του, κάλυψε τις τρεις προϋποθέσεις που είχα θέσει. Ως εκ τούτου, την Τρίτη εγώ θα ψηφίσω τον Σταύρο Δήμα με τον οποίον, εκτός των άλλων, με συνδέει πολύχρονη φιλία».

    Να σημειωθεί ότι ο κ. Κουράκος είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι προϋποθέσεις που θέτει είναι: Πρώτον, κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας, δεύτερον, ολοκλήρωση συνταγματικής αναθεώρησης και τρίτον, εκλογές εντός του 2015.

    [04] Π. Καμμένος: Ο κ. Σαμαράς πρέπει να αντιληφθεί ότι αποτελεί παρελθόν για τη χώρα

    «Μετά την αποτυχία προσέλκυσης βουλευτών, με προσκλήσεις, απειλές και απόπειρες χρηματισμού, ο κ. Σαμαράς βγάζει στο σφυρί υπουργικούς θώκους» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στην πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για εθνική συναίνεση προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση. «Πρέπει να αντιληφθεί ότι αποτελεί παρελθόν για τη χώρα. Ήρθε η ώρα να επιστρέψει στην πολιτική του ερημιά», συμπληρώνει στη δήλωσή του ο κ. Καμμένος.

    [05] Απορρίπτει η ΔΗΜΑΡ την πρόταση του πρωθυπουργού

    Απορρίπτει η ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του κόμματος, τησυναινετική πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την υπέρβαση της κρίσης. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι: «Η ΔΗΜΑΡ με αποφάσεις του Συνεδρίου και των Οργάνων της έχει ταχθεί κατά της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, με το σκεπτικό ότι δεν πρέπει να συνεχισθούν οι πολιτικές που εγκλωβίζουν την κοινωνία και την οικονομία σε τέλμα».

    Στο σχόλιό της η ΔΗΜΑΡ προσθέτει ότι παράταση του βίου της σημερινής κυβέρνησης σημαίνει παράταση αυτών ακριβώς των αδιέξοδων πολιτικών. «Η χώρα έχει ανάγκη πολιτικής αλλαγής. Έχει ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου» καταλήγει στο σχόλιό της η ΔΗΜΑΡ.

    Διαβάστε επίσης:

    Διαψεύδει η ΔΗΜΑΡ δημοσιεύματα για υποψηφιότητα Κουβέλη

    [06] Επιχείρηση διάσωσης ορειβάτισσας στον Όλυμπο

    Ορειβάτισσα τραυματίστηκε στη 1 το μεσημέρι από πτώση κορμού δέντρου στην περιοχή Καστάνα, στη χαράδρα του Ενιππέα στον Όλυμπο. Η ομάδα ορειβατών στην οποία μετείχε η άτυχη γυναίκα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και στον τόπο το ατυχήματος έφτασαν μετά από πεζοπορία μιάμισης ώρας 12 πυροσβέστες από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίας Λιτοχώρου και Κατερίνης καθώς και επταμελές κλιμάκιο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

    Η τραυματισμένη γυναίκα μεταφέρεται με φορείο στην περιοχή Μύλων Λιτοχώρου όπου θα την παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και θα την μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου και αφού εκτιμηθεί η σοβαρότητα της κατάστασής της ενδέχεται να διακομιστεί στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

    [07] Η Σαουδική Αραβία δεν πρόκειται να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου

    Η Σαουδική Αραβία δήλωσε σήμερα ότι δεν θα μειώσει την παραγωγή της προκειμένου να στηρίξει την τιμή του πετρελαίου στην αγορά, ακόμη κι αν τα μη μέλη του ΟΠΕΚ κάνουν κάτι τέτοιο, σε ένα από τα πλέον αυστηρά μηνύματα που δόθηκαν ποτέ ότι η μεγαλύτερη πετρελαιοεξαγωγός χώρα του κόσμου σχεδιάζει να υπερβεί τη μεγαλύτερη ύφεση στην αγορά εδώ και χρόνια.

    Αναφερόμενος στις χώρες που δεν ανήκουν στον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ), ο Σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου Άλι αλ-Ναΐμι δήλωσε στους δημοσιογράφους:

    «Αν θέλουν να περικόψουν την παραγωγή [πετρελαίου] είναι ευπρόσδεκτοι: εμείς δεν θα περικόψουμε, οπωσδήποτε η Σαουδική Αραβία δεν πρόκειται να περικόψει».

    Πρόσθεσε πως είναι «100 τοις εκατό μη ικανοποιημένος» με τις τιμές όμως αυτές θα βελτιωθούν, αν και δεν είναι σαφές πότε.

    Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ Αμπντάλα αλ-Μπάντρι δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Ρόιτερς πως ελπίζει ότι θα υπάρξει μία ανάκαμψη στην τιμή του πετρελαίου μέχρι το τέλος του 2015.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 December 2014 - 17:30:23 UTC