Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δριμεία κριτική ΠΑΣΟΚ κατά Γ. Παπανδρέου
  • [02] Την τροποποίηση του ΠΔ για τις εκλογές, ώστε να ψηφίσουν οι νέοι που συμπληρώνουν τα 18 έτη, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Η Εύα Καϊλή νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

  • [01] Δριμεία κριτική ΠΑΣΟΚ κατά Γ. Παπανδρέου

    Για «ανήθικη και παράλογη πολιτική πράξη που συντελείται με την εν ψυχρώ προσπάθεια του κ. Γιώργου Παπανδρέου να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ και λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές να ιδρύσει το δικό του προσωπικό και ιδιόκτητο κόμμα», κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ τον πρώην πρωθυπουργό με ανακοίνωση που εξέδωσε.

    Στις πρώτες δηλώσεις της, στη Χαρ. Τρικούπη, η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή ανέγνωσε τη σχετική ανακοίνωση με την οποία το κόμμα εξαπολύει δριμεία κριτική κατά του πρώην πρωθυπουργού. Έτσι, εξέφρασε τη θλίψη του κόμματος για την κίνηση του κ. Παπανδρέου και σημείωσε ότι «ελπίζαμε ότι τελικά θα ακούσει τη φωνή της παραταξιακής και εθνικής ευθύνης και τις εκκλήσεις για ενότητα. Διαψευσθήκαμε. Η απόφαση του ήταν ειλημμένη εδώ και καιρό και δεν χρειαζόταν ούτε καν προσχήματα».

    [02] Την τροποποίηση του ΠΔ για τις εκλογές, ώστε να ψηφίσουν οι νέοι που συμπληρώνουν τα 18 έτη, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

    Διάβημα προς τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον ευρωβουλευτή Γιώργο Κατρούγκαλο και τη βουλευτή Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αντικείμενο την άμεση ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας τροποποίησης του ισχύοντος Προεδρικού Διατάγματος για τις εκλογές, προκειμένου να μην στερηθούν για τεχνικούς ή τυπικούς λόγους το δικαίωμα ψήφου οι νέοι και νέες εκλογείς, που συμπληρώνουν τα 18 έτη στη διάρκεια του 2015.

    Σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, η κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων γίνεται τον Φεβρουάριο κάθε έτους, με αποτέλεσμα φέτος -που οι εκλογές πραγματοποιούνται τον Ιανουάριο- να κινδυνεύει στην πράξη η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους φετινούς 18άρηδες. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την άμεση τροποποίηση, με Προεδρικό Διάταγμα, της σχετικής διάταξης, ώστε να καταρτισθούν οι εκλογικοί κατάλογοι εντός του α' δεκαπενθημέρου του Ιανουαρίου και να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των νέων ψηφοφόρων.

    Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι με δεδομένη την τεχνολογική εξέλιξη, η σχετική προσαρμογή είναι άμεσα υλοποιήσιμη και, συνεπώς, δεν υπάρχει οποιαδήποτε δικαιολογία παρέλκυσης ή χρονοτριβής. Ο υπουργός επιφυλάχθηκε να συζητήσει το θέμα με υπηρεσιακούς παράγοντες και με τα συγκυβερνώντα κόμματα.

    [03] Η Εύα Καϊλή νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

    Η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή αναλαμβάνει καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος για την προεκλογική περίοδο, με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

    Η Εύα Καϊλή, -που παίρνει τη σκυτάλη από τον Δημήτρη Καρύδη, ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α' Πειραιά και Νήσων- θα προβεί σε δηλώσεις σήμερα στις 18:00 στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 January 2015 - 17:30:21 UTC