Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη επιχείρηση αεροκομιδής των επιβατών του "Νorman Αtlantic"
  • [02] Ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος για τη στέγαση και την επανένταξη 1.200 αστέγων
  • [03] Αγνοείται η τύχη τριών ανθρώπων μετά το ναυάγιο τουρκικού εμπορικού πλοίου στα ανοικτά της Ραβέννας
  • [04] Τουρκικό εμπορικό πλοίο ναυάγησε στα ανοικτά της Ραβένας

  • [01] Σε εξέλιξη επιχείρηση αεροκομιδής των επιβατών του "Νorman Αtlantic"

    Συνεχείς ρίψεις νερού για την κατάσβεση της μεγάλη φωτιάς που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στο γκαράζ του επιβατηγού πλοίου «Νorman Αtlantic», ενώ αυτό έπλεε 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα, πραγματοποιεί εδώ και ώρα ρυμουλκό που βρίσκεται στο σημείο.

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ, το Νorman Αtlantic δεν έχει πάρει καμιά επικίνδυνη κλίση, ενώ στο σημείο βρίσκονται τρία ρυμουλκά και είναι σε εξέλιξη η μεταφορά όλων των επιβατών από ελικόπτερα της ιταλικής ακτοφυλακής στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «cruise europa».

    Εντολή να αρχίσει επιχείρηση αερομεταφοράς επιβατών του ιταλικού επιβατηγού πλοίου δόθηκε στο ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας που ίπταται της περιοχής. Σε ετοιμότητα να συμμετάσχουν στην επιχείρηση, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, είναι άλλα 4 ελικόπτερα (μεταξύ των οποίων μεταφορικά ελικόπτερα του Στρατού Σινουκ) που βρίσκονται στην Κέρκυρα.

    Αυτό που προσπαθούν να κάνουν οι ιταλικές αρχές, είναι να καταφέρουν να ολοκληρώσουν την επιχείρηση πριν πέσει το σκοτάδι καθώς στην περιοχή επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες αφού πνέουν άνεμοι εντάσεως έως και 9 μποφόρ σε συνδυασμό με χαλάζι και βροχή, πρόσθεσε ο ίδιος.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε νέα ενημέρωση το μεσημέρι ανέφερε ότι σε κανέναν από τους επιβάτες του φλεγόμενου πλοίου δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα υγείας και ότι αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη επιχείρηση μεταφοράς επιβατών από αέρος, με ελικόπτερα της ιταλικής ακτοφυλακής, ανά δύο άτομα προς το επιβατηγό πλοίο cruise europa.

    Στο σημείο, τόνισε, βρίσκονται άλλα επτά παραπλέοντα πλοία που είναι έτοιμα να συνδράμουν για βοήθεια. Μέχρι στιγμής, πρόσθεσε ο κ.Λαγκαδιανός, με την επιχείρηση αεροκομιδής με ελικόπτερα έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στο cruise europa 14 άτομα.

    Τέλος, αναφέρθηκε και στην παρουσία δύο ρυμουλκών σκαφών, το ένα εκ των οποίων κάνει ρίψεις για κατάσβεση της φωτιάς ενώ στην περιοχή βρίσκονται ελικόπτερα super puma και αεροσκάφος c-130.

    [02] Ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος για τη στέγαση και την επανένταξη 1.200 αστέγων

    Υπογράφτηκαν οι συμβάσεις του υπουργείου Εργασίας, με 60 δήμους την Εκκλησία, το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) και μη κερδοσκοπικούς φορείς, για την υλοποίηση του προγράμματος που θα εξασφαλίσει από τον Ιανουάριο τη στέγαση, και την εργασιακή επανένταξη 1200 αστέγων συμπολιτών μας.

    Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο συνολικός προϋπολογισμός του οποίου είναι 9,4 εκατ. ευρώ, καταβλήθηκαν στους φορείς της Εκκλησίας και της Αυτοδιοίκησης προκαταβολές άνω 8 εκατ. ευρώ, για παροχή τροφίμων και γευμάτων μέσα στις γιορτές. Παράλληλα, προωθήθηκαν όλες οι συμβάσεις για την στήριξη κοινωνικών ξενώνων, και μονάδων αστέγων προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ.

    «Η στήριξη στους πλέον αδύναμους συμπολίτες μας, που δεν διαθέτουν συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης, είναι πολλαπλάσια των χρημάτων που διατίθενται, χάρη στη συνεργασία με την Εκκλησία, την Αυτοδιοίκηση, Περιφέρειες και Δήμους αλλά και τους μη κερδοσκοπικούς φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών» αναφέρει σε δήλωσή του με αφορμή την δρομολόγηση του προγράμματος (2014-2015) για τους αστέγους, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλης Κεγκέρογλου.

    [03] Αγνοείται η τύχη τριών ανθρώπων μετά το ναυάγιο τουρκικού εμπορικού πλοίου στα ανοικτά της Ραβέννας

    Η τύχη τριών ανθρώπων αγνοείται μετά το ναυάγιο ενός υπό τουρκική σημαία εμπορικού πλοίου στη βόρεια Αδριατική, στα ανοικτά του ιταλικού λιμανιού της Ραβέννας, μέσα σε ταραγμένη θάλασσα, ανακοινώθηκε από την ακτοφυλακή.

    Οι τρεις ήταν μεταξύ των ένδεκα προσώπων που επέβαιναν στο τουρκικό πλοίο και σε ένα άλλο υπό σημαία του Μπελίζ. Τα δύο σκάφη συγκρούσθηκαν μέσα σε τρικυμία σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από την ακτή.

    [04] Τουρκικό εμπορικό πλοίο ναυάγησε στα ανοικτά της Ραβένας

    Ένα εμπορικό πλοίο που φέρει τουρκική σημαία ναυάγησε στη βόρεια Αδριατική, στα ανοικτά του ιταλικού λιμανιού της Ραβέννας, έπειτα από σύγκρουση με ένα άλλο σκάφος σε ταραγμένη θάλασσα, έγινε γνωστό από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Πλοία της ακτοφυλακής βρίσκονται επιτόπου και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αγνοείται η τύχη μελών του πληρώματος του ναυαγισμένου πλοίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 December 2014 - 13:30:21 UTC