Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα ψηφοδέλτια και την εκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ συζητά η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος
  • [02] Ως εγγυητή της σύνεσης και των προοδευτικών λύσεων, παρουσίασε το Ποτάμι ο Στ. Θεοδωράκης
  • [03] Ευ. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη είναι ο εγγυητής της εθνικής σταθερότητας
  • [04] Αναστέλλεται από αύριο η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων
  • [05] Αύριο η καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
  • [06] Χιονοθύελλα στην ορεινή Πελοπόννησο
  • [07] Τη συνδρομή των αλβανικών αρχών ζήτησε η εισαγγελία Πρωτοδικών του Μπάρι

  • [01] Τα ψηφοδέλτια και την εκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ συζητά η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος

    Έντονες διεργασίες σε όλα τα επίπεδα του κόμματος βρίσκονται σε εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συζητούνται η συγκρότηση των ψηφοδελτίων, η πολιτική των συμμαχιών πέρα από τα ψηφοδέλτια, η προετοιμασία για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, η προεκλογική εκστρατεία και οι ιεραρχήσεις που θα αποσκοπούν στην όσο το δυνατόν ευρύτερη νίκη στις εκλογές.

    Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του προς την Πολιτική Γραμματεία -η συνεδρίαση της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη-, σημείωσε ότι στόχος είναι η αυτοδυναμία, ενώ τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα εκδηλωθεί ισχυρή προπαγανδιστική επιχείρηση εκ μέρους της κυβέρνησης με στόχο την τρομοκράτηση του λαού.

    Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε πριν από λίγο να συνεδριάσει την Παρασκευή η Κεντρική Επιτροπή για να οριστικοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα ψηφοδέλτια και το Σαββατοκύριακο 3-4 Ιανουαρίου, να συνέλθει το Διαρκές Συνέδριο προκειμένου, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, να οριστικοποιηθούν αποφάσεις πολιτικού και οργανωτικού χαρακτήρα και να ξεκινήσει και τυπικά η εκλογική εκστρατεία.

    Όσον αφορά τα ψηφοδέλτια γίνεται συζήτηση σχετικά με τον αριθμό συνεργαζόμενων που θα μπορούν να ενταχθούν στα κομματικά ψηφοδέλτια.

    Για τον Φώτη Κουβέλη, κομματικές πηγές θεωρούν βέβαιο ότι δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, πιθανόν να είναι υποψήφιος στην Α' Αθήνας.

    Στο μεταξύ, με δήλωσή του ο Γιάννης Μηλιός γνωστοποίησε ότι δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής, ενώ εκφράζει την πρόθεσή του να δώσει όλες του τις δυνάμεις για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

    [02] Ως εγγυητή της σύνεσης και των προοδευτικών λύσεων, παρουσίασε το Ποτάμι ο Στ. Θεοδωράκης

    Το Ποτάμι ως υπερασπιστή της σύνεσης και της λογικής, που θα εγγυηθεί προοδευτικές λύσεις, ανάμεσα στο λάθος της Δεξιάς και της Αριστεράς, παρουσίασε σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης στη πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του Ποταμιού.

    Με βασικές προτεραιότητες τη Δικαιοσύνη, την Εργασία και την Παιδεία και κοινό παρονομαστή την ισονομία, το Ποτάμι είναι εδώ για να συμβάλει στη διάσωση της χώρας συγκρουόμενο με τον λαϊκισμό, τα άνομα συμφέροντα, τις συντεχνίες και τους κομματικούς στρατούς, είπε ο επικεφαλής του, ασκώντας σκληρή κριτική τόσο στα δύο κυβερνητικά κόμματα όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Ενόψει του Φεβρουαρίου και των επιταγών που επιφέρει, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε την ανάγκη ύπαρξης «εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με ανθρώπους που ξέρουν τα θέματα, λογικούς που θα ξέρουν να χτίζουν συμμαχίες, χωρίς μανιχαϊσμούς».

    [03] Ευ. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη είναι ο εγγυητής της εθνικής σταθερότητας

    «Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να κερδίσουμε τη δική μας "Ναυμαχία της Σαλαμίνας", όταν ακούστηκε το "πάταξον μεν, άκουσον δε"» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και έθεσε ως στόχο του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση να είναι το τρίτο κόμμα και να λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή.

    Σημείωσε ότι θα ήταν τραγικό να δοθεί στους εκπροσώπους του νεοναζισμού η τρίτη εντολή και πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι αυτό που θα υπερβεί εκλογικά «τη στείρα διπολική δήθεν αντιπαράθεση» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ.

