Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,6%, σε δημοσκόπηση της Marc
  • [02] Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Να πάψουμε να υποκρινόμαστε
  • [03] Διαδηλώσεις στο Μιζούρι των ΗΠΑ
  • [04] Δεκαεξάχρονος στην φυλακή επειδή «εξύβρισε» τον Ρ. Τ. Ερντογάν

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,6%, σε δημοσκόπηση της Marc

    Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 3,6% έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, δίνει η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του Alpha. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», ΣΥΡΙΖΑ απάντησε το 28,5% των ερωτηθέντων και ΝΔ το 24,9%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Ποτάμι με 5,8%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,7%,το ΚΚΕ με 5,3% το ΠΑΣΟΚ με 4,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,3%.

    Το ΛΑ.Ο.Σ. συγκεντρώνει 1,9%, η ΔΗΜΑΡ 1,2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,1%. Άλλο κόμμα απάντησε το 6,9%, άκυρο/Λευκό 3,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 7,6% των ερωτηθέντων.

    Στο ερώτημα πρόωρες εκλογές ή εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, το 56,9% τάσσεται υπέρ της εκλογής Προέδρου από την παρούσα Βουλή, ενώ το 38,7% υπέρ των πρόωρων εκλογών.

    Επίσης, το 67% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει παρόμοια πολιτική με την κυβέρνηση στην οικονομία. Το 57,8% εκτιμά ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί ανησυχία, ενώ το 33,3% ότι εκφράζει την ελπίδα για κάτι καλύτερο.

    [02] Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Να πάψουμε να υποκρινόμαστε

    Η γέννηση του Χριστού, μας προκαλεί «να πάψουμε να υποκρινόμαστε τους χαρούμενους και τους αισιόδοξους, να αποθέσουμε τα παλαιά μας προσωπεία και να ενδυθούμε τον Χριστό και να αναζητήσουμε την προσωπική μας γέννηση, η οποία μπορεί πράγματι να μας δώσει χαρά και αισιοδοξία», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά τουο ΑρχιεπίσκοποςΑθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

    "Τα Χριστούγεννα δεν είναι ένα από τα πολλά παυσίπονα που θα μαλακώσουν τον πόνο μας, ούτε ένας πανηγυρικός θόρυβος, ούτε πολύ περισσότερο μία ευκαιρία απλώς για εξωτερικές φιλανθρωπικές δράσεις και τυπικές εκδηλώσεις που προσφέρουν εφήμερη συναισθηματική ικανοποίηση. Ο Χριστός γεννάται και μας προκαλεί και μας προσκαλεί σε εσωτερική αλλαγή, σε αληθινή γέννηση και αναγέννηση. "Η αληθινή μας γέννηση δεν θα συντελεστεί στον κρότο και στη λάμψη των εξωτερικών μας εκδηλώσεων, αλλά στη σιωπηλή φάτνη της καρδιάς μας" επισημαίνει.

    Ο Μακαριώτατος μας καλεί να αναζητήσουμε το πρόσωπο του Χριστού στα πρόσωπα των αδελφών μας και στον εσωτερικό χώρο της καρδιάς μας. "Ας ανοίξουμε χώρο στην καρδιά μας, με ειλικρίνεια, πραότητα, καταλλαγή για να γεννηθεί ο Χριστός μέσα μας και εμείς μαζί Του".

    [03] Διαδηλώσεις στο Μιζούρι των ΗΠΑ

    Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα σήμερα σε ένα προάστιο του Σεντ Λούις όπου ένας λευκός αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν Αφροαμερικανό που κράδαινε ένα όπλο σε ένα βενζινάδικο την Τρίτη το βράδυ.

    Μία ομάδα διαδηλωτών πραγματοποίησε πορεία στον αυτοκινητοδρόμο 170 στην πόλη Μπέρκλεϊ, του Μιζούρι περίπου στις 3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας εμποδίζοντας την κυκλοφορία για περίπου 45 λεπτά. Η διαδήλωση ακολούθησε μία ολονυχτία στο βενζινάδικο Mobil On The Run όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

    Το κατάστημα αυτό βρίσκεται σε απόσταση λίγων λεπτών από το Φέργκιουσον όπου ένας λευκός αστυνομικός σκότωσε το 18χρονο Μάικλ Μπράουν τον Αύγουστο, πυροδοτώντας διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό.

    [04] Δεκαεξάχρονος στην φυλακή επειδή «εξύβρισε» τον Ρ. Τ. Ερντογάν

    Ένας μαθητής λυκείου ηλικίας 16 ετών συνελήφθη και προφυλακίστηκε στο Ικόνιο, στην κεντρική Τουρκία, για την κατηγορία της "εξύβρισης του προέδρου" Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετέδωσαν σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

    Ο ανήλικος, μέλος ενός κινήματος της Αριστεράς και στον οποίο τα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται, όπως ο νόμος προτάσσει, με τα αρχικά του, M.E.A, κατηγορήθηκε από ένα δικαστήριο ότι «εξύβρισε» τον επικεφαλής του τουρκικού κράτους χθες κατά τη διάρκεια μιας τελετής μνήμης προς τιμή ενός νεαρού δασκάλου που δολοφονήθηκε από ισλαμιστές το 1930, διευκρινίζει το ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN T?rk.

    Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε, ο νεαρός καταφέρθηκε εναντίον του Ερντογάν και της κυβέρνησης, κατηγορώντας τους κυρίως για «διαφθορά», ανέφερε η εφημερίδα Hurriyet.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 December 2014 - 11:30:27 UTC