Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει το μεσημέρι η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο
  • [03] Βελτίωση του καιρού από σήμερα
  • [04] Εντοπίστηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός σε προαύλιο χώρο κατοικίας
  • [05] Τηλεφωνική επικοινωνία Κέρι - Λαβρόφ για Ουκρανία και Μέση Ανατολή
  • [06] Ανάρρωσε ο Ιταλός γιατρός που είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα
  • [07] Πέθανε ο Μάριο Κουόμο, τρεις φορές κυβερνήτης της Νέας Υόρκης
  • [08] «Καλή αντάμωση εκεί ψηλά», το μυθιστόρημα για ήρωες και καιροσκόπους του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου
  • [09] Ο καρκίνος πιο συχνά οφείλεται σε μια «κακή τύχη» παρά σε γενετικές αιτίες

  • [01] Συνεδριάζει το μεσημέρι η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

    Συνεδριάζει το μεσημέρι , η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για να οριστικοποιήσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα ψηφοδέλτια. Αύριο συγκαλείται το Διαρκές Συνέδριο, στο κλειστό γυμναστήριο του TAE KWON DO στο Π. Φάληρο, προκειμένου, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, να οριστικοποιηθούν αποφάσεις πολιτικού και οργανωτικού χαρακτήρα και να ξεκινήσει και τυπικά η εκλογική εκστρατεία. Τις εργασίες του θα ανοίξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρας, παρουσιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματός του. Χθες, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο κ. Τσίπρας, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «το 2015 θα είναι η χρονιά της ανατροπής και της αξιοπρέπειας» και απηύθυνε «ένα μεγάλο ενωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο».

    [02] Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σήμερα στις 08:16, με επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο 60 χλμ νοτιοδυτικά της Ζακύνθου. Η δόνηση προερχόταν από απόσταση 302 χλμ δυτικά της Αθήνας.

    [03] Βελτίωση του καιρού από σήμερα

    Αισθητή βελτίωση του καιρού αναμένεται από σήμερα. Ωστόσο, στην «κατάψυξη» βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από τη χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών. Χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός επικρατούν σήμερα στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -18 έως 2 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -10 έως 5 στη Βόρεια Ελλάδα και από -8 έως 5 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα.

    Στο μεταξύ, κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων σε όλη τη χώρα. Κλειστή παραμένει η πορθμειακή γραμμή Ρίου- Αντιρρίου.

    [04] Εντοπίστηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός σε προαύλιο χώρο κατοικίας

    Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος δεν είχε εκραγεί, εντοπίστηκε χθες το πρωί από ιδιώτη στον προαύλιο χώρο κατοικίας στη Μεταμόρφωση. Πρόκειται για ένα δοχείο 30 λίτρων, που όπως διαπιστώθηκε περιείχε ποσότητα εκρηκτικής ύλης, πιθανότατα αμμωνιοδυναμίτιδας, τρεις πυροκροτητές, δύο κομμάτια βραδύκαυστο φυτίλι και κομμάτια στουπιού. Ο μηχανισμός παρελήφθη από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο και εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Για την υπόθεση διεξάγει έρευνα η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

    [05] Τηλεφωνική επικοινωνία Κέρι - Λαβρόφ για Ουκρανία και Μέση Ανατολή

    Οι επικεφαλής της διπλωματίας της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Σεργκέι Λαβρόφ και Τζον Κέρι, συνομίλησαν τηλεφωνικά χθες για τις κρίσεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, δήλωσε Αμερικανός διπλωμάτης. Οι δύο ΥΠΕΞ «συνομίλησαν στο τηλέφωνο. Συζήτησαν για την κατάσταση στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή», περιορίστηκε να πει ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Οι Κέρι και Λαβρόφ, οι οποίοι διατηρούν καλή προσωπική σχέση, συζητούν συχνά, παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις των κυβερνήσεών τους έχουν επιδεινωθεί ραγδαία εξαιτίας διαφόρων φακέλων, και ιδίως λόγω της κρίσης στην Ουκρανία. Η Μόσχα είχε καταγγείλει πριν από περίπου δέκα ημέρες την Ουάσινγκτον ότι επιδιώκει την αναζωπύρωση της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία και είχε επικρίνει την επιβολή νέων κυρώσεων από μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης. Σε ό,τι αφορά το Μεσανατολικό οι ΗΠΑ τάχθηκαν αυτή την εβδομάδα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εναντίον ενός παλαιστινιακού σχεδίου ψηφίσματος, ενώ αντιθέτως η Ρωσία τάχθηκε υπέρ. Οι δύο χώρες έχουν εξάλλου διαμετρικά αντίθετες θέσεις όσον αφορά τον πόλεμο στη Συρία. Μολαταύτα, συνεργάζονται στενά στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της ομάδας 5+1 με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

    [06] Ανάρρωσε ο Ιταλός γιατρός που είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα

    Ένας Ιταλός γιατρός που είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα στη δυτική Αφρική ανάρρωσε μετά τη λήψη μιας πειραματικής θεραπείας, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο 50χρονος γιατρός από τη Σικελία, του οποίου το όνομα δεν είναι γνωστό, είχε νοσηλευτεί σε θάλαμο απομόνωσης στο Spallanzani Ινστιτούτο της Ρώμης, που ειδικεύεται σε μολυσματικές ασθένειες. Ο γιατρός που νοσηλευόταν από τον περασμένο Νοεμβρίου τις τελευταίες δέκα ημέρες μπορούσε να αναπνεύσει, να περπατήσει και να τραφεί χωρίς ιατρική. Ο Ιταλός γιατρός εργάστηκε από τον Οκτώβριο για μια ιταλική ΜΚΟ έκτακτης ανάγκης στη Σιέρα Λεόνε, όταν προσβλήθηκαν από τη νόσο.

