Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε τρία θεματικά ντιμπέιτ καλεί τον πρωθυπουργό ο Πάνος Καμμένος
  • [02] Αύριο το απόγευμα η ανακοίνωση του νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου
  • [03] Στους 485 οι επιβαίνοντες του «Norman Atlantic»
  • [04] Απαγορεύονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο, λόγω των εκλογών, σύμφωνα με το ΑΣΕΠ
  • [05] El Pais: Η λύση στην Ελλάδα μπορεί να βρεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο
  • [06] ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία έκδοσης εξάμηνων εντόκων γραμματίων στις 7 Ιανουαρίου, ύψους 1,25 δισ. ευρώ
  • [07] Προτεραιότητα της ΕΕ για το 2015 η αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης μεταναστών

  • [01] Σε τρία θεματικά ντιμπέιτ καλεί τον πρωθυπουργό ο Πάνος Καμμένος

    Σε τρία θεματικά τηλεοπτικά ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών, για το χρέος, τα εθνικά θέματα και την αναπτυξιακή πολιτική της χώρας, καλεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος με δήλωσή του επιτίθεται στον πρωθυπουργό, αναφέροντας ότι «επί δυόμισι χρόνια κρυβόταν από τη Βουλή των Ελλήνων. Τώρα κρύβεται πίσω από πανάκριβες διαφημιστικές καμπάνιες εκφοβισμού των Ελλήνων». «Αν θέλει για μια φορά στη ζωή του να υπηρετήσει την αλήθεια, ας έλθει σε τρία θεματικά τηλεοπτικά ντιμπέιτ με τους πολιτικούς αρχηγούς για το χρέος, τα εθνικά θέματα και την αναπτυξιακή πολιτική της χώρας» καταλήγει ο κ. Καμμένος.

    Νωρίτερα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ανακοίνωσαν την ένταξη, στο κόμμα, του πρώην εισαγγελέα Ιωάννη Σακκά, ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Β' περιφέρεια Αθηνών.

    [02] Αύριο το απόγευμα η ανακοίνωση του νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου

    Αύριο, στις 17.30, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, θα γίνει η ανακοίνωση του κόμματος, που ιδρύει ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Σε γραπτή του δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει σχετικά:

    «Νέα χρονιά. Νέο ξεκίνημα. Ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου. Ήρθε η ώρα για να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, το νέο πολιτικό σπίτι που θα στεγάσει τις προοδευτικές μας αξίες, τις αξίες που μας ένωσαν και μας ενώνουν. Αφουγκραζόμενοι τη δική σας φωνή, την απαίτηση χιλιάδων πολιτών από όλη την Ελλάδα, παίρνουμε την πρωτοβουλία και απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες σε αυτό το νέο ξεκίνημα. Αύριο, στις 5:30 μμ, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη - Πειραιώς 138, δεν ιδρύουμε ένα ακόμη κόμμα. Από αύριο, συμμετέχουμε στην αφετηρία ενός Κινήματος, που μπορεί και πρέπει να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορούν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό».

    [03] Στους 485 οι επιβαίνοντες του «Norman Atlantic»

    Στους 485 ανέρχονται οι επιβαίνοντες του πλοίου «Norman Atlantic», σύμφωνα με νέα λίστα που απέστειλαν σήμερα οι ιταλικές Αρχές στο υπουργείο Ναυτιλίας. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στη νέα λίστα υπάρχουν ακόμα διπλοεγγραφές ονομάτων. Πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφεραν πως επιβεβαιώνεται, πλέον, ότι στο πλοίο δεν υπήρχαν υπεράριθμοι επιβάτες.

    Σημειώνεται πως ο ανώτατος αριθμός επιβαινόντων για το συγκεκριμένο πλοίο, και σύμφωνα με το πρωτόκολλο του «Norman Atlantic», ήταν 499 άτομα, αριθμός που είχε ακουστεί από δικαστικό λειτουργό της Ιταλίας τις προηγούμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται, επίσης, πως σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την ΑΝΕΚ ο αριθμός των επιβαινόντων στο πλοίο ήταν 474 άτομα.

    Εξάλλου, το υπουργείο Ναυτιλίας γνωστοποίησε ότι επιστρέφει σήμερα στην Ελλάδα ένας ακόμα Έλληνας επιβάτης του μοιραίου πλοίου που νοσηλευόταν σε ιταλικό νοσοκομείο.

    Επίσης, έγινε γνωστό ότι κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων αναμένεται στην Ιταλία, ενώ επιθεωρητές έχει αποστείλει και η ναυλώτρια εταιρεία ΑΝΕΚ.

    Τέλος, στην Ιταλία αναμένονται σήμερα συγγενείς των δέκα Ελλήνων επιβατών, που φέρονται ως αγνοούμενοι.

    Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία των τεσσάρων ατόμων, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη, μετά την τραγωδία του «Norman Atlantic», δημοσιεύει σήμερα ο ιταλικός Τύπος, συμπεριλαμβανομένου και του ιταλικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Ansa. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, από την εισαγγελία του Μπάρι ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου του γραφείου της ΑΝΕΚ στην Ιταλία (δεν αναφέρεται όνομα), του υπαλλήλου της εταιρείας Παύλου Φαντάκη, του 45χρονου υπευθύνου καταστρώματος Λουίτζι Γιόβινε και του 56χρονου μηχανικού Φραντσέσκο Ρομάνο.

