Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Αδιανόητο να υπονομευτεί η ενότητα από ένα πρόσωπο, όπως ο Γ. Παπανδρέου»
  • [02] Έρχεται κύμα κακοκαιρίας με χιόνια, βοριάδες και τσουχτερό κρύο σε όλη την Ελλάδα
  • [03] Επιχειρήσεις διάσωσης 1.300 μεταναστών στην Σικελία το τελευταίο εικοσιτετράωρο

  • [01] «Αδιανόητο να υπονομευτεί η ενότητα από ένα πρόσωπο, όπως ο Γ. Παπανδρέου»

    Επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου, με αναφορές σε προσωπικούς σχεδιασμούς και ανιστόρητες εσωστρεφείς συζητήσεις, εξαπολύει η Χαρ. Τρικούπη, ενόψει της μεθαυριανής τρίτης ψηφοφορίας για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας και του φημολογούμενου ενδεχομένου εξαγγελίας ίδρυσης νέου κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό.

    Όπως αναφέρεται σε «άτυπη ενημέρωση» που εκδόθηκε «είναι αδιανόητο να υπονομευτεί η ενότητα από ένα πρόσωπο, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου». Και προστίθεται ότι «μια τέτοια ενέργεια θα γινόταν χωρίς εμφανή πολιτικό λόγο, χωρίς ιστορική μνήμη, χωρίς συλλογικό πολιτικό στόχο. Αντιθέτως θα συνιστούσε προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και στους ιστορικούς αγώνες της παράταξης».

    Αναφορά γίνεται και στην πρόσφατη συνάντηση Βενιζέλου-Παπανδρέου στη Βουλή, όπου, όπως αναφέρεται, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου «να μη διασπάσει την παράταξη, καθώς η ενότητα είναι εθνική, παραταξιακή και ηθική του υποχρέωση».

    [02] Έρχεται κύμα κακοκαιρίας με χιόνια, βοριάδες και τσουχτερό κρύο σε όλη την Ελλάδα

    "Αγριεύει" ο καιρός από σήμερα το βράδυ με βροχές, πτώση της θερμοκρασίας, ακόμα και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Η επιδείνωση του καιρού, ωστόσο, αναμένεται να κορυφωθεί τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, οπότε θα επικρατήσει τσουχτερό κρύο, ενώ θα πέσουν και τα πρώτα χιόνια, ακόμα και στα πεδινά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας.

    Η πρώτη επιδείνωση του καιρού αναμένεται από τη νύχτα και κυρίως αύριο, οπότε θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 ως 9 βαθμούς στη Μακεδονία και τη Θράκη (στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη), από 4 έως 13 βαθμούς στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αλλά και στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Σε Κυκλάδες, Κρήτη, νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 16 βαθμούς Κελσίου, στην Αττική από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

    [03] Επιχειρήσεις διάσωσης 1.300 μεταναστών στην Σικελία το τελευταίο εικοσιτετράωρο

    Πέντε ξεχωριστές επιχειρήσεις διάσωσης 1.300, συνολικά, μεταναστών και προσφύγων από την Συρία και την Αφρική πραγματοποιήθηκαν στην Κάτω Ιταλία, το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

    Νότια της Σικελίας, την περασμένη νύχτα, τρία πλοία του ιταλικού πολεμικού ναυτικού και δυο εμπορικά πλοία πήραν μέρος σε επιχείρηση διάσωσης 900 μεταναστών οι οποίοι επέβαιναν σε τέσσερα διαφορετικά πλεούμενα τα οποία κινδύνευαν να βυθιστούν. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μεσσίνα, στην Σικελία.

    Παράλληλα, άλλοι 400 μετανάστες αναμένεται να αφιχθούν εντός των προσεχών ωρών στο λιμάνι του Ποτσάλο, πάντα στην Σικελία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 December 2014 - 13:30:21 UTC