    Αναπτύσσοντας το σκεπτικό του ενόψει των εκλογών, τόνισε πρώτον ότι είναι προφανές ότι δεν υπάρχει αυτοδυναμία, δεύτερον ότι δεν υπάρχουν επίσης δεύτερες εκλογές διότι δεν μπορεί να δαπανηθεί ο δεύτερος μήνας της παράτασης, ο Φεβρουάριος και άρα, τρίτον, «όχι» ακυβερνησία και «όχι» άλλοθι σε κανέναν. Πρέπει, είπε, να υπάρχει κυβέρνηση, γιατί δεν θα υπάρχει περιθώριο να ολοκληρωθεί το εθνικό πλαίσιο της νέας σελίδας. Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη είναι ο εγγυητής της εθνικής σταθερότητας, όχι της κυβερνητικής, ο εγγυητής της εθνικής στρατηγικής, που «σημαίνει ότι χρειαζόμαστε πράγματι μια προγραμματική συμφωνία με ένα ελάχιστο περιεχόμενο και έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό να οδηγήσει στη μέγιστη δυνατή συστράτευση όλων των εθνικών δυνάμεων στην ευθύνη».

    [04] Αναστέλλεται από αύριο η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων

    Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας συνεδρίασε εκτάκτως στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, μετά τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου 2015 και αποφάσισε ομόφωνα να ανασταλεί από αύριο, Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014, η αποχή διαρκείας των δικηγόρων για το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

    Η αποχή αποφασίσθηκε με το Πανελλαδικό δημοψήφισμα των δικηγόρων στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2014.

    [05] Αύριο η καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

    Αύριο, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα καταβληθεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε επιπλέον 999 δικαιούχους. Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, συνεχίζεται η διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί.

    Το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα καταβάλλεται μετά την επικύρωσή του από την Κοινωνική Υπηρεσία του οικείου δήμου, η οποία είναι και αρμόδια για την παροχή πληροφοριών προς τους πολίτες.

    [06] Χιονοθύελλα στην ορεινή Πελοπόννησο

    Χιονίζει ακατάπαυτα, από το πρωί σήμερα, στα ορεινά της Πελοποννήσου, ενώ τις τελευταίες δύο ώρες είναι σε εξέλιξη χιονοθύελλα στην κεντρική Πελοπόννησο, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

    Μέσα στην Τρίπολη το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα, ενώ με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στην πόλη, και κυρίως σε δρόμους με μικρή κίνηση.

    Στην ορεινή Κορινθία, και συγκεκριμένα από Κιάτο και Ξυλόκαστρο προς Γκούρα, Φενεό, Τρίκαλα και όλη την ορεινή δυτική Κορινθία, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

    Μόνο με αλυσίδες διεξάγεται, επίσης, η κυκλοφορία σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας και συγκεκριμένα σε Γορτυνία, Μαντινεία και ορεινή Κυνουρία, καθώς και στην εθνική οδό Τρίπολης- Αρχαίας Ολυμπίας.

    Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Καλαμάτας- Σπάρτης, ενώ αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με τη νταλίκα στο Λεβίδι και άνοιξε η εθνική οδός Τρίπολης- Σπάρτης, που είχε διακοπεί η κυκλοφορία από την έντονη χιονόπτωση στο ύψος της Μανθυρέας.

    Από την Τρίπολη προς τη Σπάρτη, τα αυτοκίνητα άρχισαν να κινούνται με πολύ χαμηλή ταχύτητα και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Λόγω της έντονης χιονόπτωσης και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος έχουν σημειωθεί τροχαία ατυχήματα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.

    [07] Τη συνδρομή των αλβανικών αρχών ζήτησε η εισαγγελία Πρωτοδικών του Μπάρι

    Τη συνδρομή των αλβανικών αρχών για την κατάσχεση του πλοίου Norman Atlantic και ό,τι υπάρχει μέσα σ' αυτό, καθώς και για τη διεξαγωγή των σχετικών ανακρίσεων, ζήτησε από τη Γενική Εισαγγελία της Αλβανίας η εισαγγελία Πρωτοδικών του Μπάρι της Ιταλίας.

    Από το Γραφείο της Γενικής Εισαγγελίας της Αλβανίας ανακοινώθηκε, σήμερα, ότι διεξάγονται ήδη όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να παρασχεθεί άμεσα κάθε δυνατή βοήθεια στις ιταλικές δικαστικές αρχές σε ό,τι αφορά την έρευνα για τη ναυτική τραγωδία με το Norman Atlantic.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 December 2014 - 15:30:22 UTC