    Εν τω μεταξύ μια νοσοκόμα στη Βρετανία η οποία επίσης προσβλήθηκε από Έμπολα κατά τη διάρκεια μιας ανθρωπιστικής αποστολής στη Σιέρα Λεόνε λαμβάνει επίσης μια πειραματική θεραπεία. Η νοσηλεύτρια βρίσκεται στο Free Royal Hospital του Λονδίνου, το μοναδικό εξοπλισμένο νοσηλευτικό ίδρυμα με δωμάτια απομόνωσης για τη θεραπεία του ιού Έμπολα στη Βρετανία.

    [07] Πέθανε ο Μάριο Κουόμο, τρεις φορές κυβερνήτης της Νέας Υόρκης

    Ο Μάριο Κουόμο ο τρεις φορές κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, ο οποίος είχε αρνηθεί αρκετές φορές τις προτάσεις του Δημοκρατικού Κόμματος για να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, πέθανε σε ηλικία 82 ετών, έκανε γνωστό η εφημερίδα Wall Street Journal. Οι συνθήκες του θανάτου του, ο οποίος ήρθε από την ημέρα που ο γιος του, ο νυν κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο θα έκανε τις ομιλίες στο Μανχάταν και στο Μπάφαλο στο πλαίσιο της ορκωμοσίας του για τη δεύτερη θητεία του ως κυβερνήτης, δεν έχουν γίνει γνωστές.

    [08] «Καλή αντάμωση εκεί ψηλά», το μυθιστόρημα για ήρωες και καιροσκόπους του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου

    Ένα ιστορικό μυθιστόρημα με αφορμή τα 100 χρόνια από την έναρξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου (Αύγουστος 1914- Νοέμβριος 1918): Δύο στρατιώτες επιστρέφουν από τα χαρακώματα στα σπίτια τους σωματικά και ψυχικά λαβωμένοι με τις ζωές τους να φωτίζονται μέσα από τη γραφή του Γάλλου συγγραφέα Πιέρ Λεμέτρ στο ξεχωριστό πεζογράφημά του «Καλή αντάμωση εκεί ψηλά», των εκδόσεων Μίνωας. Ο συγγραφέας, βραβευμένος με το βραβείο Concourt 2013, το μεγαλύτερο λογοτεχνικό βραβείο της Γαλλίας, με την δυναμική γλώσσα δημιουργεί ένα μυθιστόρημα 588 σελίδων γεμάτο συναισθηματικές εντάσεις, αποτυπώνοντας κινηματογραφικά τα γεγονότα, πραγματικά-φανταστικά ,της μεταπολεμικής Γαλλίας.

    Ο Αλμπέρ Μαγιάρ, δημόσιος υπάλληλος ταπεινής καταγωγής, καταπιεσμένος από την μανία της μητέρας του για εξουσία, και ο Εντουάρ Περικιούρ, καλλιτέχνης από μεγαλοαστική οικογένεια, περιφρονημένος από τον αυταρχικό τραπεζίτη πατέρα του, ενώνονται κάτω από αντίξοες συνθήκες. Λίγο πριν την ανακωχή του 1918, η μονάδα τους επιτίθεται εναντίον των γερμανικών στρατευμάτων στο ύψωμα 113. Επικεφαλής είναι ο αξιωματικός Ανρί ντ? Ονλέ-Πραντέλ, ένας καιροσκόπος αξιωματικός, απόλυτα σίγουρος ότι ο πόλεμος δεν είναι γραφτό να τον σκοτώσει αλλά να του δώσει ευκαιρίες? Όταν ο υπάλληλος Αλμπέρ ανακαλύπτει ότι ο αξιωματικός είναι υπεύθυνος για τον θάνατο δύο ανδρών, βρίσκεται θαμμένος κάτω από χώματα. Ο διανοούμενος Εντουάρ τον σώζει αλλά μια οβίδα τραυματίζει βαριά τον ίδιο με αποτέλεσμα να του παραμορφώσει το πρόσωπο.

    [09] Ο καρκίνος πιο συχνά οφείλεται σε μια «κακή τύχη» παρά σε γενετικές αιτίες

    Ο καρκίνος συχνά προκαλείται από την «ατυχία» των τυχαίων μεταλλάξεων που συμβαίνουν στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης, παρά σε γενετικές αιτίες ή σε ένα δυσμενές περιβάλλον σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές. Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science με ημερομηνία 2 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins και βασίζεται σε ένα στατιστικό μοντέλο που λαμβάνει υπόψη ένα ευρύ φάσμα τύπων καρκίνου. Ωστόσο η μελέτη δεν λαμβάνει υπόψη τον καρκίνο του μαστού που είναι ο πιο διαδεδομένος στις γυναίκες ή τον καρκίνο του προστάτη, που είναι ο δεύτερος συχνότερος τύπος στους άνδρες μετά τον καρκίνο του δέρματος.

    Ο καρκίνος στους ενήλικες σε ποσοστό περίπου 2/3 μπορεί να εξηγηθεί από τυχαίες γενετικές μεταλλάξεις που επιτρέπουν στους όγκους να αναπτυχθούν και μόλις στο 1/3 είναι το αποτέλεσμα γενετικών παραγόντων ή του δυσμενούς περιβάλλοντος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 January 2015 - 7:30:22 UTC