    Διαβάστε επίσης: Μεγάλη απόκλιση στον αριθμό των αγνοουμένων του «Norman Atlantic»

    [04] Απαγορεύονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο, λόγω των εκλογών, σύμφωνα με το ΑΣΕΠ

    Κατά το διάστημα που μεσολαβεί από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της κυβέρνησης, που προκύπτει κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος, απαγορεύεται -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- η έκδοση πράξεων που αφορούν τον διορισμό ή την πρόσληψη κάθε κατηγορίας προσωπικού στο Δημόσιο, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και μετά την έκδοση εγκυκλίου από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όπως επισημαίνεται από το ΑΣΕΠ, η παραπάνω απαγόρευση αφορά όχι μόνο τις τελικές πράξεις, αλλά και όλες τις σχετικές προπαρασκευαστικές πράξεις ή και αποφάσεις, εφόσον αυτές είναι κατά νόμο αναγκαίες προϋποθέσεις για την έκδοση της τελικής πράξης της σύνθετης διοικητικής ενέργειας (διορισμού ή πρόσληψης).

    [05] El Pais: Η λύση στην Ελλάδα μπορεί να βρεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο

    «Grexit: Επεισόδιο ΧΧΙV» είναι ο τίτλος άρθρου της ισπανικής εφημερίδας El Pais, που υπογράφεται από τον Jose Carlos Diez και αναφέρεται στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας σε σχέση με το 2011, τονίζοντας πως το δημόσιο χρέος είναι πιο μεγάλο, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την ανεργία και τη φτώχεια. Επισημαίνεται επίσης στο δημοσίευμα ότι η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει και κοινωνική και πολιτική κρίση, κάτι που περιπλέκει τα πράγματα, διότι «ζητείται από τους Έλληνες να αναμορφώσουν όλους τους θεσμούς τους εν μέσω οικονομικής ύφεσης, κάτι που είναι αντίστοιχο του να αλλάξει κανείς και τους τέσσερις τροχούς του αυτοκινήτου εν κινήσει. Το αποτέλεσμα είναι ο κατακερματισμός των ψήφων και μια αδύναμη κυβέρνηση κατά την επόμενη θητεία, γεγονός που περιπλέκει τον στόχο της αντιμετώπισης της ανεργίας και της φτώχειας».

    Ακολούθως στο άρθρο αναφέρεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται μεν στις δημοσκοπήσεις, αλλά απέχει από την απόλυτη πλειοψηφία, ενώ περιγράφεται τι θα γινόταν σε περίπτωση μη πληρωμής του χρέους με ταυτόχρονη αύξηση των δημοσίων δαπανών, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    «Αυτό θα οδηγούσε σε χρεοκοπία το τραπεζικό σύστημα, θα ανάγκαζε την ΕΚΤ να κλείσει την πρόσβαση στη χρηματοδότηση και σε 24 ώρες η Ελλάδα θα έπρεπε να βγει από το ευρώ[...]. Η Ελλάδα συνεχίζει να είναι εθνικά κυρίαρχη εάν θέλει να εγκαταλείψει το ευρώ. Αλλά θα προκαλούσε τη χρεοκοπία του κράτους, των τραπεζών και όλων των οικογενειών και των χρεωμένων επιχειρήσεων, αυξάνοντας την ανεργία στο 35% και διπλασιάζοντας τα ποσοστά της φτώχειας και των εξώσεων» σημειώνει ο αρθρογράφος.

    Το δημοσίευμα «κλείνει» με την υπογράμμιση ότι η λύση μπορεί να βρεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διότι ειδάλλως η Ευρώπη θα χάσει σε αξιοπιστία και σε δύναμη.

    [06] ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία έκδοσης εξάμηνων εντόκων γραμματίων στις 7 Ιανουαρίου, ύψους 1,25 δισ. ευρώ

    Χρηματικό ποσό ύψους 1,25 δισ. ευρώ θα επιχειρήσει να αντλήσει το υπουργείο Οικονομικών την ερχόμενη Τετάρτη, μέσω έκδοσης εξάμηνων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), «την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015 θα διενεργηθεί Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 1.250 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 10 Ιουλίου 2015». Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 (Τ+2). Διευκρινίζεται ότι οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360. Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

    [07] Προτεραιότητα της ΕΕ για το 2015 η αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης μεταναστών

    Η καταπολέμηση των διακινητών, οι οποίοι χρησιμοποιούν «νέους τρόπους» για να περνούν μετανάστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα είναι μια από τις «προτεραιότητες» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2015, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπός της, καθώς αυξάνονται οι περιπτώσεις πλοίων που μεταφέρουν μετανάστες τα οποία εγκαταλείπονται στα ανοικτά της Ιταλίας.

    «Η Επιτροπή παρακολουθεί στενά την κατάσταση με το πλοίο Ezadeen στα ανοικτά των ιταλικών ακτών», είπε ο εκπρόσωπος, ενώ πρόσθεσε ότι «χαιρετίζει τις προσπάθειες των ιταλικών Αρχών με την υποστήριξη της επιχείρησης Τρίτων», την οποία συντονίζει η Frontex, για τη διάσωση του πλοίου.

    Η ιταλική ακτοφυλακή ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι πήρε τον έλεγχο του υπό σημαία της Σιέρα Λεόνε πλοίου Ezadeen, που έπλεε στα ανοικτά της Καλαβρίας, και το οδηγεί σε ιταλικό λιμάνι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 January 2015 - 15:30:22 UTC