Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς: «Δεν θα είναι παρένθεση η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ»
  • [02] Πρωτοχρονιά σε χειμωνιάτικο σκηνικό
  • [03] Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο στη Σουηδία
  • [04] Η Β. Κορέα κατηγορεί τις ΗΠΑ για τη διακοπή της σύνδεσής της με το Ιντερνετ

  • [01] Ν. Παππάς: «Δεν θα είναι παρένθεση η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ»

    «Όσοι ελπίζουν ότι το σενάριο της παρένθεσης ειναι εφικτό, δεν κάνουν απλώς την ευχή τους πολιτικό συμπέρασμα.Παραβλέπουν δομικές διαφορές της επικείμενης εκλογικής μάχης με τις προηγούμενες», επισημαίνει σε άρθρο του στα ΝΕΑ, ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς. Ο κ. Παππάς σημειώνει ότι « ... η χώρα είναι μπροστά σε μια αλλαγή ιστορικών διαστάσεων .΄Οχι μπροστά σεμια εναλλαγή κομμάτων στη διακυβέρνηση. Ειναι μπροστά σ΄ ένα νέο ιστορικό κεφάλαιο, οχι μπροστά σε πολιτική παρένθεση» ενώ κάνει λόγο για επικείμενη νίκη μιας πλατιάς κοινωνικής και εκλογικής συμμαχίας που θα ξεκινήσει να γιατρεύει τις μνημονικακές πληγές.

    [02] Πρωτοχρονιά σε χειμωνιάτικο σκηνικό

    Σημαντική επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από τις νυχτερινές ώρες και αναμένεται να κορυφωθεί τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, οπότε θα επικρατήσει τσουχτερό κρύο, ενώ θα πέσουν και τα πρώτα χιόνια, ακόμα και στα πεδινά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας. Σταδιακά και μέχρι το βράδυ της Κυριακής οι βροχές και οι καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως των βόρειων περιοχών.

    Σήμερα θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

    Normal 0

    false false false

    MicrosoftInternetExplorer4

    Στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

    /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 ως 9 βαθμούς στη Μακεδονία και τη Θράκη (στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη), από 4 έως 13 βαθμούς στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αλλά και στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Σε Κυκλάδες, Κρήτη, νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 16 βαθμούς Κελσίου, στην Αττική από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

    Για αύριο, Κυριακή, οι τοπικές νεφώσεις θα αυξηθούν και εκδηλωθούν στα Δυτικά βροχές και καταιγίδες, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Δυτικής Στερεάς και της Ηπείρου. Σταδιακά και μέχρι το βράδυ της Κυριακής οι βροχές και οι καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως των βόρειων περιοχών.

    Τη Δευτέρα τα ισχυρά φαινόμενα από τις πρωινές ώρες θα περιοριστούν στα δυτικά, τα βόρεια (κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

    [03] Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο στη Σουηδία

    Η σουηδική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία με την κεντροδεξιά αντιπολίτευση, που της επιτρέπει να μην προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές και να επιλύσει την πολιτική κρίση στην οποία έχει βυθίσει τη χώρα η ακροδεξιά.

    "Με τη συμφωνία στην οποία καταλήξαμε που επιτρέπει σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας να κυβερνήσει, η κυβέρνηση δεν θα διοργανώσει πρόωρες εκλογές" τον Μάρτιο, όπως είχε ανακοινωθεί στις αρχές του μήνα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν, έχοντας δίπλα του εκπροσώπους των Πρασίνων, κυβερνητικών συμμάχων του, και των τεσσάρων μελών της (κεντροδεξιάς) Συμμαχίας σε κοινή συνέντευξη Τύπου στη Στοκχόλμη.

    Η εφημερίδα Expressen έγραφε από νωρίς σήμερα στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι ο πρωθυπουργός Λεβέν επρόκειτο να ματαιώσει εντός της ημέρας τις προγραμματισμένες για τις 22 Μαρτίου πρόωρες εκλογές. Οι Σοσιαλδημοκράτες του Λεβέν, οι Πράσινοι, εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού, καθώς και τα κεντροδεξιά κόμματα της αντιπολίτευσης: οι Μετριοπαθείς, οι Φιλελεύθεροι, οι Χριστιανοδημοκράτες και το Κόμμα του Κέντρου είχαν καλέσει σε κοινή συνέντευξη Τύπου στη Στοκχόλμη, γεγονός που υποδήλωνε την επίτευξη μιας συμφωνίας.

    [04] Η Β. Κορέα κατηγορεί τις ΗΠΑ για τη διακοπή της σύνδεσής της με το Ιντερνετ

    Η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι αυτές ευθύνονται για τη διακοπή της σύνδεσής της με το Ιντερνετ στις αρχές της εβδομάδας, ενώ αποκάλεσε τον αμερικανό πρόεδρο "πίθηκο" γιατί ενθάρρυνε τις κινηματογραφικές αίθουσες να προβάλουν την ταινία "The Interview", μια κωμωδία που πραγματεύεται σενάριο συνωμοσίας της CIA για τη δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν.

    "Ο Μπαράκ "Ομπάμα είναι πάντα απρόσεκτος στα λόγια και τις πράξεις όπως ένας πίθηκος μέσα σε ένα τροπικό δάσος", τονίζει η Εθνική Επιτροπή Αμυνας της Βόρειας Κορέας κατηγορώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι ώθησε τις κινηματογραφικές αίθουσες να προβάλουν την ταινία ανήμερα τα Χριστούγεννα. "Ο Ομπάμα θα ήταν καλύτερα να ωθούσε τον εαυτό του να καθαρίσει όλες τις φαύλες δραστηριότητες που οι ΗΠΑ έχουν διαπράξει εξαιτίας της εχθρικής πολιτικής τους απέναντι (στη Βόρεια Κορέα), εάν ο ίδιος επιθυμεί ειρήνη στο αμερικανικό έδαφος. Τότε όλα θα πάνε καλά", προσθέτει.

    "Εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να είναι αλαζονικές, δεσποτικές και να χρησιμοποιούν γκανγκστερικές πρακτικές παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις (της Βόρειας Κορέας), θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι οι αποτυχημένες πολιτικές τους ενέργειες θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε θανατηφόρα πλήγματα", δήλωσε εκπρόσωπος σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

    Πριν από ένα μήνα, τα κινηματογραφικά στούντιο της Sony δέχθηκαν μαζική επίθεση στους υπολογιστές τους, την οποία το FBI έπειτα από έρευνα απέδωσε στη Βόρεια Κορέα. Η Πιονγκγιάνγκ, η οποία είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι ήταν τελείως εχθρική απέναντι στην προβολή της ταινίας, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στη διαδικτυακή επίθεση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 December 2014 - 11:30:28 UTC