Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το μεσημέρι η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου
  • [02] Μάχη με τις φλόγες και τα μποφόρ για τη διάσωση των επιβατών του Norman Atlantic
  • [03] Η Ν. Κορέα προτείνει την επανέναρξη των συνομιλιών με το καθεστώς της Β. Κορέας
  • [04] Για πιθανή συντριβή του αεροσκάφους της AirAsia στη θάλασσα μιλούν πλέον οι υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης

  • [01] Το μεσημέρι η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου

    Στις 12 το μεσημέρι θα διεξαχθεί, στην ολομέλεια της Βουλής, η τρίτη ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθούν οι απαραίτητες 180 ψήφοι, θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ψηφοφορίας, θα συνεδριάσει, στις 14:00 στη Βουλή, το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

    [02] Μάχη με τις φλόγες και τα μποφόρ για τη διάσωση των επιβατών του Norman Atlantic

    Υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, λόγω ενίσχυσης των ανέμων και με χαμηλές θερμοκρασίες, συνεχίζεται από εναέρια μέσα η επιχείρηση μετεπιβίβασης των επιβατών από το πλοίο «Norman Atlantic», στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά χθες τα ξημερώματα υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ έπλεε στα στενά του Οτράντο. Στην επιχείρηση συμμετέχουν τέσσερα ελικόπτερα Super Puma, ένα ελληνικό και τρία ιταλικά.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο, είναι υπό πλήρη έλεγχο ενώ οι ιταλικές αρχές φέρεται να μετέφεραν υγειονομικό προσωπικό επι του πλοίου, προκειμένου να παρέχουν βοήθεια στους υπόλοιπους επιβαίνοντες.

    Το υπουργείο Ναυτιλίας πριν από λίγο ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των διασωθέντων ανέρχεται στους 221 σε σύνολο 478 (επιβάτες και πλήρωμα). Επίσης, σταμάτησε επιχείρηση μετεπιβίβασης επιβαινόντων σε παραπλέον ιταλικό πολεμικό σκάφος λόγω ενίσχυσης των ανέμων.

    Επίσης, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών σταμάτησε η διαδικασία ρυμούλκησης του «Norman Atlantic» σε λιμάνι της Ιταλίας, ενώ όπως έγινε γνωστό από το αρμόδιο κέντρο έρευνας και διάσωσης της Ιταλίας RCC ROMA το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Spirit of Piraeus» μαζί με τους 49 διασωθέντες επιβάτες του Norman Atlantic αναμένεται να καταπλεύσει στο Μπάρι και όχι στο λιμάνι του Μπρίντιζι της Ιταλίας όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Στο πλοίο μεταξύ των 49 επιβαινόντων, είναι 27 Έλληνες.

    Χθες διαπιστώθηκε ο θάνατος ενός 67χρονου 'Ελληνα, ο οποίος στην προσπάθειά του να κατέβει από το πλοίο τραυματίστηκε σοβαρά στη γλίστρα διάσωσης επιβατών. Στην ίδια γλίστρα βρίσκονταν και η γυναίκα του, η οποία διεσώθη και μεταφέρθηκε με σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής στο Μπρίντιζι της Ιταλίας.

    [03] Η Ν. Κορέα προτείνει την επανέναρξη των συνομιλιών με το καθεστώς της Β. Κορέας

    Την επανέναρξη των συνομιλιών υψηλού επιπέδου, μεταξύ της Νότιας και της Βόρειας Κορέας τον Ιανουάριο προτείνει η κυβέρνηση της Σεούλ δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επανένωση των οικογενειών που χωρίστηκαν κατά τη διάρκεια του αιματηρού πολέμου της κορεατικής χερσονήσου. Ο υπεύθυνος υπουργός ενοποίησης της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας και επικεφαλής των υποθέσεων που αφορούν τις σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί με τους εκπροσώπους του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας Σεούλ στην Πιονγκγιάνγκ. Ο υπουργός είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι ελπίζει η Βόρεια Κορέα να αποδεχθεί την πρόταση αυτή.

    [04] Για πιθανή συντριβή του αεροσκάφους της AirAsia στη θάλασσα μιλούν πλέον οι υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης

    Το αεροσκάφος της εταιρείας AirAsia από τη Μαλαισία που μετέφερε 162 επιβάτες και πλήρωμα και εξαφανίστηκε πριν από 24 ώρες από τα ραντάρ μετά την αποτυχημένη προσπάθεια των πιλότων να αλλάξουν πορεία στην πτήση του αεροπλάνου για να αποφύγουν μια καταιγίδα, πιστεύεται ότι συνετρίβη στη θάλασσα, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της Ινδονησίας στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας. «Με βάση την εκτίμηση της ομάδας που συντονίζει την έρευνα ( το αεροσκάφος) βρίσκεται μέσα στο νερό» ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας και διάσωσης στο πρακτορείο ειδήσεων της Ινδονησίας. Ο ίδιος όμως απέφυγε να πει μια πιθανή τοποθεσία συντριβής του αεροπλάνου.

    Οι αρχές της Ινδονησίας ερευνούν στη Θάλασσα της Ιάβας από τα ξημερώματα σήμερα για να εντοπίσουν το αεροπλάνο AirAsia που εξαφανίστηκε την Κυριακή κατά τη διάρκεια πτήσης από την πόλη Σουραμπάγια της Ινδονησίας προς την Σιγκαπούρη. Στο μεταξύ, και η Κίνα προσφέρθηκε να στείλει αεροσκάφη και πλοία για να συνδράμει στην αναζήτηση του αεροσκάφους. Η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία και η Αυστραλία έχουν στείλει αεροσκάφη και πλοία για να συνδράμουν την Ινδονησία στις επιχειρήσεις έρευνας. Οι ΗΠΑ έχουν επίσης δηλώσει έτοιμες για να βοηθήσουν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 December 2014 - 5:30:21 UTC